- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Már próbáltam, köszi! A legtöbb virtumonde-ra szakosodott kereső/írtó nem talál semmit.
Amúgy most pillanatnyilag kézben tartom a terjedését, mert bekapcsoltam a spyware terminator minden védelmét.
Így minden egyes esetben, amikor elindítok valamit, kiírja, hogy blookolta a startup registry, vagy a BHo módosítást, amit az xy.dll kért a rundll-től...
Egyébként ha lefuttatok egy spybot-ot, akkor megtalálja a Virtumonde-ot, vagy valamelyik változatát, és le is szedi, de hiába szedi ki a xy.dll-t, aminek mindig más a neve, és hiába törli a gyanús registry elemeket, hiszen a következő indításnál megint ott van, csak most nem tud ártani, mert blokkolom.
Vagyis az épp aktuális fertőzést leszedik az írtók, de a probléma gyökerét nem sikerült sem eltávolítani, de még csak meg sem találtam.
Így elvagyok addig, amíg nem lesz időm új windows-t felrakni, bár nagyon utálom, hogy ez a kis rohadék folyton dolgozik a háttérben... -
Heló!
A következőt tettem: safe mode -> spybot
A genyóság neve: Virtumonde és Virtumonde.dll
Remélem csak ez volt. most egyelőre úgy tűnik, hog yminden ok, de nem kiabálom el. Ha van ötlet a kis mocsok hatékony kipucolására, akkor jöhet! Nehogy visszajöjjön nekem...
Üdv, kösz: Bici -
akaido
addikt
Utánaolvastam külföldi fórumokon is, és Csökkentett módban való manuális törlésre is szükség lesz. "Korrekt" kis kátrány ártány ez a cucc...
Delete the following ...
C:\WINDOWS\system32\ODBCJET.exeSőt registry pucoválás is lesz:
This solution deletes/modifies a registry entry added/modified by this malware. Before performing the steps below, make sure you know how to back up the registry and how to restore it if a problem occurs. Refer to this Microsoft article for more information about modifying your computer's registry.
1. Open Registry Editor. Click Start>Run, type REGEDIT, then press Enter.
2. In the left panel, double-click the following:
HKEY_LOCAL_MACHINE>SOFTWARE>Microsoft>Windows> CurrentVersion>Winlogon
3. In the right panel, locate the entry:
userinit = "%System%\userinit.exe,%System%\ODBCJet.exe,"
4. Right-click on the value name and choose Modify. Change the value data of this entry to:
%System%\userinit.exe,
5. Close Registry Editor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Hálózati / IP kamera
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Formula-1
- LEGO klub
- Óvodások homokozója
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest