- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
nitro16
senior tag
válasz
djdaniel #15267 üzenetére
Grat. Én mondtam itt is, illetve privátba amikor írtál, hogy sokkal jobban jársz ha keresel más oktatót. Végül sikerült hozzá átmenni akit ajánlottam vagy másnál voltál? Városba való vezetéstől meg szerintem nem kell annyira tartani, persze az elején legyen akivel tudsz menni, de menni és gyakorolni kell, hogy még több tapasztalod legyen. Figyelni meg úgy is mindig nagyon kell, mert sajnos nagyon sok olyan autós van az úton akinek semmi keresnivalója nem lenne ott, és hiába mész te jól, ha a másik kever olyan szituba amiből szarul jöhetsz ki.
-
Fulár
senior tag
válasz
djdaniel #15269 üzenetére
A T betű kétélű fegyver.És régiótól függetlenül lehet belefutni olyan pilótákba akik a T betű láttán higgadtabbak és türelmesebbek vagy inkább megtartják a kellő távolságot de szép számmal akadnak olyan patkányok is akik szándékosan elkezdenek érte buzerálni és szivatni.
Anno olyan sokat töprengtem rajta,hogy kitegyem vagy ne,hogy közben elrepült 13 jogsis hónap és 10 ezer kilométer önálló vezetés.És bár ezt mindennek lehet nevezni csak felszedett rutinnak nem,hiszen ez még gyakorlatilag 0 de már okafogyottnak érzem.Ha visszamehetnék az időben akkor én kitenném.
És ha már rutin....Nemrég vezettem Győrben.("Vidéki"vagyok.Győrtől 80 kilométerre lakom)és a 4 sávos és fullba telibe lámpázott körforgalomnál csak pislogtam mint a vadállat!Egy pillanatra nem tudtam,hogy ki kivel van!
Szóval az tényleg nagy igazság,hogy az igazi tanulás valóban már a jogsival a zsebben kezdődik el! -
nitro16
senior tag
válasz
djdaniel #15254 üzenetére
Ahogy írták lejjebb is, aznap amikor mész vizsgázni reggel kerül ki, hogy kit hova osztottak be. Na most ha az oktatónak azon a napon még nem volt vizsgázója akkor úgy se nézi meg a lapot, ha netán te vagy az első reggel akkor ugyan úgy ott derül ki. (Én első voltam reggel, ott derült ki és a fent nevezet "Pécs legendájának" a feleségénél vizsgáztam. Ő róla is mondják, mekkora köcsög/stílusa van stb, a stílusát tapasztaltam is de nem érdekelt én a vezetéssel foglalkoztam. De szerintem korrekt volt, igaz nem is volt mibe bele kötni szóval.... Lehet másik esetben más lett volna a tapasztalat.
De ezt kijátszani szerintem nem lehet, azért van jó pár vizsgabíztos is Pécsen pontosan nem tudom de asszem 8-10, idén jött 2-3 "normálisabb" is azt mondta az oktatóm mikor még jártam. Szóval szerintem elég kicsi az esélye, hogy másodjára is őt fogod ki. Akik többször buknak itt Pécsen, szokták azt csinálni környező megyékbe mennek vizsgázni... De szerintem minden megyében rulett a "vizsgabíztos" személye.
-
David891
csendes tag
válasz
djdaniel #15254 üzenetére
A vb kiléte azon a napon derül ki reggel hogy épp kik jönnek.Választani nem lehet ha megtagadod nem mész el az egyenes bukás.De simán lehet az hogy akár 3x ugyan azt kapod.
De ne foglalkozz ezzel...
Nekem pl úgy volt hogy aznap reggel az oktatóm bement a közlekedési hatósághoz ahol a vizsga indul és megnézte ki van beírva.így tudta kilesz.
De visszatérve befizeted a vizsgát kiderül újra ő lesz addig vársz még más lesz?mi arra a biztosíték hogy ha más lesz rendesebb?a szabály az szabály mindnél. -
-
nitro16
senior tag
válasz
djdaniel #15234 üzenetére
Szokták ezt csinálni, hogy ha már túl jól mész akkor minden kiss szarságba bele tudnak kötni.
Szerintem a lovéra megy..."A másik probléma h mindig 10-20 percel később kezdjük az órákat és ezt az én időmből veszi el, valamint megáll beszélgetni/beugrik egy rokonhoz és én addig 20 perceket állok,"
Én itt mondtam volna már, hogy ez így nem oké. Nem ezért fizetsz... 5 perc bolt vagy valami belefér mert azt mindegyik csinálja, de nehogy már 15-20 perceket elvegyen..
Kép alapján akkor Pécsen vezetsz? Ha gondolod és váltani akarsz én tudom ajánlani az oktatómat én is Pécsen vezettem. Privátba akkor írj rám és elküldöm.
-
nitro16
senior tag
válasz
djdaniel #15223 üzenetére
Probáltam élettani/terhelésélettan szempont felől megközelíteni a dolgokat, mert sokan szerintem nem is gondolnak erre illetve nem tanult ilyet és ezért nem is tudja.
Olyan ez mint amikor tanulsz egy komolyabb vizsgára valamit és tanulsz már napok óta keményen és egyre csak nem fog az agyad elfelejted amit tanultál stb, majd pihensz egy teljes napot és utána meg megint minden oké.
-
Directors
senior tag
-
nitro16
senior tag
válasz
djdaniel #15218 üzenetére
Tülgörcsölöd és nincs elég tapasztalatod (túlzottan óvatos vagy) azért csinálod ezt. Az, hogy többször körül nézel az csak jó, de nyílván ezek csak pár másodpercet vegyenek igénybe ne bambulni kezdj.
Amúgy meg türelem, nem fogsz 12 óra alatt megtanulni tökéletesen vezetni. Az meg, hogy maximalista vagy stb azt hülyeség ide keverni szerintem (én is az vagyok) de ha ésszerűen végig gondolod, hogy 12 óra alatt honnan-hova jutottál akkor gondolom elégedet lennél. Simán lehet, hogy azt érzed majd 6-8 óra alatt alig javulsz és utána meg 2 óra alatt annyit fejlődsz, hogy csak nézel magadra.
Az meg, hogy minden nap 2 órát vezetsz az egyértelműen rossz szerintem.... dupla órákat vezetsz?? Főleg így az elején már egy óra alatt a túlzott koncentráció miatt elfárad az ember és akkor még egy óra utána...(nyílván egyénre válogatja) de ilyenkor amikor minden nap mész nincs elég ideje a testednek adaptálódni mert már másnap megint jön a nagy adag inger stb, ezáltal sokkal lassabban/nehezebben fog megmaradni.) Heti 3x 1 órát vezetnék csak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Keresünk dokkolókat
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest