Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
fuximaxi
senior tag
Ilyenokor jön az, hogy akkor inkább megtartom Volt már aki azt mondta, hogy köszi szépen, de volt akinek mégis kellett
Jorus #96:Mármint, ha feltétel, hogy utána is működjön.
[ Szerkesztve ]
Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.
-
.LnB
titán
Tipikus Synthwave-es, már-már megszállott minőségű írás. Nem csak Theremingoat írásai zavarba ejtőek, hanem ez is. Tök beteg írás, persze a jó értelemben. Kicsit a 10. oldalra belefáradtam az olvasásba, de ott a szirének új lendületet adtak.
Csak az a baj, hogy a laikusok számára, akiket (talán?) meg akar győzni az írás, szerintem riasztó. Azért ahhoz kell egy bizonyos fokú elszántság, hogy az ember bill-t építsen magának. De már ahhoz is, hogy képbe kerüljön és értelmesen tudjon választani a kész billentyűzetek közül is. Igaz, az utolsó oldal, az ajánlásokkal sokat segít.
Ezen a billentyűzeten megakadt a szemem: [link] (a neve miatt! )
nos, a név ismerős, de már az idejét sem tudom, mikor hallottam utoljára.
Egyébként, a plüsspatkány volt a csúcs. Na meg az Artisan kupakok! Tuti telepakolnám ilyen csini Artisan kupakokkal a saját billemet. Trendi lenne.
És akkor Synth most állhatsz neki az egeres cikkednek. Legyen abból is ilyen minőségű a honlapon.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
nagyúr
Tekintve, hogy az említett billentyűzet nem cserélhető kapcsolós, ezért ezeket csak a PCB oldaláról, forrasztóval tudod eltávolítani majd visszaszerelni. Mármint, ha feltétel, hogy utána is működjön.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Kansas
addikt
Valóban, de nem is kéne minden részletre kiterjedő összehasonlítás, elég lenne ha a kirívóan szar és meglepóen jó vételek lennének kiemelve, objektív különbségek alapján.
Nyilván a közepes minőségű, közepes árú(meg úgy általában az átlag körüli ár/érték arányt felmutató) termékek közt végtelenül szubjektív a különbségtétel.#94Reggie0 na ja, nem nagyon van hot-swap képes konzumer /budget billentyűzet, ez sem az.
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
fecke78
senior tag
üdv van egy ASUS TUF Gaming K3
aminek lekapdostam a gomjait átmostam , utána vissza , 2 gomb tisztitás után nem müködött , megpróbáltam kivenni a hibás switchet de nem jött sehogy sem , utána agreszivabban is nekiestem kijött darabokban ! Én voltam fasz vagy ezeket ennél nem lehet kivenni ?
Vettem egy másikat , szóval a régi marad donornak , csak érdekelne mit rontottam el ? Köszi -
Reggie0
félisten
Mondjuk, de azert nem vagyunk akkora orszag, hogy telitsuk vilagszinten az informatikat De meg ha nem is lehetne, megcelozni azert lehet. Tudod, akkorat kell almodni, hogy ha osszejon a fele mar boldog legyel.
Az a baj, hogy ez a billentyuzet osszehasonlitas baromira szubjektiv dolog. Lehet dobalozni a muszaki parameterekkel, de puding probaja az eves es nem tudod elore kinek mi lesz a jo. Csak egyszeru peldanak: az elmult 5 ev agyonajnarozott apple billentyuzeteitol en 5 perc alatt inhuvelygyulladast kapok es estere mar 1.5-szeresre dagad fel az ujjam.
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
Nagyon igényes írás anno tartottam valami hasonlót az egyetemen, de az előadáson megjelenők nagy részének még a gépelés mint fogalom is csak a szótárban létezik így nem tudták értékelni.
Komolyan gondolkodok az itthoni első generációs K70 RGB leváltásán. Meglátjuk
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
nyunyu
félisten
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nagyúr
Én Lenovo ThinkPad TrackPoint Keyboard II-t használok magammal vivős billentyűzetnek, akcióban ki lehet fogni 60-70k magasságában, igaz, ANSI.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Kansas
addikt
Azaz, melóra tökéletes lenne... de használtan leginkább agyonnyüstöltet láttam belőlük, újonnan pedig aranyárban(100e körül) van néha beragadt készlet a raktárá sarkából, vagy refurbished, szintén aranyáron.
Kár.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
CriticalHit
őstag
"Az RGB véleményünk szerint csak arra jó, hogy kikapcsoljuk, de természetesen megértjük, ha valaki szeret benne gyönyörködni" 100%
Hol marad azonban a SteelSeries Apex Pro?"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
addikt
Ezt nem mondod komolyan??? Hát ez vérciki!
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
blck2
csendes újonc
az igazat megvallva tényleg elég nagy dilemma tud lenni egy billentyűzet megválasztása, mert alapvetően én mindig is a klasszikus régimódi membrános és magas billentyűzetekkel voltam kényelemben... 10 évig nem is akartam mechanikus billentyűzetet, mert nekem ne rontsák el azt a membrános feelinget amit megszoktam..
a sima klasszikus magas billeknél pedig eléri a kisujjam egyszerre a ctrl shift-et bal oldalt, ha akarja egyszerre, és ez gyakorlatilag nekem a legfontosabb, mert annyi billentyűkombinációt le tudok nyomni, ami rengeteg játékot és dolgot lefed a munkában is.
illetve, hogy a bal kezem nélkül tudjak számokat írogatni a numpaden, illetve a jobb alsó enter megléte.. gyakorlatilag esszenciális (lelkileg )minden más szinte megszokás kérdése volt, de ahány ember szerintem, annyi gépelési módszer..
aztán vettem egy Keychron V6 Max-ot + hozzá rendeltem halkabb switcheket (Outemu Silent Peach) és gyakorlatilag annyira csodálos érzés volt rajta gépelni, hogy az első hetekben azt éreztem, hogy megírok egy könyvet, de csak azért, mert annyira megváltozott a gépelési kedvem.
utolsó fillérig megérte, főleg magyar keycappekkel és iso kiosztásban (én biztos nem fogom az Í betűt altgr+J ként gépelni) + akkora paraszt sem vagyok, hogy ékezetek nélkül írjak magyar közösségi oldalakon.. és bárhol... mondjuk pont mindegy, hogy mi van a billentyűkre írva, mert nem érdekel, de ha a párom odaül akkor ne szerencsétlenkedjen..
[ Szerkesztve ]
előző fiókom blck1 - régi email törölve lett - https://hardverapro.hu/tag/blck1.html
-
fuximaxi
senior tag
válasz Trailblazer #78 üzenetére
Amúgy érdekes, hogy több olyan vásárlóm is volt mostanában aki írt, hogy érdekelné a termék, de ekkor meg akkor. És kb mindig fizetésnapra időzítették. A legjobb az volt, hogy megbeszéltük a találkát, és ott kellett várni, hogy megjöjjön a fizu, hogy át tudja utalni a megbeszélt árat
Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.
-
Rhino666
addikt
Köszi a hiánypótló cikket!
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról!
-
CYBERIA
senior tag
Hosszú ideje ez a legjobb cikk, amit itt olvastam, szép munka volt!
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
Skynet258
veterán
Ejj de szép cikk ez. Informatív, mindenre kiterjed, jók a képek, laikusként is érthető, hozzáértőként is hasznos.
Több ilyen lenne (más témákban) nem lennének a károgó hangok, hogy a PH színvonala régen jobb volt.
Nagy köszi! -
Trailblazer
veterán
Érdekes az időzítés kérdése is. Egy haverom szerint fizu környékén kell elkezdeni árulni bármit is, és akkor könnyen elmegy. Szerintem meg már rég el van b...va, ha csak a pillanatnyi fizetéstől függőkre számítunk. Akad, aki képes spórolni. Más kérdés, hogy lehet, épp ezért nem sieti el a vásárlást...
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
fuximaxi
senior tag
válasz Trailblazer #74 üzenetére
Én most adtam el pont egy alaplapot. Amikor meghirdettem, akkor még az enyém volt az egyetlen pontosan olyan típus. Amikor eladtam, akkor már volt másik kettő is, ami olcsóbb is volt, mint az enyém, mégis az enyémet vitték el. Egy Mikrotik routert próbáltam eladni tavasszal, de a kutya meg sem kérdezte, hogy miért van fent. Most ősszel felraktam ezer forinttal olcsóbban, mint akkor és 3 óra alatt négyen írtak, az első jelentkező el is vitte.
-
tha_answer
őstag
Hp sk 2880
-
Trailblazer
veterán
válasz Synthwave #61 üzenetére
Nézd, én nem csak a téged érdeklő részekről beszélek (illetve döntően nem arról), illetve leginkább az apró egészéről. Jómagam csak akkor tudok eladni bármit is, ha mélyen alászállok a többi hasonló cucc ára alá (vegyünk mondjuk egy vga-t), különben csak nézegetik, látom, hogy szalad felfele a megtekintések száma, de soha egy megkeresés privátban, hogy like: öcsém, nem lehet 1-2 ezret alkudni? Nem, ha nincs mélyen a többieké alatt, nem fog elmenni, és sosincs kis alku. Ami meg nekem kéne, azt túlárazottnak látom, és ellenoldalról úgy tekintem, hogy rákérdezni sem érdemes.
-
villamos
őstag
A magyar nyelvű kupak problémás, főleg ha olyan kellene, amelyik átvilágítós. Tavaly raktam össze a billentyűzetemet, a WASD + E már erős kopás jeleit mutatja, és nem nagyon találok helyettük másikat.
Azon gondolkodom, hogy veszek 20 ruppóért valami vackot, amin van valami viszonylag használható karakterkészlet (nem ocsmány gémer betük), és átrakom róla a sapkákat. Viszont legalább megint látok Kaihl Blue Whale kapcsolókat... lehet hogy veszek még egy adagot...[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Victorio
aktív tag
Micsoda cikk! Gratulálok.
Évek óta nem láttam ilyen jót a Prohardveren.Ilyenekre volna szükség a napi 3-4 lélektelenül lehozott szponzorált hír helyett.
Hiányzik a régi szép idő, amikor még rendszeresen voltak ilyen szintű írások meg tesztek mindenféle perifériákról. Mostanság csak évi 3 alkalommal (kb csak az aktuális Intel/AMD/nVidia GPU/CPU széria megjelenésekor) jelenik meg egy fél oldalasnál hosszabb írás.Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
fuximaxi
senior tag
válasz eszterencs #68 üzenetére
Rendszerint adok el így és vásárolni is szoktam. Persze csak olyantól akinek van legalább 30+ pozitív értékelése és nincs negatív. Ha nem lenne így akkor az nagyon beszűkítené a piacot. Nyilván nem éri meg sem nekem, sem pedig a másik félnek egy 20000 forintos router miatt megtenni egy Budapest-Nyíregyháza utat oda vissza. Persze lehetne utánvéttel is, de csomagautomata esetében sem sem véd attól, hogy pár követ kapjak. A futár sem nagyon szokta megvárni, hogy kibontsam a csomagot.
-
Horvi
őstag
Jó kis cikk let köszi!
Egy apróság itt van egy elírás, 13. oldal közepe:
Itt a jellemző minimálár olyan 70 000 forint környékén van, és innen mehetünk felfelé, a hátár pedig a csillagos ég.
Gondolom az ott "határ pedig a csillagos ég." akart lenniHello darkness, my old friend...
-
eszterencs
HÁZIGAZDA
-
M0ng00se
őstag
sosem értettem ezt a féle felhajtást a billentyűzetek körül, persze bárki úgy költ el billentyűzetre akár százezreket ahogy akar.
nekem a méltán híres spc gear billentyűm van, kék switch-csekkel kb 20.000 forintos kategória, többet nem vagyok hajlandó áldozni rá. amit sajnálok, hogy numpad nélkülit vettem, azóta rájöttem hogy numerikus billentyűzet élvező vagyokV6
-
SaGa59
őstag
Nem. Az, hogy úgy lett kialakítva, hogy az angol nyelvű szövegekhez igazodjon. Pontosabban, valóban úgy, csak épp ellenkezőleg, nem hogy minél gyorsabban lehessen angol szövegeket gépelni, hanem hogy minél kényelmetlenebbül, mert a szerkezet mechanikája nem bírta a gyorsabb gépelést. Nekem még mindig van egy háború előtti példányom. Anno a volt menyasszonyom (46 éve a nejem) azon gépelte nekünk 28 példányban az érettségi tételeket. Fénymásoló még nem létezett, stencilhez jutni nem lehetett, maradt ez a módszer. Sok-sok indigóval.
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
nagyúr
Valós probléma, amennyiben nem használod az eltérő billentyűzeteket rendszeresen felváltva. Jó ideje split DM-t használok a mindennapokban, így amikor mondjuk egyetemen jegyzetelni kell, és a hordozós Lenovomat viszem, akkor azért erősen visszaesik a WPM rengeteg elütéssel.
-
rxmiss
tag
penge cikk lett, koszonjuk
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Mindig úgy bizniszelek (döntő többségben FOXPOST-tal kombinálva), az, hogy épp eladok vagy veszek, teljesen mindegy. Sok éve még voltak személyes találkák is a fővárosban (a FOXPOST helyett sima posta mellett), de mostanra legfeljebb akkor, ha egy településen vagyunk. Egy-két esetben volt olyan is, hogy csak azután utaltam, miután átvettem a pakkot, de régen vergődök (és elég aktívan) PH-n, így erre több esélyem van, mint mondjuk egy pár éves kvázi-tagnak.
Ha valamit utánvéttel vásárolsz, kifizeted, és lehet a csomagban téglapor. Utalásnál legalább van egy bankszámlaszám, amin el lehet indulni. Plusz bizalmat feltételez, és ebből (is) fakadóan jó eséllyel egy kis alku is (legalább a csomagküldés ára) lesz.
Persze mindenki úgy intézi, ahogy akarja, én csak saját tapasztalatot osztok meg. Nyilván ebben benne van, hogy 99,9 százalékban nem kétnapos újoncokkal kezdek, mindig megnézem az értékeléseket (esetleg a régi rendszerben is), és ha valakik korábban beváltak, akkor prioritást élveznek. Meg néha ráírok olyanokra random, akikről tudom, hogy előtte/akkor valamivel üzletszerűbben nyomták/nyomják az átlagnál, esetleg ismerem őket fórumról, és gyűjtő hajlamokkal küzdenek.
Eddig bevált(, de mindenki a saját felelősségére szervezze a dolgait).
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Kansas
addikt
válasz Synthwave #61 üzenetére
Az előre utalás pozitívum lenne? Azért van vastagon szedve a HA kezdőoldslán hogy "Soha ne utalj előre!" ?
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Trailblazer #59 üzenetére
Csak nem nézed eléggé; 100+ üzletet bonyolítottam már ott, korrekt árakkal és az esetek döntő többségében (mindkét irányban) előre utalással, problémamentesen.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Kansas
addikt
Nem programozhat mindenki...
Igaz, opto/mech. billentyűzetre sincs mindenkinek szüksége... akinek nincs se szüksége, se büdzséje, annak felesleges venni.
Akinek szüksége van, de büdzséje nincs, az előbb-utóbb össze tud kuporgatni egyre.
Akinek meg büdzséje van, szüksége nincs, az meg eldönti, akar-e, tetszik-e neki, aztán aszerint cselekszik.Azért főleg a második kategória képviselőinek jól jönne egy olyasmi oldal a billentyűzetek kapcsán, mint ami a tápok esetében a "Tier list"... régen erre jó volt a helyi topik ajánlott listája, de az már nagyon rég óta nem frissül, gondolom elfogyott rá az erőforrás (pénz/idő/kedv)...
-
Trailblazer
veterán
válasz Synthwave #58 üzenetére
A gond az, hogy szotyi árakat nem szoktam ott látni, sőt. Mindenki úgy árulja a használt sz.rját, mintha az élete múlna rajta. És a hangsúly az árulján van, mert többnyire elmegy tőle a kedvem, és nem veszek semmit apróról.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Trailblazer #57 üzenetére
Vagy apró. Százszor inkább, mint valami hulladékon püfölődni naphosszat.
Számtalanszor vettem már ott patika cuccokat szotyiért.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Trailblazer #54 üzenetére
Ami újonnan van boltból és tényleg jó, nincs.
Apróért lásd a cikk utolsó oldalán lévő táblázat első rubrikáját (de ott sem a HU ISO dominál).
-----------------------------------------------------------------------
(#53) prolad: Ennél gyorsabb csukló-/ujj-tönkretételt nehezen tudnék elképzelni.
"így még csak nem is lesz drága hobbi, az újdonságok 99.9%-a kiesik."
Ez a testreszabott sculpted keywelles motyókra is igaz. Miután megvetted valamelyiket.-----------------------------------------------------------------------
(#52) Reggie0: Ezt a bérlés dolgot még csak a PCD Maltronnál láttam, de az egy kis angol manufaktúra, kézi vezetékezés és társai, plusz a cuccaik 4-500 font között mennek.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Trailblazer #54 üzenetére
Nem nagyon. Viszont kezeld befekteteskent, ha veszel egyet es cserebe programozol rajta, akkor hamar visszajon az ara.
-
Trailblazer
veterán
Akad olyan is, amely kapható itthon is, magyar kiosztású, mechanikus, és nem kerül a fizetésem (~300k) hatodába?
-
prolad
addikt
60%, ortolinear, DSA kupak, meg valami nehéz/erősen tactile kapcsoló, nem kell ezt ragozni.
És mivel alig van 60-as orto bill a piacon, plusz kevés a jó kupakszett ami 1U speciális karaktereket is ad, így még csak nem is lesz drága hobbi, az újdonságok 99.9%-a kiesik. -
addikt
Egyszerűen szörnyű s egyben felháborító, hogy az alacsony Enteres ANSI billentyűzeteket sokkal nagyobb számban találni mind itthon, mind a hivatalos storeban, mint a teljes Enteres ISO billentyűzet, ahol van dedikált í betűnk is. Olyan érzése van az embernek, mintha lekicsinylenének bennünket
Böngészve az árakat meg a kínálatot, a Keychron V3 QMK billentyűzetét elnézve olybár tűnik, hogy óhatatlanul is újra a német kiosztású ISO billentyűzet lesz a befutó. A fullos Fnatic billentyűzetem DE, most gondoltam lehet vennék egy UK kiosztású TKL-t, de egyszerűen lehetetlen találtam az európai kontinensen normális áron, ellenben a német kiosztásúval(ilyen 40 Eurónyi difi van a kettő között).
Egyébként köszönjük a cikket, roppant részletes!
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest