- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- MIUI / HyperOS topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
martonx #9246 üzenetére
Nos azért, mert valaki nem ismeri a JS 100%-át, még nem ledegradálandó! Hidd el, elég régóta foglalkozom vele és kimondottan sok programot írtam már meg különböző feladatokra tiszta JS használatával, így attól, hogy nem vagyok profi, még nem leszek kezdő sem!
Ha egy programnyelvnek vannak olyan részei, amit az ember sosem használt korábban, miért kéne hülyének nézni csak azért mert most arra lenne szüksége és nem tudja???Nem azért tettem fel a kérdést, mert hülye lennék. Sőt! Amit te írtál (pontosabban gondolom amit írni akartál, mert még ezt sem sikerült helyesen) próbáltam, de nem adja vissza az értéket! Ezért gyanakodtam arra, hogy esetleg nem jó a megoldásom!
edari: Köszönöm.
-
Sziasztok!
Sajnos nem találok megoldást a neten pure JS alkalmazásával a következő feladatra:
Adott egy DIV, melynek nincs ID-je, de van Class-a.
Ha le akarom kérdezni, hogy hány pixeles a mérete az adott DIV-nek, csak ID-re találok megoldásokat, Class-ra nem. Viszont nekem most az kellene.Megoldható egyáltalán?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
Sziasztok!
Lehet, furcsa a kérdésem, de fontos. Adott egy site, amiben van egy
iframe
. Aziframe
behív egy másik oldalt.
Kérdés az, hogy a két oldal egymással tud-e kommunikálni?Konkrétan az lenne a cél, hogy a behívott oldal információt közöljön az őt behívó oldallal, akár csak úgy, hogy van benne egy azonosítóval ellátott DIV, amit a behívó le tud esetleg kérdezni. Ez megoldható?
-
Sziasztok!
Céges munkáink során gyakran van dolgunk A4-es formanyomtatványokkal, melyeket tömegesen kell gyártani, kevés adat módosításával. Az ilyen esetekre szoktam gyártani HTML + CSS + JS alapon működő, kliens oldali böngészőből futó célraorientált appokat, ahol kollégáim pár input mező kitöltésével azonnal megkapják az A4-es nyomatot.
Ezt a legegyszerűbben mm-ben meghatározott CSS, adatbeillesztésre használt JS és HTML <table> keret alkalmazásával csinálom, ahol a CSS-ben van egy külön nyomtatónézet, a JS pedig még a CTRL+P-t (window.print();
) is megnyomja helyettükMost azonban különlegesebb volna a feladat, ugyanis a lementendő PDF tartalmaz olyanokat, melyeket lövésem sincsen, hogyan tegyek bele. Itt egy kép:
A sárgával kijelölt zóna a dokumentum címe, ami nem egyezik meg a dokumentum elmentési nevével (nem dokumentum.pdf, hanem pl kiskacsa).
A zöldel kijelölt zónák pedig könyvjelzők (kattintásra oda is ugrik a dokumentum megfelelő részéhez).Kérdésem az lenne, hogy azon módszer alkalmazásával, amivel eddig dolgoztam (itt leírtak) megolható-e ez, vagy ha nem, megoldható-e mással?
Ui.: Miért ebbe a topikba teszem fel a kérdést? Mert azt gyanítom, a megoldásnak köze lesz a JS-hez.
-
-
-
Sziasztok!
Adott egy HTML oldal, melyen az alábbi azonosítókkal ellátott elemek vannak:
<div id="element1"></div>
<div id="element2"></div>
<div id="element3"></div>
<div id="element4"></div>
<div id="element5"></div>Erre írnék egy scriptet, ami vizsgálja őket (1-sokáig). Viszont, mivel az elemek száma folyamatosan nő, a JS-be pedig nem óhajtok belenyúlni, így olyan kérdésem lenne, hogyha a program rákeres (az itt lévő minta alapján)
<div id="element6"></div>
-ra, ami nem létezik, van-e lehetőség rá, hogy ne Console hibával lépjen ki, hanem valahogyan jelezze (akár alert elemmel), hogy az amire rákeresett nem létezik és normálisan, hiba generálása nélkül álljon le?
Ugyanis ha hibával áll le, akkor nem folytatja a futását a program, márpedig lennének még sorok alattaElőre is köszönöm a válaszokat!
-
Sziasztok!
Ha van egy loop ciklusom, akkor amíg az le nem jár, nem látható a végeredmény. Példa.
A példában látható, hogy az X azonosítóval ellátott elem végeredménye: 1000. Csakhogy! Én szeretném látni az összes többi állapotot, nem csak a végeredményt. Tudom, hogy a példám rohadt gyorsan fut le hozzá, de a végcél, amire kellene, az nem ennyiből áll, konkrétan egy több mp-ig futó kód állapotát akarom kiiratni %-ban.
Kérdés az, hogy van-e erre megoldás? Előre is köszönöm a válaszokat!
Ui.: Érdekesség, ahogyan látható a példában is, Console-ban működik a folyamatos kijelzés.
-
-
Sziasztok!
Kidolgoztam egy konvertert JS alapokon.
A következőt csinálja:
- Egy TextArea mezőbe 1:1-be be kell másolni egy excel tartalmát.
- A program kategorizálja a sorokat tartalmak alapján.
- Összesen 4 fajta formátumban elrendezi őket.
- Minden opcióhoz társítva van egy egyszerű másolás script.
- A kimásolt tartalmak úgy vannak generálva, hogy egy excel táblázatba másolva a helyes formátumban jelenjenek meg.Ezt szeretném kicsit fejleszteni és lövésem sincsen, hogy egyáltalán lehetséges-e.
A végeredménnyel ugyanis az alábbi történik:Megnyitnak egy excel táblázatot és készítenek 4 tabot. Minden tabba a megfelelő formátumú végeredményt beillesztik.
A kérdés az lenne, lehetne-e ezt automatizálni? Hogy csak egy Download gomb legyen és a konvertált végeredményekből létrehozza az excel fájlt a 4 tabbal, a megfelelő helyre betéve a megfelelő contentet és azt letöltse?
Megoldható ez?
Előre is köszönöm a válaszokt! -
Köszönöm a válaszokat!
-
Sziasztok!
Összedobtam egy JSFiddle-t a problémáról.
A probléma a következő: Adott 2 gomb, ami az én laikus olvasatomban ugyan azt kellene, hogy csinálja. Mindkettő JSON kezelés.
Csakhogy, az első gomb egy input (valóságban textarea, de itt lényegtelen) mezőbe beillesztett JSON formátummal dolgozna, a másik pedig egy JS-ben definiált JSON formátummal. A kettő tulajdonképpen ugyan az.
Mindazonáltal csak a második működik, az elsőre minden esetben ugyan az a válasz: undefinied. Persze azt már nem mondaná meg a console, hogy mi a véres t*k*m nincs definiálva...Valaki lát különbséget? Előre is köszönöm a válaszokat!
Ui.: Számomra az első gomb működése lenne a fontos.
-
-
-
Sziasztok!
Lehet, hülye kérdés, de! Amikor egy Weboldal annak betöltése folyamán elindít egy JS-t, ami lekérdezi az aktuális dátumot, órát, percet, stb., az olyankor az internetről szedi az információt, vagy az őt betöltő eszköztől kérdezi meg?
-
válasz
lanszelot #9119 üzenetére
iFrame YT videóváltásra szerintem ez a legegyszerűbb JS kód.
-
válasz
lanszelot #9114 üzenetére
Először az egyik függvény fut le és utána az, aminek használnia kellene
Én így szoktam csinálni ezt a részt, ha jól értem:
var x = 3;
function myFunction () {
x = x + 3;
fuggveny(x);
}
function fuggveny(x){
var y = x;
}Így csinálom, hogy az egyik függvény hívja meg a másokat és így küldöm át az értéket egyikből a másikba.
-
válasz
nevemfel #9105 üzenetére
Van egy olyan sejtésem, hogy a kérdezőnek az alábbi problémája van:
var x = 7;
function myFunction() {
x = x+3;
}És minden kattintás után azt az eredményt kapja, hogy
10
. Ő pedig azt szeretné, hogy a második kattintáskor már13
legyen, a harmadiknál16
és így tovább. Én úgy tudom, hogy vagy külső változóba mentve (DIV innerHTML) vagywindow.localStorage
megoldással lehetne kivitelezni, amit szeretne.
Viszont a kérdése alapján van erre egy harmadik opció is. Ezt pl én sem tudom -
-
válasz
lanszelot #9075 üzenetére
Ilyet elvileg csak akkor csinálhat, ha include-olt JS, JSON és egyéb fájlokat tartalmaz. Azok nem szoktak frissülni.
Bár érdekes, hogy az én Weblapom háttéranyaga JSON fájlokból épül fel, mindig frissít, ha megnyitják, csak akkor nem, ha már meg van nyitva és úgy nyomnak egy sima F5-öt.
De ha magában az alap kódban változtatsz (HTML vagy PHP törzs), annak minden esetben frissülnie kellene. Kipróbáltad esetleg egyéb eszközökön? -
Köszönöm mindketttöknek
-
Sziasztok!
Szeretnék megoldást kérni az alábbira, mert csak hasonlót találtam neten, de nem egyértelmű sajnos.
Adott egy<input type="text" id="test">
terület, ahová szöveges bevitel szükséges. Szeretnék hozzá egy háttér JS-t, ami abban a pillanatban aktiválódik, amint lenyomásra került a "," vessző billentyű.
Például minden egyes "," lenyomása után jelenjen meg egyalert("megnyomtad a vessző billentyűt");
. De ez csak akkor, ha abba az egy adott mezőbe történik a bevitel.Lehetséges ilyen?
-
-
-
Sziasztok!
Van arra lehetőség, hogy egy általam meghatározott, a szerveremen lévő mappának a tartalmát kilistáztassam JS kóddal?
Továbbá lehetséges-e olyan, hogy JS kóddal elindítsak egy PHP kódot?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
-
Sziasztok!
JSON-ben jártasokhoz fordulnék. Van egy parancs:
n = Object.keys(data).length;
, ami képes lekérdezni a tömb csoportjainak darabszámát. Azonban van-e arra mód, hogyha így néz ki a fájl:{
"name": "Tranzisztor",
"type": "Electronic accessories",
"keys": ["tranzisztor", "tranyó", "elektronika", "alkatrész"]
}Akkor ebből le tudja kérdezni, hogy a keys alatt hány elem található?
-
-
-
-
-
Mellékes történet.
Azt tudja valaki, hogy ez miért nem működik? Magán a W3-on igen, de amint kimásolod onnan, már nem.Taci: Lepróbáltam, igazad van.
-
-
Annyi a pontosítás kedvéért, hogy nem input hanem textarea. A másik pedig, hogy számomra fontos, hogy a bemásolt szöveg tartalmazza az új sorokat és a tabokat, mert azok határolják nekem a szöveget, így azzal szeretnék dolgozni. Egyelőre az eddig linkelt dolgokkal nem értem el eredményt, de próbálkozom.
-
-
Sziasztok!
Ha eddig egy adott szöveges változó tartalmából ki akartam nyerni egy-egy részletet, azt a következőképpen tettem:
value.slice(6,-5)
Azonban szeretném a váltózó tartalmából egyetlen karakterre egy lekérdezést. Tehát ha adott egy<div id="valtozo">Kecske</div>
, és nekem ebből kell a második karakter, akkor oda valam ilyesmi:get(valtozo[1]);
. Csak persze működőképesbenIlletve ide tartozó kérdés, amiért egyáltalán kellene ez nekem. Ez egy input változó, amibe be kell másolni egy iratot, amit aztán karakterenként lebontva csinálja azt, amit kell. Csakhogy, a bemásolandó dokumentumok tartalmaznak tabulátort (behúzás) és entert (új sor) is. Ha a szövegben ilyeneket talál, akkor el kell végezie egy mellékes rutint.
Az addig oké, hogy kell rá egy feltételt tenni, plif(character == "") {name = "Kati néni";}
, a kérdés az, hogy mi kerül az idézőjelek közé (vagy helyére) új sor, illetve tabulátor találásakor.Van ezekre (főként utobbira) lehetőség?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Huh, így összegezve:
Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettek. Ez alapján már tudok célirányosan keresni
Ezer hála -
-
-
Sima F5 frissítés, tehát amikor előről kell kezdenie minden lefuttatását. Továbbá, hogy Shift+F5-el frissítek, akkor is jó lesz. Holott elvileg akkor produkálnia kellene az első betöltés hibát, mert törli a gyorsírótárat.
a "Miért nem használsz CSS-t hozzá" és hasonló kérdéseket mellőzzétek.
Pedig valószínűsítem, hogy az általad felvázolt problémát megszüntetné.
Én nem. Mert mint említettem, minden, külső fájlból behívott adatnak egyedi azonosítója van. Nem írhatok olyat a CSS-be, hogy pl
#picture1,
#picture2,
#picture3,
#picture4,
#picture5, ....... #picture10000 {display: flex;}
mert felesleges.
A külső tár, amiből táplálkozik, folyamatosan bővül, így folyamatosan növekszik az egyedi azonosítók száma is. Éppen ezért a jövőre IS felkészítve csinálom a kódot, hogy csak a felhasználó által betölteni kívánt adatoknak készítse elő a terepet.JSFiddle-ben nem tudom reprodukálni, az sok meló lenne jelenleg, de megmutatom, hogy mi az érintett kódrészlet:
function setpic(p, o) {
p.style.position = "absolute";
p.style.height = o.clientHeight - 40 + "px";
p.style.width = "auto";
p.style.top = "30px";
p.style.left = o.clientWidth / 2 - p.clientWidth / 2 + "px";
}És mindebből a legutolsó pont, a
p.style.left = o.clientWidth / 2 - p.clientWidth / 2 + "px";
nem fut le elsőnek. -
Üdvözletem!
Külső forrásból való adatfeltöltést csinálok, így használok Style beállítást JS alól is.
Ez a művelet hibátlan, amennyiben másodjára futtatom le. De első betöltésre nem hajlandó megcsinálni a pozícionálást, ami furcsa, mert minden mást igen.Részletesebben:
Betölt egy egyedi azonosítóval ellátott DIV-et, amely tartalmaz további egyedi azonosítóval rendelkező szöveget és képet. A JS határozza meg:
- A fő DIV paramétereit ----> Pipa
- A szöveg paramétereit ----> Pipa
- A kép paramétereit ---> Pipa, kivéve akep.style.position = x;
Ez ugyanis csak második betöltésre kerül oda, ahol lennie kellene elsőre is.Mivel lehet a gond? Miért csak ez az egy paraméter? Illetve miért fut le második betöltésre, ha elsőre nem?
Előre is köszönöm a válaszokat, illetve megkérek mindenkit, hogy a "Miért nem használsz CSS-t hozzá" és hasonló kérdéseket mellőzzétek. A jelen feladat az itt felvázolt mintát követeli. -
Röviden, hogyan működik:
Adott egy HTML felület, mely így indít:
<body onload="engine()">
Azengine()
JS csinál mindent. Az adatokat JSON fájlokból szedi, Cooke-kat nem használok. Az animáció, melyet egyinterval()
vezérel, előbb fut le, mint a betöltés.A JS kinézete:
function engine() {
animation();
uploaddata();
}Szerk: a JS is külső fájl, de még a Body előtt, a Head-ben kerül behívásra
-
Van egy betöltő animáció. Amit ha elindít és ellépek, képes megállítani. Ha pedig
_blank
elven nyitom meg, el sem indul, csak ha rámegyek. Illetve, a tartalom feltöltése is egy JS segítségével megy véghez, külső forrásból
Végülis számomra nem probléma, ha a felhasználókat nem zavarja. -
-
Üdv mindenkinek!
Hogyan kell rávenni egy JS kódot, hogy az fusson akkor is, amikor nincs előttem a böngészőben az a lap?
Értem ezalatt, hogy van pl egyinterval
, ami számoljon most a példa kedvéért másodpercenként +1-el, amit kiirat egy<h3 id="demo"></h3>
-ba.
Namost, ha elindítom a számlálót és akár egyazon böngészőn belül átmegyek egy másik TAB-ra, vagy nyitok egy mellékes programot, akkor ez a számláló leáll, amíg vissza nem lépek az oldalra.Ez mitől áll le és hogyan vehető rá, hogy ne tegye?
Előre is köszönöm a magyarázatot! -
-
-
válasz
martonx #8958 üzenetére
Rendben. A másikra meg... Hát mivel kezdek rájönni, hol van az elbasz, meglesz a megfejtés
A YouTube problémára itt találtam egy hasonló esetet. A különbség, hogy nálam a Link úgy szerepel. ahogyan annak lennie kell, ráadásul nekem minden működik tökéletesen, csak van ez az üzenet...
-
Sziasztok!
Böngésző console ad vissza nekem egy hibát, egészen pontosan nem is egyszer az alábbit:
The service worker navigation preload request was cancelled before 'preloadResponse' settled. If you intend to use 'preloadResponse', use waitUntil() or respondWith() to wait for the promise to settle.
És ami azt illeti, fogalmam sincsen, hogy ezt mire írja, mit töröl és azt miért. Van valakinek ötlete rá? Mit nézzek meg, ha ez írja?
A másik, amit ír és nem egészen értem:
Refused to display 'https://www.youtube.com/' in a frame because it set 'X-Frame-Options' to 'sameorigin'.
Namost egyfelől azt nem értem, hogy miért írja 5x, ha csak 4 videó van berakva, másfelől nem állítottam neki semmi paramétert, sőt, a gyártiakat is kivettem.
Előre is köszönöm a válaszokat
-
-
-
Sziasztok!
Borzasztó láma kérdés, de sok helyen találkoztam már példákban vele, azonban nem egészen értem, hol és mikre kell vagy lehet használni a
return
parancsot. Valaki tud dobni róla egy magyarázót?Előre is köszönöm
-
válasz
nevemfel #8939 üzenetére
Két dolog végett igazat adok neked, amit nem vettem számításba: A CSS, illetve az, hogy más is belenyúlhat. Ugyanis utóbbi esetemben nem játszik, én magam csinálom, amit szeretnék és [töröm a kezeit] elv működik, ha abba bele akarnak piszkálni
martonx: Most, hogy példával éltél, már látom, mire gondoltok, mint komplex projekt. Így érthető az érv és el is fogadom
-
válasz
nevemfel #8936 üzenetére
Valóban. Ha például mint írtam, egy komolyabb játékot ír valaki, ott el lehet nézni. Vagy "komolyabb projekt", ahogy írtátok. De ami nekem felkavaró, amikor meglátok egy egyszerű Weboldalt, ami pár sok szöveg és pár kép; Van, aki azt is több ezer sorban oldja meg. De minek?
-
válasz
Silεncε #8935 üzenetére
Láttam már pl 4-5.000 soros weboldalakat. Amit ha valaki átgondoltan csinál meg, akkor nem lesz több pár száz sornál. Egyébként nem tudok neked hivatkozást adni a Google tiltásról, ezt egy Webprogramozótól hallottam. Hogy van-e igazság tartalma, azt nem én fogom eldönteni.
-
válasz
Silεncε #8930 üzenetére
Szeretek mindent a lehető legegyszerűbben csinálni. Ráadásul úgy, hogy nem függök senkitől.
Nem tudom, milyen programra gondolsz, ami több ezer sort vesz igénybe. Ha nem egy 3D komplex 8 órás menetidővel rendelkező, böngészőből futtatott játékot írsz, akkor hová használsz ennyi sort? Ilyen méreteket már a Google keresője is tiltólistára tesz. -
-
-
-
Sziasztok!
Ismételten szeretném zargatni a nálam komolyabb szintű JS programozókat. Van egy CSS kódom, ami az alábbi kinézettel rendelkezik:
#slider {
-webkit-appearance: none;
background-color: rgba(0, 0, 0, 0.0);
}
#slider::-webkit-slider-thumb {
-webkit-appearance: none;
appearance: none;
height: 30px;
width: 60px;
background: url('https://iamthelink.com/iamthepicture.png');
background-size: cover;
}Az a kód, amin dolgozom, azonban nem engedheti meg magának, hogy ilyen formában CSS-t használjon. Éppen ezért ezt szeretném átkonvertálni a JS nyelvezetére.
Tudtok ebben segíteni? A fő probléma a Webkit formával van, illetve a slider-thumb meghívásával.Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
-
Sziasztok!
Amikor JS-el kiolvastatok egy JSON fájlt, paraméterek nélkül pl Console.log-ba, akkor azzal kezd, hogy a kilistázás előtt a böngésző egy lenyitható "mappába" teszi az adatokat, majd pedig mellé írja, hogy hány elemet tartalmaz (pontosabban {} részt.) Az lenne a kérdésem, hogy ezt ki lehet olvastatni külön? Tehát cél, hogy töltse be pl N változóba a json fájl szektorainak darabszámát.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
-
Sziasztok!
Választ keresek egy anomáliára. Itt van ez az oldal. Kimondottan jópofa és hasznos megoldások vannak rajta. Amik működnek JSFiddle-ben, CodePen-en, stb. De abban a pillanatban, hogy felteszem a saját szerveremre egy HTML fájlba (példa), az összesnek a JS-e hibára fut. Megjelenik a hiba a Console.log alatt is, de nem látom a miértjét, ha egyszer mindenhol máshol (tesztoldalak) működnek.
Mi lehet ennek az oka?
-
-
-
-
Sziasztok!
Van egy CSS opció arra, hogy az ugratott görgetés mit csináljon. Nálam két eset játszik: Vagy simán odaugrik, vagy használom a
scroll-behavior: shooth;
elemet, hogy animáltan menjen a helyére. A kérdésem az lenne, hogy van-e opció arra, hogy ezt (pl gombnyomásra) JS alól kezeljem? -
-
Sziasztok!
Léteznek egyszerű parancsok, amelyekkel le lehet kérdezni az adott képernyő felbontását [
screen.width; screen.height;
].
Ez az adat azonban nem egyenlő a böngésző által megjelenített tartalommező felbontásával és ez platformonként változik, még ha maga a böngésző szoftver ugyan az is.Az lenne a kérdésem, hogy ezt az adatot le lehet valahogyan kérdezni? Tehát hogy mekkora felbontás az, amibe az adott platformon az adott böngésző megjeleníti a tartalmat.
Előre is köszönöm a választ!
-
-
Sziasztok!
Még egy kérdés. Összedobtam egy JSFiddle-t róla.
Látható, hogy a felhasznóló kétszer látja ugyan azt, holott 2 teljesen eltérő módon lett megalkotva. A problma az, hogy míg a második is szép, nem működik. Ennek mi az oka? Consol.log azt dobja ki, hogy nincs definiálva, mint HTMLXElement. De szerintem meg igen... -
-
-
Sziasztok!
Bemásolok nektek egy kódrészletet, mert nem értem, mi lehet a gond:
setInterval(animation, 5);
function animation() {
if(logoanimation < 10) {
clearInterval(animation);
alert("Megállt");
}else {
logoanimation = logoanimation - 1;
lp.marginTop = logoanimation + "px";
}
}Mint látható, állítok egy intervallumot, aminek időzítője szerint a megadott értékenként le kell futnia. A gond az, hogy bele van írva a megállítási parancs, amit nem hajlandó végrehajtani. Azért van benne az alert elem is, de valahányszor leokézom, újra feljön, innen veszem, hogy nem áll le. Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a megoldást
-
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
-
-
Sziasztok!
Nem vagyok 100% biztos benne, hogy ez JS kategória lenne, de hátha.
Hogyan csinálják azt (számtalan Weboldal), hogy nem tölti be az egészet, csak ha elkezdesz legörgetni egy szintig? -
-
-
-
válasz
martonx #8850 üzenetére
Erre gondoltam én is, de nem működik...
Bár lehet, csak én rontom el -
Sziasztok!
Adott egy form, amin belül vannak option-ok és ez egy lenyíló lista, gyári kivitelben. Nem kell semmit programozni azon, hogy ha rákattintunk, akkor nyíljon le, ezt alapértelmezetten csinálja. Itt összedobtam egy példát rá, amit szeretnék tovább fejleszteni. A példában ez a form nem látszik, ám egy gomb JS funkcióval láthatóvá teszi. Azonban szeretném, ha amint megjelenik (tehát display=block), azonnal le is nyílna.
A kérdés az lenne, hogy mit kell beírni ehhez a JS-be?
Előre is köszönöm! -
-
Sziasztok!
Ismét betalálok hülye kérdéseimmel, de kíváncsi vagyok, mert nem találok rá választ, bár meglehet, csak rosszul keresek.
Adott az Alert box. Ennek van például ilyen verziója, ahol 2 gomb van és annak függvénye a cselekedet, hogy mit nyomsz meg, illetve vannak text-input-al rendelkezők, stb.Én olyat keresek, illetve arra keresem a választ, hogy a belinkelt verziót testre lehet-e szabni? Vagyis több gombot szeretnék rá, egyedi feliratokkal. Ez megoldható?
Előre is köszönöm a választ
-
Köszönöm a válaszokat, így már tudom, milyen irányba kell nézelődnöm
-
Sziasztok!
Szeretnék egy rámutatást kérni. Nem tudom, hogy JS-ben kivitelezhető-e, de remélem.
Adott egy felállás, ami mondjuk annyi, hogy van a Weboldalon egy beviteli mező és egy gomb.
Ezt akárhányan meg tudják nyitni egyszerre. A beviteli mező csak azonosítás végett kell. Tegyük fel, megnyitják ezt 5-en, mind az 5 bevitel ki van töltve, legyen adott Robi, Elemér, Albert, Géza és Veronika.
Ha valamelyikük rányom a saját felületen található gombra, az oldal elküldi az azonosítóját (nevét) a többieknek, és mindenkinél megjelenik ez (mondjuk egy <div id="demo"></div> részben).Tehát az érdekelne engem, hogyan oldható meg, hogy az oldal lefrissítése nélkül is megjelenjen, ha egy másik gépen megnyomják a gombot. Remélem érthető, hasonlóra gondolok, mint az online üzenetküldés, csak nem kell megjegyezne semmit, csak abba az egy demo-ba beírni, hogy ki nyomta meg utoljára.
Bízva abban, hogy megoldható, előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
-
Sziasztok!
Elakadtam a randomgenerátor használatával. Tudtok ebben segíteni?
Példa: LINK
A példában benne van a feladat, de minden esetre leírom ide is: A gomb feladata: Megnyomását követően az a 9 DIV egység, ami a "randomizator2000" -en belül található, behívásra kerül a JS-be. Ezután random kiválasztódik egyikük, aminek .innerHTML értéke szintén egy random, pozitív egyész számra beáll (pl 1 és 25 között). Példa: Gombnyomást követően fentről a negyedik DIV szövege 13-ra módosul. A feladatot úgy kell megoldani, hogy a JS írásakor mi adjuk meg, mely azonosítók játszanak, vagyis melyek közül kell kiválasztania a programnak egyet.Előre is köszönöm
-
-
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy egyáltalán megoldható-e? Mert ebben sem vagyok biztos.
Adott egy kód, itt van JSFiddle-ben. Adott 4 gomb, amikhez rendelve van 4 rejtett Div. Első gomb az elsőt jeleníti meg, második a másodikat és így tovább.
A célom azonban az lenne, hogy a megjelenítés sorrendje úgy alakuljon, ahogyan a gombnyomások történnek. Például rányomok a pirosra, majd a zöldre, ezek szépen egymás alá is kerülnek. Aztán rányomok a kékre, ami bekerül a kettő közé, mivel a HTML forráskódban ez a sorrend. Csakhogy szeretném, ha a kék alulra kerülne, tehát a megjelenítési sorrend legyen a gombnyomások sorrendjének függvénye.
Kivitelezhető ez?
Előre is köszönöm! -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Mesterséges intelligencia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nintendo Switch 2
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Parfüm topik
- Subaru topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Gamer Asztali Számítógép Eladó i5, GTX 1050, SSD + HDD!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest