Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Magisk
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
válasz
eggolajba
üzenetére
Érdekes dolog ez egyébként. Amíg nem volt egzisztenciális biztonság, lakhatás és megtakarítás terén, addig én is úgy voltam, hogy nem zavart, ha valami nem annyira tetszik már, jön belőle a pénz és kész.
De ahogy "befixálódott" az ember, tartalékokat képzett, elkerült/ledobott magáról béklyókat (pl hitel, vagy bármi más), onnantól kezdve a pénz már nem ad nekem olyan mértékű motivációt, hogy kompenzálni tudja a nem tetszik/beleuntam érzést. És az az érzés kezd egyre jobban elhatalmasodni. Persze szükség van a pénzre, meg nyilván lehet úgy gondolkozni, hogy nem azért gyűjtesz, hogy utána kilépj és "elherdáld", de egyszerűen a fizetés csilingelése már nem elég.
De egyben ördögi kör is, mert ugyan nem olyan égető már a pénz, de mivel megszokott az ember egy fizetési szintet, abból sem szívesen ad lejjebb. Teszem azt, egy IT-s fizud van, anyagi biztonságod van, de Te mondjuk nagyon szeretnél állatgondozó lenni egy állatkertben. Igazából egzisztenciálisan lehet meg is tehetnéd, de nem biztos, hogy megteszed, mert akkor meg lehet, hogy az a tény fog zavarni, hogy keresel nettó 290e Ft-ot, hiába nem nyomorogsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- ASUS routerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Jövedelem
- Zyxel NAS326
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest