Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nokia N91 - Elvis él
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
ludsimon #27198 üzenetére
Nem akartam személyeskedni, de ha Te úgy érezted, akkor bocs. Én csak szerettem volna egy logikus magyarázatot kapni, hogy mitől bírja ilyen jól és mivel Ő beírta már a korát, és a Te fogalmazási stílusodban következtettem, hogy idősebb vagy nála. De ha evvel megbántottalak, elnézésed kérem.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
fpeter07 #27192 üzenetére
Ismerős, ne is mondd....
Szép fokozatosan kell emelni a távot. Én is azt tettem. Én nyáron minden hétköznap 15km-t megteszek. Aztán ez valamennyire edzésben tart. Aztán jött az első túra, 60 km lehetett úgy durván oda-vissza, aztán szépen emelkedett.
sitzoookaaa: Gondolom azért bírod jobban, mert ludsimon idősebb nálad és már nem kamasz. De ez egy tipp.
#27195: Hogyha rám gondoltál mint "újonnan érkezett tag", akkor én ezzel tisztában voltam.
-
ludsimon
veterán
válasz
sitzoookaaa #27193 üzenetére
Itt nem a kibíromról van szó, hanem arról, ha nem eszel, iszol, akkor elég durván le tud csökkenni a teljesítő képességed.
Szerk.:
Azért írok offba, mert szerintem az itt fórumozók mind tudják ezt, csak Te nem, esetleg még a másik újonnan érkezett tag. -
venember83
nagyúr
válasz
sitzoookaaa #27193 üzenetére
Egy dolog a kosárlabda meg az ilyen kardio-sportok, s teljesen más a hosszú távokon zajló versenyzés: futás maratonon, félmaratonon, bringázás negyven-ötven-hatvan-hetven, akár száz feletti kilométeren keresztül.
Grat, amargo, használd egészséggel!
-
fpeter07
veterán
válasz
Vasinger! #27182 üzenetére
Úhh a lángosról jut eszembe, egy fürdőn (nem balaton) lehetett enni lángost vagy palacsintát.. ennyi volt a választék. Nem lett volna vele semmi baj, ha a lángosból nem csöpögött volna ki 1 l olaj meg nem 5mm vastag lett volna, palacsinta se tűnt nagy számnak.
Nekem a max táv 30 km volt, idén szeretném ezt kicsit feltornázni
-
ludsimon
veterán
válasz
sitzoookaaa #27187 üzenetére
Aha..
A hibridek biztos..A sportolóknak a legfontosabb odafigyelni az ételre (bevitt energia), és az innivalóra (észreveszed, úgy kiszáradsz).
Légyszi ne irkálj ilyen hülyeségeket, mert fáj.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
sitzoookaaa #27184 üzenetére
16 évesen asszonyod van?
Az szép. Vagy csak barátnő?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
sitzoookaaa #27180 üzenetére
A balcsis sem hülyeség, de az már tényleg nem 1 nap lenne. Aztán a végén egy jót ejtőzni a balcsiban nem lenne rossz, vagy lányokat nézve lángost enni a parton.
De hé'! Hova gondolkozunk, még tél van.
:\
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
sitzoookaaa #27175 üzenetére
És azt még is, hogy képzelted? Hol szállunk meg/alszunk? És mit csinálunk annyi ideig? Én benne vagyok, de jó lenne tudni mire gondolsz.
venember83: Szép kis darab. Nekem kb. az egész bicóm kerül annyiba, mint az a váltó.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
venember83 #27176 üzenetére
szép darab
nekem is ilyen van
-
tekeyagd
aktív tag
válasz
venember83 #27146 üzenetére
és mikor kiadású a váltókarod? mivel fedted le, miután levetted a kijelzőt?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
sitzoookaaa #27169 üzenetére
Vácról el lehetne menni egy kis bemelegítő túrának tekintve Szobig, mint írtam 110 km körül van, addig biztosan van szinte folyamatosan kerékpárút. Onnan még Márianosztrára is le lehetne tekerni.
Egyébként Tavaszi szünetben én megyek egy bicótúrára majd haverokkal, az majd elég durva lesz, Kosd-ról fogunk menni, átmegyünk majd a Naszályon is.
[Bludsimon: Valóban, nem csak a bicikli számít, de azért ha ismerős vagy a fizikában, akkor] az tudhatod, hogy 3x akkor futófelületen mész egy 3x annyi súlyú bicóval az még is másabb, mint a Tiéddel.
-
rétisün
veterán
válasz
sitzoookaaa #27168 üzenetére
milyen bicajjal?
-
JColee
őstag
válasz
sitzoookaaa #27160 üzenetére
akkor most te vagy valami tour de france-os gyerek vagy, vagy pedig nem 60 km volt, hanem olyan 20-30
rétisün hehe gyorsabb voltál
egyébként a kérdésre válaszolva: 9 éves voltam, amikor fateromékkal eltekertünk nagymamámhoz (~150 km, nyilván egész napos tekerés)
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
sitzoookaaa #27163 üzenetére
Én benne vagyok, ha Vác környékéről indulnánk. És egyből tudnák még 3 embert is +-ba magammal hozni.
-
rétisün
veterán
válasz
sitzoookaaa #27158 üzenetére
60 km-t 1 óra 10 perc alatt? számolj már utána, ~50-el bicajoztál 70 percen keresztül? hogy-hogy még nem indultál a touron?
-
sitzoookaaa
csendes tag
nyáron nem csinálunk egy nagy ph!-s túrát?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
sitzoookaaa #27158 üzenetére
Az szép baleset lenne.
Annyival mentetek mint egy autó? Akkor ha jól számolom 54 km/h átlagsebességgel kellett mennetek.
Oké ez nem lehetetlen, mi mikor a Nagy hideg hegyről jöttünk le 85-tel és az 50-es táblát röhögve hagytuk el az is szép baleset volt...de az csak 5 percig tartott kb.
Szerintem rossz az mp3 lejátszód.ludsimon: Hát jó, olyan bicóval...
Nekem ilyen van:Link
Igazából ez egy Hauser Triad és egy Hauser Winner ötvözve + RST Capa T6 teló + Bike positive pedál. -
ludsimon
veterán
válasz
Vasinger! #27157 üzenetére
"pedig van izom a lábaimban..."
Nem tudom, akkor én vagyok túl erős, vagy jól sprintelek, vagy mi?
Én hón, jegen is ma ki tudtam pörgetni a kerekem, 2/3-ban.
Pedig nincs túl fényes állapotban most szegény Neuzer.Én nyár végén, egy huzamban, pihenés nélkül, és kaja nélkül mentem 114Km-t!
Ja, és úgy, hogy nem is voltam jó kondiba!
Egész nyáron otthon tespedtem a gép előtt.
Idén az egész nyarat kint szeretném tölteni. -
JColee
őstag
válasz
sitzoookaaa #27156 üzenetére
egyedül? vagy hogy?
#27158 biztos az az 1 óra 10 perc? -
Vasinger!
nagyúr
Én kimentem a nagy mínuszokban hólapátolás után csúszkálni, volt jég és hó is bőven. Egyszerűen nem csúszott a kerék. 1/1 mega range fogaskerekén nem bírtam kipörgetni, pedig van izom a lábaimban...elindult. Behúztam az első féket, gondolom így biztos menni fog, erre elindulok első keréken csúszva xD
Egyébként most tervezek egy külső cserét, első kerekemen. Szerintetek is valóban igaz az elmélet, hogy elől minél szélesebb külső, annál jobban kanyarodik?
sitzoookaaa: Én mikor 16 voltam Sződligetről elmentünk Szob-ra oda-vissza. Kb.: 110 km volt. Bár az óránk 115-öt mért. Nyári melegben, 34 fokban elég durva volt.
-
sitzoookaaa
csendes tag
van itt olyan aki 16 éves és már ment hosszú távra cengával? (mi haverral 60km egy nap)
-
Bikeman
aktív tag
válasz
venember83 #27150 üzenetére
Mindkettőnek megvan már a váza, szóval...
-
fpeter07
veterán
válasz
ludsimon #27152 üzenetére
Azért én szerettem volna egyet korcsolyázni
Holnap majd csinálok oldalról is, a gépen volt fennt, csak új rendszer lett és törölve lett.Van egy másik ugyanolyan bringa is, így legalább nincs egyedül.
De annak a fékével vannak egy kis gondok mert kb 2x annyi idő megállni vele mint az enyémmel. Itt lenne az idő megtanulni vmi szerelést
-
ludsimon
veterán
válasz
fpeter07 #27151 üzenetére
"A lényeg kivehető."
Igen, pont ez az egyedül amit lehet a kép minőségén értékelni.Amúgy miért nem a bringa oldaláról csináltál képet?
Egész jól néz ki a bringád, kíváncsi lennék oldalról is rá.Itt se csúszott, de csak azért mert már elkezdett olvadni.
Amúgy úgy csúszik/na mint a fene.
Főleg reggel. -
fpeter07
veterán
válasz
ludsimon #27121 üzenetére
Én is. Ne a képet értékeljétek hanem az igyekezetet
A lényeg kivehető. Különben nappal elég jó képeket csinál.
Azthittem legalább csúszik az út, erre jégen befékezem és simán megállKülönben nem rossz télen kerekezni, de jobban örülnék a napnak és a faleveleknek
szerk: kis link problem adódott -
ludsimon
veterán
válasz
Vasinger! #27142 üzenetére
Szerintem először nézd meg részletesebben amit linkeltem térkép.
Pontosan az autóút miatt nem mentem a Váci úti kerékpárúton végig, mert ott valamikor elfogy a kerékpárút.
Ott van egy nagy horgásztó, na az mögött mentem el, nem forgalmas, jó minőségű autóút, simán vállalható, én bátran tekertem ott végig, talán max. 10 autó ment el azon az úton mellettem.
-
Bikeman
aktív tag
válasz
venember83 #27146 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy a Reba mellé... Legalább lesz összehasonlítási alapom...
XTR-emen ugye nincs kijelző gyárilag, kiváncsi vagyok, hogy fogom megszokni...
-
rétisün
veterán
válasz
ludsimon #27121 üzenetére
persze, hadd irigykedjek, mi?
holnap már én is megyek valamerre, csak nem esik minden vasárnap a hó
ma megint csak ~12 km sétálás volt, belevéve egy kis havas erdőt...meg a délelőtti kutyasétáltatás több mint egy órája, szóval azért a friss levegő megvan, de jobb lenne bicajozni most már.
venember83: nekem sincs külön kijelző (outi fékváltókar) a flightdeck viszont mutatja az aktuális fokozatot
ja, a "dolgozóbajáróson" van, de hát ott nem grammániáskodik az ember -
Bikeman
aktív tag
válasz
venember83 #27141 üzenetére
Nekem ugyanilyet hoznak február elején 110k-ért...
Más Ma szétszedtem a 770-es XT váltókarom bal oldali kijelzőjét, mert belül piszkosnak találtam a plexit. Háát, nem kellett volna, ugyanis belül van egy tetű kis rugó, aminek egyetlen vágya, hogy szétugorjon, amikor szét akarom nyitni a kijelző házat, hát most is megtette. A plext pucolása volt kb. 5 mp, viszont amíg kis rugóval összeraktam a kijelzőt....
De megvan, tiszta, és működik...
-
amargo
addikt
Nekem a Recon SL Solo Air változat van belőle, ősszel nézegettem egy Recon SL-t (lehet még eladó egy ismerősömé), ha a súly nem számít, akkor azt +~30FT nem tudom mennyire éri meg a gondolom jobb mozgás meg 1-2 extra.
-
venember83
nagyúr
válasz
Bikeman #27140 üzenetére
Igen. Kormányt nézegettem én is, de fene tudja, elég sok negatív hang van eleve a szénszálas cuccok ellen, pont abból venni használtat?
Megint más: 155k forintért valószínűleg tudok venni zsír új 2009-es SID world cup telót, ha valakit érdekel, szóljon. Nekem nem lesz, de másnak lehet.
-
Bikeman
aktív tag
válasz
venember83 #27139 üzenetére
De akkor a lényeg, hogy az ügyes megoldásod nélkül beleérne a G3...
Nekem mondjuk hátulra kéne, de akkor meg elüt az első G2-estől. + a G3 majdnem kétszer annyiba kerül, mint a G2 (igaz az kicsit használt). (8kvs4,5k)
Más:Ez is hasonló kormány, csak nem olyan magas emelkedésű, viszont posta van...
-
venember83
nagyúr
válasz
Bikeman #27138 üzenetére
Első, százhatvanas tárcsa, és elnéztem, nem a felső részére tettem be a plusz alátétet, hanem az alsó csavarra. Így a tárcsa szabadon forog, nem megy be a bevágásokba a nyereg éle.
Azonban beállítani Meme módszerével se tudtam. Nem ér nagyon hozzá a tárcsához a pofa, viszonylag szabadon forog a kerék, de azért csak éri. Mindegy, meglátom, mi lesz, miután lekopott kicsit a fékpofa. Bár az is lehet, hogy én vagyok kevés a beállításhoz.
Holnap dél körül viszont kimegyek bringázni egyet a napos időben, nagyon kíváncsi vagyok már, meg hiányzik is a bringázás.
-
Bikeman
aktív tag
válasz
venember83 #27120 üzenetére
Első vagy hátsó?
Mekkora tárcsa?
Akkor lehet, marad a G2 160...
Akit érdekel:Van egy 185-ös G2 tárcsám eladó+hátsó adapter hozzá.
-
ludsimon
veterán
-
Tamoo
nagyúr
válasz
venember83 #27134 üzenetére
EZ tetszett meg úgy hirtelen...
a mostani 2400g-os súlyával + darabos mozgással nem vagyok túl elégedett
-
venember83
nagyúr
A telók általában nem olcsóbbak CRC-n, mint Magyarországon, sőt. Legalábbis ahogy nézegetem a magyar webshopokat (ebike, bikemarket), s akkor még a bikemag piactérről nem is beszéltünk. Kivételt képeznek a rendkívül akciós egységek, de azokat meg kell figyelni, lehet, hogy vágott a nyakuk, vagy esztétikai hibával rendelkeznek, de olyan is van, hogy csak simán akciósak.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség. Kellene egy olyan térkép, ami megmutatná, hogy hogyan lehetne eljutni Vác-ról Budapest-re biciklivel. Ha lehetséges nagyrészt bicikli úton, nem a 2-es út mellett. Gödnek egy részéig tudom az utat kb. Közép-Gödig, de hogy után lehet e még menni tovább Dunakesziig , aztán Pestre az már nem tiszta.
-
amargo
addikt
Akkor már meg vannak a problémák. Majd megmondom Neki.
Egy cannondale F5, nyáron volt ~90kg (már már ~75 környéke) is és fiú. Terepen használta. Most már talán nem kell a nagyobb tárcsa, de egy jobban hűlő igen..
Köszönöm a segítséget!
(#27123) Ariadne: Az eddigiek nekem is egycsavarosak voltak. Most, hogy hosszabb került bele (FSA fr-270, eddig sl-250es volt benne, tényleg eladó!) két csavaros is lett. De nem érzem a különbséget.
-
venember83
nagyúr
A WCS carbon riser? Százhatvan gramm. Igazándiból nem érdekel a tömege, csak nyelje el a rezgések egy részét a karbon, ez lenne a lényege a dolognak. Meg ne törjön el az első esésnél. Ja, meg mindenképpen kell egy kormány, a jelenlegi kormányom 57 centije kevés, nagyon kevés, nem tudom rendesen pozicionálni a fékkart úgy, hogy a fékkar végét fogjam egy újjal, túlságosan hamar kezd el vastagodni a cső a közepe felé, nem tudom beljebb tolni a dolgokat.
Tamoo: Ide a Balkán nyugati csücskére (Románia) múltkor húsz euró volt a kerék a nagysága miatt, de tíz euró alatt sehogy se jön ki, akármilyen kicsi is a csomag, ingyen házhoz szállítás ide nincs semmilyen összeg felett. Magyarországra tudtommal kiviszik ingyen, bikemagosok szoktak is rendelni onnan, összeállnak s úgy. De CRC-n szvsz csak akciós vagy ritka cuccokat éri meg venni, a többi cucc kiskerárba jön ki, esetleg szervizes macera esetén meg jóval drágább, gondolom.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
venember83 #27124 üzenetére
CRC-n nem tudod mennyibe fáj a kiszállítás? kb mennyit kell mindennel együtt hozzászámolni a feltüntetett árakhoz? Magyarul ezt irkálja nekem oldalt: 44600 HUF feletti megrendelés esetén ingyenes kiszállítás... Még sose rendeltem külföldről
-
Meme
aktív tag
válasz
venember83 #27124 üzenetére
plusz nem is olyan könnyű ha jól emlékszem...
-
venember83
nagyúr
válasz
Ariadne #27123 üzenetére
A jelenlegi Truvativom egycsavaros, nem érzékelem, hogy gond lenne vele, majd rábízom a következő kormányom is, csak legyen már pénz rá. Különben jelenleg 2008-as akciós karbon WCS riser van a CRC oldalon, csak éppen így is drága, plusz szállítási költség, plusz két hétig jön. Nem egyszerű ez sehogy.
-
Ariadne
őstag
válasz
venember83 #27110 üzenetére
Jesszusom... Ráadául egycsavaros. Barátomnak volt Ritchey egycsavarosa. igaz lehet OEM, még a Kelly's Wandal gyári felszereltsége volt, az borzasztó volt, nem fogta meg rendesen, mindig csúszott. Most a kétcsavaros hmm Thomson Elite teljesen jó (Speci váz gyári tartozéka).
Viszont a Bikeman által linkelt Ritchey-k közül a szarvacska nem is rossz, bár egy sima WCS 6300 körül van, ahogy nézem, szóval az sem olcsó. Ejnye, biztosan irtó drága lehet a fehér festék.
mod: Centrírozásilag tud valaki jó helyet? Még amíg nem bicózhatok, legalább ezt el akarom intézni.
-
Meme
aktív tag
válasz
amargo #27089 üzenetére
hát elöször megnézni minden csavart, nem-e laza valamelyik. tárcsarögzitő meg a féktest csavarokat is.
aztán megnézni a tárcsát, nincs-e benne 8as. ha van mekkora.ha laza valami akkor meghuzni rendesen.
ha 8as van benne, és a következő bringázáskor nagyobb-kisebb van benne, akkor túl nagy az igénybevétel. Sokszor vagy sokáig huzza a féket, túl nagy hő keletkezik, eldeformálodik a tárcsa. a bb5 alapvetően hobbi felhasználásra van, nem terepre. aszfalton túrázni, földuton bohockodni jó. de ha bemész az erdőbe, akkor könnyen kevés lehet.lehet elég lenne venni egy normálisabb tárcsát, ami jobban hűl, lehet kellene egy mérettel nagyobb tárcsa.
milyen bicaj? mekkora a srác/lány? hogy használja?
-
ludsimon
veterán
Voltam egy kicsit 'tekercselni'.
Nem sokat, csak egy keveset, talán max. 6-8Km, de jól esett!
Jövök én is akkor pár képpel, mint ahogy a többiek is szokták.
[KLIKK IDE]Csak, hogy megmutassam rétisünnek, hogy nálunk milyen idő van.
-
venember83
nagyúr
-
Bikeman
aktív tag
Szerintetek Juicy Seven (fékteste) - amit G2 tárcsával szereltek - az kompatibilis G3-mas tárcsával?
Mert a G3-mas tárcsa szélén több a bemarás.
Viszont a G3 sokkal kultúráltabban néz ki.
-
lorcsi
veterán
-
ludsimon
veterán
Én megyek egy kört tekerni, olyan gyönyörű idő van!
Kicsit hideg, de fel lehet öltözni rendesen.Szerk.:
amargo:
Egyre jár az eszünk.
-
amargo
addikt
Hőmérséklet: -1.2 °C
Páratartalom: 74%
Szélerő: 0 km/hÉs napsütés. Ideális lenne egy jó kis tekeréshez, ha nem kellene a függvény h.é, deriválás, integrálás rejtelmeit elsajátítanom!
-
Bikeman
aktív tag
válasz
venember83 #27110 üzenetére
Ricsi bácsinak is van fehér nyeregcsöve, ehhez képes a Syncros árakhoz még leülni sem kell...
-
venember83
nagyúr
válasz
Ariadne #27105 üzenetére
[link] - Csak ülj le, mielőtt megnézed.
Manitou: Szép szám, nekem 11,5 kg körül lehet jelenleg a merevfarkú tárcsafékkel, jelentősen meg már nem nagyon tudnék lefaragni, max XTR cuccokkal, de azokra nincs della, örülök, ha XT szinten tudom tartani a bringát, meg arra fejleszteni a kopó és gyengébb alkatrészeket.
-
amargo
addikt
-
Azazello-
senior tag
válasz
venember83 #27101 üzenetére
tehat akkor nincs kompatibilitasi gond sem lanc-cal sem pedig vatoval akarmelyiket is veszem ugye?
-
Ariadne
őstag
válasz
venember83 #27104 üzenetére
Húha, fehér!
Kerestem az árát, de nem találtam...
Egyszer régen próbáltam már fehéret keresni, de gyakorlatilag nem gyártott ilyet senki, na most meg igen. Jeee...
-
JColee
őstag
válasz
Baltazár84 #27099 üzenetére
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Gumi és felni topik
- Formula-1
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása,alulfeszelése
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Peugeot, Citroën topik
- Energiaital topic
- Óvodások homokozója
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Gigabyte Z590 Aorus Ultra-I7 11700K-G.Skill 3600-C16 Samsung B-die 16Gb
- ASUS TUF 4080 SUPER JAVITOTT + AJANDEK
- SATA to SAS átalakító tray caddy hdd keretbe
- Lego 10497 - Galaxy Explorer - Egyszer összerakott, hiánytalan
- LEGO Ideas - Vincent van Gogh - Csillagos éj (21333) - Egyszer összerakott, hiánytalan
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung A40 64GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest