- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
raczger
őstag
Van egy apró gondom, mégis fejbever az ideg, hogy egy ilyen alap dolgot nem tudok megoldani...
Szöveget kéne vertikálisan elhelyeznem középre. Általában ez nem gond, de most html 4.01 strict-ben kell, és ugye így csak css-el lehet ezt megcsinálni. Van ez az alábbi kód:<div style="vertical-align:middle;height:100px;">valami</div>
Ez így nem működik, hogyan kellene ezt helyesen?
-
-
cucka
addikt
Szerintem nem kell játszanod a hülyét, te is nagyon jól tudod, hogy az ingyenes tárhely úgy tud ingyenes lenni, hogy reklámokat helyeznek el az oldalon. Ha te olyan oldalt csinálsz, amelyen az a reklám nem jelenik meg, akkor sanszos, hogy előbb-utóbb törölni fogják az oldaladat.
-
(Letelt az 5 perc.)
Hinnye, most nézem a szabályzatot, benne van, hogy a szolgáltató elhelyezhet linkeket az oldalon mindeféle cuccokról, s ezt a felhasználó nem akadályozhatja. Namármost a módszer nem akadályozza az elhelyezést... hisz a szerver el tudja helyezni a cuccot. Az meg más dolog hogy nem látszik, mert "rossz" helyen van...
De ha mégis izé, akkor szedjétek ki ezt a két hozzászólást.[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Kicsit off, de ha sikerült az *x*ra-s tárhelyemről levakarni a reklámcuccot, az mennyire legális?
Muszáj volt, mert állandóan "villogott" az oldal, azaz az oldaltöltés előtt mindig egy pillanatra fehér lett az egész lap, s engem ez idegesített egy picurkát. De most már nem villog, meg gyorsabb is lett.
Ezt illesztettem be a </head> mögé:
(vagy tökmindegy hova teszed, csak legyen a valódi <body> tag előtt)<!--<body>-->
Így a szerver berakja a reklám indító js-t a kommentbe...
[ Szerkesztve ]
-
emre33
addikt
Sziasztok!
Alábbi kód Chrome és Safari 4.0 alatt dupla méretű cellspacing -ot eredményez. Viszont gözöm sincs hogy miért.
IE és FF és Opera alatt tökéletes.Arra mér rájöttem, hogy ha a <tbody> -t kiveszem, akkor megjavul, arra viszont szükségem van, mert a jquery tablesorter csak így müködik.
Probálkoztam már mindennel, de nem javul meg.
<html>
<head>
</head>
<body>
<table cellspacing='10'>
<th style='BACKGROUND-COLOR: lightblue;' align=center>
teszt_fejlec
</th>
<tbody>
<tr style='BACKGROUND-COLOR: #0fffff;'>
<td>
teszt adat
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</body>
</html>Kösszi
-
PazsitZ
addikt
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Valamiért Firefox és Chrome alatt gond van egy oldalammal.
[link]
A probléma ott lép fel, hogy az első két terméknél nem lehet a linkre kattintani, szöveget kijelölni. Az utolsó 2 terméknél pedig működik.
Elsőre a <div class="c_element"> tűnt a hibásnak, de ezt eltávolítva is úgyanúgy fenn áll a hiba: [link] -
cucka
addikt
Az átlag látogató kb. 0.1 másodperc alatt bezárja az oldalt, ha elkezd üvölteni a weboldalra kirakott, (jellemzően parasztdiszkó vagy lakossági trance) zene.
Ha zenét akarsz hallgatni, akkor kapcsold be a winamp-ot és hallgasd, de ne fáraszd a weboldalad látogatóit a zenéddel.Egyébként nekünk is volt ügyfelünk, aki feltétlenül zenét akart a honlapjára, annak annyit mondtunk, hogy "Nem".
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
bocs, összekevertem a bgsound-al..
mod: ettől függetlenül nem jó megoldás, már maga a tesztoldal sem megy csak explorer alatt, ott is csak külön engedéllyel..
Amúgy a legeslegjobb megoldás, ha mindenki nagyon gyorsan elfelejti a zenélő weboldalakat, kivéve, ha valamilyen zenekari weboldalról van szó.[ Szerkesztve ]
-
No-kia
addikt
nah ez is emgtörtént de semmi
esetleg vki egy működő kóddal nemtudna megajándékozni?[ Szerkesztve ]
-
No-kia
addikt
hello! van eg yzenelejátszó beágyazva a hoonlapomon, de a zenéket nem tudom hogy hogy kell vele felismertetni:gondolom vhol it kéne
-
kew
senior tag
a php file-ba milyen sort kell beszúrni, hogy az utf-8 kódolású legyen?
csak simán a <meta content="text/html; charset=utf-8" http-equiv="Content-Type">?egy contact form-nál voltam bajba nemrég, hogy az azon elküldött mail-ekben az ékezetes karakterek hibásan érkeztek meg.
[ Szerkesztve ]
-
Javaslom, hogy tegyél egy próbát azzal is, hogy magát a php fájlt mentsd el utf-8 formában, vagy ha abban van, akkor ansi-ban.
Jelenleg pl. egy olyan weboldalon dolgozom, ahol a minden cuccot ansi-ra kell állítanom, hogy működjön az ékezet.
Ugyanez az oldal az extra.hu-n műxik utf-8 formában is. Régebbi oldalnál meg pont az ANSI formában volt rossz egy másik tárhelyen, szóval szolgáltatótól is függ - ezek szerint.
Egy próbát megér.(#1669) kew: Köszi a linket, megnézem!
[ Szerkesztve ]
-
kew
senior tag
én ugyan nem nagyon értek a php-hoz, de legutóbb mikor egy frogCMS-ben írtam át valami angol szöveget svédre, ott sem jelenítette meg az ö és ä karaktereket, pedig már minden utf8-on volt.
Aztán úgy oldottam meg, hogy az ilyen karakterek html kódját írtam a php kódba, úgy működött rendesen.
http://www.web-source.net/symbols.htmAmi sql-ből jött, ott nálam nem volt gond.
[ Szerkesztve ]
-
kew
senior tag
Próbálkozz ezzel: http://www.exchange-rates.org/AddCustomContent/RatesTable - ahogy nézem ez teljesen jó
-
sziasztok!
Megkértek rá, hogy egy weboldalba illesszek be pár dolgot:
- óra (lehetőleg mutatós)
- valutaárfolyam (én is csak ennyit tudok róla, gondolom, hogy dollár, és euro)
- gugli (oldalon belül, weben)Órát elvileg tudok csinálni flessben, de ha van készen, akkor inkább nem szöszölök vele.
Első körben ingyenes lenne jó mindenből, és reklámmentes.
Köszi!
-
No-kia
addikt
mitől van az hogyha az oldalamra berakok egy táblázatot és abba képeket, akkor a táblázat hosszában megnyúlik, és így görgetni ell az oldalon a semmiért, mert az elején is lesz egy nagy üres rész , meg a táblázat végén is, és nem lehet a méretet állítani, dreamwevaerben csinálom
szerk.: mire leírtam megis oldottam a problémát
[ Szerkesztve ]
-
alitak
senior tag
Hello!
Lenne egy charset problémám. Adott egy oldal, mindenhol magyar szöveggel. Php-mysql-html-css, szóval van itt minden. Probléma az, hogy ha a html-head ben a charset-et utf-8-ra rakom, akkor ami a forrásba egy az egyben le van írva, hogy írja ki, jól jelenik meg (ékezetes betűk). Az adatbázisból lekért dolgok nem jók, ez gondolom az miatt van, hogy az adatbázis latin2-re van állítva.
Ezért aztán úgy gondoltam, hogy ahogy eddig is bevett gyakorlat volt nálam, az oldalon a charset-et latin2-re állítom, mert ugye az adatbázisból jövő adatok jók lesznek, és hát amit a forrásba írok, vagy php-vel íratok ki, az nem jelenik meg jól.
Itt van mind2ről prtscr: -
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #1661 üzenetére
köszi
-
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #1659 üzenetére
az ok, de kényszeríteni nem lehet?
(bakker, 5 percig kerestem, hova dugták el -
biker
nagyúr
üdv!
nyomtatási kérdéshogy a retekbe tudom ráerőltetni a browsert, hogy NYOMTASSA KI a táblázat háttérképét és háttérszínét is.
a keretet kinyomja, de a tábla cellája háttérszínt és háttérképet sem nem akarja
belépőkártya lenne, szebb lenne úgy sokkalminden browseren igaz, tehát gondolom ez valami egységes festéktakarékos nyomtatási dolog, de ne szívasson már
-
-
R.P.
aktív tag
Nagyon köszi, megcsináltam, igaz, hogy kicsit máshogy, de végül sikerült.
Nem csináltam külön menüsor div-et, hanem HTML-ben a dátumnak a PHP kódját beraktam közvetlenül a menü után, utána meg a dátum classnak beállítottam ugyanazokat a beállításokat amik a menüpontoknak voltak beállítva.Így tökéletesen látszik mindenhol. És CSS valid maradt
Sőt, még IE6 is viszi.
Esetleg még ha tudnál abban segíteni, hogy szintén a felső menünél, ha egy menüpontra rányomok, akkor miután az adott oldalra dob, megmaradjon a háttere, ezzel is jelölve, hogy azon az oldalon vagyok?
Ezt valami current kitétellel kell, vagy rosszul tudom? Nekem nagyon nem sikerült eddig...
Köszi.: R.P.
-
cucka
addikt
A böngésző az input előzményeket az adott elem neve alapján mutatja. Ha pl. mindig más-más neve van az adott elemnek (pl. utána rakod az aktuális unix timestamp-et), akkor nem fogja kirakni az előzményeket. Persze ez plusz meló a szerver oldalon az űrlap feldolgozásánál, ezen kívül eléggé gányolós megoldás.
Amúgy én a helyedben lesz*rnám a validságot, a html/css huszárokat leszámítva senkit nem érdekel, hogy valid-e vagy sem az oldal. Ez nem azt jelenti, hogy nem kell törekedni arra, hogy helyes legyen a kód, de nem ez a legfontosabb dolog egy weboldalnál. A végeredmény, a weboldal minősége sokkal lényegesebb kérdés, mint hogy megfelel-e valamilyen, a valóságban nem létező szabványnak.
-
cucka
addikt
A menüd egy div.topmenu-ben van, gondolom azt a div-et a menü komponens írja ki. Na én közvetlenül azután raknám be a dátum dobozt, mondjuk jobbra float-olva.
Esetleg valahogy így:
<div class="menüsor">
<div class="topmenu">menu</div>
<div class="datum">datum</div>
</div>A külső, menüsor div határozza meg a magasságot, háttérszínt, stb., a benne lévő 2 div-ben meg ott a tartalom. Természetesen hogy ne egymás alá rakja őket, legalább az egyiket float-olni kéne. (Nyilván ekkor a .topmenu css osztály egyes tulajdonságai átkerülnek a .menusor osztályba)
[ Szerkesztve ]
-
R.P.
aktív tag
Igen, ezt én is így gondolom, csak sajnos sose tanultam, hogy hogyan is kell ilyeneket csinálni, ezért gondoltam erre a CSS ágaztatásra.
Esetleg van ötleted, hogy hogyan lehetne azt a dátum dolgot normálisan pozicionálni, hogy mindenhol ugyanúgy jelenjen meg?Az oldal Joomla alapon van, ez teszi még széppé a dolgot, mert az a dátum ott egy modul, aminek nincsen külön pozíciója a felsó menüsor végén, ezért az 'Ami hasít' alá van beállítva, és onnan sok-sok paddinggal elcsúsztatva. Kicsit barkács megoldás, jó lenne helyette valami ésszerű...
-
-
R.P.
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy CSS ágazást csinálni Google Chrome-nak az oldalamon, mert a dátum két pixellel feljebb jelenik meg, mint máshol. IE 6-nak, meg 7-nek már van egy-egy külön CSS, csak Chome-nak nem tudom, hogy mi a kódja, vagy hogy hívják ezt...
Magyarul ilyet akarok csinálni, csak a Chome-ra vonatkozóan:
<!--[if lte IE 7]>
<link href="<?php echo $mosConfig_live_site;?>/templates/<?php echo $mainframe->getTemplate(); ?>/css/template_ie7.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<![endif]-->Üdv.: R.P.
-
cucka
addikt
Az autocomplete paraméter a Microsoft találmánya, de nem szabványos, tehát egyik doctype-al sem lesz valid az oldalad.
Mod: most látom, a HTML 5-ben már van ilyen paraméter, esetleg lehet azzal próbálkozni. Esetleg kisérletezhetsz vele, a doctype-ja
<!DOCTYPE html>
[ Szerkesztve ]
-
emre33
addikt
VALID html kódot szeretnék építeni (http://validator.w3.org/)
Viszont használom input mező esetén a autocomplete="off"
paramétert.Milyen DOCTYPE kell használnom vagy valid html kódot kapjak?
köszi
-
kew
senior tag
Én a coda slider-t ismerem, amivel div-eket lehet lapozgatni
Nekem tetszik, itt vannak rá példák:
http://jqueryfordesigners.com/coda-slider-effect/ (demo)
http://www.ndoherty.com/blog/category/coda-slider (demo)[ Szerkesztve ]
-
blaces
tag
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy egyszer véletlenül láttam neten, olyan html kódot... amely egy html kód segítségével mint valami ppt / diavetítő (prezentáció néző) jelenítette meg a több html oldalt! És lehetet lapozni közben, aztán az utolsóra az elsőre talán. Talán egy német fejlesztő csinálta. De azt tudom, hogy ez html kód volt (esetleg javascript, de biztos nem php!)
Google-el nem nagyon találok ráHa valaki tudja, és elküldené nekem, annak örülnék, de nagyon
-
blaces
tag
Szia!
Nem vagyok nagy guru... Sajnos a böngészőkben nem tudtam a html forrást megnézni, de lehet van valami html kód ami a Bash programozás előtt lehet (Hálozat rész után), lehet az zavart be az IE-nek (lehet bővítés során valami bent maradt ami most kalibát okozz).
Mert a Bash programozástól kezdődően már semmit sem jelenit meg az IE lejjebb. -
letix
senior tag
Tiszteletem az uraknak.
A kérdésem a következő lenne.:
Adott az aláírásomban szereplő oldal. Már egy ideje fejlesztgetem, igyekeztem úgy létrehozni a kódot, hogy böngésző függetlenül, nagyjából egységesen jelenítse meg mind IE, FF, és a többi.
Mai nap nekiálltam kicsit bővítgetni, de amint IE-vel is meglestem az oldalt, a következő hibára figyeltem fel.
Kb. 65-70%-át jeleníti meg az iexplorer, többet nem. Érdekes, az oldal elején található "navigációs" name linkek sem működnek, csak a "Hálózatok" -ig.
Firefox hibátlanul megjeleníti az oldalt, teljes terjedelmében.Mi lehet a probléma?
Köszönöm!
udv
letix -
cucka
addikt
válasz
fordfairlane #1634 üzenetére
Inkább php alapozást írnék, mert sokkal izgalmasabb és sokrétűbb, mint a html, ezen kívül sokkal kevesebb a normális tutorial hozzá. Csak azért jutott eszembe, mert pl. ennek a szerver oldal/kliens oldal dolognak a magyarázata mindenképp benne lenne..
-
fordfairlane
veterán
És ez most nem sértegetés, tényleg nem találtam még olyan összefoglaló cikket, ahol a fontos alap dolgok le lennének írva ezzel kapcsolatban, én is innen-onnan olvasgatva jöttem rá a dolgokra..)
Szívesen segítek, akár egy HTML help írásában is. Ugyan vannak a neten tutorialok, de általában csapnivaló minőségűek. Vagy elavultak, vagy idétlenül, igénytelen fogalmazással vannak megszerkesztve, és sokszor lényegtelen dolgokkal vannak tele.
-
cucka
addikt
válasz
dbalazs #1632 üzenetére
Az hogyan lehet megoldani, hogy egy hivatkozással több file-t lehessen letölteni.
Sehogy.A másik pedig egy egyszerű file feltöltőre lenne szükségem (Javascrip-es is jó).
Mivel szerver oldalon kell kezelni a file feltöltést, ezért a javascript nem lesz jó (mert az kliens oldalon fut). A legegyszerűbb php-ban megcsinálni. Minden php-s könyvben / tutorial-ban le van írva, hogyan kell kezelni a file feltöltéseket.Egyébként régebben gondolkoztam rajta, hogy kéne a logoutra egy webfejlesztés alapismeretek cikk, lehet, hogy megcsinálom. A te hozzászólásodnál is látszik, hogy össze tudtál rakni egy egyszerű honlapot, de az alapfogalmak ismerete mégis hiányzik. (És ez most nem sértegetés, tényleg nem találtam még olyan összefoglaló cikket, ahol a fontos alap dolgok le lennének írva ezzel kapcsolatban, én is innen-onnan olvasgatva jöttem rá a dolgokra..)
[ Szerkesztve ]
-
dbalazs
csendes tag
Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem.
Az hogyan lehet megoldani, hogy egy hivatkozással több file-t lehessen letölteni.
A másik pedig egy egyszerű file feltöltőre lenne szükségem (Javascrip-es is jó).Lehet hogy ezek egyszerűek nektek, de nekem nem, mert a honlapomat könyvekből fórumos tippekből készítettem. Úgyhogy sok dolgot még nem tudok.
A válaszokat előre is köszi.
Esetleg itt a cím ha megnéznétek: www.bazsielektron.cjb.hu
-
dany27
őstag
sziasztok
egy nagyon egyszerű kérdésem lenne szóval adott egy oldal amin szeretném azt elérni h ne az egész töltődjön újra mindíg mikor egy másik menüpontra kattolok hanem csak a menü alatti rész.
Tudom hogy framesettel meg lehet oldani. De engem zavar az a szürke csík ami elválasztja egymástól a két részt! Hogy lehetne megoldani hogy ne legyen ott??
-
M6454
tag
válasz
skoda12 #1627 üzenetére
Köszi!
Td-t kicseréltem a tiédre, utána folyamatosan jelezte a többi sornál is, azokat is kicseréltem és utána átment w3-on.
Karakterek:
utf-8-ként lett mentve DW-ben, ugyanaz a sor van benne amit küldtél. Firefox és IE megjeleníti a karaktereket rendesen. A probléma ott van, ha google-ban (webmester eszközök) megnézem a keresőszavakat, (vagy pl lynx-ben nézem az oldalt) akkor nem jó. -
skoda12
aktív tag
Td-t csináld így:
<td style="background-image:url(img/left_middle.png)">
Azt nem tudom, hogy a többiért miért nem szól (talán csak az első ilyen hibát jelzi
), de az tény, hogy xhtmlből kiszedték a background atrributumot. DreamWeaverrel nem dolgozom, de ha a kódban van ilyesmi sor
<meta http-equiv="content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
és utf-8 ként van elmentve, és mégsem jól jelenek meg a karakterek, akkor a böngészővel van valami probléma.
-
M6454
tag
Hello!
Adott egy oldal(xhtml): text/css alapú, karakter kódolása utf-8-ra van állítva. A google és a lynx sem rendesen látja a karaktereket. Miért van ez? Érdemes lenne más kódolást használni?
Más:
<td width="164" background="img/left_middle.png"></td>Ezzel mi gondja lehet a W3-nak?
köszi
-
válasz
Louloudaki #1621 üzenetére
Tenkjú veri a macskát, majd elpöcsölgetek vele... el fog tartani egy ideig, mert halvány pukim sincs, hogy mi hol kezdődik és végződik...
Mert megérdemlem... (?)[ Szerkesztve ]
-
#TOTTI
őstag
*.otf betűtípus mehet cssbe..? sajnos még mingid nem sikerül aktiválni..
-
Sziasztok!
Van egy html oldalam, amit Dreamweaverrel kezdtem el csinálni.
A DW a html kódba rakta bele a stílus leírásokat, nem külön css file-ba.
Ezt ki tudom szedni külön file-ba? Van jelentőssége a böngészőkre optimalizálás során?
Még nincs kész az oldal, de három böngészőn három féle képpen jelenik meg...
A másik kérdés, hogy van több HTML típus: html 4.01 transitional, html 4.01 strict, XHTML 1.0 strict / transitional, xhtml 1.1.
Ezek közül mit érdemes használni? Olvastam róla a wikin, de nem lettem sokkal okosabb...Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
#TOTTI
őstag
Sziasztok!
Hogy tudok egy ftpre feltöltött betütipusra *.otf-re hivatkozni..? mert a batütipus ha nincs fenn a gépen a karakter akkor nem jeleniti meg...? betettem egy fonts könyvtárba...cssbe beirtam a nevét.. sztem jól..
html, body, h1, h2, h3, h4 {
}
/** Body **/
body {
background: #8E0D0D url(images/fu.jpg) repeat;
}
#body h2 {
font: 14px "KozGoPro-ExtraLight";
src:url('./fonts/kozuka.otf');
}
#body h2 strong {
color: #660505;
font-weight: normal;
font-size: 18px;
}
#body h3 {
font: 14px "KozGoPro-ExtraLight";
color: #660505;
margin-top: 1.4em;
margin-bottom: 1.1em;
}
#body h4 {
color: #ffffff;
}talan h2be kéne tegyem..? a szöveget..?
az nem történt meg..
Szerk: megtörtént semmi..
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
Az oszlopszélesség túl van méretezve, sajnos így is csúszik, a túlcsordulást megnézem, köszi a tippet!
szerk.: túlcsordulást nincs beállítva. Azért érdekes a kérdés, mert pl. a stepping oszlopban faltól falig a szöveg, nagyjából egyforma hosszúságúak a sorok, az oszlopszélesség úgy van méretezve, hogy pont elférjenek.
FF és Opera is másként jeleníti meg a listát, ezzel is kezdenem kell valamit.
[ Szerkesztve ]
-
szente
addikt
hali
készítek egy weboldalt,és szeretnék baloldalt egy fix mezőt.ezt úgy értem ha mondjuk a főoldalon vagyok és rá kattintok egy másik menüpontra akkor az nem töltődik újra.tehát az az összes lapon ott lenne,de lényeges hogy ne töltődjön újra be...(zene lejátszót akarok oda rakni és ha valaki rákattint egy másik menüpontra akkor az újra kezdené igy a zenét...)
köszi a segítséget előre is!
üdv -
bnss
veterán
Sziasztok!
Megint egy kis problémám lenne CSS ügyben. Itt miért tolja el a sort a Tulaj oszlop, amikor fixálva van a CSS-ben az összes oszlop szélessége (a szöveg elfér benne, margin nincs beállítva)? Köszönöm!
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Engem nagyon érdekel a HTML programozás. El is szeretném kezdeni. Tudtok ajánlani valami jó könyvet hozzá vagy internetes ebook-ot?
-
#TOTTI
őstag
válasz
Louloudaki #1601 üzenetére
Mert ennek sok volt..
Gratulációd nélkül is meglettem volna.. igyekeztem segíteni, probálgattam de nem sikerült ezt jeleztem felé.. sajnálom ha rosszul fogalmaztam..!
Akkor javítok.: Próbálkoztam de sajnos nem tudok segíteni..
Jah és utólag is bocs..
-
kew
senior tag
válasz
PazsitZ #1602 üzenetére
köszi a tanácsokat!
közben találtam 3 oszlopost layoutot (link), az alapján sikerült megoldani. marginokkal kell játszani és azzal eltolni a helyükre a div-eket.
Pazsit: Akkor lehet, hogy nálam a belerakott képek is bezavartak, nem tudom :/ Mindenesetre most a fenti módon már ok minden