Hirdetés
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kihívót kap a Red Magic?
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
rétisün
veterán
válasz
ludsimon #5087 üzenetére
jó tekerést? má' meg is jöttem
(írtam ezt először egy fél órája, amikor még rendesen működött a topik) 115 km, de van jobb is (talán látszik, aminek kell)
(#5089) Ariadne: kösz! mivel többé-kevésbé mindenféle irányban mentem, kénytelen volt a szél hátulról is fújni, nem tudott olyan gyorsan irányt változtatni
(#5096) tzimash: engem is pont ma lepett meg a pedélom, egy lámpa utáni kiállásos indulásnál kipattant a bal cipőm.....elég furán nézhetett ki a tornamutatvány az autósoknak, amit levágtam hirtelen
(#5097) Ariadne: most mér? ha én megnézem a bringás csajook seggét, a csajok is megnézhetik a pasikét, nem?
-
venember83
nagyúr
Őrület, hol mennek le a profik: [link].
-
Ariadne
őstag
Fiúk, mi ez itt, a Nők Lapja Café? Ez a "jaj, nagy a fenekem a bringásnaciban" abszolút nőies téma...
Szerintem túlparázzátok...
-
tzimash
őstag
Megvolt az első balf@szkodásom SPD-vel
Már Fehérvár belterületén akartam átmenni az egyik főúton, nyomógombos lámpa a zebránál, nem ám a járda szélén, jó 1 méterrel beljebb, kis gödörrel körülvéve. Közeledvén lassítottam, ilyenkor nem szoktam se leszállni, se kioldani, általában a póznához támaszkodva várom meg, míg mehetek, most először nem jött össze, elvesztettem az egyensúlyom, kezdtem dőlni jobbra, már szinte éreztem a fájdalmat, hallottam a csattanást, amikor az utolsó utáni pillanatban valahogy mégis sikerült kipattintani a jobb lábam... aztán rögtön utána a balt is, a bicajt is átugrottam, majd megkerültem és megnyomtam az a kurv@ gombot
Még jó, hogy nem bent a belvárosban történt ezrek szeme láttára, így csak néhány autós röhöghetett. Mai etap Azért nem sportypal, mert majd 10 perc várakozás után meguntam a tökölődését, hogy nem talál műholdat.
A nadapi emelkedőhöz tavaly tavasszal, amikor újra elkezdtem bringázni, még gyenge voltam, akkor le kellett szállnom tolni, most ilyen szégyenteljes dolgot nem csináltam.
Fent utolért két outis, Lovasberényig tapadtam rájukmert a hátsó csajszi volta szélárnyék miatt.Xantomas:
Nekem is a bringás betétes nadrág + egy vékony normál rövidgatyó vált be. És én is azzal áltatom magam, hogy így biztos nem tűnik olyan nagynak a fenekem... -
raczger
őstag
válasz
venember83 #5091 üzenetére
Kár hogy nem jöttél, nagyon jó volt a pálya is meg az idő is, szerencsére idén jól ki lett fogva. Ami sár volt benne az semmi, pláne ha szilvásról van szó, ezt csotszáraz pályának lehet nevezni
Telefonomon ment végig a sportypal ugyhogy van már egy szilvás közép gpx-em
[link] -
Dirtyz
őstag
válasz
venember83 #5050 üzenetére
Köszi, de milyen sarazást? Kis kivétellel porzott az egész pálya
Bővebb beszámoló később, most bicajmosás
-
Ariadne
őstag
Muton : Egyszer-egyszer te is felbukkanhatnál túrán, ha már HHH-t mászol, simán menne. Legalább látnánk élőben a Zsömlét.
amargo : Az egyetlen gond, hogy sokszor ténylegesen nem olyan vonat indul, mint amit kiírnak... A bringaszállító mindig lutri...
rétisün : Hátszelet!
Ja apropó, tegnap megsimogattam egy sünt. Ketten pufogtak éppen egymásra éjjel a járda mellett, és annyira el voltak foglalva, hogy a nekem háttal állónak meg tudtam simogatni a tüskéit. Szúrnak.A másik meg csak állt szemben a pálcika lábain, mozgatta az orrát, nézett a cipőgomb szemeivel, és nem szaladt el. Jó fejek voltak.
-
daninet
veterán
Üdv!
Voltam Brüsszelben ismerősömnél, mondta menjünk ki bringát tisztítani. Lefújta egy spray-el az egész bringát, az elkezdett habosodni, 5 perc múlva pedig leslagolta, és ennyi volt a dolog. Leszedte ez olajos koszt meg mindent, plusz úgy csillogott mintha szilikonnal befújta volna az egészet.
Persze elfelejtettem megnézni a nevét. Hogy hívják, hol lehet kapni? -
Xantomas
őstag
Egy vékony farmer nadrágot szoktam hordani, és alatta a betétes nadrág. Nagyon meleg napokon meg vászon nadrág, vagy betéte decathlonos sort, aminek a betétje egy hálós anyagú belső részen van, olyanon, mint amilyen a strand fürdőgatyákon van, hogy ne legyen ilyen hatása a mozgásnak [link].
Nekem nem szokott meleg lenni.
A farmer jobb, mert összébb húzza a seggem, és nem látszódik olyan nagynak hátulról (remélem) -
Xantomas
őstag
A betétes nacival mi a bajod? (azon kívül, hogy én még kövérebbnek látszok benne), de ha rá veszel egy rendes gatyát, plusz egy jóval szellősebb mezt, mint pl ami rajtad volt tegnap, úgy meg sem látszik.
Én is tegnap inkább levettem minden fölös ruhát, hogyha már át fogok ázni, ne a "civil ruha" ázzon, hanem a mez, ami gyorsan szárad.
Előző HSZ-hez:
Áhhá: ezek ([link1] [link2] ) alapján része az agynak, csak a fotókon nincs rajta. Így már stimmel. -
Xantomas
őstag
A nagyobb tengelyátmérőjű, 15mm-es átütős agyakra, a Centerlockos tárcsa hogy megy fel? (nem a Saintos OverSize centerlockra gondolok, hanem a hagyományosra) Addig ok, hogy ugyan akkora átmérőjű a recés rész, de a nagyobb átmérőjű tengely miatt, a hagyományos centerlock záróanya nem megy rá.
Vagy olyan megoldást használ a Shimano is, mint ami a DT agyakon van, hogy ugyan olyan szerszám kell hozzá, mint a Hollowtech II-es középcsapágyakhoz? [link]
-
rétisün
veterán
na végre, talált műholdat a telefon...mentem bicajozni, azaz "cső skacok, én leléptem"
-
dqdb
nagyúr
válasz
rétisün #5073 üzenetére
"ja, meg pont azon a hétvégén aktuális a szokásos "falusi turizmus" (egy ilyen keretében láttuk azt a sok szarvast/őzet/vaddisznót)"
Ha főzött formában láttad őket, akkor tökéletesen érhető a 10x kihagyásaA Sellle SMP Hybrid nyereg úgy tűnik, hogy tökéletesen beválik. Összesen 60 km van benne, ebben van vegyesen mászás, lejtőzés és terep is. Az ülésfelület kialakítása, a szivacsozás és a lyuk nagyon kényelmessé teszi, mert tényleg szellőzik. Azonban sajnos kétirányú a részecskék közlekedése rajta keresztül, ezért készíteni fogok valamilyen nyeregpálcára ideiglenesen felrakható esővédőt, mert tegnap körülbelül 3 perc alatt lett teljesen vizes a nadrágom a leginkább félreérthető helyen
-
amargo
addikt
Kis segítség, ahhoz, hogy a vonatozás esetén a kerékpár szállítást, hogyan lehet megoldani.
Elvirában megtudod a vonat számot a vonatosszeallitas.hu pedig megtudod nézni adott vonalra, hogy milyen kocsikkal közlekedik és merre található a kerékpár tároló.Egy példa: a 30-as vonal, ami Bp-Székesfehérvár.
Nemsokára egy új nyomkövetési rendszer is publikus lesz, addig is itt a vonatok tartózkodási helyét is meglehet nézni.
-
Muton
addikt
válasz
KaraDani #5025 üzenetére
Gyors felépülést kívánok!
Amúgy ma én is majdnem becsumbiztam, mert a Hármasra (életem első HHH-a volt, nem is volt vészes) menet betámadott egy szájkosár nélküli szitakötő
, megijedtem és majdnem belementem az út melletti szakadékba, és még két futócsaj ki is röhögött, lefelé meg sikerült 60-al elkapni egy akkora kátyút, hogy a teló felütött az agyamig, mivel kiállni már nem volt időm, a nyereg meg lekezelte a zsákot rendesen
. persze vagy 100 m-el később már ki volt táblázva, hogy úthibák. az anyjukat
-
lacos001
senior tag
Köszi az infót,de ennyire sztem nem vészes.........
Lényeg az,hogy mikor nincsen alattam,akkor délelőtt süti a nap 11 óráig körülbelül,ezt az időszakot próbálnám valahogyan ezzel a csodatakaróval megoldani.
Ha nem működik,feljelentem a gyártót !De azért leirom nekik mit is szeretnék,bekérek 1 ajánlatot,hátha válaszolnak is.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
lacos001 #5060 üzenetére
Ha sokat sütné a nap az ideális megoldás egy lélegző anyagú uv-stabil cucc lenne, de az nem ennyibe kerül, meg szerintem nincs is bringára. Persze csináltatni lehet.
Szerk.: Pl. itt csinálnak motorra. Bringára gondolom jóval olcsóbban kijön. Bár jóval több mint amit linkeltél.
-
rétisün
veterán
válasz
Ariadne #5058 üzenetére
szívesen részt vennék egyszer én is egy ilyenen, de sajnos tömegközlekedéssel képtelenség odajutni időben.....ilyenkor lenne jó, ha lenne autóm, de az autóra fordítható pénzt meg inkább a bicajra költöm
(tudom, azt mondtam, kész van, de hát mind mondunk meggondolatlanságokat)
pedig kiváncsi lennék, mennyit bírnék egy ilyen TT-n....
ja, meg pont azon a hétvégén aktuális a szokásos "falusi turizmus" (egy ilyen keretében láttuk azt a sok szarvast/őzet/vaddisznót)
(#5060) lacos001: he szellőzik is megfelelően, akkor jó lehet. különben csak befülled, és még rosszabb, mintha csak megázik, majd megszárad a bicaj.
(#5065) KaraDani: igen, de el kéne jutni egyszer odáig...
-
KaraDani
addikt
Hát igen, pedig pont videoztam, látszik is, hogy hol repült le a kormányról. Hárman kerestük kb fél órát, de az ott berepült valószínűleg a susnyásba, azt a kis fekete vackot esélytelen megtalálni. Amúgy is akartam cserélni előbb-utóbb egy Garminra, bár nem most rögtön
Kezdhetek gyűjtögetni.
ludsimon: tegnap, Xantomas, dqdb, gery03
-
lacos001
senior tag
Hi
Szerintetek ( mivel teraszon vagyok kénytelen tárolni,másba nem bizok
) érdemes/értelmes dolog 1 ilyen takarót beszerezni?
A célját megfelelően ellátja?...... -
whiskey
tag
Tour de Pécs 2011 Kerékpárverseny sorozat:
2011.04.10. Tömegrajtos országúti 75 km Pécs //hegyi//
2011.05.22. Tömegrajtos országúti 94,2 km Komló //hegyi//
2011.06.19. de. Kritérium országúti 30 km Belisce //sík//
2011.06.19. du. Tömegrajtos országúti 90 km Beremend //sík//
2011.07.03. Tömegrajtos országúti 120 km Apatin //sík//
2011.07.17. Tömegrajtos országúti 100 km Pécs //hegyi//
2011.07.31. Egyéni időfutam 30 km Feked //sík//
2011.08.20. Tömegrajtos országúti 84 km Villány //sík//
2011.08.21. Tömegrajtos országúti 72 km Szigetvár //sík//
2011.09.17. Tömegrajtos országúti 114 km Pécs //hegyi//
2011.09.18. de Kritérium országúti 65 km Orfű //sík//
2011.09.18. du Tömegrajtos országúti 20 km Orfű – Pécs //hegyi// -
ludsimon
veterán
Olyan nincs tudtommal, de van 280 km.
Velence Tízszer
2011.06.04
Velence > Gárdony > Agárd > Pákozd > Sukoró > Velence
> Velence, Ifjúsági Camping előlIndítás: 6.30-8.00 óra Nevezési díj: 150 Ft/fõ/kör Táv: 28 km (1 kör) Szint: 110 m (1 kör)
. . .
Ki megy?
. . .
-
KrAt
veterán
Szoktak lenni aszfaltos, "amatősöknek" szóló, 20-30km-es távú versenyek MO-n?
Szívesen kipróbálnám, mit tudok, meg maga a versenyzés feelingjét..
-
lorcsi
veterán
[link]
faszán csapatják -
KaraDani
addikt
Köszi mindenkinek. Nagy gond nincs, fejemet nem is éreztem, hogy nagyon bevertem volna, csak később vette észre Xantomas, hogy eltört a sisakom
Orvos nem kell, mindenem egyben van csak fáj.
Dirtyz: sok sikert a mai naphoz, szurkolok
-
amargo
addikt
válasz
ludsimon #5037 üzenetére
Rátettem a P7-et is.
Érintkezett, amúgy nem ment volna vagy ezt a kérdést nem értem. A led vagy kap megfelelő feszkót vagy nem, de lehet van valami köztes állapot, de gondolom az volt, hogy csak minimálisan világított, mert a gyújtási feszt nem kapta meg. A legszebb, hogy miután kiszedtem, már annyira sem ment a led. Így biztos valamit rosszul csináltam csak nem tudom mitCsinálhatok képet, de miről?
Aztán az is lehet, hogy csak a kábel sérült meg.KaraDani: Gyors felépülést!
-
Meme
aktív tag
a jó dolog ebben elvileg a támogatással létrejött egy hibrid azaz elektromos bicaj.
2 negatív dolog:
-már több gyártó is csinált ilyet...mi akkor a nagy újdonság? el van dugva a motor meg az aksi? olyan karbon lapot lehet rakni a többiekére amit akarnak...
-lefogadom, hogy ennyi pénzből, amit ők "kaptak" a helyi középiskolás srácaink 3 félét csináltak volna jobb megoldásokkal...nem tud valaki ilyen lenyúlós pályázatot nekünk is? -
DemonDani
addikt
-
ludsimon
veterán
Elektronika meg sem moccan?
Ezt hogy érted?
A forrasztás megfelelő minőségű volt? Érintkezett rendesen?
Képet csinálsz róla?Nekem meg vennem kell normális használható forrasztópákát, hőmérséklet szabályzósat mert a tököm kivan a mostani pisztolypákával.
Szinte új még és csak akkor olvasztja az ónt mikor kedve tartja. -
dqdb
nagyúr
Most még egyszer megnézve, tényleg nem G3 a hátsó
Érdekes, hogy a specifikációban egy duplavállas teló szerepel (White Brothers Groove), addig a képek egy részén határozottan látszik a Fox felirat, és szimplavállas. Vérzik ez a bringa 1000 sebből.
-
rétisün
veterán
kétségkívül fura jószág....asszem maradok a drágaszágnál, még ha nincs is benne kisegítő villanymotor.....
persze az ára jó lenne, feléleszthetném a gramm-maániámat -
dqdb
nagyúr
Nehéz a látványtól szóhoz jutni. Y-váz, DH-s kinézet, de XC-s nyeregmagasság, ennyi pénzért a Fox telót nem sikerült egyedire festetni, az első tárcsa Shimanónak tűnik, a hátsó biztosan Avid, a hajtóműről inkább ne is beszéljünk ...
[link]
A képeken szereplő bringának és a specifikációnak nem sok köze van egymáshoz.Weight: 25-33 kg, muhahahaha
-
raczger
őstag
válasz
Manitou #5024 üzenetére
Pedig komoly teljesítmény lenne egy full merev bike-al lenyomni.
Oh hát a 2009-es szívásnál csak jobb lehet (én már csak tudom, középtávon szívtam végig).
KaraDani: magyarul pereceltél egyet? jobbulást, ha nagyon gázul érzed magad menj el azért orvoshoz, tesóm is nemrég törte el a kulccsontját, elég nagyot esett, első két nap nem is akart elmenni az orvoshoz
-
KaraDani
addikt
Mai túrán elhagytam a sigma órát, kaptam két defektet. A másodikat első kerékre, a sisakomat meg úgy az egész jobb oldalamat is leamortizáltam (nyak, bordák, csípő), ahogy egyszer csak felnin futott a kerék lefelé. Alig bírok mozogni, és a párszori megázás után, még úgy néz ki szépen lassan be is lázasodok. Ennél csak jobb lehet a következő
-
Manitou
veterán
válasz
raczger #5022 üzenetére
Azt csak te tudhatod
Gondolom elírtad. Nem, ezt más célból pakoltam össze( egy merevvázas, merevvilás bicaj ), csak nem számítottam rá, hogy így elmegy az egész napom. Már tuti nem megyek, szóltam is havernak. Itt most éppen vihar van. Holnapra is elég vacak időt mondanak.Tamoo Pedig megejthettünk volna egy minitalit
Meg elmehettünk volna a környéken tekerni. Bár nem tudom a pályán kívül merre lehetett volna tekerni normálisan.
-
Manitou
veterán
válasz
ludsimon #5015 üzenetére
Végülis keróépítés volt. Darabjaiban volt.
Dióhéjban:
Vázból ki kellett szedni a kormánycsapágyat, beleütni egy másiikat ( amit egy másik vázból ki kellett vennem előtte) plusz másik villa nyakáról levenni a kcs alsö részét, ezt áttenni egy másik villára. Villa bele a vázba
No igen de itt is jött egy kis figura, kormánycsapágy 1 ,1/8" menetes, kontraanya nem volt jó, köszürülni kellett belőle, végül úgy se lett az igazi, de aztán megoldottam.Aztán középcsapágyat, hajtóművet, pedált feltenni, ezek gyorsan mentek.
Hátsó kereket be, de előtte rá a fogaskereket, ami szintén nem volt egyszerü, egy 8-as sorból kellett 7-es sort varázsolnom + volt még néhány tartalék fogaskerekem, de megoldottam
Aztán ment rá a lánc. stucni, kormány, üléscső+nyereg, fékek, fékváltókar , markolatAztán jött az újabb feketeleves
Nagy nehezen összekapartam itthon régi bowdenházakat+ bowdeneket, na ezzel is eltöltöttem nem kevés időt. A bowden bele volt rohadva a házba
Az egyik bowdenházat szét is húztam a spirál kinyúlt benne
Aztán miuán nagy nehezen minden bowdenház+ bowden felkerült bekötve a helyükre, jöhetett a "finomhangolás" Váltó állítás. Első kerék centírozása
, hátsóban ki kellett cserélnem egy küllőt, mert el volt törve. Aztán ezt is centíroztam, fékeket beállítottam.És 7-re kész is lettem kb.
-
Manitou
veterán
válasz
raczger #4993 üzenetére
Én is hasonlóan vagyok. Haverom indul középtávon. Én nem neveztem, de gondoltam lehet elmegyek vele, aztán a környéken tekerek egy lightosat, meg fotózok.
De ha dagonya lesz meg eső akkor nem akarok menniItt most kezd beborulni, valami vihar közeleg.
Délelőtt 10 óta bringát szerelek, kivagyok mint a kutya. Mit össze szívtam
-
tzimash
őstag
-
rétisün
veterán
válasz
Nyugdíjas #4994 üzenetére
itt már elállt
(a szél persze nem, de egyre inkább úgy látszik, az sose hagyja abba
)
elviszem a kutyulit egy kicsit, addig még hadd száradjon, és asszem tekerek azért egy kicsit.
holnapra meg ki kell találnom valami jó kis útvonalat, mert ha olyan lesz a hetem, amilyennek most kinéz, legközeleb majd csak jövő vasárnap tudok menni bicajozni(előreláthatólag némi másnapossággal küzdve
)
-
dqdb
nagyúr
válasz
sanzi89 #5005 üzenetére
Nekem nem Garmin XT van, hanem bringás Garmin GPS készülék, az képes egyszerre több térkép kezelésére, ha
1. MapSource segítségével egy közös .img fájlt hozol létre, vagy
2. a további térképeket gmapsup2.img, gmapsup3.img, ... néven másolod fel.Én eddig még a turistautak.hu térképével tökéletesen elboldogultam (kivéve a navigáció használatát, de az nem térkép hibája).
-
amargo
addikt
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Fűnyíró topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Last Epoch
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gumi és felni topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- EAFC 25
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest