- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- A Sony bemutatta eddigi legjobb és legdrágább zajszűrős fejhallgatóját
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Yettel topik
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amartus
senior tag
-
emvy
félisten
Persze, az Oracle rak bele a legtobb energiat. Vicces modon az Oracle kozutalatnak orvend az OSS kozossegben, pedig az OSS egyik legfontosabb kontributora a Java miatt.
-
Lortech
addikt
Nem olvastam a cikket, de vagy hülyeséget írtak, vagy félrevezetően írták, vagy féltreértelmezted (valószínűleg utóbbi). A "java" használata továbbra is teljesen ingyenes. A 8-as verzió támogatása szűnik meg 2019-ben, a támogatásért kell fizetni onnantól kezdve, ha igénybe szeretnéd venni. Tehát továbbra sem akadályoz meg semmi abban, hogy 8-as verzió legutolsó kiadását használd az ingyenes támogatás lejárta után is. De ajánlott gyorsabban átállni újabb verziókra.
-
emvy
félisten
-
Lortech
addikt
8-asnak nem szűnt meg a támogatása. 9-es egy köztes release, azért pörgetik ki. Végfelhasználóként használhatsz 8-ast vagy 10.0.1-est. Dev vagy üzemeltetőként meg úgyis azt használod, amelyiket épp kell.
-
cigam
titán
Hát még nem jelent meg, szóval...
Amúgy a régibe belelapozva nem tűnt rossznak, sőt! Persze attól is függ mennyire ismerős a programozás, mit a célod vele. Én az objektum orientáltság és a multiplatformosság miatt érdeklődöm a Java után. -
floatr
veterán
-
bambano
titán
az oracle azt hitte, hogy hozzá is csapódni fog az open source közösség, mint a sunhoz. ez nem jött be, fizetett erőforrást meg nem hajlandó rászánni. a régi sunos projekteket vagy forkolják, vagy megdöglenek maguktól. utána az oracle áttolja az apacshoz, ahol ugyanez vár rájuk. lásd hudson, openoffice, stb.
-
floatr
veterán
Springhez én spec egyáltalán nem használok semmit, mert egy idő után rájön az ember, hogy ezek a csiricsáré toolok, amikkel az xml-eket lemodellezik, csak az időpocsékolásra jók. Javascript tekintetében viszont a netbeans volt nekem eddig a nyerő, bár most van pár újabb fizetős plugin JS frameworkökhöz, amit nem akaródzik megvenni, azok lehet h jobban muzsikálnak, mint az alap.
(#8585) mobal viszonylag ritkán debuggolok, így nem érzek nagy különbséget a kettő között. A múltkor az egyik kvázi kollégám, aki liferay bundle-okat gyárt, kidebuggolt valami komponenshibát, de fogalmam sincsen h mit használt hozzá. Egy a problémám ezzel az egész felvetéssel, hogy mint minden ilyen konkurenciaharc esetében itt is van egy erős hype train, divat belekötni hangulati alapon dolgokba, miközben a makacs tény az, hogy az eclipse egyelőre ipari standard, az idea egy második szereplő, a netbeans meg az apache foundation kezei közt fog kimúlni.
-
DarkByte
addikt
Teljesen jól elvagyok Spring-el a community IDEA-val. Mondjuk átálltam egy ideje a Java config-ra és az XML-ezést mellőzöm. Ott ötletem sincs mennyit tud segíteni. Szerintem mivel ott is az autocompletion leginkább az XSD-nek köszönhető (azt pedig minden valamire való XML szerkesztőnek illik támogatnia) sok mindent nem vesztesz. Én körülbelül a kevert webes/backendes projekteknél hiányolom a HTML/Javascript highlight-ot, de ott kinyitom az adott részprojektet Atom-al.
-
Aethelstone
addikt
Köszönöm.
Semmi különlegeset, csak ilyen sufni projectet próbálok. Cd-dvd katalógus, fogyasztási adatok, pár tábla, valami. Az igazi cél, hogy kicsit képbe szeretnék kerülni a hibernate-tel és a maven-nel. MySQL vagy PostGreSQL adatbázison.
Eclips-nél amiben belefutottam és nem tudtam mit kezdeni vele az a maven repository-k voltak. Ami példát én találtam, az egy webapp-t csinált, de amikor a maven-t állította be, akkor én a sajátomon nem találtam azt az artifact-ot, amit a példa használt. Sőt, igazából egy webapp-s volt csak a listában, holott a példa vagy húszat felsorolt.Erre a Swing, Hibernate, Maven, Eclipse vonósnégyes(plusz a többi szar) bőven jó

-
floatr
veterán
A hibernate-tel ismerkedem továbbra is, és a hivatalos doksiban maven-t használnak.Eclipse EE-t használok, ebben van maven. Kérdés elég-e a beépített, vagy töltsem le és úgy használjam. Illetve kell-e még valami, hogy gördülékenyen tudjak ismerkedni?
Ettől függetlenül, ha valaki tudna jó tutorial-t eclipse-hibernate-maven vonalon, ami részletes,érthető, azt megköszönném. Felület szerkesztőnek, tervezőnek mit ajánlotok? Mert gondolom a swing idejétmúlt.Nem sok értelme van leszedni külön a maven-t. Persze aki ilyen cmdline matyi, az jobban boldogulhat vele, de a plugin egész jól elpöcög az alapvető dolgokkal.
-
Aethelstone
addikt
Nah tutorialt a guglival pillanatok alatt találsz. És sem tudnék mást, csak beírni és a találatokból szemezgetni. Mi a terv? Mit szeretnél csinálni?
Szerk:
Rendes voltam:

http://www.mkyong.com/hibernate/quick-start-maven-hibernate-mysql-example/
http://viralpatel.net/blogs/hibernate-maven-mysql-hello-world-example-xml-mapping/
http://www.technicalkeeda.com/hibernate-tutorial/maven-hibernate/how-to-create-hibernate-application-using-eclipse-and-maven -
Aethelstone
addikt
A hibernate-tel ismerkedem továbbra is, és a hivatalos doksiban maven-t használnak.Eclipse EE-t használok, ebben van maven. Kérdés elég-e a beépített, vagy töltsem le és úgy használjam. Illetve kell-e még valami, hogy gördülékenyen tudjak ismerkedni?
Ettől függetlenül, ha valaki tudna jó tutorial-t eclipse-hibernate-maven vonalon, ami részletes,érthető, azt megköszönném. Felület szerkesztőnek, tervezőnek mit ajánlotok? Mert gondolom a swing idejétmúlt.A Swing nem idejétmúlt és gyakorlatilag semmi köze ahhoz, hogy maven vagy hibernate.
A Swing az egy grafikus framework, amivel vastagklienseket tudsz fejleszetni, desktop alkalmazásokat. A Hibernate pedig egy ORM réteg, ami az alkalmazásod és a DB közötti kommunikációt van hivatva megkönnyíteni. Használható együtt a Swinggel.
A maven meg egy fordító és függőségkezelő keretrendszer. Swinggel IS használható.
-
Lortech
addikt
Ezt generálja ki az eclipse és működik is. Viszont a fordító áthúzza a buildSessionFactory() metódust és jelzi, hogy elavult. Ettől még fut. Ehelyett a tutorialban lévőt próbáltam és az meg az előző hsz-ben lévő hibát produkálja. Erre van a srác megoldása, amit linkeltem.
Tehát, ha ez lejárt és a tutoriálban lévő meg picit problémás, akkor arra lennék kíváncsi, hogy akik ezzel dolgoznak, azok hogyan használják a util fájlt.
A hibernate-ből 4.3.5, adatbázis alatta mysql 5, az ingyenes. Java 7és 8. mindkettőt kipróbáltam illetve netbeans8 és eclipse kepler EE. De eclipse-ből megnéztem a luna-ban is. Ezekből adódó problémát nem észleltem. A hibernate 4.2.13-as verziót nem próbáltam.
A config fájl a helyén, mert az álatad is megadott jól lefut. Csak az van benne, mint a tutoban.[link]
Első válasz, +update szekció. -
MrSealRD
veterán
Ezt generálja ki az eclipse és működik is. Viszont a fordító áthúzza a buildSessionFactory() metódust és jelzi, hogy elavult. Ettől még fut. Ehelyett a tutorialban lévőt próbáltam és az meg az előző hsz-ben lévő hibát produkálja. Erre van a srác megoldása, amit linkeltem.
Tehát, ha ez lejárt és a tutoriálban lévő meg picit problémás, akkor arra lennék kíváncsi, hogy akik ezzel dolgoznak, azok hogyan használják a util fájlt.
A hibernate-ből 4.3.5, adatbázis alatta mysql 5, az ingyenes. Java 7és 8. mindkettőt kipróbáltam illetve netbeans8 és eclipse kepler EE. De eclipse-ből megnéztem a luna-ban is. Ezekből adódó problémát nem észleltem. A hibernate 4.2.13-as verziót nem próbáltam.
A config fájl a helyén, mert az álatad is megadott jól lefut. Csak az van benne, mint a tutoban.Nálam 3.6 van...de korábban 4.1 volt amit használtam úgy emlékszem és ott sem volt gond.
Igazából a lényeg nem változott. A HibernateUtil osztályod feladata, hogy 1 darab sessionFactory-t példányosíts benne és ezt el tudd kérni tőle.
Úgy tűnik az újabb verziókba kicsit tekertek a dolgon... Később kipróbálom nálam mi a helyzet.
-
MrSealRD
veterán
Hibernate-ben kérnék segítséget. Csinálom, csinálnám a tutoriált a honlap alapján, de abba futottam bele, hogy az hibernateutil.java-ban lévő kód nem jó. Ugyanis azzal az üzenettel száll el, hogy a hibarnaze.dialect-et nem tudja betölteni. A neten keresgélve egy pakisztáni vagy indiai emberke szintén belefutott ebbe a problémába és írt is rá megoldást, de az azért nem tetszik, mert beleégette a hibernate.cfg-xml fájlnevet.
Itt a tutoriál kód, középtájon:[link]
Itt a srác megoldása:[link]
És megint más kódot generál az eclipse és a netbeans is, mint ami a tutorialban van.A kérdésem az, hogy aki használja a hibernate-et, leírná, hogy milyen módon valósítja meg a SessinFactory-t a hibernateutil-ban? Verzió: 4.3.5
Köszönöm.
Itt egy HibernateUtil.
public class HibernateUtil {
private static final SessionFactory sessionFactory;
static {
try {
// Create the SessionFactory from standard (hibernate.cfg.xml)
// config file.
sessionFactory = new AnnotationConfiguration().configure().buildSessionFactory();
} catch (HibernateException ex) {
// Log the exception.
System.err.println("Initial SessionFactory creation failed." + ex);
throw new ExceptionInInitializerError(ex);
}
}
public static SessionFactory getSessionFactory() {
return sessionFactory;
}
}De milyen DB-vel próbálkozol? A hibernate config fájl a helyén van? Az hogy néz ki nálad?
-
chabeee
aktív tag
Hibernate-ben kérnék segítséget. Csinálom, csinálnám a tutoriált a honlap alapján, de abba futottam bele, hogy az hibernateutil.java-ban lévő kód nem jó. Ugyanis azzal az üzenettel száll el, hogy a hibarnaze.dialect-et nem tudja betölteni. A neten keresgélve egy pakisztáni vagy indiai emberke szintén belefutott ebbe a problémába és írt is rá megoldást, de az azért nem tetszik, mert beleégette a hibernate.cfg-xml fájlnevet.
Itt a tutoriál kód, középtájon:[link]
Itt a srác megoldása:[link]
És megint más kódot generál az eclipse és a netbeans is, mint ami a tutorialban van.A kérdésem az, hogy aki használja a hibernate-et, leírná, hogy milyen módon valósítja meg a SessinFactory-t a hibernateutil-ban? Verzió: 4.3.5
Köszönöm.
használsz valami keretrendszert?
-
cacattila
csendes tag
Ha olyan POS terminállal akarsz soros porton kommunikálni, ami bankkártyákat is elfogad, valamint a terminál (és a rajta futó alkalmazás) hitelesített, azaz használható bankkártyás vásárlás során, akkor nagyon kevés esélyed van arra (inkább semmi) hogy érdemi információt nyerjél ki soros porton keresztül. Persze egészen más a helyzet, ha van lehetőséged a terminálra saját alkalmazást telepíteni, innentől kezdve nincsenek korlátozások

-
Aethelstone
addikt
Ha szabvány, soros portos, akkor szerintem nincs más dolgod, mint a POS doksi alapján megírni az illesztést. Még valami, de ez már hardveres és apróság. Ha a fogadó gépen nincs soros port, de van USB, akkor egy soros/USB átalakító is kiválóan működik.
-
Aethelstone
addikt
POS terminál kezelésére, konkrétan bankkártya olvasó, kellenne információt, dokumentációt összeszednem és megnézni a technológiát.
A google-ban megnéztem és találtam olyan példát, ami a javax.comm-ot használja, de ez nincs benne jdk7-ben. Az oracle honlapján is megtaláltam ugyanezt(javacomm api 3.0), de azzal sem értem semmit. Azt nehezen hiszem, hogy a soros porti kommunikáció kiment a divatból, legfeljebb a használata háttérbe szorult.Most akkor merre induljak?
https://code.google.com/p/java-simple-serial-connector/
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Star Wars rajongók
- Hardcore café
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Asztalos klub
- Gaming notebook topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Samsung 990 Pro 2TB-os PCIe 4.0 M.2 NVMe 2280 SSD, bontatlanul, 2 év garival eladó!
- ADATA Legend 900 Pro 2TB-os PCIe Gen4 M.2 NVMe 2280 SSD, bontatlanul, 5 év garival eladó!
- AMD R7 350X és RX550 VGA kártyák
- Megvigyázott, 3,5 éves, 128 Gb, iPhone 13, 81% akku
- Teljesen ÚJ - iPhone 17 Pro 256 GB Kártyafüggetlen - Fóliás - 0 ciklus - Apple garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS DUAL MINI RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- Dell Optiplex 3020 MT,i3-4130,8GB RAM,128GB SSD,WIN10
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime X570 R7 5700 64GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman S2 TG FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest