Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• general

addikt

válasz RetepNyaraB #14827 üzenetére

Igen, én is így gondolom. "Ipari" célú örlők szerintem nem igazán jók otthoni SD használatra. Nyilván így erősen szűkülnek a lehetőségek is.
    Amennyire körülnéztem most - review-ek, videók segítenek -, nincs tökéletes megoldás, előnyök és hátrányok vannak. Az Eureka még így is eléggé koszol (belül), plusz gyakorlatilag csak a saját késeiket lehet hozzájuk használni, főleg az új Single Dose Pro verzióhoz. De új kés + a gép az együtt már bőven 320k körül van árban. Gyárt az SSP is Eurékához valót, de fórumokon többen írják, hogy durván lassabban őröl és - valószínűleg emiatt - nem a legjobb az íz. Cserébe nekem nagyön bejön a design és viszonylag kicsi helyet foglal, illetve megszoktam a kezelését.

Egy DF64 v2 nekem bőven elég lenne, viszont minden reviewban elmondják, hogy iszonyat hangos, az SSP késsel (mert ezekben simán cserélhető) még inkább, és sajnos ez itthon komoly szempont reggel.

Említett Mahlkönig nem győzött meg, igen kompromisszumos, náluk erősen low budget termék.

Így valószínűleg a DF83 v3 lesz a befutó, most 200-220k, akár Red Burrs késekkel, amikről kifejezetten jókat írnak. Ráadásul később majd mehet bele SSP is. Méretben még épp elfér és elég masszívnak tűnik, jó kritikákat kapott. Persze ez sem tökéletes, a design nem a szívem csücske, de nem is kerül kétezer euróba.. :D ( a DF83V sajnos pont nem férne el, pedig tetszene)

Ennél feljebb menni nekem nincs igényem, a hely sem lesz több. :)

Köszönöm a hozzászólásokat. :K

• cziczas

csendes tag

válasz RetepNyaraB #14827 üzenetére

Javíts ki ha tévedek, de az, hogy single dose vagy nem single dose az nagyjából a hopperen múlik meg a felhasználón, hogy miképpen használja. Egy mazzer super jolly se az a klasszikus single dose mégis manapság 80-90% már így használják az emberek. Mint ahogy a fiorenzatohoz is lehet gyárilag single dose kitet kapni. Valahogy úgy fogalmaznám meg, hogy minden örlőt lehet single dose ként használni, de nem minden alapból single dose örlőt tudsz nagy hopperrel használni. Pl kisebb kompromisszumnak érzek egy fiorenzatot single dose kent használni mint egy df64 et, amit hopperesen kb nem is tudsz.

vaaagy?

Új hozzászólás Aktív témák