Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Huawei P9 Lite (2017) - nevezzük nevén
- Így készül egy Earfun headset
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Befutott az Android 16 fejlesztői előzetese
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
Aktív témák
-
aesir
veterán
válasz Monya78 #12082 üzenetére
A Kellys esetében nemigen gondolkozhat már a 2009-es modelleken, mert szeptember 30-ig le kellett adnia a rendelést. Ha nem adott le, akkor maximum márciusban kap maradványkészletből.
Az én 2009-es Kellys bringámat már 3 hete le is szállították, azóta használom
Van saját életem...
-
aesir
veterán
Hátha tud valaki segíteni: mennyiben felelős pl a Tesco akkor, ha a parkolójából lopják el a lezárt bringát. Perelhetők-e kártérítésért? A tesco-parkoló magánterület.
Van saját életem...
-
aesir
veterán
válasz Ariadne #12190 üzenetére
Pláne, hogy bent mindent meg is lehet vásárolni ahhoz, hogy a lehető legkönnyebben el tudják lopni a bringát.
Mondjuk nekem még mindig fura, hogy amikor éppen az ő területén, én vele folytatólagosan kereskedelmi szerződést kötök ( ), akkor ő nem tartozik az én értékeimért minimális felelősséggel sem. A biztosításában sincs erre fedezet?
Van saját életem...
-
aesir
veterán
Ahhoz a smile-s villogóhoz tud valaki direktlinket, nagyon megtetszett
Mármint nem a képhez, hanem a webshopban.Van saját életem...
-
aesir
veterán
válasz Dirtyz #15920 üzenetére
Ritkán jelentkezem be, de azért néha olvasgatok. Nem nagyon van szabadidőm zárom le az itteni cégeket, futtatom ki a szerződött munkákat, mellette párhuzamosan szervezzük urammal a kinti céget - lakást - életet, sokat vagyok úton, egyszóval nem egyszerű
Van saját életem...
-
aesir
veterán
-
aesir
veterán
válasz szatocs #17427 üzenetére
Nekem is Kellys van mint Cyborg kollégának, csak az enyém nem géles hanem sima- kicsit vastagított bőr tenyérrészű felül pedig elasztikus szövet. Több mint egy éve megvan, azon kívül hogy az ujjainál a levarrás felbomlott szinte mindegyik ujján (ez egyébként egyáltalán nem probléma) semmi kínja nincs, estem is már benne tenyérre, az sem viselte meg. Én mindig viselem amikor bicajra ülök, márpedig minden nap bringázok február óta. Az ujjtövemtől a csuklómig sokkal világosabb a bőröm, volt aki már tett rá megjegyzést - azt hitte vicces volt a kis drága - mondtam is neki hogy traktor Passattól nem lesz ilyen értse ahogy akarja, viszont a főnökének ugyanilyen volt... nem kicsit égett a majom
Ha jól emlékszem 2400 volt. Ilyenkor melegben minimum hetente mosni kell, gépben lehet.Van saját életem...
-
aesir
veterán
válasz blazsey2 #18248 üzenetére
USA-ban az ember gyorsan megtanul nagyon-nagyon pici lenni a rendőrrel szemben, mert könnyen hullaházban végezheti. Ott cseszheted hogy neked volt igazad és a rendőrt elítélik később, rajtad az már nem segít.
Szóval ha véletlenül ilyen helyzetbe keverednél egy rendőrrel szemben kint, akkor nagyon gyorsan tedd azt amit mond, rá se pillants, rá se gondolj mert megjárod. Ha jogsértést követ el, azt utólag lehet rendezni de amíg "intézkedik" addig jobb ha nem szólsz semmiért, csak azonnal engedelmeskedsz minden egy felszólítására.
Itt szerencse hogy készült video, ez alapján még a rendőr unokája is sitten fogja végezni, de ha kakaskodott volna vele szemben valaki, akkor könnyen rosszul járhatott volna, a másik rendőr azonnal lerendezte volna testi kényszerrel vagy méginkább fegyverrel.
Van saját életem...
-
aesir
veterán
válasz Ariadne #18258 üzenetére
"Azon az útszakaszon pl., ahol a családom legnagyobb része közlekedik autóval (nem lehet másfelé menni), rendszeresen száguldozik egy őrült pasas, óvodás kisgyerekével a kocsiban. Gyorsan hajt, ész nélkül előzget, és ezt csinálja évek óta, de eddig mákja volt. Megérdemelné, hogy legalább kiskorú veszélyeztetéséért úljön pár évet, de gondolod, hogy ez változtatna bármin is? Én nem, de szkeptikus vagyok a börtön bűnmegelőző hatását illetően."
Feltételezem ez valami kis helyen van, ahol ismerik egymást az emberek. Hárman odamennek a fickó házához, és szépen leengedik mind a 4 gumiját. Másnap is. Harmadnap is. Érteni fog a szóból.
Van saját életem...
-
aesir
veterán
válasz Ariadne #18263 üzenetére
Akkor megoldás lehet a fekvőrendőr. Önkormányzat plusz közútkezelő aránylag gyorsan elintézi. Vagy rendőr ismerősön keresztül kicsit szoktatni a fickót a rendőri jelenléthez. Megoldás mindenképpen kell, amit itt leírtál az tömény életveszély felnőttre, gyerekre, kutyára, mindenkire.
Ehh, mindig felrántom magam az ilyen rohadékokon...
Van saját életem...
-
aesir
veterán
válasz spartan1 #18266 üzenetére
Itt előttünk nemrég építettek egy duplát az újpesti felsőrakpartra, ahol a Gogol utcai új bringaút kiér a partra. Sokkal csendesebb lett a környék, mert eddig itt a barbárok mindig kihúzatták a kocsikat. Pár napig volt durva alvázcsattogás meg káromkodás, most meg már sokal jobb lett minden. Mondom mindezt úgy, hogy két sportkocsi van a családban, nekünk nem egyszerű egy-egy nagyobb fekvőrendőrön átkelni, dehát mégiscsak városról van szó..., a száguldozás nem idevaló.
Van saját életem...
-
aesir
veterán
válasz Hasaggymeg #21718 üzenetére
Nekem is 20%, első zöld színtévesztő vagyok, a jogsimban is benne van. Ettől még soha semmilyen problémám nem volt a színekkel, évek óta mozgó- és állóképekkel dolgozom, trükk- és animációs filmrészleteket készítek. Ezek a buborékok pedig egyszerűen nem érdekelnek.
Van saját életem...
-
aesir
veterán
válasz Hasaggymeg #21746 üzenetére
Nem tudom nem vagyok szemész, de pontosan így "látom" én is. Az első megy, a második nagyjából, a többi viszont sehogysem. Erre azt írták a jogsimba hogy 'első zöld színtévesztő'. Ennél többet nem tudok a dologról, mivel soha semmilyen problémám nem származott belőle. Jahh, nem lehetek taxis meg mentős, mondjuk nem is akartam egyik sem lenni soha
Van saját életem...
-
aesir
veterán
válasz venember83 #21753 üzenetére
Van. Olyannyira van, hogy sem Németországban, sem Olaszországban nem okozott semmiféle problémát az sem, amikor versenyautókat tanultam vezetni. Hogy keletebbre mi van azt nem tudom, de érzésem szerint én még így is sokkal inkább "keletebbre születtem" mint kellett volna
Van saját életem...
-
aesir
veterán
válasz lorcsi #22271 üzenetére
Ilyenem van: [link]
Egy Kelly's Saphix green-t rögzítek vele. Nálunk el lehet zárni, fent van a lakásban (itt is dolgozom általában). Akárhova járok tárgyalni, mindig meg tudjuk oldani a nagyjából biztonságos tárolást. Loptak már el mellőlem bicajt a Margitszigeten amikor futni voltam, olcsóbb volt mint az enyém viszont nem ilyen robosztus lánccal volt lekötve.
Van saját életem...
-
aesir
veterán
-
aesir
veterán
válasz CyB0RG #22679 üzenetére
Hát én sem gyorsan futom
Így még én sem futottam le a teljes távot, csak úgy hogy 8 kör a Szigeten. De ott minden bokrot ismerek, könnyebb sokkal beosztani az erőt mint így, hogy nem tudok a távon mihez viszonyítani. Az biztos hogy lefutom, csak még nem tudom fejben hogyan fogom helyretenni a résztávokat.
Egyébként a bicajozás nagyon jó tüdőt csinál a futáshoz, szerintem sokkal jobbat mint az úszás.
fpeter07: két éve amikor nekiálltam futni én is így voltam. Aztán egyszercsak elkezdett jól esni, utána meg nagyon jól esni
[ Szerkesztve ]
Van saját életem...
-
aesir
veterán
válasz Dirtyz #22693 üzenetére
Sikerült!!!
Nagyon nehéz volt, sokkal nehezebb mint gondoltam. Eddig összesen 3x futottam le 8 kört a Szigeten egyben, ezért is mertem belevágni, de ahogy számítottam is, az "idegen" környezet, az ismeretlen távok a tereptárgyakhoz mérten, plusz a visszafordítóknál a szembefutó gyorsak nagyon megnehezítették az erőbeosztást. Nem beszélve a hidakról és az alattomos kicsike kis emelkedésekről, rengeteg erőt kivett belőlem. De sikerült! Furcsa, hogy így ma visszagondolva nem a fájdalom és a szenvedés jut eszembe először (az is mert amikor megmozdulok egyből érzek mindent), hanem azok a szakaszok amikor jó volt, és amikor 30 kili után már annyira fásult voltam hogy nagyon elkezdtek fogyni a kilométerjelzők, és az "utolsó 100 méter" tábla, ami után a legnehezebb 100m következett a célig. Egészen addig nem is volt valahogy valóságos számomra az egész, ott viszont rámtört minden fáradtság, de emellett egy löket adrenalin is, hogy itt vége. Amikor végre le tudtam ülni, percekig zokogtam, aztán vigyorogni kezdtem és ennyi. Zuhanyozni sem tudtam egyedül
Nem tudom hogy valamikor is nekimegyek-e még egyszer ennek a távnak, a félmaraton az fekszik rendben van, dehát ezt nem tudom... még kell egy kicsit ülepednie. Az biztos hogy ezután már úgy futok, hogy nem törekedem a jobb időkre, a nagyobb terhelésre, hanem pont annyit fogok futni mindig, amíg "szökellni" tudokVan saját életem...
-
aesir
veterán
Köszönöm szépen mindenkinek!!
Van saját életem...
-
aesir
veterán
válasz RexpecT #22737 üzenetére
Az időm nem lett valami egetverő 4:42, de erre is nagyon büszke vagyok!
Most direkt arra trenírozom magam, nehogy abba a hibába essek hogy egyre jobb időket akarok futni maratonon, mert akkor viszont már elvesztem a formámat. Mármint akkor leszálkásodom annyira, ami nem nőies. És én meg szeretném tartani a mostani alakomatErdőben futni isteni, nagyon szeretek
De most már tényleg maradjunk a bringás témánál!
Van saját életem...
-
aesir
veterán
válasz Dirtyz #22802 üzenetére
Köszönöm Neked is
Férjemmel futok, együtt kezdtük két éve, egyszercsak úgy jött hogy mi lenne ha futnánk mert úszni sokkal macerásabb eljárni, ezért egyre ritkábban is mentünk. Természetesen ő azért sokkal erősebb nálam, de legalább ennyire motivált mint én. Szoktunk futni erdőben is, más terepen is, de valójában nekem a szigetkör fekszik. Tudom hogy egyhangú, de az a helyzet hogy nekem pont ezért esik nagyon jól. Minden bokrot ismerek, pontosan tudom hogy a tervezett távon hol tartok és mennyi az erő. Nagyon jól lehet gondolkodni közben, a legjobb ötletek ilyenkor jönnek! Ehhez pedig pont ennyi monotonitás kell, egy 400 m-es pályán ez már nem így lenne. Nekem ez olyan lett mind egyfajta hobbi, eszméletlenül érzem magam tőle. Nyáron volt isteni a horvát kisfalumban, valamivel napkelte után elfutottunk a szomszéd városig (végig lehet a parton futni, a főút fent vezet a hegyoldalon), oda-vissza 10 kili, majd ahogy voltunk futócuccban bele a tengerbe és átúszni az öblöt szintén oda-vissza ez olyan másfél kili, lássuk be ennek azért van fílingje
Persze a bicajozásnak is, de ugye azért az leginkább közlekedésre van
Nahh, most aztán kitárgyaltunk mindent, térjünk vissza két kerékre, mert a többiek még a végén kidobnak minket innen
[ Szerkesztve ]
Van saját életem...
-
-
aesir
veterán
Téli bringáskesztyűt és térdmelegítőt milyent javasoltok? Ma már azért eléggé hideg volt
Van saját életem...
-
aesir
veterán
-
aesir
veterán
válasz Hasaggymeg #24040 üzenetére
Kb 6-kor. Uram vett is magának egy új Mizuno futócipőt.
Köszi mindenkinek utánanézek.
Van saját életem...
-
aesir
veterán
Vettem egy sima kötött fekete cérnakesztyűt, amire felhúztam a sima nyári ujjatlan bringáskesztyűmet - tökéletes.
Valamint vettem egy pár vastag aerobiczoknit, ez most megint divat, amit felhúzok a térdemig tekerés közben, amikor leszállok akkor meg letolom a bokámra.Hát nem fogok én napokat elcseszni mindenféle szakáruházban, hogy még csak ne is kapjak speckó téli sportcuccot. Egyszerűen siralmas ez az egész. Bementem ma az Aréna Hervisbe megnézni ezt a két cikket, természetesen nem voltak. Viszont cserébe kaptam különböző frankó kis tippeket, hogy a kerepesi Decathlonban még tegnap volt, meg a Mammut Hervisben lehet hogy van. Könyörgöm emberek, visszajött a hiánygazdaság? Életem első 20 éve azzal telt, hogy mindig rohannom kellett sorbanállni mert éppen jött valahova banán meg narancs. Most megint nagyon elegem lett ebből a szánalmas szar országból. Arról nem is beszélve, hogy mennyire elkanászodtak a gyalogosok is és az autósok is hogy sokkal kevesebb a bringás az utakon.
Van saját életem...
-
aesir
veterán
válasz rétisün #24053 üzenetére
Khm, és amíg megjön a webshopból addig mit veszek fel? Nem 3-15 nap múlva kell, hanem most. Ja, gondolkodhattam volna hamarabb is hogy mi kell amikor hideg van, de nem tettem mert más foglalkoztatott. Ez van, inkább megoldottam így azonnal, minthogy kocsival járjak teljesen feleslegesen addig is amíg megjönne a cucc webshopból, miközben bringázni is lehet.
Ne érts félre, én támogatom a webshopos vásárlásokat, csak ha hirtelen kell valami, akkor még mindig nem a webshop a megoldás. Sajnos.
Van saját életem...
-
aesir
veterán
válasz venember83 #24130 üzenetére
Hát elsőre tényleg olcsóbbnak tűnik, de aztán már nem. Egy normálisabb futócipő minimum 25000, de inkább 40000 körül vannak. Ha vigyázni szeretnél magadra és a lábaidra, akkor ezt szétfutod 3-4 hónap alatt, ősszel és tavasszal két hónap alatt. Ez egyfajta terepre való cipő. Ha tényleg komolyan veszed, akkor mindig időjárásnak megfelelő technikai cuccokban futsz, ezek sem olcsók és egyáltalán nem tartanak örökké, én kb évente kell hogy cseréljem szinte a teljes ruhatárat (mondjuk a szélálló futódzsekit és a téli dzsekit nem, ezzel szemben a technikai pólókat, trikókat, rövidnacikat többszöt is.) Egy évi futásom így minimum 200000 körül van, és sajnos nem futok annyit amennyi jól esne. Szóval ez a "lényegesen olcsóbb" azért nem így van
Van saját életem...
-
aesir
veterán
válasz Manitou #24151 üzenetére
Sok mindentől függ.
Milyen típusú futáshoz kellene, milyen talajon?Én hosszabb távokat futok, aszfalton, rekortánon vegyesen, néha erdőben. Puma még nem volt, Adidast használtam először, az nagyon nem stimmelt a lábamhoz, jött a Nike, az nem volt rossz, de nem az igazi, aztán jöttek a japán cipők Asics, Mizuno, na ezek az igazi futócipők az én lábamhoz. A nyúlcipőboltban a tulajdonosok igazi szakértői a lábnak, ők forgalmazzák ezeket, tudom nyugodt szívvel ajánlani őket.
Nagyon nyomják most a Wnklerék a futóblogon a Nike-t, nem véletlenül a Nike a főszponzoruk, de nekem annyira nem jött be. Persze ettől lehet még jó, csak az én lábamhoz nem annyira jó. A cipőválasztás nagyon komoly dolog, érdemes szakemberre bízni, mert pillanatok alatt tönkre tudod tenni egy rossz, vagy rosszabb cipővel az ízületeidet és az szalagokat is.Az már jó kezdetnek ha futás közben nem érzed a cipőt a lábadon, ezek szerint neked a Puma is jó lehet.
Az, hogy szétfutok egy cipőt az nem azt jelenti hogy effektíve darabokra szakad, sőt ránézésre szinte újszerűek, de a rugózó technika a sarokban az egy idő után felkeményedik. Innentől a cipő futásra használhatatlan. Attól még állni, menni nagyon kényelmesek, de futni már tilos benne.
Remélem tudtam kicsit segíteni
Van saját életem...
-
aesir
veterán
válasz ludsimon #24520 üzenetére
Aztán ha elvakítasz valakit aki meg éppen ezért elüt mondjuk egy gyereket, akkor ugye rendben is van minden?
Régóta csinálod már itt az ámokfutást és nem először az az érzésem hogy nem ártana neked egy jópofa kis nyakonvágás addig amíg nem késő. A baleseted tipikus példája annak az idióta közlekedésnek, ami pont az ilyen ******* sajátja, azt hiszed van egy erős lámpád és akkor mehetsz a védett útvonalon nyugodtan, mert mindenki rád figyel. Hát nem fog csak a nagy lámpád miatt. Óvatosan kell közlekedni akkor is ha neked van elsőbbséged. Mindenképpen te vagy a puhatestű, ezt nem árt figyelembe venni, ezen a 10000 lumen sem változtat. És erre a balesetre piszkosul nem az a válasz hogy mész és elvakítod az autósokat, hanem az kisfiam hogy magadba szállsz és elgondolkodsz azon, hogy mit csináltál eddig rosszul.
[ Módosította: Racecam ]
Van saját életem...
-
aesir
veterán
válasz ludsimon #25359 üzenetére
Bécsben sem, mégis jól megoldották. De véletlenül sem úgy hogy elmeroggyantak több felszíni parkolóhelyért tüntetnek, valamint nem is úgy hogy hasonló elmeroggyantak készakarva kárt okoznak az előbbieknek!
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy bringás lévén természetesen mélyésgesen elítélem a kiskörútra tervezett teljesen elmebeteg tüntetést, de ha valaki szántszándékkal megrongálja valamelyik autómat az nem ússza meg épen!
Van saját életem...
-
aesir
veterán
válasz Xantomas #25361 üzenetére
Ezzel kellene foglalkozni a rendőrségnek, szépen végigbüntetni mindenkit.
Bécsben aki legjobban betartja a szabályokat az a taxis, ugyanis rájuk komolyabb büntetési tételek vonatkoznak szabályszegés esetén, csakúgy mint a tömegközlekedés egyéb járművezetőire, mivelhogy "emberélet-szállítással" foglalkoznak hivatásszerűen. Itt csip-csup dolognak minősülő dolgokért, ott elveszik az engedélyét és elveszti a munkáját.
Van saját életem...
-
aesir
veterán
válasz venember83 #25478 üzenetére
Azért a fényelésről szóló utolsó fejezet mit ne mondjak..., erőteljesen hiányos.
Tulajdonképpen nem létezik már mozifilm, reklámfilm, videoklip amin ne lenne utómunkában valamilyen fajta fényelés. Természetesen értem ezt magyar filmekre is. Komolyabb fényeléshez is tökéletesen elég 1db erős asztali PC (vagy ezt éppenhogy megközelítő teljesítményű macintosh 3x áron), az autodesk combustion professzionális verziója ami platformfüggetlen, valamint komoly szaktudás.
A saját cégem is, sőt én magam is csinálok digitális fényelést bérmunkában.Van saját életem...
Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple notebookok
- Sorozatok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen egeret válasszak?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen autót vegyek?
- Bluetooth hangszórók