Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Qtya123

őstag

válasz eggolajba #34373 üzenetére

Érdekes dolog ez egyébként. Amíg nem volt egzisztenciális biztonság, lakhatás és megtakarítás terén, addig én is úgy voltam, hogy nem zavart, ha valami nem annyira tetszik már, jön belőle a pénz és kész.

De ahogy "befixálódott" az ember, tartalékokat képzett, elkerült/ledobott magáról béklyókat (pl hitel, vagy bármi más), onnantól kezdve a pénz már nem ad nekem olyan mértékű motivációt, hogy kompenzálni tudja a nem tetszik/beleuntam érzést. És az az érzés kezd egyre jobban elhatalmasodni. Persze szükség van a pénzre, meg nyilván lehet úgy gondolkozni, hogy nem azért gyűjtesz, hogy utána kilépj és "elherdáld", de egyszerűen a fizetés csilingelése már nem elég.

De egyben ördögi kör is, mert ugyan nem olyan égető már a pénz, de mivel megszokott az ember egy fizetési szintet, abból sem szívesen ad lejjebb. Teszem azt, egy IT-s fizud van, anyagi biztonságod van, de Te mondjuk nagyon szeretnél állatgondozó lenni egy állatkertben. Igazából egzisztenciálisan lehet meg is tehetnéd, de nem biztos, hogy megteszed, mert akkor meg lehet, hogy az a tény fog zavarni, hogy keresel nettó 290e Ft-ot, hiába nem nyomorogsz.

Új hozzászólás Aktív témák