- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Fotók, videók mobillal
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerzsol
aktív tag
(#1417) Arki
Ugyanaz történt régebben is mint most. Csak utána szétszedtem az egészet darabokra, összeraktam majd elindult aztán működött mostanában.
Most viszont bekapcsolom a gépet, nincs Beep, Nincs kép (monitor stand By-ban marad jelet sem kap ezek szerint), hiába nyomogatok bármit semmi. Csináltam elem kivételt és tápról lehúzást, CMOS clear-t, de semmi. Benyomom a gépet és csak a ventilátorok pörögnek..
Az alaplapom 90-es kódot ír ki de az alaplap leírásában ilyen hibakód nincs..
Alaplaphibára gyanakszom vagy kontakthiba vagy kinyírta a rossz tápom az alaplapom régebben csak néha működik, de volt már olyan is hogy elszállt a Bios-om és Újraírás után helyrejött...
Igazából fogalmam sincs mi lehet..
-
Bébibogyóka
csendes tag
Szia!
Köszi a választ!
Az SP1-et próbáltam ferakni,aközben is meghalt,szintén 124-es kóddal és ugyanazt a fájlt teszi be okoozónak.Többszőr próbálkoztam,nem tudtam végigcsinálni.(nem CD-ről telepítettem volna)
Amit betettél progit,hogy nézzem vele át a gépet,az se tudta végig csinálni,aközben is kékhalál a már említett módon! -
Carasc0
őstag
Szia!
Lefuttattam a VGA tesztet (elindult Windows alatt is). 2x futtattam le és semmi baj! Baj egyébként hogy Win alatt futtattam a tesztet?
Tesztképpen megint elkezdtem játszani és megint kidobta kék halállal.
BAD_POOL_HEADER (Dobjak képet hozzá?)
VGA típusa: Gigabyte
Játék közben a GPU hőmérséklete elérte a 82 fokot is! Szerintem túlmelegedés van, mert tegnap semmi baja nem volt a sok órás játék alatt. De azért holnap lecserélem a tápkábelt. Természetesen adtak a táphoz kábelt csak nem azt használom.
-
Carasc0
őstag
Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ!
Megmondom őszintén eléggé random ez a kék halál mert pl. tegnap egész nap játszottam a játékkal és nem jött be. Amikor most meg bejött nem is volt olyan súlyos grafikai jelenség hogy bejöjjön, szóval érdekes!
Amit végrehajtok:
- Kitakarítom mert a ventilátor kicsit poros (ref VGA-m van)
- Másik slotba nem tudom berakni, mert akkor a hangkártyát nem tudom elhelyezni sehova. Illetve lenne még neki hely csak az PCI_EX8 és nem 16. Bár nem tudom hogy számít-e.- Tápellátó kábel alatt a 220V főtápkábelre gondolsz? Egy régebbit használok, de a Corsair TX650-hez külön kaptam egyet. Használjam azt?
- A legújabb nvidia driverrel másnak is volt gondja a Stacraft 2-vel, most 1 verzióval korábbival hajtom a VGA-t.
- Hogy kell használni ezt a VGA memória tesztelő programot? Olvastam hogy ez egy boot alkotás, de nincs floppym. Letöltöttem egy ZIP állományt, annak a tartalmát ha kiírom DVD-re akkor menni fog?
Előre is köszi!
-
fuze
őstag
szia Arki!
Van valami ötleted a pár hsz-el lejjebb olvasható problémámra? Időközben mondták nekem, hogy az alaplap már rossz lehetett és a bios frissítés teljesen megbolondította. Így "kibontakozhatott" az alaplap hibája és ettől lett rosszabb. Hogyan tudnám leellenőrizni azt, hogy van -e hiba a lapban? Valami memtest86-hoz hasonlóra gondolok.
-
kokosmith
tag
Még benne vagyok a 3 napban, úgyhogy visszaviszem. Eleve az alaplapon a visszajelző zöld lámpácska olyan szinten irritálóan sípol, hogy csendes szobában elviselhetetlen. Több külföldi fórumon utalnak rá, hogy memória kompatibilitási hiba lehet, illetve a SATA vezérlővel is lehetnek gondok.
Van ötlet, hogy ha alaplap hibás, milyet lenne érdemes helyette? Örülnék, ha lenne Intel márkából alternatíva.
-
oxide24
csendes tag
A naplózást hol is találom meg Win 7 alatt?
Másik táppal még nem próbáltam, nincs fölös tápom sajnos...lehet hogy a táp volna ludas, elfogy játék alatt?
Úgy is csinálja a fagyást ha a víriusírtó és a net is levan kapcsolva, egyszerűen kifagy az összes játék, de kék halál nincs.
Egyéb ötletek volnának-e? Videókártya esetleg vagy alaplap esetleg memória? Ha ezek kezdenek beszarni akkor máshol is érződne a gond nem csak játékok alatt, nem? -
pofa
tag
Mostanában kezdődött a dolog, játék közben, megfagy a kép, szétesik, a gép újra indul.
Van, hogy be sem tölti a windows-t, és megfagy. Volt, hogy el sem indult a gép, ekkor kivettem a procti, vissza, és akkor elindult.
Ez mitől lehet, de a hiba csak mostanában jelentkezett, egy évig ment a gép. -
chuwee86
csendes tag
Hát igen, kb. 7-8 éves alaplap, 1.2 GHz procival. Itt a hőmérsékleti adatok +egyéb a biosból, ahogy ígértem (nem értek hozzá, csak leírom):
CPU Warning Temperature: 66 C
Current System Temp.: 35 C
Current CPU Temp.: 37 C
Current Top Tech, III Temp.: NA
System fan: 0 RPM
Power fan: 0 RPM
CPU fan: 2800 és 3000 RPM között ugrál
Vcore 1,50 V
VTT 1,26 V
3,3 V 3,36 V
+5 V 4,99-5,02 V között
+12 V 12-12,30 V között
-12 V -11,70 V
-5 V -4,99 V
VBAT (V) 2,99 V
5 VSB (V) 4,96 V
Chassis Intrusion Detect Disabled
Shutdown Temp.: 85 CHálókártyát sikerült beindítani Service Pack 2 felpakolása után.
-
chuwee86
csendes tag
Alaplapi hálókártya nincs. Öreg gépről lett átpakolva a lap. Hőfokokat holnapra megnézem. Akkor fagy le, amikor ki van írva "Windows XP Professional" és ott kellene futnia balról jobbra egy kis sávban egy kék vonalnak. Bocs a rossz megfogalmazásért, de máshogy nem tudom elmondani):
-
chuwee86
csendes tag
Most beleraktuk haverom alaplapját (proci, graf.kártya, memória...), már csak a HDD és a DVD író maradt a régi gépemből. Így most működik, csak a hálózati kártyával van problémája. Kétfélét is próbáltunk. Ha betettük őket, akkor bootolásnál fagyott a gép. Ezzel kapcsolatban tudnátok valami okosat mondani? Köszönöm az eddigi segítségeteket is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged