- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
vagy úgy az én hibám, gondoltam nem kell azt is bekopiznom, mert ott nincs fontos dolog, csak pár echo, de ha ennyire ragaszkodsz hozzá, bekopizom a benne lévö scriptet is.
{
while($row = mysql_fetch_array($sql)){
$id=$row['id'];
echo "<tr>";
echo '<td id="'.$id.'" width="317px">' . $row['cim'] . '</td>';
echo '<td width="142px">' . $row['link1'] . '</td>';
echo '<td width="218px">' . $row['link2'] . '</td>';
echo '
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function() {
$(\'#'.$id.'\').click(function(){
var current_value = $(this).html();
$(\'#name\').attr(\'value\', current_value);
current_value = $(this).parent("tr").children("td").eq(1).html();
$(\'#link1\').attr(\'value\', current_value);
current_value = $(this).parent("tr").children("td").eq(2).html();
$(\'#link2\').attr(\'value\', current_value);
});
});
</script></tr>';
}Index.php ban még ez maradt le
<body>
<table><tr><td><input type="text" size="49" name="name" id="name"></td><td><input type="text" size="20" id="link1" /></td><td><input type="text" size="30" id="link2"></td></tr>
</table>Hát én ugyan nem ragaszkodom hozzá, Te kértél segítséget, nem én...

Amúgy nincs name="sendValue" attribútummal rendelkező input-elemed, de ezt már korábban is magyaráztam, úgy látom feleslegesen.
Azért kell, mert ennek az értékét akarod elküldeni AJAX-szal, és erre kötöd a "keyup"-eseményt...
Valami ilyesminek kéne lennie:
<input type="text" size="49" name="sendValue" id="sendValue" />A <script type="text/javascript"> részt tök felesleges PHP-val kiíratnod, mivel az "statikus".
-
Sk8erPeter
nagyúr
Most komolyan azt hiszed, az a hiba, hogy szóközt tettél a $row után és a mysql_fetch array elé?
Ennyi jött át abból, amit írtam?? 
Elég elkeserítő.
Nem, az kifejezetten NEM hiba...

Azért értelmezd is, amiket írnak neked.
Na jó, segítek, mert aztán sose lesz vége: {} - van egy ilyen üres blokkod, ahol nem csinálsz semmit a lekérdezés eredményével, erről beszéltem........
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát már rögtön abban van, hogy felhasználótól érkező megbízhatatlan adatot eleve nem adunk át közvetlenül (mindenféle escape-elés nélkül) SQL query-be.
Meg a mysql_query() és társaihoz hasonló függvények használata manapság már eleve felejtős. (Lásd pl. cucka kolléga korábban belinkelte az erről szóló hivatalos "hírt" is (deprecated lesz).) PDO-t használd, aztán később jöhetnek komolyabb ORM-ek is, ha úgy alakul."ha gyorsan írok az inputba akkor a lekérdezés megáll és kilistáz minden rekordot az mysql tableból."
Ha kilistázott minden rekordot, akkor nem "állt le" a lekérdezés.
while($row = mysql_fetch_array($sql)){}
Így fejezed be, de most itt a while-nál tényleg üres blokk van, vagy csak lespóroltad innen a többi bepötyögését?
Ha a $_POST["sendValue"] üres, akkor persze, hogy az összeset ki fogja listázni.
Léteznie kell name="sendValue" attribútumokkal rendelkező inputnak, amibe a felhasználó pötyögi az adatokat. -
Abrion
senior tag
Jquery
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function(){
$("#name").keyup(function(){
sendValue($(this).val());
});
});
function sendValue(str){
$.post("ajax.php",{ sendValue: str },
function(data){
$("#kereso").html(data);
});
}
</script>
ajax.php
$value = $_POST["sendValue"];
$sql=mysql_query("SELECT * FROM lista WHERE cim LIKE '%$value%' order by cim asc");
while($row = mysql_fetch_array($sql)){}nem írtam oda, de kell a jquery.js is hogy működjön, de ezt bizonyára tudod

-
Sk8erPeter
nagyúr
Na de akkor mit szeretnél? Most JavaScriptes megoldás kell, vagy nem?
Az anchorok használatához semmi JavaScript-alapra nincs szükség, szimpla HTML-ben is megoldható az "odaugratás".
na ennek utána járok
, nekem 8 milyen, csak pontosan oda ugorjon"de abban egyetértek hogy legyen benne egy hszre link, de a hszhez ugrásban nem 100%an jó"
Mi nem jó?
Itt megint nem vágom, mire gondoltál.
ere értetemA linket amit írtál, azt meg majd holnap megnézem.
Más
Nem zavar de az ajax nem müxik teljesen tökéletesen, ha gyorsan írok az inputba akkor a lekérdezés megáll és kilistáz minden rekordot az mysql tableból.Mondjuk utánajárás helyett ráklattyolhatnál az előbb küldött linkemre, és nagyjából 10 másodperc eltöltése után értenéd, mire gondoltam.

Az általad belinkeltnél meg szintén nem tudom, mire akartál célozni, látom, és?
Ha meg nem létező id-ra próbálsz hivatkozni, akkor átirányít a friss.html-re. Ez is egy megoldás, vagy az, hogy kiírod, hogy nincs ilyen, és vaze.Az AJAX-os problémádat meg kód nélkül nem fogjuk tudni megoldani.
-
Sk8erPeter
nagyúr
1: nem értek a jshez, szal nekem ezt nyugodtan mutathatod

2: találkoztam olyan fórummal aminél az id törölve lett és az error.phphoz irányítót
de abban egyetértek hogy legyen benne egy hszre link, de a hszhez ugrásban nem 100%an jó
Amúgy képzeld ahhoz képest hogy amatőr vagyok jsben meg jqueryben, mondjuk ugyan az, megcsináltam majdnem egyedül az autocomplete ot
van egy jquery ajax és amit kilistáz ara klikre bekopiza az input valuejába az adatokat 
nem láttál hsz áthelyezést?
például ha valaki rossz helyre ir vagy elterelődik a téma, akkor célszerű a megfelelő topikba helyezni a hszeket hogy ott folytassák a témát, és nem ritka, max itt nincsJa, értem, OK, jogos a hsz.-áthelyezős téma, kicsit félreértettem.
"aminél az id törölve lett és az error.phphoz irányítót"
hát az elég gáz... röviden: az egy igénytelen fórum, igénytelen programozókkal
"de abban egyetértek hogy legyen benne egy hszre link, de a hszhez ugrásban nem 100%an jó"
Mi nem jó?
Itt megint nem vágom, mire gondoltál."nem értek a jshez, szal nekem ezt nyugodtan mutathatod"
Na de akkor mit szeretnél? Most JavaScriptes megoldás kell, vagy nem?
Az anchorok használatához semmi JavaScript-alapra nincs szükség, szimpla HTML-ben is megoldható az "odaugratás".Csináltam neked példát:
NÉZD MEG EZT!
Kattints az oldalon található linkekre! -
Sk8erPeter
nagyúr
ezt nem kell mondanod, értek a phphoz, csináltam egy fórumot magamnak, és elég jó lett, mondjuk még nem nyitottam meg, de majd hamarosan igen, a lényeg hogy, jqueryvel lehet ezt megcsinálni, és ahogy elnézem pár böngésző ugró jquery kódot, nem kellett sokat bele írni, így gondolom ennél is így van, amúgy az id keresés nem 100% an jó, például ha törlődik vagy áthelyeződik a hsz akkor errort fog visszadobni, ezért gondoltam egy fix dologra keresésnél, mivel kijelölődik az új hsz miért ne lenne inkább ara a keresés, de majd meggondolom az id keresést.
Nem fogsz tudni jobbat az id-nál, lehet, hogy vannak alternatívák, de felesleges szarakodni.
Egyébként tulajdonképpen azért szeretnél ehhez jQuery-t, hogy ne egy gyors ugrás legyen a hsz.-re, hanem animálva legyen az odaugrás, vagy miért?
jQuery-vel is simán le tudod csekkolni, hogy létezik-e adott id-vel rendelkező elem, így nem fog hibát dobni:// ha nem létezik "nemletezoid"-val rendelkező elem, akkor ez hamis
if( $('#nemletezoid').length > 0 ){
// ...
}"például ha törlődik vagy áthelyeződik a hsz akkor errort fog visszadobni,"
1. nem fog errort dobni, ha alkalmazod a fenti kódot
2. de NE ALKALMAZD, hanem inkább kezeld ezt le szerveroldalon, a Te dolgod ellenőrizni, hogy ha az adott id-vel rendelkező hsz. nem létezik, akkor a következő létezőre ugorjon.
3. "áthelyeződni" adott fórumba érkező hsz.-ek elég ritkán szoktak. Itt nem tudom, mire gondolsz. Nem szoktak áthelyezni hsz.-t, inkább létrehoznak a másik fórumban egy új hsz.-t az adott tartalommal, az előzőt meg törlik. -
Peter Kiss
őstag
Hali
Az első új hszhez ugrás, csak kíváncsi vagyok jól gondolom e ki.
Az első folyamat, phpból jönne, kiszámolja hányas lapon van a legelső új hsz és betölti, miután betöltődött a topik, 1 jquery a böngészőt odaugrasztja ahol a hsz van, ara gondoltam hogy mivel az új hsz kijelölődik, legalább is a legtöbb fórumon így van, mondjuk a prohardver kivéted, és mondjuk egy jpgel jelöli meg a hszt, és ara kereshet rá a jquery, gondolom egy ilyen jquery nem sokból áll, és ezt a jqueryt a body lezárási elé kéne raknom
Szerintem elmentik, ki mikor járt utoljára az egyes topikokban, és így kérik le a cuccot. Minden HSZ-nek van id-je, amihez oda tud ugrani a böngésző, ha #-kal + id-vel van meghívva az oldal.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Igen, jól láttad, szutykokat írtam.

"a flash videók sokkal jobban néznek ki mint egy átlagos videó, és még kisebb a fájl méretük."
Te miről beszélsz?
Mit jelent nálad az "átlagos videó"...?
Ez most nagyjából annyira értelmes kijelentés, mintha mondjuk azt írnám, hogy "az átlagos fotók mérete 1 MB. Ennek sem lenne abszolúte semmi értelme.
Mondjuk szerintem jobb, ha ebbe a témába nem ebben a fórumban megyünk bele, úgy látom, elég hosszú OFF-olás lenne.Egyébként én nem csak a videókról beszéltem, hanem úgy általában a Flash-es weboldalakról is, tisztelet a nagyon ritka kivételnek - bár ami totál Flash-alapú, az számomra jó már nem lehet.

-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Brown ügynök
senior tag
A weblap betöltődésének sebessége inkább a letöltési sebességtől függ elsősorban. Szerintem a legújabbat használd (javítások, új funkciók miatt).
-
Sk8erPeter
nagyúr
Új kérés

Már rég akartam csinálni egy olyan ajaxot ami élő keresést csinál mysqlbe, találtam egyet w3school on, de az selectes és nem tudtam átirni inputra, mert az ajax geten kommunikál, valaki linkeljen egy olyan ami hasonlít a googlera.
Valami ilyesmire gondoltam
Az inputba beírok valamit és kidobja a találatokat ha kiválasztok egyet akkor minden másik inputba beíródik a megfelelő adat.Autocomplete (írd be pl., hogy "java")
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
eh ok -.-
van egy szipla vertikális menü aminek balra található a rejtet menüje és lefelé nyílik, az a baj hogy ez a rejtett menü onnan kezdi a lit ahol van az év amit klickeltem, nem pedig a div tetején, így már érted? ki kell vennem az ul ból azt az ul t ami rejtettben kell legyen, és így már a div tetején lenne a lenyíló menü, de így meg nem jó a js, nem teszi láthatóvá.
Ja, szerintem is "eh"... -.-

================
(#2276) [pod]Diablo : szívesen, akkor ez végül is megoldódott? Vagy ez így akkor okés?
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali
van 1 kis pozicionálási problémám, remélem valaki tud segíteni

archivemenu.js
function clickMenu(menu) {
var getEls = document.getElementById(menu).getElementsByTagName("LI");
var getAgn = getEls;
for (var i=0; i<getEls.length; i++) {
getEls[i].onclick=function() {
for (var x=0; x<getAgn.length; x++) {
getAgn[x].className=getAgn[x].className.replace("unclick", "");
getAgn[x].className=getAgn[x].className.replace("click", "unclick");
}
if ((this.className.indexOf('unclick'))!=-1) {
this.className=this.className.replace("unclick", "");;
}
else {
this.className+=" click";
}
}
}
}
HTML
<html><head>
<script type="text/javascript" src="archivemenu.js"></script>
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="csspage.css">
</head><body>
<div class="menu">
<ul id="valami"><li><a>2012</a>
<ul><li><a >01</a></li><li><a >02</a></li></ul></li>
<li><a>2011</a><ul><li><a >01</a></li><li><a >02</a></li><li><a >03</a></li>
<li><a >04</a></li><li><a>05</a></li></ul>
</li>
</ul>
<script type="text/javascript"> clickMenu('valami'); </script>
</div>
</body><html>
csspage.css
.menu {font-size:90%; float:right;padding-top:3px;padding-right:4px}
.menu ul {padding:0; margin:0; list-style-type:none; width:58px;}
.menu li {position:relative; height:21px;}
.menu a, .menu a:visited {font-family:verdana, sans-serif; display:block; text-align: center; text-decoration:none; height:20px; line-height:20px; color:#000; border:1px solid #fff;}
.menu ul ul {visibility:hidden; position:absolute;top:0px; left:-30px; width:27px;}
.menu ul li.click ul {visibility:visible;}A problémám csak annyi hogy a rejtet menüket "nem csak 2010 évszám van" szeretném pozicionálni a menu div tetejére.
Két féle megoldást tudok elképzelni
első hogy jsel oldom meg a pozicionálást
a második az talán kicsivel bonyolultabb, így képzeltem el<div id="valami"><ul><li><a><a></li></ul></div> itt kellene klikelni
<div id="valami"><ul id="hide"><li><a></a></li></ul></div> itt meg lenne a rejtet menü ere hatna a js cssben
"a <div id="valami"> csak 1x szerepelne"kösz a segítséget

Most felraktam ide, amit írtál, javítva pár szintaktikai hibát (bár szerintem túl van kissé bonyolítva a JS-kód, meg for ciklusba függvényt rakni nem a legjobb módszer). A problémádat viszont az érdekes megfogalmazás miatt nem értem: "A problémám csak annyi hogy a rejtet menüket "nem csak 2010 évszám van" szeretném pozicionálni a menu div tetejére." Hogy mi?

===
(#2271) Mr. Teddy : láttad azt is, amit én írtam?
Mert arra nem reagáltál.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Milyen videókártyát?
- Óra topik
- Yettel topik
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Milyen monitort vegyek?
- Befellegzett a Destiny 2-nek, júniusban jön az utolsó frissítés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Meglepően árazta az AMD a Ryzen AI Halo minigépet
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Garanciális samsung galaxy watch 8 classic
- Samsung QVO 870 SSD (1 TB) 100/100%
- Új, bontatlan - Apple MacBook Air 13 M4 16/256GB - Sky Blue
- Új Dobozos ASUS VivoBook Go 15 Laptop 15,6" -20% Ryzen 5 7520U 16/512 Radeon Graphics FHD OLED
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i5 9400 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Dell OptiPlex 9020 MT LGA1150 félkonfiguráció
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 11 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 92%
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000/ RTX 4000 SFF 20GB ADA
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ennyi jött át abból, amit írtam?? 

, nekem 8 milyen, csak pontosan oda ugorjon