- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
PazsitZ
addikt
válasz
AMD Power #1906 üzenetére
Elsősegélyen nekem az volt, hogy mutassam meg a bábún, hogy nézem meg az életfunkciókat. Oké, légzés, pulzus: a nyaki részhez teszem a kezem pontosabban csak 2 ujjam. Rámszólnak: azért ne úgy mint a filmekben tegye rá normálisan a kezét.
Ja,- mondom- igen persze!
De ez az elsősegély alibi, ha átolvastad egyszer és képes vagy felfogni miről szól, úgyis simán átengednek. -
jerry311
nagyúr
válasz
AMD Power #1848 üzenetére
B után mindenképpen C (>3,5t) jön, aztán D (>9 fő busz) vagy E (nehézpótkocsi).
''E'' természertesen csak akkor ha az első kategóriád, már elmúlt 2 éves, mert ugye gyakorlatilag semmit sem vontathatsz 2 évig.
A motoros (A) meg 'egzotikus' kategóriák ettől függetlenek.
[Szerkesztve] -
alitak
senior tag
válasz
AMD Power #1827 üzenetére
Velem is előfrult múltkor, egy órán belül kétszer is, pedig már lassan két hónapja megvan a papírom. Egyiknél majdnem elkaptam rendőrautót.
Szemafornál bedöglöttem, restart, rendőr közben úgy gondolta, hogy jobbról megelőz, én meg odaléptem a gázra. Nem néztem meg, hogy nem jön-e vmi jobbról. Szerencsére megállt, és nem is jött utánam.
-
alitak
senior tag
válasz
AMD Power #1808 üzenetére
Tesztíráskor én is kész voltam, mindenem remegett. Aztán miután megmondták, hogy max pontszamom lett, már annyira nem is izgultam, mondom vezetni max jövök pár hét múlva ismét
Másodikként vezettem, és annak ellenére, hogy minden olyan helyen átmentem, amerre nem szerettem volna menni, nem volt gond. Figyelni kell, nem őrültködni, és a kéziféket sem illendő felfelé kapkodni kanyarbanNem lesz gond, no para.
-
jerry311
nagyúr
válasz
AMD Power #1808 üzenetére
Inni kell előtte egy-két vodkát. Aránylag szagtalan (egy Orbittal biztosan) és ad sok-sok bátorságot.
Írom ezt 2 vodka 3 pálinka és néhány sör után húsvét hétfőn, amikor nem én vezetek.
(Az előzőekben leírtak semmiféleképpen sem jelentenek követendő példát. Használatuk csak és kizárólag saját felelősségre történhet. A hozzászólás szerzője semmilyen felelősséget nem vállal a fenti módszer alkalmazásából eredő károkért, személyi sérülésekért vagy elmaradt hasznoért.)
[Szerkesztve] -
joey7
őstag
válasz
AMD Power #1789 üzenetére
nekem 1100 ft-ba fáj egy óra.
a napokban beültem a párom VW Passat-jába,kiváncsiságból,h milyen.baszus,sokkal jobb vezetni mint egy Matizt!vhogy minden egyszerűbb, kézreállóbb,a pedálok is másként reagálnak.ha újrakezdeném akkor egy nagy autót választanék az tuti!
[Szerkesztve] -
-
-
Nightmare
senior tag
válasz
AMD Power #1713 üzenetére
Nagyon jó kis kocsi a suzuki;hidd csak el;nekem is az van.
télen is 5.8-al kijöttem;nagyrészt külvárosban;de azért akad ott is lámpa.A szemét kitaposom és lazán vezetek között 3 deci különbség volt.
Na nincs sok elpocsékolni való pénzed;akkor vegyél ilyesmit.Nálam 5 éve van;az addigi lóvé a benzinen;műszakin;olajon stb...kívűl;kb 20000 forint volt.Kipuff és egy féltengely;mert a gumi ami a portól védte;az kibukott a helyéről.
Ennyi.Kicsi;alacsony fogyasztás,jól megy-pörgős.Arra hogy megtanulj vezetni...tökéletes. -
válasz
AMD Power #1694 üzenetére
Amikor én faternál tanultam (én voltam az első tanulója...szal..ő is tanult tulképp), 4 (!!!) órát vezettünk rutinpályán.
30fokban
Utána amint hazaértünk,egyből bealudtam, délután fél5kor. Na ez elég extrém példa volt. De szerintem teljesen normális,hiszen egy számodra viszonylag új, nagy odafigyelést igénylő dolgot csináltál.Ha meglesz a jogsid, és vezetni is fogsz, idővel megszokod és nem fog fárasztani. -
joey7
őstag
válasz
AMD Power #1687 üzenetére
na, megvolt a mai nap is! végig a tanpályán voltunk és átvettük az összes kötelező és szabadon választott feladatot.mindegyik simán ment,csodálkozott is az oktató rajta,.aki most is kiabálva beszélt, és zavart is azaz néha megkevert a szövegelése.nagyon jól oktat ezért arra jutottam,h jól begyakorlom azokat a technikai elemket amik nem mennek,aztán csak nem fog már zavarni a szöveg,illetve nem kiabál majd,mert tudni fogom a dolgokat.
nem tudom,h ki h van/volt vele,de a rutingyakorlatok pofonegyszerűnek tűnnek. a forgalom látszik igencsak emberpróbálónak. -
KrAt
veterán
válasz
AMD Power #1662 üzenetére
Most vizsgázol?
Akkor hajrá
Amúgy az egyedül vezetéstől nem kell parázniNekem nagyonnagy feeling volt, mikor már megvolt a jogsim, és először mentem egyedül (jó, előtte faterral mentem max 100 km-t) és ott voltál, egyedül, ''minden a tiéd'', nem szól bele senki. Vigyázz, össze ne törd magad és másokat, a többi le van szarva
Lefulladsz? Akkor majd újraindítod, és mész tovább, nincs itt semmi gáz
-
PazsitZ
addikt
válasz
AMD Power #1657 üzenetére
Nem kell parázni, itt már nem piszkál/figyel senki, hogy hogy csinálod.
Mondjuk én leynomtam szülőkkel egy 5-600km-t mire egyedül vezettem, de félelmet sose éreztem.
Az érdekes nekem az volt, hogy előtte egyszerűen hidegen hagyott a vezetés.
Mostmár meg annyira megszerettem, ha lenne pénzem benzinre, lazán bevágódnék és lenyomnék pár száz km-t csak úgy.
A dologban 1 szépséghiba van csak 1 Zastavánk van, de amúgy szeretem a kicsikét, a 120at még barátságosan viszi. -
Hellas
senior tag
válasz
AMD Power #1653 üzenetére
Én is nagyon elhúztam, mert tartottam tőle, meg utáltam járni...hú de mennyire..
most voltam tankolni az autoval, anya mondta, hogy menjek el, mivel 2 percre van a benzinkút..Hát...NAGYOn para egyedül vezetni így elsőre!!
Ja és nem tudtam melyik oldalt van a tank, persze pont az ellentétes irányba álltam be.. -
Hellas
senior tag
válasz
AMD Power #1612 üzenetére
Még szép!
Téged is nyomon követlek, hogy haladsz
De ez annyira gáz, hogy levizsgáztam, de még nem vezethetek
Előbb anyávcal mentünk pár kört itt a parkolóbanAzt hittem nehéz lesz, mert dieselen tanultam, ez meg benzines...hát még jobban is ment, mint a tanulókocsit!
-
Peat;)
veterán
válasz
AMD Power #1598 üzenetére
Változó, mind1 mivel kezded oktató azért van ott hogy segítsen
vannak a vizsg útvonalak és azokat fogjátok gyakorolni leginkább, de néha biztos mentek másfele is (ha normális az oktató), de első alkalommal oly mind1
(aztán úgy nyiss mint Hamilton f1-ben
át a kerékvetőn!
)
-
Dictator^
veterán
válasz
AMD Power #1551 üzenetére
Jaja, ez velem is igy volt.
Rutin pályán nem voltam sokat. Összesen talán (a rutin hivatalosan 10 óra lenne) én abból 6ot vezettem le. Az ugye 3 *2óra. 3alkalomból 3x voltunk a pályán, de csak 1x ült mellettem az oktató. a 2., 3., alkalomkor kiszállt a kocsiból és a másik oktatóval beszélt (általába 2en voltunk a pályán). Szóval magamnak gyakoroltam kb 20-30percet aztán mentünk ki a városba.
Bár vannak akik alig voltak 1 alkalmat a rutin pályát
Na hajrá a továbbiakban.
Most egy kicsit lelépek majd este leszek sztem.
Hali all -
Dictator^
veterán
válasz
AMD Power #1549 üzenetére
Nos akkor még durván még 10x mész vezetni (ha nem veszel különórát) és jön a forgalmi.
Azt tudni már mikor lesz?
Amugy sztem minél többet vezetsz, föleg egyhuzamba annál jobban fog menni.
Tehát a nagy kihagyások nem jók.
Sajnos egyik ismerősőm 2 honapot hagyott ki rutin és forgalmi elkezdése előtt... elég gázosul ment neki. Probáld meg minél hamarabb elérni a forgalmi vizsgát, vagyis ahogy van időd menj vezetni. Innen már tényleg nem vészes a dolog.
Még1x grat -
PazsitZ
addikt
válasz
AMD Power #1522 üzenetére
Annyira nem kell parázni, ha tegyük fel nem is sikerülne, akkor is max pár plusz óra és mehetsz megint.
De szerintem általában rendesek/normálisak szoktak lenni.
Pechje meg mindenkinek lehet ez benne van.
Mindenesetre ha valaki nem nagyon béna, simán átmegy általában.
Engem vizsga után azzal piszkáltak, hogy úgy nézek ki mint aki még mindig alszik.
Mondom igen picit fáradt vagyok.Szóval én nem is nagyon paráztam.
Ösz-visz. annyit mondtak, sűrűbben nézhetném a tükröt, jobban körül kéne néznem, de amúgy minden jó volt.
Há' mondom hagyjatok már megvan vagy nincs? De meglett. Olyan ez mint az érettségi, szinte mindenki parázik, pedig abszolut nem vészes.
Nyugi, és bízz magadban!
[Szerkesztve] -
Irukanji
csendes tag
válasz
AMD Power #1506 üzenetére
Milyen szégyent!? Legrtosszabb esetben is te maradhatsz szényenben. Az oktatódat max. sajnálják, hogy ilyen embert fogott ki, de szégyenbe semmi szín alatt nem kerül.
Nem ártana magaddal foglalkoznod. Vajon őt is ennyire érdekli, hogy mi van veled? ( .. mintha valami nem volt már időpontra emlékeznék...) -
-
Irukanji
csendes tag
válasz
AMD Power #1498 üzenetére
A sorrend mindegy. A VB-k azt szeretik, ha a kötelező ellenőrzéssel kezded, és a húzott tételt hagyod a végére. Azzal kezd, amit a legjobban tudsz, és kerek, befejezett mondatokban beszélj! ( tudod, az első benyomás...) A rágózás erősen ellenjavallt. Hímek esetén a frissen borotvált orca támogatott.
Természetesen nem a külsőségek fogják eldönteni a vizsgád, de ha valamiért rezeg a léc, jobb, ha szimpi vagy. Hajrá! -
-
Dictator^
veterán
válasz
AMD Power #1495 üzenetére
Sztem sokat nem dob rajta. Amikor nálunk volt a rutin vizsga, én vettem fel mindekit és vittem a vizsga helyszinre. Majd ugy beszéltük meg, hogy egy ismerősőm vezet visszafele. Csak, hogy ő megbukott, és ideges is lett, ezért mondta oktató (ismerős), hogy hazafele akkor vezessék megint én.
Sztem nem előny, de hátrány sem. Én örültem, hogy én vehettem fel mindekit és vihettem a rutinpályára
Kephamos: jaja legalább annál több tapasztalati pont jön be (xp)
[Szerkesztve] -
tusi74
őstag
válasz
AMD Power #1480 üzenetére
''ha holnap egy picivel előbb megyek oda lehet ,hogy tudunk majd menni egy gyors ''kört''! ''
Menjen a fenébe, akkor inkább már ne is menjél. Tapasztalat, vizsga előtt már csak össezavar, de persze Te tudod! Mindenesetre egy kalappal!!!!
Mod: Ez a tapasztalat egyetemi vizsgák tapasztalatai, nem autós vizsgájé, de gondolom, ott sincs másképp. Én vizsganapon már soha nem tanultam. Előző nap orrba-szájba, de aznap semmit! Csak bele a lecsóba!
[Szerkesztve] -
joey7
őstag
válasz
AMD Power #1435 üzenetére
úgy láccik oktatója válogatja. én még nem voltam kinn, pedig megy a dolog.megvárom a rutint aztán mehet a hajó.
monnyuk stikában-gyakorlásképpen- a matizkánkat szoktam vezetgetni,-igaz egy kicsi faluban minimál forgalomban.ami kimerül egy bringásban meg 2-3 gyalogban.
-
Irukanji
csendes tag
válasz
AMD Power #1418 üzenetére
A vezetni tudás, vagy nem tudás, egész életedben elkísér. Ha nem találod vele a közös hangot, vagy nem hallgatja meg a bajaidat, csak mondja a magáét, váltás előtt célszerű normális hangon megbeszélni vele, hogy mi a nyűgöd, mik a félelmeid. Ez általában segít, ha mégse, ne gondolkodj, keress mást!
Akárhogy fenyeget, keresztbe tenni nem tud, és a másik iskolához való átigazoló papír kitöltését sem tagadhatja meg. ( ha mégis, a Felügyelet úgy megf...gatja, hogy nem felejti el) -
Irukanji
csendes tag
válasz
AMD Power #1412 üzenetére
Ha ezk után még élsz, (a fórum erről tanúskodik), és a jelek szerint beszámítható is maradtál, egészen nyugodtan elmehetsz az Északi-tengerre rákhalásznak, vagy békefenntartónak, mert igazi túlélő típus vagy.
Ja, és feltétlenül gondoskodj róla, hogy a génállományod fennmaradjon! -
Irukanji
csendes tag
válasz
AMD Power #1407 üzenetére
AMD!
Nincs azzal semmi gond, ha az oktatód első órán kivisz a forgalomba. A szabályzat szerint nem tilos, csupán ingerszegény környezetbe kell kezdeni a vezetést.( mondjuk egy elhagyott mellékutcába, hogy életszagú legyen a dolog) Ezért viszi a normálisabbja tanpályára a versenyzőit. És szépen a fokozatosságra építve, eljut addig, hogy a tanuló, már alig várja, a forgalmat, és minden percét élvezi. DE! Van a mélyvíz módszer is. Egyszerűen kilöknek a csónakból, hogy ússzá' vazze! Na, ebből lesz a víziszony. Nem tudod, hogy mit miért, hogy , merre, és legnagyobb baj az, hoyg nem vezet rá a dolgok összefüggéseire. És az olyan lesz, mintha a telefonkönyvet kéne bemagolnod. Tudás lesz, csak éppen használhatatlan.
Javaslom, ha már így oktat, kérdezz bátran, hogy mi miért, hogyan. Azért vag yTE a tanuló, mert nem tudsz., köbvetkezésképp kérdezel. Ő meg azért oktató, mert tud rá felelni.
A végére egy személyes megjegytés, (amire fogadom, hogy I_am ráveti magát, azzal a felkiáltással, hogy én is egy agresszív állat vagyok) ha engem megütne az oktató, az hétszentség, hogy visszakézből szájonvágnám. -
tusi74
őstag
válasz
AMD Power #1379 üzenetére
Hihi én is így szoktam rá a tükörhasználatra. Folyamatosan referálni kellett, hogy milyen színű autó van mögöttem, indexel-e, mit csinál. A tanulás alatt ezt nagyon gyűlöltem, mert épp elég volt előre figyelni, de utólag igazat kell adni az oktatónak. Ugyanis az egész arra ment, hogy minden pillanatban tudni kell, hogy épp mi történik mögötted.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Tomato firmware
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest