- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabika318
aktív tag
A költözés miatt korábban térerőproblémáim akadtak, ezért elkezdtem próbálgatni olyan ROM-okat, amiket eddig még nem "látott" a dzsajüm.
Itt találtam rá erre a kínai "gyöngyszemre": http://www.592zn.comA build.prop szerint egy android 4.2.1 portról van szó, nevezetesen, a Hike Phantom 2 ROM-ból portolták dzsajüre. Kicsit elkeserített, amikor láttam, hogy a boot.img pontosan megegyezik az oroszok 4.2.2 ROM-jában lévővel, de gondoltam próba szerencse....
Kb. egy hete nyúzom a romot, már első nap belaktam, ebben a Titanium Backup sokat segített... Erősen pozitívum, hogy nem érzem azt az erőltetett működést, amit az oroszok által portolt sima 4.2.2 ROM-nál. Igaz nem úgy dolgozik mint egy 4.1.2 rom, de nem is szaggat, mint a MIUI és az egyéb 4.2.2 romok.
Ami szintén pozitívum: Az én telómon úgy működik a GPS, hogy sehogy... A siam 4.1.2 ROM-oknál egyáltalán nem, a MIUI és a 4.2.2 portoknál pedig ROM telepítés után müködik 2 napig aztán elfelejthetem. Nos ennél a romnál (egyenlőre) akárhogy nyúzom 5 és 30 mp között (változó) talál 6-9 holdat. Ahogy már korábban kiderült Dzsajüéknél a GPS hardveresen nincs rendben, de szerintem lelke van, mint a Trabantnak....
A ROM-hoz továbbra is az Xperia Launchert használom. Tökéletesen működik.
A ROM-hoz mellékelt HiCamera nevű csoda-kamera alkalmazás egyenlőre több sebből vérzik és ritka gyenge képeket csinál, és hogy biztos legyen, lépten nyomon FC-t nyom.... Tehát ehhez külső APK kell.
Mobilnet működik ahogy kell. A térerőproblémámat ez a ROM sem oldotta meg, de legalább a GPS működik most rendesen. BT, Wifi működik, rádiót még nem próbáltam.
A másik ami nagyon tetszik, hogy iszonyú jól testre szabható, a beállítások menüpont bőséges mennyiségben tartalmazza az állítási lehetőségeket.
A ROM-ot nem piszkáltam, csak pár apk, a DATA mappában és a GAPPS lett beledobva.
Superuser, SuperSU:
Alapban rootolt a ROM. Nálam ugrott a root jogosultság, ha felraktam a Superusert vagy supersu-t. Tehát ezt nem ajánlatos piszkálni!CWM-ből telepíthető. MAGYAR nyelvet tartalmaz a rom alapban!
Csináltam egy pár képet a ROM kinézetéről, itt találjátok:
plus.google.comHikeOS_JY-G3_Android_4.2.1.zip
MD5: cc111d2fcf18f7a54fde67ef9022ef7f -
gabika318
aktív tag
Készül a LEWA V5 magyar projekt:
http://prohardver.hu/tema/re_hungobungo_android_magyaritas_jbart_segitsegev/hsz_264-264.html
-
gabika318
aktív tag
Hali!
Pár hete elköltöztünk, ahol most lakunk térerővel elég gyéren van ellátva. (ahogy a képen is látszik...)Van esetleg olyan ROM, amivel a GSM antenna egy kicsit izmosabban működik??? vagy felejtős a dolog és minden ROM ugyanezt fogja produkálni???
Előtte 2 - 2,5 napig bírta az akku, most naponta töltögetem...
Légyszi ossza meg velem a tapasztalatait, aki hasonló gondokkal küzdött és a ROM csere (vagy egyéb MOD) segített.
Előre is köszi!
-
gabika318
aktív tag
Nem használom a LEWA OS-t, de...
Banki műveleteket nem csinálok mobilról (nem LEWA, hanem az Android miatt)
Jelszavaim és felh. neveim különbözőek az egyes dolgokhoz (főleg a bankos cuccokhoz)
Nem fizetek mobillal
Nem vásárolok a Play Áruházban (mobilon keresztül)
Nem adom meg mobilon a bankkártya adataimat.Az IMEI-m, meg a telefonkönyveben Kovács Pista vill. szerelő telefonszáma meg felőlem mehet a kínai ködfelhőbe, sokra nem megy vele senki....
Innentől kezdve nem tudom mi ez a mizéria a LEWA OS-al.... Nem kell hozzá LEWA OS, hogy a személyes adataimat megtudja a "valaki".... Bár lehet, hogy szűk látókörű vagyok ilyen téren....
-
-
gabika318
aktív tag
válasz
blueMerle #8015 üzenetére
Igen sokan használják.... Részben az én művem.
FACTORY RESET
FORMAT SYSTEM
ezután
CWM-ből android_v4.1.2_Rocky_RS_v2.3-HU_v7.zip telepit
CWM-ből G3N_Patch_For_V7.zip telepit
ennyiUI: bármi hiba van a rommal (újraindulás, fagyás, stb....), mielőtt kukába teszed a ROM-ot, formázd meg a belső memóriát, a beállításokon keresztül.
Páran jelezték, hogy egyáltalán nem akar nekik működni ez a ROM... nem jöttem rá mi a bibi.... hátha ez segít.... -
gabika318
aktív tag
Nekem is ugyanezek a jóóó tapasztalataim vannak. Bár nekem a puritán akkukijelzés a statusbaron nem okés. Jó lenne tudni valami biztos forrásból, hogy a LEWAOS v5 már biztonságos-e.... vagy sem.... mert a renomét eléggé elcseszték.... bár a lengyelek rá vannak indulva rendesen a V4 óta... fene tudja.... marad a ROKY V7....
Más:
Agyalok a Jiayu G2F-en... 0.2-el kisebb a képernyő, de a tudás nem gyenge a sima G3-hoz (nem N-es) képest... Főleg ha az árat nézem.... Szerintetek?
http://prohardver.hu/tema/jiayu_g3_androidos_csucsmobil_kinabol/hsz_7894-7894.html -
gabika318
aktív tag
Ehhez mit szóltok???:
A Jiayu G2-be is dobtak egy négymagos procit:
JIAYU G2F néven kezdték az értékesítést:
CPU:MTK6582 1.3GHz
GPU: Imagination Power VR SGX544
1GB RAM
4GB ROM
4.3" kijelző - 1280x720
Gorilla Glass 2
Hátul 8 mega pixel
Elöl 2 mega pixel
Autofocus, LED light, Video capture(720p)
Image size: 2592*1944 Pixels
Gravity Sensor, Proximity Sensor, Light Sensor
Akku: 2200mAh
OTG!!!128 USD szerintem nem pénz érte....
-
gabika318
aktív tag
Sziasztok!
A LEWA OS még mindig nem ajánlott??? Most láttam egy LewaOS V5 ROM-ot a needrom-on G3-hoz, csak korábban írtátok, hogy Lewáék adatokat nyúltak az általuk készített rom-on keresztül....
-
gabika318
aktív tag
Összedobtam egy patch-t, amely azt hivatott szolgálni, hogy a (számomra) idegesítő "Nincs SIM az XY slotban......" üzenet nem jelenik meg ezután a teló bekapcsolásakor.
A kész patch csak ROKY_RS V7 romhoz használható! CWM-ből telepíthető!
Ha valaki, a módosítást maga akarja elvégezni:
system/framework.jar szétbont
\com\android\internal\telephony\IccCard$2.smali fájl megnyitása/szerkesztéseKeresd ezt az értéket:
0x69 -> :sswitch_43eMajd írd át erre:
# 0x69 -> :sswitch_43ementés, framework.jar visszacsomagol, lehet feltölteni a telóra.
Nyilván, aki kettő SIM kártyával használja a telót, annak ez a hsz. nem ad semmi pluszt.
-
gabika318
aktív tag
-
gabika318
aktív tag
válasz
Dominó85 #7553 üzenetére
Dominó85:
"Kérdésem lenne a Vodafone mobilnettel kapcsolatban. Miért csak 3G sebességgel működik a net? A "G" slot-ban van. User error? Egyszer sem láttam eddig "H" feliratot a kis ikon mellet..."W slotba rakd át a SIM-et, ott lesz majd H felirat. Ha ott sem akkor rossz APN van megadva.
All:
Nálam (Roky V7 ROM) soha nem volt gond a közelségérzékelővel, soha nem kalibráltam, semmi buhera. Korábban sem értettem, hogy sokaknak miért problémás ez a rész. A hangerő meg a ahogy írtam már, nálam éppen hogy sok. A csúszka első értékén is ordít a teló, de még nem tudtam megfejteni, hol lehet az alapértékeket szerkeszteni (Engineer mode-n kívül). -
gabika318
aktív tag
Hali!
Tudja valaki hol kell (hol van letárolva) az alap volume értékeket módosítani az Android rendszerben???
(nem az engineer/factory mode-ben való buherálásra gondoltam, hanem az ott megjelenő alapértékekre módosítására)Előre is köszi!
Roky ROM-ban 0/7-nél ugye néma, az első értéknél meg már ordít, ezt szeretném egy kicsit finomhangolni.
-
gabika318
aktív tag
válasz
Dominó85 #7495 üzenetére
Sajnos passzolom a kérdést: már jópár userrel próbáltuk megfejteni miért csuklik össze a V7 egyes mobilokon.... nem jutottunk semmire. Az az érdekes, hogy valamelyik G3-n tökéletesen működik (pl. nálam és még rengeteg használónál) valahol meg elsőre összecsuklik... köztes állapot nincs.
Esetleg még ürítsd le a microsd-t és próbáld újra, ha van kedved. Vagy a régi SIM kártyára gondolok még... Passz...
Lehet, hogy fogom az összes általam alkalmazott modot és egy másik ROM-ot alapul véve beleépítem, csak ahhoz most elég sok idő kéne, nekem meg per pill. nincs.... Majd meglátom.
-
gabika318
aktív tag
feldobtam magyaritva az orosz 4.2.2 final romot (V3).
hát még ez is darabos helyenként, de már koránt sem annyira akadozik, mint a v2 vagy az alfa ver.mivel annyival többet nem nyújt a 4.1.2-nél, mint amennyire lassú/darabos, ezért roky V7 továbbra is marad.
ha kell valakinek, fel tudon tölteni a dropboxomba
-
gabika318
aktív tag
Ismét egy kínai gyöngyszem:
Huawei U8836D Port - JIAYU G3
A nyers kínai verzióban rendegetg hiba volt. Amit tudtam javítottam és egy pár app-ot beledobáltam. Magyar nyelvet gyárilag tudta, csak segíteni kellett neki, hogy meg is jelenítse. Nagyon nagy hátrány, hogy csupán egy SIM-et kezel, a W slotban. A másik hátrány, hogy a Titanium nem kompatibilis vele, elindul, majd szó nélkül kilép.
A build.prop 4.1.2-t ír, de nekem az a gyanúm, hogy ez egy 4.1.1-es rendszer. Végülis tök mind1, mert ez sem mentes a mikroébredésektől.
Engem egyenlőre a design, az energiagazdálkodás, a témakezelő és a testre-szabhatóság kárpótol, amúgy is csak egy SIM kártyával használom a dzsajűt.
GPS, BT, WIFI működik, DLNA-t nem teszteltem. Cserélnem kellett a BOOT és töltőképernyőt a felbontás miatt.
SuperSU legutóbbi verzióját és egy minimális Google app csomagot beleraktam.
Billentyűzet Google Keyboard és AnySoft. Alapértelmezett írási lemez külső SD. Hirtelen más nem jut eszembe.
CWM-el telepíthető. (Előtte FACTORY RESET és WIPE SYSTEM legyen!)
G3N patch: nem teszteltem, gondolom egy alap N-es patch-al működni fog.
Még több kép:
KÉPEKLetöltés:
JY-G3-Port-HuaweiU8836D-JB-V1.zipMD5:
c5188f4fa0a95c191c2123ec217d5e02 -
gabika318
aktív tag
válasz
Liberator24 #7336 üzenetére
Használd ezt: (Google Keyboard) pont ugyanúgy néz ki mint a gyári android bill.
-
gabika318
aktív tag
-
gabika318
aktív tag
azt hiszem ez ùj rekord, még készenlét esetén is...
-
gabika318
aktív tag
válasz
GazVezír #7311 üzenetére
GazVezír
Olvastam, bocs, elfelejtettem írni: ZP900-ban üres a /sys/kernel/debug mappabagkri01
Amíg találok rá megoldást, itt egy pár Play-es alternatíva: https://play.google.com/store/search?q=volume%20boost -
gabika318
aktív tag
Igazság szerint szerettem volna egy olyan ROM-ot ami "saját munka", nem egy berheltet berhelek tovább (lásd roky_rs V7). Amit észrevettem, hogy gyorsabb a működése mint roky_rs-nek, és ami egy kicsit zavart, de nem tudtam megoldani, hogy kb. 1-es volumén is ordított a teló.
Arra nem tudok választ adni, hogy ez végleges 4.1.2 vagy sem, de az egyik "kolléga" által kért wakelock fájlokat ebben sem találtam meg. A teló "mikro-ébredései" egyenlőre nem olyan sűrűek (de vannak), mint roky romé, pedig olyan szintű *.smali buherálás sincs, mint abban.
Alapsáv ugyanaz, így gyanítom, hogy hasonló vagy ugyanaz a rendszer van benne mint a gyári dzsajűn. Bár ezt már 2013 nyarán adták ki, nem januárban... Passz lehet, hogy ez semmit nem változtat a dolgon.
Egyszóval a visszajelzések alapján gyorsabban működik a ROM, egyenlőre ennyi...
Ja, és oroszul a GOOGLE tud, nem én....
Még azon gondolkodom, hogy a 4.1.1 protolt ROM mennyire működne stabilan a dzsajűn, hiszen azok közül mind (állítólag) stabil és nincs sok eltérés a 4.1.2-höz képest, Lenovo telókon van ilyen.....
Az a baj, hogy nekem nincs olyan szintű tudásom és tapasztalatom, mint itt egy pár kollégának....
-
gabika318
aktív tag
ANDROID 4.2.2 Stable V2 by vredniiy
Bővebb infó itt: 4pda.ru
Letöltés: yandex.ru
WakeUp Patch: yandex.ru
G3N Patch: yandex.ru
Változások
/DATA
4pda.apk
cpuspy.apk
DashClock.apk
EsFileManager.apk
fancywidgets.apk
Hangouts.apk
Maps.apk
Google translator/SYSTEM
Hangzás javítva
Tárcsázó javítva
Javítva pár alapértelmezett beállítás
Xposed és GravityBox. (Beállítások/Kisegítő lehetőségek)
Root Explorer
Titanium Backup
Viper Audio driverek
Terminal Emulator
Naptár cserélve
Nova launcher (végre kiírtották azt a kínai sza... Apex-et)
Meg még pár dolog amire nem emlékszik a készítő....Úgy tudom, magyar nyelvet nem tartalmaz. CWM-el telepíthető!
-
gabika318
aktív tag
Vol +/- WakeUp kizárólag a portolt ZP900 romhoz!
JY-G3_ZP900_Port-VolWakeUp.zip
A hagyományos Vol +/- WakeUp patch nem működik a portolt ZP900 rommal.
-
gabika318
aktív tag
válasz
pazirezz #7279 üzenetére
Nem megy nekem ma ez a fórumozás, már megint új hsz-t nyitottam, bocs...
".. illetve az angol nyelv választásnál összeomló gyári android billentyűzetre akkor gondolom nincs ötleted?! .. mert arról nem nyilatkoztál..."
Utánanézek, sajnos csak magyar nyelven nyúztam a portolt rom-ot.
-
gabika318
aktív tag
válasz
pazirezz #7269 üzenetére
Kicsúszta m az időből, már egyszer linkeltem az xperia bill-t:
4410. hsz. -
gabika318
aktív tag
válasz
pazirezz #7269 üzenetére
"plusz egy kérdés
.. mióta volt fenn a V5 miui .. azóta megjelent egy 16 mByte-os meghajtó a telefonon .. vagyis, ha most csatlakoztatom usb-vel a géphez, van egy "Telefon memória" nevű partició .. 16 megából 8 mega szabad"
Nálam is volt ilyen, előtte:
2.5 GB - Belső memória
512 MB - Rendszer
1.0 GB - TelefonmemóriaEgyszer gondoltam egyet és a soha nem használt 1.0 GB-os partíciót a rendszerből (Beállítások/Tárhely alól) formáztam. Valószínűleg itt el van cseszve valami, mert nekem is egy 16MB-os partíció maradt a formázás után.
Nekem egy úgy oldódott meg, hogy FlashTool-lal újrahúztam rá a gyári JB-t, majd visszaraktam CWM-el a meglévő mentésem.
Továbbra is feleslegesnek tartom ezt az 1GB-ot... Nálam mióta megvettem a telót, azóta üres... Nem lehet valahogy megoldani, hogy így nézzen ki???
2.5 GB - DATA
1.5 GB - SYSTEM -
gabika318
aktív tag
Zopo ZP900 Android 4.1.2 PORT
Módosítások:
Deodexelve
Magyarítva
Kínai alkalmazások eltávolítva
Google Apps frissítve
Rootolt! (SuperUser)
Gyári zene lecserélve: Apollo + Equalizer alkalmazás + EQ fájlok (ViPER4Android)
Előtelepített alkalmazások: Magyar AnySoftKeyboard, File Manager, Opera Classic, Contacts Backup Ultimate, SuperBackup, Adobe Flashplayer
Boot logo és animáció: Jiayu
Csengő és jelzőhangok: stock android
Android 4.2 óra és widget
Plusz rendszer-alkalmazások: Mobileuncle Toolbox, Ringdroid, Task Manager, Titanium Backup, WifiADB, Névjegyképek szinkronizálása (lásd. roky_rs v7)
Beállítások: asztal háttér, OGBatteryMOD, Automatikus induló alkalmazások, Hívás beállítások, YGPS a helyhozzáférések menüpont alatt, Ismeretlen források kipipálva, Fejelesztői lehetőségekben az Engineer és a Factory Mode
Google OTA és egyéb frissítési lehetőség eltávolítva
ROKY_RS V7 "kompatibilitás": Contacts.apk és MMS.apk egy az egyben átemelve ROKY_RS V7 romból, így Titaniummal vissza lehet állítani a tel. számokat, üzeneteket, hívásnaplót.
Kibővített Power menü: RECOVERY és NORMAL REBOOT hozzáadva
Zárképernyő: 4 irányú navigáció - Kioldás, hívásnapló, üzenetek, kamera. Óra, dátum, töltés infó középre igazítva.
Build.prop módosítások
Alapértelmezett háttér lecserélve
Meg valamit buheráltam még az elején a Phone.apk-val, de az istenért sem jut eszembe, jegyzetelnem kellett volna a modokat....Sajnálatos, de nem tudtam megoldani az SD kártya leválasztása során keletkező hibát, így ezt a funkciót kénytelen voltam letiltani.
Az Antutu nálam nem mérvadó tesztprogram, de furcsa módon majdnem 8000 pontot adott.
GPS, BT, Wifi működik. GPS átlagos, akinek eddig nem ment ezután sem fog.
Képek: google
Telepítés: CWM (ajánlott: Apeelme féle 6.0.2.8)
Letöltés: JY-G3-PORT-ZP900-HU-4_1_2.zip
MD5: a277378a246d18d60d0131ef6c43e180
-
gabika318
aktív tag
A gyári ZP900 romban
vold.fstab
dev_mount sdcard /storage/sdcard0 emmc@fat /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_host
dev_mount sdcard2 /storage/sdcard1 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.1/mmc_hostvold.fstab.nand
dev_mount sdcard /storage/sdcard0 auto /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.1/mmc_hostframework-res.apk/res/xml/storage_list.xml
<storage android:mountPoint="/storage/sdcard0" android:storageDescription="@string/storage_phone" android:primary="true" android:mtpReserve="10485760" android:allowMassStorage="true" />
<storage android:mountPoint="/storage/sdcard1" android:storageDescription="@string/storage_sd_card" android:primary="false" android:removable="true" android:mtpReserve="10485760" android:allowMassStorage="true" />ha így hagyom, akkor a telefonmemória = külső SD és fordítva.
Én így változtattam:
vold.fstab
dev_mount sdcard /storage/sdcard0 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.1/mmc_host
dev_mount sdcard2 /storage/sdcard1 emmc@fat /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_hostvold.fstab.nand
dev_mount sdcard /storage/sdcard0 auto /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.1/mmc_hostframework-res.apk/res/xml/storage_list.xml
<storage android:mountPoint="/storage/sdcard0" android:storageDescription="@string/storage_sd_card" android:primary="true" android:removable="true" android:mtpReserve="10485760" android:allowMassStorage="true" />
<storage android:mountPoint="/storage/sdcard1" android:storageDescription="@string/storage_phone" android:primary="false" android:removable="false" android:mtpReserve="10485760" android:allowMassStorage="true" />Valamit biztosan én kevertem össze.... Így már helyén van minden phone és az ext. SD is, azonban ahogy fent jelezted összekeveri a e kettőt ha leválasztod az SD-t....
Egy szakértői hsz-t megköszönném.....
Ezt a mount point dolgokat nehezen fogja be az agyam....
-
gabika318
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm a visszajelzést!!!
Az SD kártya probléma továbbra is fent fog állni, a következők miatt:
Ahhoz, hogy teljes legyen a port szét, kellene bontanom a BOOT.IMG fájlt, ami tartalmazza pontosan a partíciók kiosztását.
Mivel linuxhoz hozzá sem szagolok, és a WIN alatt futó Boot.img ki/becsomagolók nálam nem működnek, maradt az a lehetőségem, hogy egy gyári JB BOOT.IMG-t használok, és ahhoz képest, buherálom a /system/etc/vold.fstab, valamint a framework-res/xml/storage_list.xml fájlt.
Persze még próbálkozom megjavítani a fenti hibajelenséget, és már egy csomó mod-ot áthoztam a roky_rs ver.7-ből, de még egy kis idő kell, hogy közkinccsé tegyem.
Még1x köszönöm a visszajelzést!!!
-
gabika318
aktív tag
válasz
gabika318 #7203 üzenetére
Nos kapásból itt van a Android 4.2.2 - MIUI 3.9.6 frissítése. Mivel magyarítás is szükséges volt nincs update, csak teljes rom.
Letöltés:
JY-G3_android_v4.2.2_MUIU_3.9.8.zipMD5:
9249a5cfa37aa895ff81b07f7b7b345aVáltozások 3.9.6-hoz képest
Most már egy rakás nyelvet ki lehet választani. A 3.9.6-ban, csak az orosz, magyar,angol és kínai volt látható.
Javítva: QQ Böngésző (romból töröltem)
Javítva: Iránytű
Javítva: Galéria - menügombra kattintva FCTovábbi hibák:
Kamera: expert módba kapcsolva FC
Rádió: passz nem próbáltam, valami bibi van a hanggal azt írják
Névjegyek: Intelligens csoportokra kattintva FC (normál Goole csoportok működnek) -
gabika318
aktív tag
válasz
pazirezz #7231 üzenetére
JY-G3_android_v4.2.2_MUIU_3.9.6.zip
MD5: 1dfbb00d86356cf5138ac00461e97140
Nos egy pár órája használom a mijaút:
GPS - BT - WIFI = OK (GPS nagyon ok, feljebb írtam)
Szerintem ez egy nagyon jó rendszer, de....
Mintha a telóm nem bírná ezt a sok rohadt csicsamicsa dolgot vagy a 4.2.2 sok neki, nem tudom...
Kicsit mintha vontatottan mennének a dolgok rajta... Lecseréltem xperia launcherre a miui launchert, de a programok visszapakolása után továbbra is kicsit vontatott lett az egész rendszer.Ami a legjobban zavar, az audio:
olyan hangja van, mitha 5 mp-ig pl 10-es hangerőn lenne, majd elhalkul kb. 5 mp-re, majd ismét visszahangosodik, rohadt idegesítő...Funkciókat tekintve szerintem ver mindent, de az a sok "kína style" csicsa, nem pl. nem jön be. Stock, puritán, egyszerű Android OS-hoz szoktam, így ez egy kicsit sok nekem, meg szerintem a telónak is....
Valamiért a 4.2.2 rendszernek még egyetlen változata sem jött be nekem... Persze mondhatnák a 4.2 portoló srácok, akkor ba... meg csinálj egyet... Tehát le a kalappal előttük a munkájukért, de még van mit javítani rajta... Ha lesz egyáltalán betonstabil, nem vontatott működésű 4.2, akkor visszatérek rá, addig is ROKY_RS V7
-
gabika318
aktív tag
válasz
Liberator24 #7224 üzenetére
Ezt én is eléggé furcsálltam, de ezt nyomta az YPS.
-
gabika318
aktív tag
"Újabb" 4.2.2 mod:
Az orosz rom xperiásított változata....Letöltés:
Yandex
Google docsMagyar nyelvet nem tartalmaz!
-
gabika318
aktív tag
válasz
gabika318 #7203 üzenetére
Kifutottam az időből...
Annyi bibit észrevettem, hogy a gyári launcher elég darabosan működik, de szerencsére lehet gond nélkül másik launchert rárakni. Xperia Z launcher nálam gond nélkül működik és very smúúúth...
Ja és tesztelés nélkül cseréltem a \system\lib\hw\sensors.mt6577.so fájlt egy buherált kínaira, mert azt írták a kici kínaiak, hogy ez javítja a GPS "érzékenységét". Hát passz, az eredeti orosz mijaú romot nem próbáltam, így nem tudom van-e különbség, lényeg az hogy egyenlőre jól muzsikál a navi. Tartalmazza a magyarított ROM is, ezt a patchelt fájlt..
-
gabika318
aktív tag
Leteszteltem az orosz MIUI V5 Android 4.2.2 verziót...
Nálam most jár először MIUI, ezért minden új mint egy csecsemőnek...
A lényeg, stabilan működik egyenlőre, még csak pár órája használom így nem tudom az akkut mennyire eszi.WIFI - GPS - BT működik, a GPS feltűnően jól, aztán majd később meglátjuk.
A ROM-ot áthúztam JBart segítségével, így ránézésre 95%-ban magyar. + beledobáltam pár appot.
A Root kicsit trükkös, itt található: Engedélyek / Root (saját maga kezeli a root jogokat)
Feltöltöttem ide egy pár képet:
https://plus.google.com/photos/109847264209575777850/albums/5921911973709517105CWM-ből telepíthető!
Jó teszteletést!Letöltés:
JY-G3_android_v4.2.2_MUIU_3.9.6.zipG3N transzformátort hirtelen nem tudok hozzá, ha valakinek van ossza meg légyszi.
-
gabika318
aktív tag
válasz
bagkri01 #7179 üzenetére
Közben agyaltam, hogy a ZP900 portban jópár helyen miért olyan elcseszett a design... (persze már jópár modot beleküzdöttem, nemkevés melóval...)
Majd jött a, a ZP900 nem tudja az XHDPI felpontást, max. HDPI...
Nos, ZP950 rommal, újra-tábla....
Ebben van XHDPI....
Egyszerűbb újrakezdenem, mint mindenhova bedobálni az XHDPI mappát... -
gabika318
aktív tag
válasz
apeelme #7169 üzenetére
Sajnos nem, annyit tudok, hogy a boot.img-vel sokat küzdöttek, de hogy a gps, wifi meg egyéb alapból nem működő cuccokat hogyan fixálták, azt nem tudom.
Ezek az orosz guruk dobták össze:
usv, roky_rs, a_swed, porom, vredniiy
Privátban biztos válaszolnak, ha érdekel valami.
-
gabika318
aktív tag
-
gabika318
aktív tag
válasz
gabika318 #7102 üzenetére
G3N (MT6628) patch, a portolt 4.2.2 ROM-hoz:
Bővebb infó (kínai):
http://www.592zn.com/thread-286920-1-1.html -
gabika318
aktív tag
Az ororszoknál megjelent az első Beta Android 4.2.2 Jiayu-ra. Egyenlőre csak G3 készülékekre.
A GPS nagyon lassan fixál (nekem nem volt türelmem kivárni, még javításra szorul)
FM Rádió egyenlőre nem működik, ki is hagyták a romból.Letöltés:
JYG3_JB4.2_vredniiy_beta1.zipMD5: 638B29B1929F84443CF9E8E53A860DF9
Support topic:
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=398896&view=findpost&p=24729530GazVezír
Ez egy igen jó kérdés.... Halvány fogalmam sincs. Nem találtam rá utalást, hogy a ZOPO ZP900 4.1.2 rendszere Beta fázisú lenne, de ez a stock JY-G3 4.1.2-nél sem zavart. Az egyik "kolléga" SIM problémáját megoldotta, így talán csak jobb lehet, majd kiderül... -
gabika318
aktív tag
válasz
bagkri01 #7096 üzenetére
bagkri01
Nézd meg ezt a romot:Párosítottam (portoltam) egy full stock ZOPO ZP900 romot a dzsajűhöz...
Sokadik ránézésre is működik nálam minden. Semmi extra nincs benne, gyári 4.1.2 ROM, semmi módosítás, csak ROOT jog + Superuser, ja és egy rebooter alkalmazás. (a teszt alatt jól jött) Egyenlőre bootanimáció sincs, csak a stock android... Ja magyarítva vagyon....
A GPS is szuperál: fix 10 mp alatt + fixálás után fél perccel 10 hód (nálam ilyen még nem volt, ja és ablakban)Próba cseresznye, ha bejön elkezdem a foltozását (APN lista, egyéb finomítások... stb...)
CWM-ből telepíthető, előtte factory reset + format /system!
G3N tulajoknak valószínüleg egy sima G3N patch elég lesz a használathoz.Letöltés:
PORT-ZP900-HU-DEODEXED.zipAkinek van kedve/ideje tesztelgesse, és ossza meg az észrevételeit. (elsősorban nem a kinézettel hanem a teljesítménnyel kapcsolatban) Köszi!
-
gabika318
aktív tag
válasz
gabika318 #7086 üzenetére
Kicsúsztam az időből, ismét kinyitották a kínai topicot, ahol a 4.2.2-t berhelik:
http://www.592zn.com/thread-285986-1-1.html -
gabika318
aktív tag
válasz
Attipapa #7085 üzenetére
Attipapa
Ja, csak a portolás nélkül az meg sem fog mozdulni a telón....GazVezír
Hivatalos topicja nincs, csak beszélnek róla, hogy a bütykölés folyamatban... itt:
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=398896&st=11140
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=398896&view=findpost&p=24579683 -
gabika318
aktív tag
-
gabika318
aktív tag
ANDROID 4.2.2 - VS - JIAYU G3
A kínai srácok nekiálltak portolni a 4.2.2-t a Jiayu G3-ra. Ma délután már közzé is tettek egy nagyon beta rom-ot. Sajnálatos módon azóta lezárták/törölték vagy csak bizonyos rang felett látogatható a topic.
Erről lenne szó:
Good Domain Android 4.2.2 - 第8页 - 〖佳域 G3论坛〗A topic zárása előtt azért sikerült megszereznem a fejlesztés alatt álló ROM linkjét.
A ROM eredetileg a AMOI N821 -es mobil, 4.2.2 verziójú romja.A romot feldobtam (sima G3), amit hirtelen észrevettem: BT és a WIFI nem működik!!!
Akit érdekel és esetleg megpróbálná foltozgatni (én is megpróbálom) itt a link (baidu és google):
deodexed_N821A4.2.2.zip - BAIDU
deodexed_N821A4.2.2.zip - GOOGLE DRIVE
-
gabika318
aktív tag
Sokat olvasgattam romok portolásáról, így hát én is elkezdtem próbálgatni a "szárnyaimat"... Elég ismeretlen nekem még ez a terep, de már sikerült -XDA-s leírás alapján- az alábbi romokat működésre bírni a dzsajün:
ZOPO ZP900 - Android 4.1.2
LENOVO P770 - Android 4.1.1Igazából a Huawei Ascend D2 (4.1.2) a cél, de azt még nem tudtam működésre bírnom.
-
gabika318
aktív tag
válasz
drogica2000 #6984 üzenetére
Sajnálatos módon nem bírok rájönni, talán minimális hw különbség lehet az első és (esetemben) utolsó szériás sima G3 között, mert nekem és nagyon sok emberkének működik. Sorry, egyszerűen fogalmam sincs mi lehet a gond egyes telók esetében...
Próbálkoztunk egy másik taggal akinek hasonló gondja volt, de akárhogy buheráltam a romot nem akart összejönni. -
gabika318
aktív tag
válasz
hevizms #6975 üzenetére
Itt is van: (CWM-ből telepíthető)
Jiayu-Updater-SYSTEMUI-HEVIZMS.zip -
gabika318
aktív tag
válasz
szumoo@gmail #6967 üzenetére
-
gabika318
aktív tag
Talán utoljára módosítottam ezt a romot.... Részben a lehetőségek, részben a tudásom, részben az ötletek fogytak el. Remélhetőleg mindenkinek elnyeri a tetszését.
Az előző verzióm itt találhatóak:
Android 4.1.2 Roky_rs v2.3 - HU - V1
Android 4.1.2 Roky_rs v2.3 - HU - V2
Android 4.1.2 Roky_rs v2.3 - HU - V3
Android 4.1.2 Roky_rs v2.3 - HU - V4
Android 4.1.2 Roky_rs v2.3 - HU - V5
Android 4.1.2 Roky_rs v2.3 - HU - V6
Itt megtalálod az előző verziók változásait.Android 4.1.2 Roky_rs v2.3 - HU - V7
További képek itt találhatóak:
Ver. 7.
Ver. 4.
Ver. 3.
Ver. 2.
Ver. 1.V7 verzió változásai (V6-hoz képest)
Frissítve: Google Áruház, Superuser, Mobileuncle Tools, Titanium Backup. WifiADB
Kérésre: Vol +/- ébresztést kivettem a V7 romból és a frissítésből
Datta/app mappában lévő alkalmazások frissítése
Vissza gomb nyomva tartásával bezárja az előtérben lévő alkalmazást
Sense feladatkezelő (legutóbbi alkalmazások)
Beállítások: Hívás beállítások menü hozzáadva
Opcionális Widgetsoid Statusbar Patch frissítve
OGBatteryMod javítva, gyári akku ikon hozzáadva
SystemUI javítva: gyári akku ikon a rom telepítése után
Névjegykép szinkronizálás: az alkalmazás a névjegy képeket feltölti a Picasara (persze privát mappába, gmail fiók szükséges), majd automatikusan szinkronizálja a hívó képeket. Így búcsút lehet inteni a gyenge minőségű névjegyképeknek.
Samsung (Lidroid) Statusbar: sajnos nem jutottam vele dűlőre, egy hét kínlódás után még mindig találtam benne hibát, így nem publikálom. Nem is kívánok vele foglalkozni, jól elvette a kedvemet....V6 verzió változásai (V5-höz képest)
Frissítve: Google alkalmazások
Frissítve - javítva: Superuser
Javítva: gyári launcher
A rom tartalmazza a Vol +/- ébresztést nem kell felrakni
Datta/app mappában lévő alkalmazások frissítése
Gmail frissítve
Javítva: G3N patch (fmradio - magyar nyelv)
WifiADB hozzáadva a /system/app mappáhozV5 verzió változásai (V4-hoz képest)
Javítva: SystemUI
Javítva: OGBatteryMod
Továbbbi magyar dátum-formátumok javítása (framework-res.apk)
DeskClock: Ébresztés műxik kikapcsolt telóval is
APN lista javítása (T-Mobile)
Képernyő kikapcsoló gomb eltávolítva a statusbar-ról
Nagyobb óra a statusbar-onV4 verzió változásai (V3-hoz képest)
Automatán induló alkalmazások kezelése
Nyelvi hiányosságok javítása
Képernyőkép készítő javítása
Play Áruház frissítve (csak a teljes csomagban)
Még több (25) akku ikon
Statusbar módosítások: óra nagyítása, képernyő kikapcs. gomb elhelyezéseA ROM alapja eredeti, magyar nyelv nélküli változata itt megtalálható.
ROM letöltése (FULL csomag):
android_v4.1.2_Rocky_RS_v2.3-HU_v7.zip
MD5: 6fbda2641087de026db6281afba00b96ROM letöltése (UPDATE):
UPDATE-Roky_RS_v2.3-HU-V6_to_V7.zip
MD5: 347156a3299535bcdc4958bdc685c052Opcionális frissítések:
Widgetsoid statusbar
Állapotsor - Gyári ikonok, csúszkák eltávolítva (elrejtve)
Widgetsoid (magyarított) gombok hozzáadva
"Összes értesítés törlése" gomb áthelyezve
Gombok teljesen testre szabhatóak itt: Beállítások/Megjelenés/Állapotsor gombok beállításai
Letöltés:
OPTIONAL_UPDATE-Widgetsoid_Statusbar_Toggles.zip
MD5: d9c2f04ab33bde0765e61a1a09cc0916Xperia Launcher 2.05 indító
Xperia Launcher
Háttérképek + Widgetek
A script eltávolítja az Apex alkalmazást + eltávolítja az Apex hivatkozást a Beállítások/Megjelenítés-ből
Letöltés:
OPTIONAL_UPDATE-Xperia-Launcher.zip
MD5: 37dc8bbf9a6a7ac4730e2342e5a01e06A ROM alapja eredeti, magyar nyelv nélküli változata itt megtalálható.
G3N "transzformátor": G3N_Patch_For_V7.zip
Vol +/- Patch: vol+-wakeup_4_1_2.zip
A rom csak és kizárólag Apeelme féle CWM 6.0.2.8-ból és a TWRP 2.4.1.0 (vagy ennél nagyobb ver.) telepíthető!
-
gabika318
aktív tag
válasz
buszospeter #6896 üzenetére
Orosz barátainktól származik...
Nálam ezzel simán működik, és a flashtool is:6577driver install 3 steps.zip
A megadott sorrendben telepítsd és után pc restart!
-
gabika318
aktív tag
válasz
buszospeter #6888 üzenetére
"PIN kitöltése után valamit félrenyomtam mert azóta com.android.phone leáll."
nem nyomtál félre semmit, szerintem öreg a sim kártyád a 4.1.2 rendszerhez
nálam is ez volt a helyzet mikor 4.0.4-ről 4.1.2 -re váltottam. -
gabika318
aktív tag
válasz
delsantos #6885 üzenetére
Jogos, én már nem az első telefont veszem Firstlover-től, a dhgate.com-ról.
Ja és nem mellesleg a kollégám már eszközölt rajta keresztül gond nélkül egy garit. (készülékcsere lett a vége)
G4: 62.231 Ft (4G/1G)
G3S: 44.270 FtA kedves kamu magyar cégeket felejtsük el, 11.000 Ft árréssel, ha kell, én is tudok neked rendelni mobilt.... 2 hét alatt itt van Singapore Post-tal...
-
gabika318
aktív tag
válasz
maszati #6835 üzenetére
maszati
UPDATE V4 to V5: UPDATE-Rocky_RS_v2.3-HU-V4_to_V5.zip
UPDATE V5 to V6: UPDATE-Roky_RS_v2.3-HU-V5_to_V6.zip
sasa311
Titanium Backup, de a kontaktok és a hívásnapló helyreállításánál érdemes követni a fenti leirást:
http://prohardver.hu/tema/jiayu_g3_androidos_csucsmobil_kinabol/hsz_6834-6834.html -
gabika318
aktív tag
igen, v5ig bezárólag a névjegyeknél, a módosított képméretezési eljárás miatt túl nagy méretű képeket rendelt a kontaktokhoz, ez okozta a lassulást. a v6fixed romban kivettem minden olyan smali fájlokat érintő módosítást amitől lassul vagy összecsuklik a contacts.apk.
ha mégis előfordul FC a visszaállítást követően, javaslom mentsd a névjegyeket a romban lévő contact backup ultimate alkalmazással (+ a hivásnaplót a super backuppal), töröld az összes ehhez tartozó adatot a beállitások/alkalmazások/összes/cimtár,névjegytár,telefon,telefonos üzenettárhely menüpontban. ezután állitsd vissza a névjegyeket a fenti app-al, névjegykép nélkül, majd a hivásnaplót a super backup-al.
ui: titanium backup használata itt nem lehetséges, ezután persze igen.
-
gabika318
aktív tag
válasz
gabika318 #6786 üzenetére
Egy apró hibát találtam a rom-ban.
A hívásnaplóban lévő hívókép megnagyobbítása miatt nem látszottak alul a hívás adatai: mikor mennyi ideig tartott a hívás stb....A javítás ezt a problémát orvosolja.
(+ elrejtettem a videóhívás, ip-hívás lehetőségét ezen a panelen)Letöltés: Jiayu-Updater-CONTACTS.zip
-
gabika318
aktív tag
válasz
gabika318 #6786 üzenetére
Átdolgoztam az orosz romot V4-ig visszamenőleg, mert hibák bukkantak fel (csengőhang beállítása, stb...), kicseréltem a link alatt lévő V6-os zip-et. Ezzel már nincs gond, legalábbis remélem... Kösz Attipapa az infót!
A letöltési link ugyanaz maradt, mint itt:
http://prohardver.hu/tema/jiayu_g3_androidos_csucsmobil_kinabol/hsz_6786-6786.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xbox tulajok OFF topicja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OLED TV topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest