- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
Panhard #6992 üzenetére
no offense pls.
nekem nem kell elmagyaráznod, mi az a php és mi az az include, és miért kell ezt használnod, és hogyan működik, és hogy hány helyen használják, mert ezekkel tisztában vagyok.tényleg nem értem hogy hol az az előny, ami miatt egy php kódot tartalmazó php fájlnak nem php a kiterjesztése, hanem html. megoldható persze, kerülőúton is, de minek, ha lehet egyenesen is.
miért egy külső szkript segítségével akarjam megmondani azt a szervernek, hogy egy fájl lefutattása esetén úgy járjon el, mintha az a fájl php lenne. erre van az hogy akkor az a fájl legyen php. és akkor nem kell mókolni a szerveren.
ott egy stackoverflow bejegyzés link az előző kommentemben próbáld meg, ha nem megoldható hogy a fájlod.html helyett fájlod.php legyen.
ez a kulcs ezt pötyögd be a googleba: "run html as php"egyébként ennek van egy másik hátránya is azon kívül, hogy órákon keresztül generálunk bejegyzéseket a fórumba, mégpedig az, hogy azokat a html fájlokat is átfuttatja a szerver php fordítóján, amikben egy deka php kód sincs, tök feleslegesen zargatja a fordítót.
összefoglalom:
html fájl -> böngésző értelmezi
php fájl -> a szerveroldalon a php fordító értelmeziegy html kiterjesztésű fájl alapesetben sosem fut át a php fordítón, így nem fut le benne a php szkript.
egy php kiterjesztésű fájl mindig átmegy a php fordítón, aminek a kimenete egy html tartalom lesz, ami már mehet egyenesen a böngészőre.amit te szeretnél most csinálni az az, hogy beállítani a szerveren azt, hogy a html fájl mégiscsak menjen át a php értelmezőn, amit csak úgy lehetne megoldani külön szkriptekkel, hogy gyakorlatilag átvered a szervert úgy hogy minden html kiterjesztésű fájlt kezeljen úgy mintha php kiterjesztésű lenne.
ez, mivel nem egy megszokott eljárás, lehet hogy nem is engedélyezett az adott szerveren. ha a megadott linkes segítséggel sikerül akkor örülsz, ha nem akkor nevezd át a html fájlodat php-vé és voila megy az magától is. -
fordfairlane
veterán
válasz
Panhard #6992 üzenetére
Kevés szolgáltatónál létezhet olyan, hogy a html kiterjesztésű fájlt php-ként értelmezi, ez nem az alapértelmezett viselkedés. Bármilyen kiterjesztést be lehet állítani, hogy a webszerver zavarja keresztül a tartalmát a php értelmezőn, de alapvetően, jellemzően alapból a php kiterjesztésűekre van beállítva.
Szóval de, valószínűleg át kell írni a kiterjesztést php-ra.
-
cidalain
veterán
válasz
Panhard #6990 üzenetére
Ertem mit mondasz, de ez nekem nem tetszik. Olyan bal labbal megvakarom a jobb fulemet erzesem van.
Megmondod a szervernek, hogy amit lat az tulajdonkeppen megsem az, csinaljon ugy mintha a html fajl php lenne.
De minek szarakodna igy az ember, ha egyszeruen php lenne az a php fajl? Tenyleg semmi mas nem kell hozza, csak atirni a kiterjesztest. -
cidalain
veterán
-
dqdb
nagyúr
válasz
Panhard #6950 üzenetére
Nem hiba, hanem a szabvány betartása. Nagyon nagy valószínűséggel application/x-www-form-urlencoded formátumú a beküldött adat, és abban a escape-eletlen soremelés nem értelmezett.
Amit te utolsó sornak nevezel, az valójában a POST kéréshez tartozó message body, amire már a content type-tól függő szabályok érvényesek a felette lévő message header résztől eltérően, amelyet a HTTP szabvány specifikál.
-
Panhard
tag
válasz
Panhard #6937 üzenetére
Sikerült úgy megoldani, hogy a Synology menüjében a feladatütemezőben a scripthez beállítottam egy php fájlt. Így:
php /volume1/volume_1/www/lefut.php
Próbálja is futtatni, csak hibát dob. A php fájlban van egy adatbázis elérés az elején, ott már hibára is megy, a mysqli_connect() függvénynél. "PHP Fatal error: Call to undefined function mysqli_connect()"
Ha a lefut.php-t böngészőből nyitom meg, hibátlanul lefut. Mi lehet a probléma? -
Biagio1980
csendes tag
válasz
Panhard #6819 üzenetére
Szia!
Én így szoktam csinálni, így cache-elve is lesz az xml, ha a távoli szerver nem elérhető:
PHP:<?php
header('Content-type: application/xml');
$cacheName = 'minta.xml.cache';
$ageInSeconds = 3600; //ha egy óránál idősebb, újragenerálja
if(!file_exists($cacheName) || filemtime($cacheName) > time() + $ageInSeconds) {
$contents = file_get_contents('http://partnerszervere.hu//minta.xml');
file_put_contents($cacheName, $contents);
}
?>JS:
<script>
function loadXMLFile(){
var filename = 'http://teszervered.hu/minta.xml.cache';
jQuery.ajax({
type: "GET",
url: filename ,
dataType: "xml",
success: parseXML,
});
loadXMLFile();
function parseXML(xml){
//itt már végig is mehetsz az xml-en
};
</script> -
cidalain
veterán
válasz
Panhard #6819 üzenetére
én így szoktam csinálni a külső oldali XML-ek megnyitását (PHP verzió)
$xml = simplexml_load_file("http://valami.hu/xml");
aztán B verzió ha az nem megy:
// CURL URL open - required if allow_URL_fopen is disabled in php.ini
function copen($url)
{
$curl = curl_init();
curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, $url);
curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
$retval = curl_exec($curl);
curl_close($curl);
return $retval;
}
$xml = simplexml_load_string(copen("http://valami.hu/xml"));update: utólag néztem hogy ez a HTML topic, én meg PHP megoldást írtam, sorry. de azért itt hagyom, hátha.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Panhard #6567 üzenetére
Az általad sessionnek nevezett dolog HTML+JS szinten nem értelmezett. Manapság egy böngésző két környezetet támogat: a normál böngészéskor aktívat és a privát böngészésnél aktívat, és ez a környezet az egész ablakra vonatkozik, nem csak egy fülre és főleg nem egy fül egy részére (az Opera 12 a kivételével, amely támogatta a privát füleket, de azon belül ugyanaz volt a helyzet). Mivel egy adott környezeten belül a sütik közösek, ezért ezt az ebből eredő ütközést kell valahogyan feloldani. Erre én két lehetőséget látok:
1. a szervert kell módosítani úgy, hogy ne sütiket használjon állapottárolásra, vagy
2. felhúzol valahol egy Apache-ot mod_proxy modullal megfelelően belőtt ProxyPass és ProxyPassReverse beállításokkal (vagy más webszervert hasonlóan bekonfigurálva). Ekkor a proxy a sütiket is átfordítja, így más domainre fognak vonatkozni, mint az eredeti oldal esetében. Az egyik fülnél/frame-nél direktben használod a szervert, míg a másiknál a proxyn keresztül. -
dqdb
nagyúr
válasz
Panhard #6563 üzenetére
Nyitsz két böngészőablakot a két oldalnak (nem fület, ablakot, Ctrl+N a legtöbb böngészőben), és így garantáltan nem zavar be az egyik frissítése a másikba. Windows 8-tól kezdve nagyon az átméretezéssel sem kell bajlódnod, az egyik ablakon Win+bal, a másik ablakon Win+jobb, és vízszintesen megfelezik a képernyőt.
MasterMark: [link]
-
cidalain
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BlueGift @ Logout.hu
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Milyen TV-t vegyek?
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- PlayStation 3
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Philips LCD és LED TV-k
- Suzuki topik
- Macska topik
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T - 12/256 - fekete - garanciás
- Motorola G55 5G - 8/256 - szürke - garanciás
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged