- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Yettel topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Google Pixel topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
trassher
addikt
Azt meg gyakorolni kell. Én első rutin órám előtt 2szer vezettem ilyen 10-15 percet és átmentem elsőre mindenből. Na jó kreszből nem de az itt mellékes
Winner_hun: Thx
. Húzás volt nekem is. Jobb féklámpa cserével kezdődött mert kiégett ami benne volt.
Kérdeztem cseréljem-e ki de azt mondták nekem forgalomból kell vizsgázni, ezt majd oktatóm megcsinálja.
-
róland
veterán
-
jerry311
nagyúr
A normális a nem üvöltős oktató. Nekem is nyugodt oktatóm volt. (mondjuk én előtte is vezettem már jogsi nélkül
)
Ne felejtsd el te fizetsz azért, hogy ő oktasson. Ő a te pénzedből él tehát inkább neki kell alkalmazkodnia, nem neked.
Az persze természetes, hogyha valami baromságot csinálsz akkor esetleg leüvöltse a fejed, hiszen az ő jogsijával és autójával ''játszol''. Bár inkább meg kellett volna akadályoznia abban, hogy butaságot csinálj, elméletileg ezért ül ott. -
I_Am
veterán
Nekem nagyon nyugis volt anno. Jókat beszélgettünk, észre sem vettem, hogy ha beleszólt a vezetésbe, mindig higgadtan korrigált és nyugodt mozdulatokkal, ha kellett.
Ha valamit nem a kresznek megfelelően csináltam nem volt letolás. Pölö kanyarodáskor egy sávról két sávosra egyből a belsőbe kanyarodtam mert a másik megszűnik, akkor nem letolt, hanem nyugodtan és mosolyogva megkérdezte, hogy na mi maradt ki?Mondom külsőbe kell érkezni és onnan már balra indexel sávot váltani. Elkönyvelte, hogy tudom és a vizsgán igy fogom majd csinálni és annyi. Tudta, hogy mindenki ugy kanyarodik, ahogyan én, még Ő is, ezért nem avatkozott bele.
-
-
Szerintem aki oktatónak megy,annak kötélidegekkel kellene rendelkeznie.De legalábbis kell egy nyugodt alaptermészet.Én saját fateromon láttam,hogy amikor elkezdett oktatni akkor pl. sokkal idegesebben reagált a tanulók kezdeti hibáira.Ahogy telt múlt az idő, azonban egyre jobban kezdte megszokni a dolgot, és most már nyugodt marad ''vészesebb'' helyzetekben is.Szerencsére ő alapban nyugodt természetű.Én voltam az első tanulója, na velem - mint rokonnal (egyszemkisfiam) - kiabált,de ez is abból adódott,hogy én meg nem nagyon tűrtem a kritikát.
Tehát ez inkább ilyen családi perpatvar volt.
Anno kb. 9éve,amikor tesóm tanult vezetni (ő nem apunál), az ő oktatója is elég laza volt. A mi családunk úgy néz ki megúszta. Mindenesetre engem pl. még zavartabbá tesz ha ordibálnak mellettem, főleg ha olyankor amikor ugye életemben mondjuk másodjára ülök kormány mögött forgalomban...
[Szerkesztve] -
PazsitZ
addikt
Én pont ezen voltam kiakadva, már előre, hogy nekem ne kiabáljon az oktató, ne b@szogasson. Azért megyek tanfolyamra mert nem tudok vezetni, ha tudnék nem mennék.
Igazából a véletlen folytán kaptam egy tök jó fej oktatót, akinek egy emelt hangvételű mondata sem volt, de azért beszélt, tehát normálisan elmondta ez most nem jó így, amúgy...
Úgyhogy szerencsésnek érzem magam, aki eredetileg oktatott volna, szeret üvöltözni, ettől akartam megmenekülni, sikerült.
-
joey7
őstag
''az oktatóm amúgy azt mondta,h amíg a rutin vizsgán nem megy át a tanulója, addig nem viszi ki a forgalomba''
na vazz, félretettem a dolgot.most jövök a vezetésből,-ami kinn a forgalomban történt.igaz kertvárosi részen,de akkor sem a tanpályán.szóval úgy értette,h a nagy forgalomba nem megyünk ki.
basszus, igencsak szenvedtem,mert egyszerre sok volt az infó,sztemb benga voltam,az oktató szerint meg nem volt semmi gubanc. -
Csaba.....
csendes tag
A vezetés tudásának megszerzése inkább gyakorlaton nyugszik. (meg persze érzék is kell hozzá) Azt javaslom ha meglesz a jogsid, próbálj minél többet vezetni és előbb-utóbb már ösztönösen fog menni.
(Amikor én annak idején leraktam a B-t még nem tudtam vezetni. Aztán ahogy a többit is sikerült abszolválnom kezdtem valamit konyítani a dologhoz.)
Viszont azt meg kell jegyezni, hogy az oktató személye nagyon nem mindegy.
[Szerkesztve] -
Eagl3
veterán
Ha szereted amit csinállsz (történetesen a vezetésről van szó ugye
) akkor pillanatok alatt megtanulod az alapokat. Igazából nemtudom, h. mit értesz azalatt, h. nehéz egyszerre több dologra figyelni. Ezért is van külön rutin ill. forglami gyakorlat, a rutinon megtanulod a pedálok, váltó, és kormány összehangolását (úgy ahogy
) és mire a forgalomba érsz már nem köti le anyira a figyelmed, és jobban tudsz figyelni a sebességre, táblákra és a forgalomra.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Androidos tablet topic
- iPhone topik
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Windows 11
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest