- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Magisk
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zhagyma #1721 üzenetére
A böngészőn már jó, csak az zavar, hogy nem tudom a probléma okát.
Miért tudta a wordpad mindkét esetben jól megjeleníteni a szöveget (ugyanazzal az alap betűtípussal), holott a böngésző egyik esetben jól, másik esetben rosszul jelenítette meg.
Mindkét esetben utf8 volt a karakterkódolás és a html fejléc is, nem változtattam semmit, csak kitöröltem wordpaddal az ott jól megjelenő ékezetet, és helyére begépeltem ugyanazt. A változás csak a böngészőben látszott.De mindegy már, a HTML része működik, a többi nem ide tartozik. Majd ha lesz időm, akkor utánanézek a problémának a megfelelő helyen. Nem akarok itt OFF-olni.
Köszi az eddigi segítséget!
-
válasz
zhagyma #1719 üzenetére
Értem, de nálam pont, hogy az volt, hogy a notepad helyesen jelenítette meg az ékezeteket akkor is, amikor weben rossz volt.
Mindössze annyit tettem, hogy az ő betűt kicseréltem egy ugyanolyanra.
Létzeik, hogy a notepad alapértelmezett betűtípusa két külön karakterkódú betűt is ő betűként lát?
Létezik egyáltalán több karakterkódú ő betű?
Ha igen, akkor honnan tudom, hogy melyik progi melyiket használja?
Most kipróbáltam: Ha egy uft-8 kódolású html fájlba dreamweaverrel rakok ő betűt, akkor weben rossz, ha notepaddal, akkor jó.
Az ansi kódolásúnál pedig a DW volt jó, és a notepad nem volt hajlandó űőŰŐ betűket tartalmazó szöveget ANSI-ban elmenteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest