Hirdetés
- One UI zápor esett a hétvégén
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
-
Xantomas
őstag
válasz
carrot #12624 üzenetére
ha budapesti vagy, erdemes ma kimenni a normafara, a csilleberci tabor teruletere, mert ma tesztnap van. Meg lehet nezni, es osszehasonlitani a cross, meg 29er bringakat.
Nem rossz felni, de ket baja van: szeles, viszont egy trekking felnihez kepest nehez.
Ez verbeli, 29er monti felni, annak aki szeret durvulni. Nem veletlenul ment le ennyire az ara, nem nagyon veszik sehol sem. Az eredeti aron, a mavic tn 719-cel versenyzett, az meg merfoldekkel jobb. -
Xantomas
őstag
válasz
carrot #12549 üzenetére
Azért a 29er, es cross trekking között van némi különbség.
Hiába, méret számozás ugyan az, de pl a váz jóval hosszabb, sárférőhelyek nagyobbak, nagyobb erőkre vannak tervezve a csövek, magasabb villa beépítési magasság, ugyanakkor rövidebb homlokcső.
Crossal is ugyan olyan jól lehet terepezni, de az igazi különbségek akkor jönnek ki, mikor elkezdesz hosszan mászni, kanyargós szakaszokon mész, mert a súlypontod mélyen van, jóval stabilabbnak érződik.Felni lényegében ugyan az, ha 1.9"-es szélességű gumin gondolkodsz. Afelett már érdemes minimum 19mm széles felnit nézni, mert alacsony nyomáson, kanyarban lepattanhat a gumi a helyéről, de felütni is könnyebb.
Tárcsás trekking felni, ami most így hirtelen eszembe jut
- Mach1 250 disc (jelenleg nincs a nagykerekben), de ez a legjobb ar/súly arányú felni
- Mavic a317
- DT X470ezeket a felniket az olcsóbb 29er bringakon is használják, de pl a 2.25-os RR mellé már nagyon keskenyek.
-
szki
őstag
válasz
carrot #12294 üzenetére
Lehet a felniben tojás. Nem lazák esetleg a küllők?
Felniszalag hogy illeszkedik? Nekem még az szokott gondot okozni, hogy félrecsúszkál, és amiatt a külső sem áll jól. Mióta a 19-es felniben 20-as Schwalbe szalag van, azóta nincs probléma a külsőgumi egyenletes felhelyezésével. Persze felszereléskor síkosítom a peremet, és gumit mosószeres vízzel.
Lehet még, hogy tényleg pocsék mindkét külső gumi. Esetleg komoly ütés miatt belső szálszakadás, vagy túl keméynre fújva deformálódik, vagy csak így jártál -
belaazallat
addikt
válasz
carrot #12294 üzenetére
Elég ha az egyik öntési hibás, a másikat meg nem raktad rá tökéletesen. De ezt kiderítheted, kiszeded a kereket, leszeded a külsőt, megpörgeted. Ha üt, kerékkel van probléma, ha nem, akkor a külsőt nem tudod/nem lehet rendesen felrakni.
Az én contiental city contact-ommat pl 2 szerelő(a 3. forgásiránnyal ellentétesen rakta fel, ő nem számít), meg haver és én sem tudom rendesen felrakni, anélkül, hogy ütne. De ez csak 50km/ó fölött érzem.
-
DemonDani
addikt
Hát azért itt finoman szólva is más a kép szerintem, na meg mi az hogy Suntour teló? lehet az M2000 vagy Epicon is ez alapján...
itt nekem azzal van bajom, hogy ráfesti hogy SLX, közben Alivio 99%ban, maga a "marketing"
Cube Aim meg tök más. Ott minden komponens "egy szinten" van nagyjából.
Bár azokat sem értem amikor ilyen gumikat tesznek fel hogy Smart Sam, egy 100-120k-s kerára. 10%át kiteszi a gumik bolti árabelsőt meg noname Impacot és akkor lehet hetente nyomást pumpálni mert nehéz már tekerni
-
dqdb
nagyúr
Ezek után nekem ne mondja senki, h "balkáni" vagyok.
Szóval Toscana is a Balkánon van-------------------------
Ajánlom mindenki figyelmébe a GeoSetter nevű ingyenes programot, amivel fotókat lehet utólag geokódolni. Igencsak hasznos tulajdonsága, ha pontos a fényképezőgép órája, és rögzítettél tracket, akkor képes GPX alapján végigmenni az összes fotón.
-
Xantomas
őstag
Eddig se volt kevés, évi 5-6 modell mindig volt, kb Fisher után a Konáék kapták rá először a 29erekre, és minden kategóriában kijöttek egy modellel.
Alap hobbi: Kahuna 2-9 (alu)
Közép hobbi: Big kahuna 2-9 (alu, de 3x húzott csövekből)
XC versenygép: King kahuna, (scandium)
Fully: Hei-hei 2-9, Hei-Hei 2-9 Deluxe (alu, ill scandium)
Alap Single speed: Unit 2-9 (cr-mo)
XC SS: Big Unit (korábban Kula 2-9 váza volt, csak váltóval) (scandium)
Városi 29er: Smoke 2-9 (cr-mo) (bár ez inkább ballon bike, de a Kona egy ideig a 29erek közé sorolta)Ez már alapból 9. Hozzácsaptak még a kínálathoz pár karbon vázat, az eddigi alu, acél, scandium hármashoz.
-
-
DemonDani
addikt
-
rétisün
veterán
a bikemarket-es rendelésedet is átveheted a bergusonban. de hogy van-e náluk éppen BB7, azt nem néztem.
-
dqdb
nagyúr
178-as magassághoz 18"-as 2009-es Cinder Cone-t használtam, szerintem neked 17"-es kellene.
-
Manitou
veterán
Ennek még a R7-től is vékonyabbak a becsúszói sajnos. Meg újabb telókban gondolkozom.
Akkor kiegészítem azzal, hogy lehetőleg 32mm becsúszó legyen. Esetleg 30-as még határeset.
Igazából ezeken töröm a fejemet:
Rs Reba
Rs Recon ( valamelyik levegőse a sok közül)
Manitou Minute ( talán R7 is)
Marzocchi 44RLO
Marzocchi MarathonA marzó nagyon bejövős kinézetre, de a zárt nem bontható cartridge-ától fázok kicsit. Főleg hogy állítóleg elég hamar meg is hibásodik. Illetve súlyban is a nehezebbek közé tartozik a listából.
-
Tamoo
nagyúr
Ghost (Bikemagról):
"Mielőtt a kezem közé kaptam a tesztbringát, nem volt túl sok kölcsönhatás köztem és e márka között, hiszen meglehetősen Németország-centrikus cégről beszélünk. Ha még Te sem hallottál igazán róluk, akkor két érdekes adalék még mielőtt belehuppanunk az aktuális tesztgép boncmesteri kifejtésébe: először is Pekingben egy Ghost bicón lett olimpiai bajnok a német montis legenda, Sabine Spitz; másrészt pedig csak és kizárólag középkategóriás és a fölötti bringákat produkálnak, ráadásul minden egyes modellt Németországban szerelnek össze – nem véletlenül adnak 5 év garit minden egyes vázukra… Sommázva tehát: nem …ral gurítanak."Egyébként szerintem annyit megér ha új. Itthon a Cseke forgalmazza most őket.
-
dqdb
nagyúr
Ha tudsz innen rendelni, akkor azt mondanám rá, hogy drága annyiért.
Geometria alapján megegyezik a Cinder Cone-nal (csak az fehér volt 2009-ben), az előző bringám arra a vázra épült. Szép volt, jó volt, szerettem, nem terveztem, hogy lecserélem, de egy kihagyhatatlan lehetőség jóvoltából mégis könnyebbre/jobbra váltottam.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- One UI zápor esett a hétvégén
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Diablo IV
- Napelem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- iPhone topik
- További aktív témák...
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest