- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
picur220
veterán
-
picur220
veterán
válasz
koshmar #9165 üzenetére
Nehéz eltalálni, hogy hol a csúszási pont, az a baj. Ha valaki kifejlesztene egy olyan ABS-szerű rendszert, ami csúszáshatárra csökkenti a fékerőt, nem lenne gond. Mondjuk úgy tudnám elképzelni, mint az ABS-t, hogy blokkol a kerék, meg-megszakítgat a rendszer, viszont nem a teljes fékerőt adja vissza, hanem egyre kevesebbet mindaddig, míg már nem kell beavatkoznia.
-
Killing
addikt
válasz
koshmar #9099 üzenetére
Nem csal semennyit, elvégre oktatómotor volt, pontosnak kell lennie és nem is kellett átlagot számolni a mutató ingadozásából, szépen pontosan mutatott.
Van olyan 50-es robogóm ami 90-et mutat azt megyek 75-tel..A 2005-ös Kawasaki ZX10-R Ninja 168 km/h-át megy 1-esben.
Amúgy ez nem K7-es gixxer hanem egy '96-os CBR, de az órája ennek is pontos. -
Killing
addikt
-
Killing
addikt
válasz
koshmar #9092 üzenetére
Az YBR olyan 2-2,5 nyel a volt oktatóm szerint, de ha nyelezed akkor sem megy 3-3,5 fölé.
Cserébe nem is megy, 80-nál érzi jól magát, rövidtávon tudja a 90-es utazót, de 100-110 km/h-nál jóformán már tiltásig pörög, előzni lehetetlen vele országúton.2 db YBR-rel mentem eddig, mindkettő ezt tudta, az egyikben 10k+ km volt, a másikban alig 3000, mondhatni még bejáratós.
Olvastam 1-2 tesztet róla, volt akié 130-at ment, hogy hogy azt nem tudom.
Bevallom, 125-ös sportmotorral még nemigen mentem, csak egy 900-as CBR RR-rel, de az más tészta.
A sportmotorokat mindig a felső fordulatszám-tartományra hangolják. -
Killing
addikt
válasz
koshmar #9083 üzenetére
A 2 üteműeket én is sajnálom, de annyit esznek hogy ilyen benzinárak mellett nem győzöd tankolni. Ráadásul sokat pörögnek, gyakran kell őket felújítani, 1-2 ilyen motor (pár KTM) üzemórás is.
A 2 ütembe csak azt nem szerettem hogy a ruháim utána jellegzetes füst szagot árasztottak magukból. A 4 üteműeknek viszont bírom a nyomatékát, pl.: az YBR125 5.-be kihúzta magát a piros lámpánál alig 20-ról.
Nézzük a jó oldalát is, a sok friss jogsis erősjános nemfog 30-40 Le-s gépekkel közlekedni meg 110 km/h-val menni a városban, láttam már 1-2 elrettentő példát.
-
Carlo009
tag
válasz
koshmar #9080 üzenetére
Azt nem tudom milyen márkájú, de külsőleg olyan sportmotor kinézete van. Vannak rajta idomok, sportkormány, meg elöl az a döntött szélvédő is. Mondta, hogy próbáljam ki, de nem mertem ráülni. Biztos eltanyáztam volna vele.
Engem meg nem vihetett, mert a rendőrök egyből kiszúrták volna, hogy nincs rendszám a motoron és ketten ülnek rajta... -
Carlo009
tag
válasz
koshmar #9073 üzenetére
Már vittek engem ilyen motoron én ültem hátul és feltünt, hogy a hangja olyan folyamatos, brummogós nem olyan, mint pl. egy egyhengeresé. Ebben két dugattyú mozog és a hajtókar ostorozó mozgást végez benne. A benzinhez keverik az olajat, ami keni a motort. Ezt azt hiszem A1 jogsival nem lehet vezetni.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
koshmar #9024 üzenetére
Miért ne lenne az? Eleve bonyolult dolog a közlekedés, ha ki lehet venni bármilyen tényezőt a képletből, azzal már csökkenthető az elrontható dolgok esélye.
Én pl. szerintem a jövőben is csak automata kocsit fogok venni, ha rajtam múlik. Egyszerűbb, kényelmesebb, több energiám marad a közlekedés többi elemének a figyelésére.
Ui.: én nem tapasztaltam azt, hogy rosszabbul vezetnének, viszont kevésbé agresszívan. Ehhez megintcsak hozzátehető, hogy csak két államban voltam, tehát messze nem reprezentatív az élmény.
-
Manitou
veterán
válasz
koshmar #9024 üzenetére
Azért mert az amcsik satuk. Hihetetlen ahogy ott vezetnek az emberek, nem egy youtube-os video is bizonyítja.
Haverom mesélte, kint élt 1,5 évet amcsiban. (neki egy 325-ös kéziváltós bömöse volt, egy régebbi) szóval ment a soksávos úton, aztán látja, hogy előtte egy nő kacsázik, elege lett belőle és leelőzte. Mikor mellé ért, azt látta, hogy a nő újságot olvasott vezetés közben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- VoIP telefonálás
- Tőzsde és gazdaság
- OLED monitor topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest