Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Froclee
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Talán nem is a vállalati kultúra, amiről az ott dolgozó finance-es barátom mesélt (mondjuk pár hónapja le is lépett) és nem is azok a dolgok amiket azok meséltek, akiket interjúztattam, nem is feltétlen a dress code, de nagyon unalmasak/régiek a felsorolt technológiáik és projectjeik (pl itt vagy itt) - ez viszont személyes preferencia. Mondjuk igazából még senkitől nem hallottam még jót róluk. Nagyon multi, na.
-
freaghill
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Ez engem is érdekelne.
-
FLx
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Egyre inkabb nem kivancsiak a certekre, mert par dollarert megveszi barki a dumpot mindenhez kb. Egesz indianak igy van certje mindenbol. Az eletrajzba erdemes beirni a korabbi projecteket amiken dolgoztal, mellette a felhasznalt technologia megjelolesevel, hogy latszodjon mivel van tapasztalatod. Mostanaban nagyon jo ha felhos, hybrid dolgokkal van igazi hands-on tapasztalatod, mert ahhoz senki nem ert kb. holott minden ceg ebbe az iranyba megy.
-
bpx
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Pl. Oracle adatbázis vonalon dolgozom konzultánsként. Vannak olyan szintű certjeim, amelyek azért nem túl gyakoriak.
Kb. senkit nem érdekelnek, semmi előnyöm nem származott belőle.
Mindenhol az éveket nézik, ami szerintem komolytalan kategória, ismerek olyanokat, akik 15-20 éve csinálják, és legfeljebb életkorban senior szint, tudásban bőven junior. -
válasz
stickermajom
üzenetére
Szokott lenni olyan rész hogy mesélj magadról. Szerintem ott be lehet szúrni, hogy szeretsz tanulni és van x, y, z certed... Ha maguktól nem mennek rá a témára.
-
Mercutio_
félisten
válasz
stickermajom
üzenetére
Az utóbbi 2-3 évben meggondolatlanság kevés önerővel ingatlant venni, ha a piac korrigál és beesnek az árak + picit mozdul a bubor/kamat is lesz nagy sírás, meg "mencsenekmeg"

-
Lortech
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Azért ha valaki a pár éve vett panelt alacsony kamatú hitelre (és itt nem azokra gondolok, akik 20 év hitelre és még így is túlvállalták magukat), jól járhatott, mert közben 30-40-50+%-ot ér a lakása. Például amit 2016 elején vettem, most +40%-os áron tudnám eladni. Az azóta felhalmozott megtakarításaimmal pont ott lennék, hogy ugyanezt tudnám megvenni, így viszont jócskán előrébb járok úgy, hogy jóval kevesebbet költök lakhatásra (még úgy is kevesebbet költenék, ha hitelre vettem volna).
Jelenleg az van, hogy az elmúlt néhány évben többel nőtt a számomra távolabbi célként kiszemelt ingatlanok ára, mint amennyit meg tudok takarítani a jóval átlag feletti jövedelmemmel, ezt a lakásvásárlással tudtam picit tompítani. -
Mercutio_
félisten
válasz
stickermajom
üzenetére
2014-ben még a mai árak 50-60%-áért kaptál panelt, és nem sokkal magasabb banki kamatra. A lentebb írt jövedelem mellett 10 év alatt némi odafigyeléssel kipörgeted a hitelt, de közben akár jókor történő eladás-vétellel és némi kp-val minőségi váltást is megléphetsz.
-
lord.lakli
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Környezettanra pont lenne szükség, csak a csudás oktatási rendszerünk letudja azzal, hogy azt majd alsóban a tanítónéni megtartja (a szülő meg a fejét a falba veri a sok baromság miatt), felsőben meg már felesleges tudnia ilyeneket a gyerekeknek. Ha környezetmérnök, akkor meg azért nem kell, mert jó oda egy gyorstalpalós végzettség is, úgysem nézi senki.
A 8 egyetem tényleg sok, mert sajnos ebből is elkorcsosult szakot csináltak. 10-15 éve még bően tanult kémiát, biológiát, fizikát az ilyen szakon végzett. -
azbest
félisten
válasz
stickermajom
üzenetére
ugyan már... az, hogy ezekre a szakemberekre itthon nincs igény, leginkább az ország szégyene. Olyan luxusra itthon nincs szükség, mint működő szociális háló (a gyerekeket és időseket sem kifelejtve), normális oktatás, táradalmi problémák megoldása. Bezzeg a kapálás, meg a futószalag, na az munka.
Ez azért sokat megmagyaráz abból, hogy az állami szervezetek és hivatalok miért képtelenek a legegyszerűbb problémák megoldására is ahelyett, hogy lepattintanák a problémával találkozókat.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Csak nem tudsz heti 40 kulonorat tartani. Sot, 20-at se.
-
Jhonny06
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Aha, csak ezt nagyon kevesen tudják olyan mértékben csinálni, hogy ez komoly bevételt jelentsen. A legtöbb esetben valami minimális kiegészítés az amúgy brutálisan alacsony fizu mellé.
-
FLx
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
En brutto 6-700 korul mondanam.
-
stickermajom
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Az én Ops-os bérigény kérdésemre esetleg valaki?

-
tboy93
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Halkan megjegyzem, hogy faterom 8 általános + szakközép kombóval (érettségi nélkül) nulla nyelvtudással egy webáruháznál kapcsolattartásért, karbantartásért ennél jóval többet kap (igaz, XXIII ker.). Ezt mérnök diplomával nagyon kevésnek érzem.
-
freaghill
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Bátyám is helpdeskes Pécsen, de többet kap ennél.
Német+angol, diplomája nincs, érettségije van. -
JSaN
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Roviden most eleg ennyi hogy: videk, magyar ceg, magyar mentalitassal, minimalra bejelentve, masik fele boritek, elvaras 120% folyamatossan egesz evben mert bar ember van de szakember nincs, hetvegere kapsz 200 forintal tobbet es kesz, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parkside szerszám kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Sorozatok
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- Apple Watch Series 8 Cellular (45mm, szürke)
- HP EliteBook 830 G6 13,3" i5 8365u, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- 27% - ÚJ Samsung Odyssey G5 S27FG506SU QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 13,3" - i5 1235U, 16GB RAM, SSD, jó akku, magyar bill. - számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest