Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Így készül egy Earfun headset
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Netfone
- Megérkezett Magyarországra a Xiaomi Smart Band 9 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
Aktív témák
-
Thulcandra
senior tag
válasz detroit17 #24695 üzenetére
Mit csinálsz napi 20-30 percig? Rendes bringán tekersz, vagy szobabicklizel?
Igazából mindegy, napi 20-30 perctől nem kéne ilyent tapasztalnod, kivéve ha nagyon leterheled magad.
Ha leterheled magad akkor nem szabad naponta csinálni, pihenj legalább egy napot két tekerés között!
A táplálkozásra is figyelj, mert ha nem viszel be elég fehérjét, vitaminokat, ásványi anyagot akkor nem csoda hogy gyengülsz, nem erősödsz. szerk.: persze szénhidrát is kell, zsírból meg csak ésszel...[ Szerkesztve ]
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
Ariadne
őstag
válasz detroit17 #24800 üzenetére
Szerintem nem, mert nem fejleszti a kanyarodási, váltási, mászási stb. technikádat, montizáshoz képest pedig pláne, mert a terep azért nagyon más, mint egy fix kerekű szobabicikli. De az erőnlétet fejleszti, az biztos, szóval edzésnek jó az.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
rétisün
veterán
válasz detroit17 #25414 üzenetére
nekem cyclocros bicajom van (volt, mert már majdnem outi) szóval én majdnem outizok
de nem kizárt, hogy öszejön egy ilyen váz, akkor teljesen outi lesz[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Meme
aktív tag
válasz detroit17 #25450 üzenetére
Speciel én akkor ültem le, amikor bicajos barátunk ment délelött 150km-t országutival aszfalton, aztán még egy 80-90km terepet délután a kolegámmal.
Ha fromába hozás a cél, akkor 20-30km már böven elég. Az kényelmes tempóval, 1 nagyobb pihenéssel 1 óra. Aztán lehet többet...már ha van idöd
Szevasztok bogyókák!
-
rétisün
veterán
válasz detroit17 #25506 üzenetére
úgy nagy általánosságban M-es....(én legalábbis ekkora vázat veszek ha veszek a 175 centimhez)
most jött pont e-mail, lenne egy kelly's 6.9 carbon váz+villa+kormánycsapágy+ritchey nyeregszár+elsőváltó 165k-ért....annyi gondja van, hogy bár M-es, nekem kicsit hosszú, de ezt egy rövidebb stucnival lehetne orvosolni....
mindennek ellen tudok állni, de ilyen kisértésnek?[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
válasz detroit17 #25558 üzenetére
melyiket?
Thulcandra: nem is a téli kirándulással van baj, egy havas/zúzmarás erdő valóban gyönyörű...
én pont a héten vettem decathlonban hótaposót (bár nekem bakancsnak tűnik, igaz nem bőr) mert untam, hogy beáznak a bakancsaim. állítólag vízálló, kiváncsi leszek....
de akkor se sértődök meg, ha mégse lesz annyi hó, hogy igazából teszteljem[ Szerkesztve ]
-
Undoroid
őstag
válasz detroit17 #25958 üzenetére
Szia!
Nem egészen!Ennyit kérnek érte!
* * *
Ez mindig így van!Ha lemosom a bringát,akkor esni fog...rosszabb esetben ellopják a bringát!
Nálunk most remek idő van!Elolvadt majdnem az összes hó és nincs is hideg!Ebből bizony esti tekerés lesz! Azt hittem,hogy idén már nem is lesz ilyen bringázó idő!
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
dunc
nagyúr
válasz detroit17 #30492 üzenetére
Ez normális kihagytál,kész kezdheted elöről,de létezik az izom memoria hamarabb visszaállsz,de egyből ne várd a régi formád.
(#30493) Tamoo : nálam a hajlitott jön be a kényelmesebb üléspozició miatt,de pl ha van állitható kormánybefogód akkor még kényelmesebb lehet. Probálj az ülsétávolságon,magaságon picit variálni. Az egyenes kormányal jóval sportosabb leszel .
[ Szerkesztve ]
-
Xantomas
őstag
válasz detroit17 #30713 üzenetére
Hmm ha jól csináljuk, akkor általában 10 perc. Egy hubi, majd egy sör. Onnantól, hogy az alapozás megvolt, és kis pihi után lehet folytatni a többi sörrel, majd kávé, és egy hamburger lezárásként. Ez úgy 9-től hajnali 1-2 ig. Napi tempó azért nem, inkább csak heti.
Bringázás meg: folyamatosan kell tekerni, és nem szoksz el tőle.
ludsimon... bakk... muszáj állandóan valakinek a nyakának ugranod? Intézzétek el a ringben, vagy élőben valamelyik PH-s tekerésen.
[ Szerkesztve ]
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
-
tekeyagd
aktív tag
válasz detroit17 #30732 üzenetére
kipróbáltam ma este a Toxicot, meg a DX-es fénykardot. Mindkettő szuper, a bicajon minde ott van ahol lenni kell, mocskosjó volt vele a Dunaparton a tengelyig érő avarban, a töltésoldalon le-fel. egyedül a nyeregcsőbilincsen kellett húzni,mert liftezett egy nemvártat. a lámpa meg nagyon durva, soha nem megyek este nélküle sehova. büntettem is vele egy bringaúton dekkolo majmot, ráküldtem a villogó módot, csak pislogott,nem kapott szikrát.
-
KaraDani
addikt
válasz detroit17 #30737 üzenetére
Mert az outizás alapvetően nem egy 20-30 perces sportág, hobby szinten meg ennyi idő alatt nem tudsz bejárni semmilyen szebb tájat Nekiártam litániát írni, de inkább nálam okosabbaktól linkelek. [link] Olvasd el például ezt, keresgess még googleban szakirodalmat, így megalapozod az alap tudásod az alapozásról (mekkora szóvicceket gyártok mi? ), és akkor már tudsz konkrétabb kérdéseket feltenni. Nehéz téma szerintem egy fórum keretében, ezt elég nehézkes az alapoktól elmagyarázni.
-
KaraDani
addikt
válasz detroit17 #30742 üzenetére
Félreértés ne essék, nem elkergetni akarlak, csak vannak nálunk sokkal jobb szakirodalmak a témában. Amit az előbb linkeltem például ő írta: [link] Nagy név kis hazánkban Ha elolvastad és nem tiszta valami kérdezz nyugodtan , legjobb tudásunk szerint segítünk.
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
válasz detroit17 #30744 üzenetére
Én kosárlabdáztam 7 évig. Ott például kb októbertől-májusig volt a versenyszezon. Június-július pihi, lángos, sör, strand - > sörpocak Augusztus közepén kezdtük az alapozást, szeptember végéig teremben nem voltunk, csak futópályán, meg terepfutásokon. Volt, hogy úgy mentünk el az első meccsre, hogy még kosárlabdát nem fogtunk abban az idényben, mert az edző úgy érezte még nem tartunk ott és az alapozás az egész szezont nézve fontosabb mint, hogy az első meccset megnyerjük, vagy sem.
Mi a célod amúgy, hobby versenyzés, vagy csak egy jó általános egészséges erőnlét?
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz detroit17 #30750 üzenetére
Kezdetnek, ízelítőnek és edzésnek is jók a teljesítménytúrák, itt klikk találsz egy csomót, csak ki kell szedegetni belőle a bringásakat, aszfaltosból elég sok van. Fontos megnézni a távon kívül a szintet is, mindig jelzik. Nagyon jó hangulatúak szoktak lenni ezek, a részvétel sem drága, nagyon szeretem ezeket, kifejezetten ilyenekre szoktam járni, nem tömegversenyekre.
És te csak outiban gondolkodsz?
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
dqdb
nagyúr
válasz detroit17 #30794 üzenetére
Itt nem a majdnem 100 km a lényeg, hanem a majdnem kilométernyi szintkülönbség. Aminek méltó jutalma a lefelé száguldozás
KaraDani: nem mondom, hogy úgy könnyű, mert nem. De a speciális doppingszer csodákra képes
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
KaraDani
addikt
válasz detroit17 #30864 üzenetére
Most is csinálhatnád azt, hogy beiktatsz a héten néha azért az 1 óránál hosszabb etapot is (kevesebb ne legyen szerintem soha). Nem kell minden nap monotonon ugyanazt az útvonalt, edzést csinálni, mert meg fogod unni. Jó lenne, ha beszereznél egy pulzusmérőt, hogy be tudd lőni, a megfelelő iramot, az is lehet, hogy most túl kényelmesen tekersz, ha ennyire könnyűnek érzed.
-
KaraDani
addikt
válasz detroit17 #30872 üzenetére
A legolcsóbb megoldás sima karóra + mellkaspánt kombinációk. Úgy rémlik tán Ariadnenak van hervisben vagy dechatlonban vásárolt olcsóbb órája, 5-7 ezer forint körül. Majd kijavít ha rosszul emlékszem. De vannak ilyen bringás órák is, bár drágábbak. Nekem ilyen van: [link] 25-26 eFt volt, tavaly vettem.
Aztán van ami ennél még jóval drágább és PC-re is fel lehet tölteni az adatokat + még több funkciója van, nagy a választék, kb 5-6 ezertől 100+ ezerig.[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
válasz detroit17 #31052 üzenetére
Mi a tanúlság? Pótbelső nélkül nem indulunk el sehova sem Minimum felszerelés: multiszerszám, pótbelső(k), egy két folt meg ragasztó (extrém defektes nap esetére), gumileszedők, vázpumpa (aminek a konzolját kulacstartó alá be lehet rakni, így nem zavar), és én még küllőkulcsot is szoktam vinni biztos ami biztos. Ha ezek nálad vannak, nincs gondod ilyenkor, 5 perc alatt belsőt cserélsz, és mehetsz tovább. Otthon meg ráérsz megragasztani.
-
Muton
addikt
válasz detroit17 #31219 üzenetére
nem a lábhossz a lényeg? mert elvileg ugyanolyan magas emberek is lehetnek full más arányúak
philoxenia: ezen még nincs elég elől a hajtómű
viccet félretéve: mtb-t szerűséget keresek. csak jó lenne tudni h pl cross, vagy fitness vagy mi a váz. melyikre jellemző a viszonylag kicsi üléscsőszög és a majdnem vízszintes felsőcső[ Szerkesztve ]
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
KaraDani
addikt
válasz detroit17 #31246 üzenetére
Mondtam, hogy azért szerintem ne csináld nagyon monotonon, annak sincs semmi értelme, hogy mész folyton erősödsz de a tököd tele lesz az egésszel Nyugodtan hagyhatsz ki 1-2 napot a héten. Ha edzés jelleggel mész akkor 1óránál kevesebb ne legyen szerintem se. De én is azt mondom variáld, a tempot útvonalat, hogy érdekesebb legyen. És csinálhatnál olyat is, hogy néha egy hosszabb de nem nagyon durva tempós etapot mész . És akkor utána egy pihenőnap pl. Pedálforulat szerintem jó (órád méri?), de én sem vagyok edző, se versenyző, erről csak azt tudom nyilatkozni amit én is csak olvastam.
Tamoo: tuti olyan erős vagy, hogy olyan tempóval mész, hogy a súrlódás nem lényeges már nálad, csak a menetszél
Amúgy végül csak egy HHH-t mentem, nem volt kedvem sötétbe utat keresni janihegy felé egyedül. Így egy kellemes beszélgetős 29km lett 500méter szintel. Szépvölgyi mellett ép kisdolgomat végeztem, amikor egy montis elment, utólértem aztán megkérdeztem terepezik e, vagy HHH? Idei első tekerése volt aszfaltos HHH, úgyhogy együtt mentünk fel, meg jöttünk le egész az árpád hídig.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz detroit17 #31219 üzenetére
Szerintem az 55-ös pont jó. Én 176 cm vagyok, és magamnak vettem egy 50-es fitness bicajt (Merida S-Presso), de kicsinek bizonyult! Ki kellett cseréltetnem egy 55-ösre. Nagyon úgy érzem, hogy ez az én méretem, és mivel a haverod olyan magas, mint én, szerintem az övé is.
The Amiga, Born a Champion
-
törölt tag
válasz detroit17 #31733 üzenetére
Ha izomlázam van, én lassan fogok bele, ahogy nem érzem erőlködésnek, aztán majd "belejövök". Én is ma arra keltem, hogy nagy izomlázam van, azért még 46 km lement. Első 8-9 km után a suliban lépcsőn lefelé még mindig ugyanúgy éreztem az izomlázat, én viszont jobb szeretek rádolgozni, mint pihentetni. Etekintetben egyébként eléggé megoszlanak a vélemények, melyik a jobb.
(#31735) KaraDani:
Nem cipelsz így túl sok csomagot magaddal?
Igaz, hozzá lehet szokni.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Asszociációs játék. :)
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- BMW topik
- További aktív témák...
- Iphone 13 Mini 256GB Nagyon szép állapot, garanciával, üzletből
- Új HP EliteBook 640 G9 Tartós Üzleti Fémházas Laptop 14" -50% i5-1235U 10Magos 16GB/512GB FHD IPS
- Chord Mojo 2 + gyári bőrtok 2 hetes
- Iphone 14 128GB fekete, Független 93%AKKU, Üzletből Garanciával
- iPhone 11 (product) RED 64GB 100% akkumulátor és hibátlan állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest