- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- iPhone topik
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
No de pastebin-nek igen nagy hátránya, hogy nincs live preview a kódból HTML-, CSS- és JavaScript-tartalmakra, míg jsbin-en van, és az nagyon hasznos tud lenni.
Meg az is fasza, hogy szintaktika-kiemelés és helyben szerkesztés, majd új változat elmentése, változások csekkolása is támogatott, ezentúl kismillió JS-library include-olása is lehetséges egyből, szóval ilyen témakörben millió érv szól mellette.
Ja, és még egy: http://jsfiddle.net/. Ez is legalább ilyen jó. -
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, vágom, és bocsánat, visszavonom, hajnalban nem igazán értem, miért nem ment...
Most kipróbáltam megint, és pörgött a dolog. Kissé furcsa, na mindegy, lehet, hogy már annyira (fél)zombi állapotban voltam, hogy vmit elqrtam.
Szóval sorry, mégis működik.Ja, amúgy ha már beszó'tam, akkor hadd javasoljak is már egyben valamit
Legközelebb az ilyeneket inkább ide pakold fel, ahol meg is marad:
[http://jsbin.com]Utólagos engedelmeddel (remélem nem gáz) inkább felraktam ide az általad mutatott példakódot: http://jsbin.com/unipur/edit#javascript,html,live
-
BullZeye
veterán
Ha CSS-t használok, akkor csak nálam fog beszíneződni, amíg nem törlöm a cachet/előzményeket, vagy amíg nem nézem meg másik gépen. (div:active, és div:visited)
Áttűnést is lehet CSSel csinálni már (-moz-transition), de nekem tényleg csak az kéne, hogy ha random gépről ránézek, akkor az ott legyen.
-
hajbel
addikt
Bocs! Az a baj, hogy nem szabad rajzolni (mint pl. netbeansben), mert hülye a tanárom. Szóval valami olyan layout kéne (esetleg hozzá jó leírás), amivel meg lehet csinálni, hogy az utolsó két oszlop nagyobb legyen, mint az előző kettő, mert grid layoutban ha megnövelem ezen téglelapok hosszát, szétesik az egész. Bár ha valaki szerené, csinálhat valami példát is. Az sokat segítene.
-
Brown ügynök
senior tag
Hmm... Nem hiszem, hogy ilyen bonyolult kódra lenne szükség. Nem rágtam át magam teljesen rajta. Ezt a kódot használtam fel: autoComplete. Itt automatikusan eltűnik a lista ha mellé kattintok.
-
jeges
senior tag
no most van egy kis időm öszeszedni a kódot:
css:
.hiddenClass {display:none;}
js:
function hasClass(lm,cl) {
var r = new RegExp("\\b" + cl + "\\b", "i");
if ( lm && lm.className && lm.className.match(r) !== null ) return true;
return false;
}
function addClass(lm,c){
lm.className = (lm.className.length > 0) ? lm.className + " " + c : c;
}
function isParent(p,lm){
if(!p || !lm)return false;
if ( p == lm ){
return true;
} else if (lm.parentNode) {
while (lm = lm.parentNode){ if ( p == lm ) return true; }
}
return false;
}
document.onmouseup = function(e){
if (!e)e = window.event;
var t = e.target || e.srcElement;
var lm = document.getElementById("ID"); // ez itt az eltüntetendő elem
if(!hasClass(lm, "hiddenClass") && !isParent(lm, t))lm.className += "hiddenClass";
} -
Brown ügynök
senior tag
Ezt most nem teljesen értem. Ez nem csak akkor hajtódik végre ha a div-re kattintok? Nekem olyasmi kellene ami, ha megjelenik a div és mégse abból a listából választana az ügyfél és emiatt félrekattint, akkor eltűnik ez a div. Olyasmi mint amikor a facebook-on keresőmezőbe írsz, előjönnek a lehetséges találatok, de ha mégse választasz semmit, csak félrekattintasz és eltűnik.
-
Brown ügynök
senior tag
Köszi! A "meztelen" js tökéletes!
Lenne még 1 kérdésem.
Van egy ajax-os kérés. Ennek az eredményét egy div-be iratom ami akkor jelenik meg amikor visszatér az eredménnyel a kérés. Addig style="none".
Nos, ha ebből a listából kiválasztok egy rekordot, akkor ez a div eltűnik.
setTimeout("$('.suggestions').hide();", 200);
Ha viszont kikattintok az input mezőből, vagy máshova (összevissza) nem akar eltűnni, csak akkor ha kiválasztok valamilyen elemet ebből a div-ből.
Próbálkoztam onblur-ral amit beraktam a div-be és hozzá ezt a fv-t írtam:
function blur() {
var ele = document.getElementById('suggIrszam');
ele.style.display = "none";
}Próbálkoztam egyszerű jquery-vel is: //$('#suggIrszam').hide();
Erre van valami ötleted?
-
Siriusb
veterán
Furcsáltam is.
Akkor nem értettem meg az előző linked
Sk8erPeter
Kösz, ez kellett nekem. Sajnos az a probléma, hogy ha hosszabb ideig nem foglalkozom valamivel, pl. JS, amit alaposan el sem sajátítottam, minden elefelejtek. Oszt' gugli sem segít, ha nem tudom mit és hogyan akarok -
Siriusb
veterán
Kösz a linket.
Részemről úgy döntöttem már egy ideje, hogy IE6-ot nem támogatom. Aki még mindig azt akarja használni - az én statisztikáim alapján ez az IE használók kb. 10%-a, illetve mostanában már az alá csökkent -, az így járt. Különben is, használjanak Enterprise-t, vagy Commodore 64-et, ha a régi cuccok jönnek be nekik. -
Jim-Y
veterán
Szia, az a gond ezzel a regexpel, hogy csak a digit-re egy alternatíva, egyébként amit múltkor írtál az tök jól működik
Amire legutóbb kértem segítséget ott fontos, hogy csak azokat (azt) a stringet találja meg ami: ( digit + áfa ) alakú, és végül sikerült is ilyet csinálni, szv most minden happy
A program is készen van, vagy legalábbis használható
[link]
-
Jim-Y
veterán
Szia, tudnál segíteni egy olyan regExp-ben ami egy szövegben egy ilyen stringet talál meg?
példa: (394.300 Ft + áfa)
Nekem az kéne, hogy egy ilyet felismerjen, akkor x.search(regExp) visszaadná a nyitó zárójel pozícióját ami nekem tökéletes lenne.. üdv
Eddig ezt hoztam össze magamtól: var end = /(\(*(áfa)\))/g;
Gyanítom, hogy az escapet rosszul használtam a \( -nél :S
Egyébként erre már csinál valamit, de csak az "áfa"-t találja meg, így az előtte levő számot, és nyitózárójelet nem -
Jim-Y
veterán
Szia
a digitet az első hsz-em után én is átírtam, mert rájöttem, hogy rossz, escapet én is raktam a pont elé így: /[0-9]+(\.)[0-9]+(\s)(Ft)/g; , de most átírom arra amit írtál, mert jó kis ötletek vannak benne
Neee... és megy
kicsit ugyan át kellett írnom a digitet erre:
var digit = /([0-9]+(\.)[0-9]+(\s)+Ft)/g;LAP: GIGABYTE GA-870A-UD3 -- 27.106 Ft
CPU: AMD Phenom II 965 3.40Ghz AM3 BOX Black Edition -- 34.775 Ft
RAM: KINGSTON 4096MB DDR3 1333MHz CL9 KIT KVR1333D3N9K2/4G -- 11.025 Ft
VGA: GIGABYTE GV-N460OC-768I GTX460 768MB GDDR5 PCIE -- 41.225 Ft
HDD: SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32MB SATA2 HD103SJ -- 13.125 Ft
ODD: LG GH22NS50 Fekete OEM -- 4.250 Ft
HÁZ: GIGABYTE GZ-X1 Fekete -- 9.709 Ft
TÁP: GIGABYTE Superb 460W -- 9.012 Ftde az eredmény magáért beszél ^^ nagy-nagy köszi
-
Jim-Y
veterán
Szia, köszi ez már majdnem jó
lehet, hogy én használtam rosszul, de most ez lesz az output:
LAP: GIGABYTE GA-870A-UD3 [M](C).(/C)[/M]
CPU: AMD Phenom II 965 3.40Ghz AM3 BOX Black Edition [M](C).(/C)[/M]
RAM: KINGSTON 4096MB DDR3 1333MHz CL9 KIT KVR1333D3N9K2/4G [M](C).(/C)[/M]
VGA: GIGABYTE GV-N460OC-768I GTX460 768MB GDDR5 PCIE [M](C).(/C)[/M]
HDD: SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32MB SATA2 HD103SJ [M](C).(/C)[/M]
ODD: LG GH22NS50 Fekete OEM [M](C).(/C)[/M]
HÁZ: GIGABYTE GZ-X1 Fekete [M](C).(/C)[/M]
TÁP: GIGABYTE Superb 460W [M](C).(/C)[/M]Tehát már hozzáfűzi a dolgokat csak az árak nem jelennek meg, hanem helyette egy 'pont'
Így használom a függvényt:
area = wrapText(area,digit,"[M](C)","(/C)[/M]");
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Hardcore café
- Viccrovat
- Formula-1
- Béta iOS-t használók topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mikrotik routerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest