Hirdetés
- Yettel topik
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- iPhone topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
tekeyagd
aktív tag
no sziasztok bicóstársak!
mindenkit Isten éltessen sokáig, én megszülettem másodszor is,nektek is legyen hozzá szerencsétek!
-
Tothgera30
veterán
Esetleg van valakinek ismeretségi köre külföldről behozott kerékpárokat forgalmazó/áruló személynél/kereskedőnél? Országúti/fixi/single-speed bringára lenne szükségem, csak használt jöhet szóba, 40-50k körül.
-
raczger
őstag
válasz
fpeter07
üzenetére
De azért mégiscsak egyszerűbb egy féket felszerelni, minthogy megvárja azt a bizonyos pókcsípést.
Például a mai laza helyzetemből biztosan baleset lett volna a vége, ha egy fék nélküli fixivel mentem volna. Így meg max csak az autóst ijesztettem meg, én biztonságosan, 2-3 méteren belül lefékeztem 25-ös tempóról.
-
raczger
őstag
válasz
oliverkiss32
üzenetére
Nem fölösleges, kell a fék ahhoz, hogy hamar meg tudj állni vészhelyzetben, városban pedig elég gyakran vannak necces helyzetek. Csak a hátsó kerék lassításával nem érsz túl sokat, a legnagyobb fékhatást egyértelműen az első keréken tudod elérni.
-
oliverkiss32
aktív tag
fixiken is szokott lenni fékkar a nagyobb biztonság érdekében, csak városban fölösleges
-
Kakumix
senior tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Fixin nem szokott lenni vagy rosszul gondolom? Még nem láttam közelről olyat.
szerk.: eltaláltam!

-
rii
nagyúr
válasz
belaazallat
üzenetére
a kerékpárosok hard-core kadása - fixie
-
rétisün
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
nem megy
.....örülök majd, ha délelőtt, vagy koradélután tudok menni valamennyit. -
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
Műsor változás!!!
Időjárás miatt holnap kerüljük a Balatont! Reggel 7kor indulunk Fonyód, móló parkolóból.Sün!
8körül a Zala fölött találkozunk! ?
SzerK:
(#37785) ludsimon
A kerékpáros is "okosan" nyomja! Egy darab fékkar nincs a bringán.

-
ludsimon
veterán
-
Üdv!
hamarosan vennék egy brooks ülést, ami ugye egy kicsit nagyobb értéket képvisel. Az érdekelne, hogy létezik-e olyan biztonsági anyacsavar ami megakadályozza az ülés leszedését egy 15ös kulccsal? -
TESCO-Zsömle
titán
-
rii
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
meg emiatt is ... )))-.
mot írták )-."(11)344 Ha az út mellett, annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki, a kétkerekű kerékpároknak a kerékpárúton vagy a gyalog- és kerékpárúton kell közlekedni."
-
rii
nagyúr
a CM most miért tolta ki ezt a képet a blogjába?

nem "közelező" ott menni, nem?
-
KrAt
veterán
Nincs valakinek elfekvőben egy működő, MECHANIKUS, régi km órája?

Ha minden igaz, nemsokára felújítok egy régi Puch bringát, és gondoltam, mekkora fless lenne olyat tenni rá, ha már minden marad a régi

-
ludsimon
veterán
válasz
---Lasali---
üzenetére
Hol élsz Te?

Ez nem Oroszország, vagy GTA.
Azért ennyire nem durva a helyzet, toleránsak, vagy nagypofájúak ez a kettő van. Vagy meg akar verni, volt már rá példa biciklis vs autós nekiesett az autósnak, (indokot nem tudok, mert edzés közben voltam, akkor én meg meg nem állok).
-
rii
nagyúr
válasz
---Lasali---
üzenetére
logikusabb lenne

mint ahogy most táncolunk a 4-6 sávos út egyik oldaláról át a másik oldalára,
ráadásul szerencsételn gyalogosok )))-. áhhhh ... ZP-sek meg amikor érszngegen tántorgnak ..... "velün'aaz erőőőőő tezzsss'zzzsírrrrrrr" !!!!!!
"kerékpárossss kerékpároooosssSSSSssssSSSSSSS!!!!!"petőfi híd alatti járdás rész katasztrófa ... az út meg minőségre a béka segge alatt van ... )))-.
engem ma is ledudált egy autós, utánamentem, fekete merci, két kopasz, de a hangem kedves volt -
ludsimon
veterán
Idézet:
Rászoktak a vonatozásra a kerékpárosok
Idén már szeptemberben elérte és meg is haladta a vonattal utazó kerékpárosok száma a tavalyi, egész éves forgalmat. Összesen több mint háromszázezren kombinálták a két közlekedési eszközt.
A MÁV-Start adatai szerint évről évre több kerékpáros választja az utazásához és a biciklik szállításához a vonatokat, akár kirándulásról, túráról, vagy munkába járásról van szó. A kerékpárjegyek és a bérletek összevont eladási statisztikáit tekintve az idei év eddig eltelt időszakában a nyolc százalékot meghaladta a növekedés.
A vasúti cég közleménye szerint a kedvező tendenciához hozzájárultak a jármű- és menetrendi fejlesztések, az utasok tájékoztatásának folyamatos javítása, a kedvezményes kerékpárjegyek, illetve az utazók igényeihez történő folyamatos igazodás a szerelvények összeállításában. Ezen felül a vasúttársaság biciklisek melletti elkötelezettsége a kerékpáros aktivitásokban való részvételével is igyekszik bizonyítani: ezekben a hetekben is támogatja a MÁV-Start a „Bringázz a munkába!” őszi kampányt.
A legnépszerűbb kerékpáros célpont a Dunakanyar, a Balaton, a Tisza-tó és a Fertő tó, a legtöbben júliusban és augusztusban utaztak biciklivel vasúton. A vasúttársaság a nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsikat október 7-ig, vasárnapig közlekedteti a szerelvényekben.
Úgy érzem idehaza az anyagiak fogják a magyarokat rászoktatni a kerékpározásra, nem úgy, mint nyugatabbra. Szerintem nincs is ezzel semmi baj. Csak csinálják!
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
ludsimon
üzenetére
Ez jó ötlet, de anno pár éve eszébe jutott ez valami felsőbb vezetésnek is. Szóval tudják ezt ők is csak nem lett belőle semmi.
Egyébként szerintem nem tized annyiba kerülne, hanem tízszer annyiba. Ugyanis az alapot ki kéne szélesíteni, ezt csak úgylehetne ,hogy a meglévő utat felbontod, mert különben a szélesítés megsűlyedne, külön életet élne szerintem.. közműveket, árkokat, póznákat, járdát, stb-t, mindent újra kéne tervezni, építeni a legtöbb helyen, mert a mostani utak nagyon keskenyek. Földhivatali témákhoz nem nagyon értek, de szerintem ott is több alap törvényt át kéne írni.
De egyébként az autók szempontjából is biztonságos lenne, mert egy leálló sávnak lehetne használni baleset vagy valami fennakadás esetén. -
norbee2244
senior tag
Srácok!
Valakinek nincs eladóban 2x10 Campa fékváltókara? Valahogy úgy érzem szivat a sors. Mult héten mentem egyért az mint kiderült csak 2x8-as a mostani pedig kivolt kopva belülről.
-
szki
őstag
válasz
ludsimon
üzenetére
Az gépjárműveket sokan úgy vezetik, ahogy a jármű, az útviszonyok, a többi közlekedő, és az egyéni képességek megengedik... Ez így megy a magyar utakon. Nem szabad a gyorsan száguldó járműveket összeengedni a kerékpárosokkal idehaza!
Nem véletlenül tesznek sebesség csökkentő táblákat a főutakra, autóutakra, és még autópályákra is. Persze ez pláne bosszantó a saját tempót autózóknak..
No befejeztem. -
ludsimon
veterán
Végig nézted a videót?

10 tonnás kamionok száguldoztak el mellettük.

De nem szállok vitába Veled, nyilván nincs vezetői tapasztalatom, más kérdés, hogy főúton pl, 2-es úton a 80-as tábla van kint nem értem miért ne lehetne oda felfesteni egy sárga csíkot?
Aki száguldozni akar menjen autópályára, bár ott is 'csak' 130-al lehet menni. -
szki
őstag
válasz
ludsimon
üzenetére
Idehaza nem tartom jó ötletnek. A csomópontok kialakítása különösen érdekes lehet, mert nálunk szinte kilométerenként csinálnak csomópontokat. Aztán gondolom minden csomópontnál lekorlátoznák az autókat 60 km/h-ra, mert mifelénk így megy. Amúgy Mo.-on halálút minden autóút! Lásd: Letenye-Tornyiszentmiklós autóút.
Autópálya mellett meg még inkább őrültség lenne kerékpársáv a leállósávból kiszakítva!
Ha sokszor vezettél volna autót a Vác-Bp. útvonalon, akkor más véleményen lennél!
Sokszor autóztam a Pécs-Vác útvonalat, és nagy talppal nyomtam a gázpedált. Halálveszélyben lennének ott a biciklisek! -
ludsimon
veterán
Ez de szép álom lenne! Kár, hogy álom is marad! <- autóút mellé bike lane.
Hiába kérdezik, jó lenne, de úgy se fognak semmit tenni, hogy megvalósuljon. Mellesleg kb tized annyiba kerülne, mint ha különálló kerékpárutat csinálnának.
Festékanyag, meg 1-2 tábla csak. Pl első ilyen lehetne a Vác-Bp közötti 2 -es út! Az olyan széles, hogy 4 kamion is elférne egymás mellett ! És onnan tiltják ki a bicikliseket, elképesztő!
-
rétisün
veterán
válasz
---Lasali---
üzenetére
nekem is

cseppet sem pestcentrikus az egész, mi?
miért nem azokkal a kérdésekkel kezdődik, amik országosan érvényesek (ha egyáltalán van ilyen), és a végén a pestieknek a rájuk vonatkozó részek, ahol a nem pestiek már befejezték a kérdéseket, de legalább a többire már válaszoltak.(#37763) ---Lasali---: akko' jóvanakko'
engem akkor ugyse érint, minek töltögessem.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
ludsimon
üzenetére
Nem vagyok Budapesti, de ha már ennyire erőlteted akkor kitöltöm.

Én örülök ennek a tolvajkergetőknek, rendőrségnek is ilyen akciókat kéne csinálniuk. Azon meg már meg sem lepődök amit mond a videó végén, hogy önbíráskodóknak hívták őket, meg kitiltották a fórumból. Tipikus idióta hozzá állás, ilyeneket annyira ki tudnám röhögniSzerk:
LOL nekem 1 kérdéses volt a teszt
-
ludsimon
veterán
válasz
ludsimon
üzenetére
Srácok, ezt mindenki töltse ki!
20.Szívesen szállítanám a biciklimet buszon, villamoson...
...ha egy vonaljegy ára lenne a kerékpárszállító jegy.
...ha fél vonaljegynél nem lenne drágább a kerékpárszállító jegy.
...500 forintos havi kerékpárbérletettel.
...csak akkor, ha ingyen lenne.
Már csak ezért is:
Jelölje meg az Ön számára legfontosabb 3 kerékpáros fejlesztési célt:
Kerékpársávok kialakítása a főutak mentén -
ludsimon
veterán
Figyeltétek?
Fent van a tolvajkergetők első része!
Ez pedig az érdekünkben, kitöltendő.
Cyclocrossos felugrást kifelejtették.
"Vigyázzunk! A tekerés olyan mint a lélegzés! Nem szabad abbahagyni!" Hát ezen szakadtam.
"De igazából ahol aszfalt van, nyugodtan minősítsük bicikliúttá!" 
De van még egy csomó...
-
lecsokolbi
aktív tag
Eladó a nyeregcsövem!
meeert ma reggel sikerült beszerezni egy fajin kis 1. rezgéscsillapítót
2.Irány az erdő

-
ludsimon
veterán
ojj
outis, alkesz változatban.
Az F.B.I. Győrben jártMegvan kinek a lába, ez! [link]
---Lasali---:
Igen, ő volt.

-
szki
őstag
válasz
korikki
üzenetére
Győr Maraton 2012. okt. 28.
De lehet 7, és 21 km-t is futni.
A 7 km-es kör nagy része erdei út. Gondolom a Püspökerdőn keresztül vezet. 20 éve futottam ott utoljára
-
Peet210
őstag
válasz
ludsimon
üzenetére
Szerintem sokaknak ez sem lenne elég. Én is du. 5-ig (de inkább tovább) dolgozok így igazából már most is szűkös az idő napnyugtáig. Így marad a reggel. 7:00-ig ha elindulok akkor 1 óra 20-30 perc edzés belefér. Bár most, hogy jönnek majd a hideg reggelek nem lesz annyira kellemes nekiindulni (a thermo cucc már megvan
). -
szki
őstag
válasz
rétisün
üzenetére
A Közép-európai időbe sok ország beleesik. Költözhetnénk mondjuk Párizsba, vagy Monaco, vagy Svájc is jó

Vagy maradunk itthon, és dolgozunk 3 műszakban
-
ludsimon
veterán
-
szki
őstag
válasz
fpeter07
üzenetére
Annette Fredskov Jensen, aki 365 nap alatt fut 366 maratont: Endon, és a honlapja. Most tart a 81. maratonnál.
Ez nagyon kemény egy nőtől!(#37742) ludsimon: BSI rendezésű futóverseny, ami drága mulatság. A nagy tömeg se vonzó, de biztos jó buli lesz. Hó végén Győrben is lehet maratont, vagy rövidebb távot futni. Ott negyed annyi a nevezési díj, és még közelebb is van (nekem).
-
ludsimon
veterán
Jön vki fel Pestre?
27. Spar Budapest Maraton útvonalfilm
Mielőtt bárki leszólná a videót! Kerékpárral készült a videó.

-
ludsimon
veterán
Dokitól hazafelé jövet láttam egy megdöbbentő dolgot, megosztom veletek is.
(Utólag örülök, hogy véletlenül sem bringával indultam el.)2 pannonindián tanyabájkokkal mentek át a kereszteződésen, ráadásul úgy, hogy jobbkéz szabályos volt a kereszteződés és jobbra nézés helyett BALRA NÉZETT MINDKETTŐ!

Nem épp forgalmas út, de ha pl egy másik biciklis ment volna arra, akkor egy rohadt nagy ütközés lett volna a végeredmény!
Lehet valami lopás helyszínről menekültek éppen, mert vagy 25-30 km/h-val száguldottak keresztül azon a szakaszon FÉKEZÉS NÉLKÜL, ráadásul leejtős a pálya utca, szóval egy másik biciklissel hatalmasat ütköztek volna!
-
szki
őstag
válasz
ludsimon
üzenetére
A szép! De tudjuk, hogy nem a táv, vagy a szint számít, hanem a tempó, az iram. Jó genetikával, megfelelő alapozással, és tudatos pulzuskontrollal sokra képesek az emberek.
Endon van egy 40 éves dán nő, aki minden nap egy maratont fut le egy éven át. Nyilván nem a versenytempójában, és nem versenypulzussal fut. -
carrot
tag
Van vlkinek vlmi jó állapotú lock-on markolatja, pár term. Megvenném szívesen pesti átvétellel.
-
ludsimon
veterán
válasz
cobranco
üzenetére
Nagy nagy gratula ehhez a remek túrához!!
Teljesen beleéltem magam amikor este ott az aknák mellett kameráztál, nehogy valamelyikkel közelebbről is megismerkedj.

Várjuk a következő részt!

Nem semmi volt ez!
rii:

Azt gondoltam észak felé, azért kérdeztem, de látom dél felé laksz.
Más:
Életfa Terepfesztivál - Piliscsaba 2012
Kishegy kupa kerékpárverseny a LEVEGŐBŐL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
cobranco
csendes tag
Akinek nincs kedve sarat dagasztani,egy beltéri program estére:
Balkán-kör Nr: 2.
Sokatmondó a cim: "Bringával az aknamezők árnyékában",...nem véletlen,hogy terepbringázást hanyagoltuk.

Balkán-körút.2.rész: Bringával az aknamezők árnyékában 2012.(Bosnia-Hercegovina) HD 720p.
Útvonal:
Scepan Polje-Foca-Cemerno/1293m/-Gacko-Bileca-GrahovoLehet,ezek a nevek a többségnek nem mondanak semmit,annyit segitek,Bosznia-Hecegovinában vannak.
Néhány kép:
Jó szórakozást!
-
rii
nagyúr
válasz
ludsimon
üzenetére
végig duna mellett minden híd alatt

ez a rész is f*satós ... magasan van
itt meg ez a rész tiszta fás ... de mielőtt blementem, pont villámlott, így azt gondoltam, hogy átvágok ezen, meg az M0-on és halásztelken már kevésbé veszélyes a villám .... de az M0 utolsó 50 m-én volt egy villámlás ... a lehajtónál a kerék nem is érte a betonyt

-
rii
nagyúr
hu de szar út volt ))))-.
úgy toltam 28-30al mint a kisangyal,
igaz, laza hátszél, de a két állanó csomag is megvolt ... f*stam a villámoktól ... egy percig nem tudtam élvezni az utat úgy be voltam sz*rva ... -
ludsimon
veterán
"A beszámolók szerint Andy Schleck fél óra után feladta a Binche-Tournai-Binche-t.."
Binche-Tournai-Binche: 1. Blythe (BMC) 2. Petit (COF) 3. Degenkolb (ARG)
[link]Ez viszont mindent visz

-
fungeld
aktív tag
Sziasztok! Egy pár hetes RS Recon teleszkóp egyik szimeringje csak úgy magától kijött a helyéről.kép Ez mitől lehet, illetve mi ilyenkor a teendő?
-
rétisün
veterán
válasz
Mariann294
üzenetére
köszi, amúgy már rendeltem is, szóval a kocka el van vetve
igencsak jó áron vannak shimano cuccok, a paul-lange hungary meg csak haljon éhen, ha a szegény mo.-i bringásokon, boltosokon akar meggazdagodni 
-
rétisün
veterán
bikestore24-től rendelt már valaki? vélemény esetleg?
-
ludsimon
veterán
-
fpeter07
veterán
válasz
LordAxwell
üzenetére
Akartam jeleneteket linkelni, de frankó az egész, látni kell az egészet!
-
ludsimon
veterán
válasz
oliverkiss32
üzenetére
-
oliverkiss32
aktív tag
Budán ,Pesten valahol olcsó sárhányó? Vagy marad a Hervis?
Van olyan ami nem pálcás és nem kell a váz aljához csavarozni (mivel az a rész most nem működik) de jól véd? 
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!

- Energiaital topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kihagyja a következő GPU-generációt az Intel?
- Milyen széket vegyek?
- XMLTV EPG letöltő progi
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- iPhone / Macbook / Laptop javítás Újpest!
- X1 Carbon Gen10 27% 14" FHD+ IPS i7-1260P 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- iPhone 16 128GB Ultramarine Karcmentes, 100% akkuval!
- Thrustmaster t300 Ferrari+tlcm pedál(garanciás)!
- PXN V9 Gen 2 Kormány+Pedál+Váltó BONTATLAN!
- GAMER PC! Intel Ultra 245 / RTX 5070 / H810M-X WIFI / 32GB DDR5 / SSD 512GB / 700w! BeszámítOK!
- LENOVO ThinkCentre M93p (SFF)i5-4570,4GB DDR3,500GB SATA3 HDD,DVD,WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Palit Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.....örülök majd, ha délelőtt, vagy koradélután tudok menni valamennyit.

"De igazából ahol aszfalt van, nyugodtan minősítsük bicikliúttá!"

(vagy csak én nem találtam