- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
SirRasor #3747 üzenetére
Csatlakozva Jim-Y gondolatához a Java ugyanúgy elképzelhető webes területen szerveroldali nyelvként, mint a PHP vagy ASP.NET, ergo lehet, hogy a cég azért várja el, hogy ilyen ismereteid legyenek, mert konkrétan webfejlesztésre fogod használni a Java nyelvet.
Amihez meg a HTML+CSS+JavaScript (+általában valamilyen library, pl. jQuery, mivel a keretrendszerek is sokszor használják ezeket) tudás természetesen elengedhetetlen. Erről persze neked kéne tudnod a pontosabb infókat.
Plusz csatlakozom az előttem szólókhoz, ne szinkron módon oldd meg a feladatodat, ha már AJAX volt a kérés (ami alapvetően aszinkron), meg amúgy sem, mert az elég kellemetlen, amikor egy hosszabb prüntyögés (kommunikáció a szerverrel oda-vissza) befagyasztja a GUI-t a böngészőben.
Az aszinkron megoldásnál az ún. callback-ek használata (ha nem használsz advanced-ebb megoldást, amiket Karma említett) leegyszerűsítve csak annyi, hogy megmondod előre, hogy majd ezt meg azt a függvényt hívd meg légy szíves, ha végeztél a feladatoddal. -
válasz
SirRasor #3744 üzenetére
Vanilla JS-ben az onreadystatechangedhez berakni egy callback függvényt se nagy varázslat, de a legtöbb JS framework ad valami kulturáltabb még tisztább megoldást.
Én személy szerint deferred/promise párti vagyok, de a böngésző JS motorjának befagyasztásánál tényleg minden lehetőség jobb.
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #3744 üzenetére
Úgy hívják Ajax. Aszinkron Javascript And Xml. Azaz aszinkron módon kellene megoldanod, még ha ezt a fajta programozást kicsit szoknod is kell. Ilyenkor fel kell iratkoznod eseményekre, amik akkor következnek be, amikor az aszinkron feladat véget ért. Ez a szép megoldás.
Konkrétabban direkt nem írom le, gugli a barátod, meg rengeteg szakkönyv van ebben a témában. Bevallom nem olvastam végig mindazt a küzdelmet, amit írtál. Ugye a Java-t nem kevered össze a Javascripttel? A legelején írtad, hogy java-ban kell programoznod, de végig javascriptről beszéltünk. Ugye nem keverednek a fogalmak? Én kérek elnézést, hogy ezt megkérdeztem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
SirRasor #3738 üzenetére
röviden:
window.location.replace('http://example.com/'); // http://example.com/ oldalra fog átirányítani...(OFF: hogy jön ide a Java?)
====
(#3739) SirRasor :
"Az okosok azt mondják, hogy szükség van szerver oldali ellenőrzésre is, mert CSAK."
A "CSAK"-nál értelmesebb magyarázat is létezik rá, hogy vajon miért van szükség szerveroldali ellenőrzésre JELSZÓVAL történő BEJELENTKEZÉS esetén, amit egy pici gondolkodással is kitalálhat az ember: szerinted az jó lenne, ha a jelszóellenőrzés kliensoldali, bárki által megtekinthető kódban történne?Ettől még ez nem zárja ki az AJAX-os bejelentkezést, szerveroldali ellenőrzést, majd lap-újrafrissítést (hogy elcseszett adatok esetén ne frissüljön újra a teljes lap, mert az csúfnak tűnhet), nem is igazán értem a problémádat, valószínűleg valami nagy félreértésben vagy.
-
SirRasor
addikt
válasz
SirRasor #3738 üzenetére
Edit: Rájöttem a megoldásra. Az okosok azt mondják, hogy szükség van szerver oldali ellenőrzésre is, mert CSAK.
A fenti példával meg sikeresen kikerültem azt, úgyhogy akkor az adatbázisos név/jelszóellenőrzés megy át nyers PHP-ba és készAkkor viszont nem kell ide ajax és megy simán az átirányítás.
Na még szerencse, hogy megkérdeztem, de azért thx a segítséget mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen program, ami...?
- Home server / házi szerver építése
- Facebook és Messenger
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- EAFC 25
- Gaming notebook topik
- Megszellőztette az új EPYC generációt az AMD
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest