- iPhone topik
- Magisk
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oly
őstag
válasz
Brown ügynök #2335 üzenetére
Így sem rak sortörést, és az ékezeteket sem szereti.
<html>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<head>
<script type="text/javascript">
function sendMail() {
var body = document.form1.s2.value;
body += document.form1.s3.value
var link = "mailto:valami&cc=valamimas&subject=targy&body="+body ; window.location.href = link; }
</script>
<title></title>
</head>
<body>
<form name="form1">
<input size="49" name="s1" id="sz1" type="text"><br>
<input size="49" name="s2" id="sz2" type="text"><br>
<input size="49" name="s3" id="sz3" type="text"><br>
<br>
<button onclick="sendMail(); return false">Send</button>
</form>
</body>
</html> -
Abrion
senior tag
válasz
Brown ügynök #2290 üzenetére
a js tudtommal a gép teljesítményére hat, de oké ha te azt mondod hogy nem lesz lassulás, akkor a legújabbat töltöm le
-
Mr. Teddy
őstag
válasz
Brown ügynök #2264 üzenetére
De nekem ilyen wysiwyg editor kell. Amivel mint egy word doksit, megszerkesztek, átváltok egy fülön, kimásolom a javascriptet és kész. TinyMCE az ilyen, csak offlineból gondoltam van ilyen, de lehet nincs.
-
[pod]Diablo
őstag
válasz
Brown ügynök #2259 üzenetére
most behoztam proxyval,igy mar a hibat nem irja ki,de meg mindig nem tolt be tobbet:/
-
[pod]Diablo
őstag
válasz
Brown ügynök #2257 üzenetére
Akkor elvileg ha valamilyen proxy szerveren keresztul adom meg az rss url-t,akkor elvileg mukodnie kell?
-
[pod]Diablo
őstag
válasz
Brown ügynök #2255 üzenetére
koszi,na ez meg is van,de sajna az rss betoltesevel kapcsolatba a hiba tovabbra is fennall: /
-
[pod]Diablo
őstag
válasz
Brown ügynök #2252 üzenetére
meg nem volt ra szuksegem.de akkor gondolom most mar van: D okes koszi szepen,meglesem abba
-
[pod]Diablo
őstag
válasz
Brown ügynök #2250 üzenetére
Na itt mar van valami,csak lovesem sincs hogy oldjam meg.
ime a hiba:XMLHttpRequest cannot load http://origo.hu/contentpartner/rss/hircentrum/origo.xml. Origin null is not allowed by Access-Control-Allow-Origin. akarmilyen rss-t irok be,ezt kapom. -
[pod]Diablo
őstag
válasz
Brown ügynök #2248 üzenetére
igen,igen,megvan,azert koszi: )
-
jeges
senior tag
válasz
Brown ügynök #2140 üzenetére
ez az üzenet akkor szokott megjelenni, ha egy json objektumban nem stimm valami. olyan karaktert kapott, amit nem szeret (pl. aposztróf )
egyébként méér kell eval?
-
jeges
senior tag
válasz
Brown ügynök #2127 üzenetére
debug-hoz ez kicsit kevés. több kellene.
-
jeges
senior tag
válasz
Brown ügynök #2125 üzenetére
nem, tényleg nem kell hozzá, "csak" egy jquery.
emez bonyolultnak tűnhet, viszont önállóan is müxik -
jeges
senior tag
válasz
Brown ügynök #2122 üzenetére
írtam, hogy class-t definiálni kell nyilván css-ben (mondjuk display:none; )
abban igazad van, hogy mindig hozzáadódik, de ezt egy class vizsgálattal lehet rendezni.
pl.function hasClass(ob,cl) {
var r = new RegExp("\\b" + cl + "\\b", "i");
if ( ob && ob.className && ob.className.match(r) !== null ) return true;
return false;
}a document.onmouseup-ba pedig vedd be, hogy csak akkor adja hozzá a classt, ha a fenti fv false-ot ad.
pl.
var lm = document.getElementById("ID");
if (!hasClass(lm, "hiddenClass"))lm.className += " hiddenClass";szerk: jelen esetben ez úgy fog kinézni, hogy
if (t != lm && !hasClass(lm, "hiddenClass"))lm.className += " hiddenClass"; -
jeges
senior tag
válasz
Brown ügynök #2120 üzenetére
nem, a document.onmouseup minden katt-ra végrehajtódik (bárhová is katt), de csak akkor tünteti el a div-et, ha nem a div-be kattintottál. ezt csinálja az if(lm != t) feltétel (lm a div-ed, t a katt esemény forráseleme (ie-ben srcElement, mindenhol máshol target). ha a kettő eltér (azaz kikatt a div-ből), eltüntetjük a div-et.
(most látom, kicsit elírtam, mer' a className += után kellene egy space is, hogy ne egybe írja az előző class-okkal.)
-
jeges
senior tag
válasz
Brown ügynök #2118 üzenetére
ez a "kikattintós" cucc szerintem azt feltételezi, hogy van egy document.mouseup vagy document.mousedown függvényed, amiben megmondod a js-nek, hogy tüntesse el a megadott elemet. emlékeim szerint a jquery ezt automatán tudja egyébként, bár most nincs előttem a kódja.
pl. ha "ID" az eltüntetendő elem
document.onmouseup = function(e){
if (!e)e = window.event;
var t = e.target || e.srcElement;
var lm = document.getElementById("ID");
if(t != lm)lm.className += "hiddenClass";}
blur azér' nem jó, mer' ilyen eseménye csak input elemeknek van, div-nek nincs.
mellékszál, de én className-mel operálnék közvetlen style manipulálás helyett, ez tkp szabadon választott.
persze lehet még szinezni (pl. van-e gyereke a vizsgált elemnek), de most az elv átadására törekedtem.
szerk: a document.onmouseup helyett persze lehet addEventListener-t is használni, de annak is megvannak a korlátai, most az egyszerűség végett a "hagyományos" .onmouseup-ot használtam.
-
jeges
senior tag
válasz
Brown ügynök #2116 üzenetére
a "tel" az valami div?
én createElement-tel, ill appendChild-dal/insertBefore-ral oldanám meg, jquery-ben append-del."meztelen" js-ben pl:
var tel = document.getElementById("tel");
var newInput = document.createElement("input");
newInput.type = "text";
newInput.value = "inpVal";
newInput.className = "inputClass";
tel.appendChild(newInput);ezzel a korábbi gyerekeket bántatlanul hagyod
ha nem az utolsó helyre rakod, akkor kell insertBefore.jquery-ben:
var newInput = "<input type='text' value='inpVal' class='inputClass'>";
$("#tel").append(newInput);(most konkrét példán nem próbáltam ki, de az elv remélem lejött: nem innerHTML-t hanem közvetlen dom-ot kell manipulálni)
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Brown ügynök #2113 üzenetére
document.getElementById('tel').innerHTML += '<input type="text" id=""tel'+ ct +'" value="" />';
Ehhez a parancshoz kapcsolódik a következő kérdésem: Hogy tudom úgy hozzáadni a következő input mezőt, hogy az előzőből nem törlődnek az adatok? Amikor hozzáadok egy input mezőt, az előzőkből törlődik minden.
-
jeges
senior tag
válasz
Brown ügynök #2113 üzenetére
ha az id egyedi, simán lehet stringből összerakni:
ha "id" az egyedi azonosítód:
var nm, obj;
nm = "#" + id;
obj = $(nm);sőt:
var obj = $( "#" + $("#otherid").val() );
(ha másik elemből akarod kivenni az elem id-jét)postoláshoz a $.post() javallott.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #2092 üzenetére
Jaja, a hsz. elküldése után már biztos voltam benne, hogy az lesz az.
Más scope-ban van így, most már elérhető a függvény.Nincs mit.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #2090 üzenetére
"Mivel a suggestion.js fájl egy másik fv-e lefut ezért ez nem játszik."
Akkor az előbb nem értem, mire mondtad, hogy nem fut le.
ezt írtad: "ha viszont hivatkozok a fv-re onclick="egyfv();" akkor nem látja, is ua. a hibát dobja.""a következő kódrészlet fogja közre a fv-ket.
$(document).ready(function() {
...
)};"
Ha magáról a függvény definíciójáról beszélsz, akkor tök felesleges.
Akár még ez is lehet probléma.
Szedd ki a ready állapothoz kötésből a függvényt, az csak a definíciója a függvénynek, nem a meghívása.
Ha a li onclick eseményére kötöd, akkor már az az elem úgyis készen van. Nagy valószínűséggel a klikkelés idejére amúgy is kész a DOM.
Tehát így legyen:function fill( yourValue ) {
// függvénydefiníció
// .......
}
$(document).ready(function() {
// ...
)};Azt sem írtad, hova pakoltad egyáltalán a suggestion.js-t. Pl. az elem utánra raktad be a script taget, azelőttre, vagy hogyan...
Pontos leírás kéne, meg az, hogy kicsit légy nyitottabb, és csekkold le a HTML-kódodat validatorral, a JS-kódodat meg a JSLinttel.
Lehet, hogy olyan jellegű hibák is kiderülnek belőle, amikre nem gondoltál.Most így kód nélkül tényleg csak sötétben tapogatózás az egész....
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #2088 üzenetére
Akkor magyarul pont az nem működik, amit először mutattam neked, tehát az ezelőtti hsz.-ednél pont nem azt próbáltad ki, amit mondtam.
Na ez a baj az ilyen gyorsan odavetett válaszokkal, amikor Te kérsz segítséget.
Hát akkor vagy az elérési út nem jó, vagy rossz helyen szerepel a <script> taged, vagy valami szintaktikai hiba van a suggestion.js-ben, ezt most így nem tudom megmondani, mivel egyáltalán nem látom a kódodat. Ha felpakolnád valahova, könnyebb lenne.
A kódod esetleges hibáit meg ellenőrizd a JSLint-tel, nagyon sok hibát észrevesz, amit a fejlesztő nem. -
Brown ügynök
senior tag
válasz
Brown ügynök #2086 üzenetére
Pontosítok. Ha így adom meg a kódot onclick="alert();", akkor működik, ha viszont hivatkozok a fv-re onclick="egyfv();" akkor nem látja, is ua. a hibát dobja.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #2086 üzenetére
Nem arról beszéltem, hogy simán az alert()-et rakd bele az onclick-be, hanem a FÜGGVÉNYT hívd meg ott, amit a suggestion.js-be pakoltál korábban, direkt ezért mutattam meg a tesztfüggvényt (testalert()), hogy hogy is gondolom. Legalább így tesztelni tudnád, hogy egyáltalán az ottani függvények meghívódnak-e.
De lehet, hogy azt csináltad, ezt sem írtad egyértelműen... eljátszhatjuk még ezt egy párszor, hogy én írok egy jó hosszú hsz.-t, te meg egyetlen tőmondatban válaszolsz, de valószínűleg elég sokára fogunk előrébb jutni... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #2084 üzenetére
Azt még mindig nem írtad meg, más JS-kód működik-e...
Akkor legalább a suggestion.js-be tegyél bele egy tesztfüggvényt, hogy csekkold, megy-e egyáltalán bármi is, és átmenetileg próba erejéig cseréld le az onclick eseményt.
function testalert(){
alert('ok, ez műxik');
}...
$response .= '<li onclick="testalert();">'.$data->getData().'</li>';
Szintaktikai ill. egyéb hiba valahol a kódban?
Néha érdemes leellenőriztetni W3C validatorral az oldal kódját, nincsenek-e benne ordító hibák (egyes elemek felcserélése, stb.), elég durván meg tudják zavarni a JS-kódokat is, sokszor emiatt nem működik (persze csak egy lehetséges ok a sok közül), tapasztalat. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #2082 üzenetére
Olyan nagyon nem tanulmányoztam a kódodat, de ez egyből feltűnt:
src="'js/jquery-1.6.1.min.js"
Nem tudom, látszik-e, azt akartam kiemelni, hogy a js könyvtár előtt az src attribútumban véletlenül ott maradt egy aposztróf ( ' ). Ez hibás működéshez vezethet, olykor kiszámíthatatlanokhoz, franc tudja, hátha ez, ha nem, írd meg, és akkor elgondolkodunk.Szerk.: vagy csak rosszul másoltad be, az eredeti kódban nem ez van?
Van egyáltalán olyan függvény, ami lefut a suggestion.js-ből? Gondolom elérési út jó, stb... azt nem írtad, más JavaScript-kód fut-e rendesen, és csak ez-e a hibás. -
D@ni88
addikt
válasz
Brown ügynök #2018 üzenetére
azt csak xhtml-ben kell nem?
-
D@ni88
addikt
válasz
Brown ügynök #2015 üzenetére
hát hogy keresztnev nevű változóra nem működik a nev nevű változónévvel meg jó
-
D@ni88
addikt
válasz
Brown ügynök #2013 üzenetére
tudom, phpvel is leellenőrzöm természetesen.
Tudsz valami ötletet erre a hülye változónév problémára?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #1943 üzenetére
Ja, de sztem kb. erre utalt PazsitZ is, meg h valami el van cseszerintve a kódban, ami felüldefiniálja a beállításokat.
Amit írtál, hogy módosítod a nevet elso_odd-ra, az nem megoldás, mert úgy ha azt akarod, hogy az elso és az odd osztály tulajdonságai is vonatkozzanak rá, be kell másolni mindkét helyről az ominózus tulajdonságokat, ez meg felesleges kódnövelés.
Itt van egy példa egy színezett táblázatra: [link]. -
Brown ügynök
senior tag
válasz
Brown ügynök #1942 üzenetére
Gratulálok magamnak. Most jöttem rá, hogy csak annyi lett volna a lényeg, hogy a celláknak külön nem adok háttérszínt, csak a soroknak.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #1939 üzenetére
És ha már megpróbáltunk segíteni, elárulnád, mit kellett "figurázni"?
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Brown ügynök #1937 üzenetére
Mégiscsak sikerült. A Js kód marad a régi. CSS-ben kellett kicsit figurázni.
Pedig már azt hittem a CSS nem tud újat mutatni.
Mindig tanul a Zember. -
PazsitZ
addikt
válasz
Brown ügynök #1937 üzenetére
Abban az esetben az elso class tulajdonsághoz van rendelve háttér ami felülírja.
Egyébként a <tr class="elso odd"> kódhoz megfelelő css jelölés: tr.odd {}Megpróbálhatod még felüldefiniálni a következőképp a háttér tulajdonságot: tr.odd {
background:#ff0000 !important;} -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #1935 üzenetére
Na az úgy viszont nagyon nem jó, mert az nem valid.
Mi az oka, hogy így szeretnéd létrehozni? Ha úgy használod, ahogy írtad is - class="elso odd" -, az úgy teljesen jó, mert mindkét osztály (elso ill. odd) tulajdonságai vonatkozni fognak az adott elemre. A módosítási szándékod viszont helytelen. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #1933 üzenetére
akkor pl. a += helyett csak simán = ?
Már ha jól értem a kérdést.
Amúgy meg nem "add" és "even", hanem "odd" (páratlan) és "even" (páros).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged