Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
Nagyon "érdekesek" ezek az alkatrész összeállítások a kelly's-nél
Csak egy példa a sok közül: quartz race: fox befigyel, de a váltás hajtás-ban acera meg altus + tektro v-fék?nem igazán látom az összhangot... Pedig egyik-másik kifejezetten jól néz ki. De kizárt hogy kelly's-t vennék. Cross-ok nem rosszak, de már azok is nagyon drágák. Pedig ezt el tudnám képzelni
(csak nem 42-es nagytányérral)
-
-
törölt tag
Miért, az olaszos bringa az nagyonis jó.
Országúti kerékpároknál én nem is vennék nagyon mást, csak olaszt. Azért elég komoly múltjuk van az olaszoknak a kerékpározásban, kerékpárfejlesztésben.
Mondjuk azt nem értem, hogy mtb-k esetében a campagnolo miért nincs már ott szinte egyáltalán? -
KrAt
veterán
Szerencsére itt azért jobba helyzet, mert egy zárt tárolóban van, amin van a sima zár, s egy biztonsági lakat. A tárolón belül meg erős lánccal és gerincizével van hozzálakatolva 2 másik bringához. És magához a tárolóhoz csak pár embernek van kulcsa, de gyakorlatilag 2 ember jár oda be, illetve a bringákhoz értelemszerűen csak nekem
Amúgy 59 nm, 4 személy, szülők gyüjtögetős életmódja, sajna nincs egy szem hely se..
-
Tamoo
nagyúr
hát hogy most pontosan hogy is van nem tudom, de elvileg magyar (a cseke rt). Nekem is van egy Magellanom. Egyébként a régi honlapon, 2008-ig még normális leírások voltak.
-
Tamoo
nagyúr
váz szerintem ez lesz, nem sűrűn csinálnak újat. Kapd le onnan a weboldalról a 2010-es katalógust, abban van egy szerényebb felszereltségű Corvus, valszeg az lesz az. (a kép meg a leírás nem fog stimmelni alkatrészügyileg
)
-
dqdb
nagyúr
Pocsék,büdös,zajos NE.
Hétvégén kinyitottam az egyik szekrényt, ahol bringafelszerelést tárolok, és nem értettem, mi az az iszonyatos bűz, ami onnan árad. Szaglászással kísért átnézés után megtaláltam a bűnöst 2 darab Continental pótbelső formájában. Azóta 2 szatyorba csomagolva tárolom őket -
Thulcandra
senior tag
Szerencsére én igazán mindenevő vagyok, szóval átfutva jó pár tápanyag táblázatot sikerült összeraknom pár dolgot, amiben magas a fehérje és a szénhidrát. Például 100g paradicsomos hal + 100g főtt bab az legalább 40g fehérje, viszont a szénhidrát nem sok benne ezért azt még ennem kellene hozzá... de nem tudom hogy fogok ennyi cuccot megenni. A rizst nem nagyon szeretem, csak rakott ételekben, vagy édesen, kásában vagy felfújtban. Inkább bab, kukorica, burgonya, kenyér.
-
rekid
addikt
Én épp hogy fogyni akarok ezert kezdenek el napi szinten bringázni. (kb napi 30km). Sikerult az elmúlt 3 évben +10-15kg magamra rántani baratnöm mellett
Az a szomoru hogy futni elmegyek, bringázni el fogok menni viszont a kaján változtatni nah az katasztrófa... pedig nem járok mekibe csak szimpla házikoszt...
-
Tamoo
nagyúr
állítható volt (amíg le nem cseréltem), de nem az a gond. Szerintem a "nyereg-középcsapágy távolság". De most hogy jobban belegondolok...ha nem lenne ekkora nagy a váz, akkor jobban kihúzva a nyeregcsövet hátrébb kerülne az ülés... de akkor meg rövidnek érezném hosszra a gépet... ááá nem nekem találták ki ezt a Cross-t, lehet egy fitness-el jobban jártam volna. Na de már mind1. Majd csak megszokom, megszeretem.
-
Ariadne
őstag
Ez komoly? Itthon van egy ilyen, barátom kelly's-e ezzel jött. Egyetlen rövidebb túrát ment vele és úgy vágta be a sarokba, mint a szél, inkább egy régi szakadt nyerget tett fel helyette. Képtelen volt használni, főleg mert a közepén nincs kimélyítve, sőt éppen kiemelkedik.
Úgy tűnik, tényleg nagyon eltérő az emberek hátsó felének az ízlése.
-
peugeotmate
őstag
Köszi!
Személyes tapasztalatod van vele esetleg? Mert ez így kétszer annyit kóstál (kb) mint a Traffic! De az alapján, amit a testbike-on mondtak, pont megfelelne nekem: 30-as körüli tempó átlagban illetve néha az aszfaltot elhagyva egy kis terepezés. Mert ha kétszer annyi ideig bírja mint a trafficem akkor komolyan elgondolkozom ezen (is)! -
dqdb
nagyúr
A zselé/nem zselé kérdésnél szerintem többet számít a nyereg formája. Fontos a pirossal jelzett ív formája (ha túl hamar szélesedik, akkor az kényelmetlen lehet, de ugyanúgy az is, ha nem), és a kékkel jelzett méretek nagysága is.
Nekem például ez a nyereg nem jönne be, mert bár a piros ív jónak tűnik, de a nyereg oldalmagassága az ívnél eléggé alacsony.
mod: megnéztem még egyszer a képet, és változott a véleményem
Tamoo: Tudom, neked nem sokat segít, de a RideBike-ban el lehet vinni WTB nyergeket próbára. Nézz körül te is, hátha találsz ilyen boltot.
-
Tamoo
nagyúr
Tudom nem engem kérdeztél, deeee:
Zselés üléshuzat: Mit ér? Hát nem sokat. Honnan tudom?mert van! Hány km-t mentem vele? 10-et!
mert annyi is elég volt.
Nyereg meg sok jó van, csak nehéz eltalálni neked melyik az. Csak egy próba alapján meg nem lehet megállapítani. Lehet hogy ami elsőre nyom 100km után a legkényelmesebb lesz.
Amik jók lehetnek többek közt: Specialized BG nyergek, Selle SMP-k, BBB Anatomic, wtb-k.
Specim van, wtb-m volt, másik kettőt amit felsoroltam meg szívesen kipróbálnám. -
KaraDani
addikt
Kikérem magamnak.
Reggel tekertem melóba ügyfélhez 12km-t. Aztán ebéd után tele pocival úgy döntöttünk hogy bejövünk az irodába, úgyh tekertem még 11km et verőfényes napsütésben, (míg a kollegám autózott, és hozta a cuccom
) 21 fok napon, 17 árnyékban, végig a hőmérsékletett néztem csak az órán annyira örültem neki. Szóval én ma egy irodai munkanaphoz mérten egész aktív vagyok. És mindjárt indulok a kövi 10km-re focizni, aztán haza.
Ariadne: most helyileg hol dolgozol, otthon?
-
Tamoo
nagyúr
engem inkább lefelé érdekelne. Bár merevvel is eléggé a határon szoktam szaggatni
nehogy már elkoptassam a féket. Szegény amit kap olyankor. Ülve nem is lehetne megmaradni rajta úgy ráz. Súlypont hátra ülés mögé, aztán ami belefér.
Öcsém zakózott is utoljára egy hatalmasat. Szemből láttam az egészet.
Jött utánam lemaradva, én megálltam mert majdnem firka volt (erdőben 40+al bele egy nagy lyukba) Teleszkóp épphogy felfogta. Várom öcsköst, tolja neki, aztán nem volt olyan szerencséje mint nekem -
venember83
nagyúr
Nem az ár/érték aránnyal van bajom, az még elmenne, főleg a Specihez meg Cube-hoz, Scotthoz képest, de hiányolom tőlük a szép festéseket, az igazán egyedi megoldásokat, stb. Csak ennyi a gondom. Mondjuk azt elismerem, hogy az M96 jó húzás volt, meg a One Twenty se megvetendő.
-
ludsimon
veterán
-
ludsimon
veterán
Mi bajod az M422-vel?
Nekem ilyen van, és én nagyon meg vagyok vele elegédve, annyira, hogy egyszerűen imádom ezt a V féket.
Igaz, a régi gyári S65T fékpofák talán mehettek vagy 60 km-t max., de abban igazat adok, hogy esős időben olyan 'gyönyörűen' beszínezi feketére, hogy 'öröm' letakarítani. Nagyon nehezen tisztítható le.
Én le is cseréltem a francba.
Fekete Corratec fékpofákra, és nálam nem nyikorog.
Amúgy, hogy hogy M422-esed van? Ilyen volt régebben is, vagy Te is most vásároltál? -
venember83
nagyúr
Ha beleszólhatok, ne nyomatékosabban, hanem inkább pörgesse a pedálokat, nyomatékos tekeréssel könnyen tönkreteheti a terheléshez nem szokott térdeit. Szvsz a gyakori bringázás a legjobb, akaraterő függvényében tekerjen, ha csak a bringázás élvezete a lényeg, akkor csak nyugisan. Ha viszont edzés meg amatőr szintű, de időcentrikus versenyzés a cél, akkor két hónap alapozás, utána kell csak elkezdeni a keményebb terhelést. Legalábbis eddig olvasottak szerint ez a legjobb recept.
-
Ariadne
őstag
De az a bepattintós borzalom szerintem is használhatatlan, sőt veszélyes, csak arra a távra jó, amíg még spd cipő nélkül életében először hazateker vele az ember a boltból (én is addig használtam, aztán kivágtam valahova). Óvatosan vele, csúszik és nem tartja a lábat...
dqdb: Igen, Zuglóról van szó. Egy taxis múltkor a villanyoszlopnak ment neki, félig ki is döntötte, emiatt egy kupac szerencsétlen tűzoltó molyolt itt órákon át, aztán meg még egy nagy kupac elmüs, mindezt éjjel és borzasztó hidegben, csak mert valaki nem tudott kellően lassan menni.
-
fpeter07
veterán
Ezt a rázást tanusítom. Lehet hogy a telóm 10000ft-ba kerül, de szegélynél lejövet nem üti szét a csuklómat...
Intersport újságba láttam egy bicajt 150k-ért, full xt, rock shox recon sl teleszkóppal, ez azért fincsi
Nem gondoltam volna hogy ilyen "olcsó".
Xantomas: Nem vagyok oda az országúti kerékpárokért, de ez eccerűen nagyszerű
-
Xantomas
őstag
Nem tudom, akkor lehet, hogy zsírzóhelyek mégis :S
A festést megelőzte egy homokszórás amivel fémtisztára pucolták, utána pár órás foszfátos fürdő, ami segítségével a csövek belsejéről is le lett szedve a rozsda, és aktiválva lett a felület, hogy ne rozsdásodjon.
Utána pedig magasfényű porfesték került rá. Ugyan az az anyag, ami pl a buszok kapaszkodóin is van festék. Rugalmas, és tartós. Nem veri össze a korlát aminek neki támasztom, ha eldől nem kapja le aminek nekisúrlódik. Viszont nem olyan sima a felülete mint egy rendes fényezett felületnek, és nincs esély a felületi egyenetlenségeket kijavítani. -
Tamoo
nagyúr
Nem tudom a tiéd mit tud, de szerintem ezek az olcsóbb treking telók nem csillapítanak sok mindent az úthibákból... max arra jó, ha beleszaladsz egy nagy kátyúba, akkor mozdul valamit, jóesetben nem törik el, vagy ha hirtelen satuzni kell talán nem állsz fejre. Legalábbis az enyém kb. ennyire jó
bár még megpróbálok rajta állítani valamit. De igazából ennyiért nem is várok többet.
akkor ha már itt tartok
Meme: Előfeszítés csavarókáját meddig/mennyit lehet tekergetni? (jelen esetben rst neon) Ki lehet akasztani? Nehogy elb.....am.
-
Tamoo
nagyúr
nekem ciclosport van. küllőmágnesen kívül szerintem jó minőségű. Az meg nem egy nagy tétel.
FixY67: 250-ből brutál jó gépet lehet venni. Hát még 380-ból...Kiválasztasz egyet ami közelít ahhoz amit szeretnél, a nem tetsző dolgot meg cserélteted. (általában telót)
Használtban ennyiért meg csúcs gépek vannak. -
Ariadne
őstag
Megnézni én is megnézném, de itt aztán nem lehet odasomfordálni fényképezővel a pálya szélére.
mindenki: Ja és amit még most olvastam: a híres-neves, mindenkinek nagyon ajánlott Gázló teljesítménytúra a Cuha patak csodás (ám fájdalmasan éles és csúszós
) kövekkel kirakott gázlóin át 2010. augusztus 1-jén lesz, sajnos megint Herendről indul. Megszállni Veszprémben érdemes leginkább, mi valszeg így teszünk, innen vonattal (vagy kocsival vagy bicón persze) lehet átmenni Herendre. Kell még gyúrnom ezerrel a 105 km/1560 m szintes könnyebbik (Kőris-hegy nélküli) távhoz, de ezt nem lehet kihagyni, új szervezés ide vagy oda, király lesz.
Remélem sokan jöttök.
-
AstorAnt
csendes tag
dunc: Egy 14-5 éves Hauser Scorpion kerékpárról van szó, de nagyon szívemhez nőtt már(mivel társ volt száguldásban-borulásban), így időnként felújítgatom rajta ami szükséges.
Én úgy látom hogy nincs értelme magammal "cipelnem" egy olyan alkatrészt, amit igazán nem használok ki, ellenben meghibásodása kellemetlenségeket okozz.Régebben használtam, de miután most már az Alföld lebetonozott síkságainak feltérképezésére használom a "vén csatalovat", nem igazán találom szükségesnek.amargo:A hajtómű elég régi rajta, meg nem mondom neked a pontos típusát, de az biztos hogy ideje cserélni(bár a lánckerekek még jók).Lényegében olyan mint a Shimano Altus, csak ez bontható(szóval teljesen más)
Igen, szerintem is jó megoldás lenne megbontani, talán majd idővel átállok a single speedre, de még nem vitt rá a lélek a magas hátsó agy árak miatt -
törölt tag
Ha már 25-ös gumiban gondolkozol trekking bringára, akkor bizony outiznod kéne.
(#30021) rétisün:
Nekem egy régi hauser monti volt (semmi teló, meg ilyesmi rajta), aztán felraktam rá semi-slicket (ugyanolyan ballonos/vastagságú volt, mint az előző, csak nem rücskös), majd 1-2 hónap múlva máris outira váltás. Minek húztam volna, tudtam, hogy ez a sorsom...
Egyedül tán a fékkarfogást kellett szokni, eleinte alsó fogásban használtam, most már csak ritkán, meg még a felső, egyenes rész fogására is kezdek rászokni, mikor épp tudom, hogy lehet lazítani, akkor olyan jó "kinyújtózkodni". -
Tamoo
nagyúr
ha még találsz. nem tuti. 28-asat én nem vállalnám be. Felnidnek is az az alsó határa. Azért mégiscsak egy cross bringa, nem outi. Sanszos, hogy belsőt is cserélned kell. De ha kiszeded rá lesz írva, hogy mekkora méretekhez jó.
Nekem ez a fajta conti 37-es is látványosan vékonyabb a gyári 38-astól. (elvileg kb 5bar-t toltam bele) Ha élőben látnád, szerintem Te is azt mondanád, h nem kell vékonyabb. -
rétisün
veterán
ha ez van ráírva, akkor 42-es, szóval a másfélszerese a majdani 28-asnak. először biztos fura lesz majd
arra azért számíts, hogy sokkal jobban megérzed az út minden kis repedését....
pl. innen lehet tudni a max nyomásokat, de minden gumira rá van írva, általában bar-ban és psi-ben is -
-
ludsimon
veterán
"Bakancs,télikabát elő újra...."
De jó, hogy a biciklisnek nem kell ennyire 'túlöltözni'.
Én ugyan úgy megyek mint eddig. Semmi különbség.
Itt 1 cm hó van, ami azt jelenti, hogy hátsó fékkel közlekedni, de a haladásban nem korlátoz az az 1 cm, már csak abban reménykedek, hogy nem jön a tisztelt útszóró bácsi, és teleb*ssz* sóval, vagy rosszabbal, homok, kavics keverékkel az utat. -
anri-ur
tag
Esetleg Schwalbe Silento II ?
-
Tamoo
nagyúr
nem tudom, én is aszfaltosítani akarom a cross-t minél jobban. pont ezt kérdeztem, hogy van-e tapasztalata vkinek a sportcontact-al.
Meme nekem 37-eset ajánlott szélességre. Attól tényleg nem tennék fel vékonyabbat, ahogy élőben nézegettem őket. Majd mindjárt megnézem én is mi van a felnire írva.
-
ludsimon
veterán
Aszfaltra inkább olyat, amin legkevesebb a minta, és akkor jobban fog gurulni.
Milyen felnid van?
Tudni kellene ahhoz, hogy tudjuk milyen külső tud rámenni, ami vékony.Vagy inkább úgy kérdezem, milyen széles gumit szeretnél?
(#29840) dunc:
Ez jó!
Nekem Conti Grand Prix (Conti csúcsa) külsőm van a Scotton, de az 23-as, ami neked tuti vékony lesz. -
ludsimon
veterán
Nekem 1.9-es Schwalbe Land Cruiser köpenyem van, ezen ~1500 km-ig van futóél, amivel teljesen hangmentesen, és gyorsan lehet haladni, aztán ~1500 km után elkopik, és jön a traktorhang, meg persze a lassú haladás.
Én az 1.75-öst ajánlom inkább, ha engedi a felnid, mivel könnyebb, kisebb a súlya, és nem olyan nagyon vastag.
Vagy nézz körül, hogy mi a választék, amin van középen futóél, és oldalt bütykös, az még jó vegyes viszonyokhoz.
Nekem legközelebb nem kell vegyes, az biztos!
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX ONE X 1TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Lenovo ThinkStation P330 SFF / ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest