Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
nmate91
tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Szerintem amúgy tök egyszerű, olyan kávét kell inni ami ízlik.
Nekem pl. nem tud senki olyan espressot adni, ami előrébb van egy jól elkészített V60-nél (vagy hasonló pour over kávénál). Délutáni kávénál szeretem, ha kicsit rövidebb az adag, akkor a moka pot lett a befutó. Ki kell próbálni mindent, ha alapvetően szeretsz kávézni, aztán megtalálod majd ami ízlik és amellett maradsz. Ennyire egyszerű, nem agysebészet. -
válasz
tibbike01
üzenetére
Nem lehet. Automatából (valami jobbfélévől, ami azért még messze nem Eversys) talán leginkább egy turbo shotra emlékeztető dolgot lehet kinyerni. De sem állaga, sem íze meg sem képes közelíteni egy tetszőleges, rendesen kalibrált ipari gépből kifolyó presszót.
A rendes őrlőben lévő kések (64-100+ mm átmérő) speciális profilját évek melójával kísérletezik ki és az áruk is ennek megfelelő (vagy ha nem, akkor ügyesen koppintó kínai kezek gyümölcse). Ezekkel semmiféle rokoni kapcsolatban nincs egy cápafogas, 20mm átmérőjű kerámia bohóság, a maga 12 állítási lehetőségével.
A szerkezet nem alkalmas presszó nyomás tartós előállítására, mert műanyag. Nem vagyok benne biztos, de erősen gyanítom, hogy nyomásfokozós megoldást használnak, ami sajnos eleve kivasalja az ízek 90%-át. Bármeddig lehet ezt sorolni, ha tényleg érdekel, olvass utána. James Hoffmann: hogyan készítsünk tökéletes kávét otthon? c. könyve pl. remek kezdés.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Convertible Carrying Bag + Ajándék DJI rádió nyakpánt
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 500m magasság, C1, Care Refresh, PL Filter
- Armani Emporio Stronger With You Intensely
- DJI MINI 4 PRO ÚJSZERŰ ( CARE GARANCIÁVAL ! ) Hibátlan Fullos szett ( C-0 minősítéssel )
- DJI Air 3 Fly More Combo RC2 drón - NO LIMITS
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Jura Impressa C5 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nekem pl. nem tud senki olyan espressot adni, ami előrébb van egy jól elkészített V60-nél (vagy hasonló pour over kávénál). Délutáni kávénál szeretem, ha kicsit rövidebb az adag, akkor a moka pot lett a befutó. Ki kell próbálni mindent, ha alapvetően szeretsz kávézni, aztán megtalálod majd ami ízlik és amellett maradsz. Ennyire egyszerű, nem agysebészet.
Mr.Csizmás