Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zoli58

tag

válasz kerlas #20 üzenetére

Én pár napja raktam fel az iuVCR-t, és nagyon tetszik
    csupán egy bajom van (lesz) vele: 30 nap múlva lejár.....és még nem találtam pénzt ;) hogy megvegyem

• yogibear

addikt

Idézet egy másik fórumból:

1.
    Az IUVCR v4.7.2.285 az 5.3.6-os Btwincap-pal nálam tökéletes, kb. 6-8 filmet vettek már fel távollétemben. Ebből kettőt DivX 5.05, 768x576, fastest, 1 pass quality based 93%, deinterlace all frames, key 300.
    Cirka 1500-1700 kByte/sec, 576x432-be átlökve ugyanúgy néz ki, mintha 19-es PICVideo MJPEG-ből raktam volna át.
    Ja, DivX-hez persze preview kikapcs, különben framedrop. Valszeg (99%) neked is kell preview-hoz a ''smart tee'' opció.

2.
    - a divx 5.05-ből melyik és milyen beállitásokkal ?

- A fullfunkciós reklámtámogatott. Töredelmesen bevallom, a gain-trickler vagy tryclert vagy mi a szöszt véletlenül letöröltem a telepítés után. Eddig még nem hiányzott - igaz, nincs is internet azon a gépen. Így nem okvetetlenkedik a háttérben.
    felvétel: -b1q 3.0 -psy 0 -key 300 -d 3 -sc 50 -pq 1 -profile 0
    vagyis 1pass, qbased qua3.0, psychoizé meg preproc nincs, keyfr 300, deinterlace all frames, scene tresh 50, perf/qual fastest, GMC Bidir Qpel nincs, profil nincs.
    Ja, IUVCR-ben YUY2 színformátum volt.

3.
    - a 768*576-os felvételed mekkora méretű és milyen hosszú, illetve mekkora méretű a leméretezett (576x432), csak a video mérete, hang nélkül ?

- A teletextben kb. másfél órásnak kiírt filmek előtti-utáni 5-5 perc ráhagyással úgy 7-8 GB körül, mono 48k hanggal véve - a TV kártyám stereo-t úgysem tud. Az 576x432 fájlok mérete 701MB mínusz a 32k 16bit mono MP3 CBR hang - . Na jó, tán 650-660 MB között voltak, mindenesetre valahol 1100-1200 közötti bitráta jött ki, a filmek hossza olyan 80 perc lett a reklámirtás után.
    Szűrők: resize prec. bili, dynamic noise reduction 8, delogo 1.3
    Tömködés: orig 2pass, write mv file (bár mintha nem sok haszna lenne az 5.03-as DivX-től), perf/q slowest, key 300,
    enc as progr (már semmi deinterlace!), psy vagy prep nincs (ezzel még játszani kéne, hogy jobb), de bidir igen.
    Hagyhatod a 300-as key-t, vágásnál azzal csak kicsit több a macera, mint a 25-el. 2pass-nál úgyis job-ba mented előbb, akkor meg vághatod, ahol tetszik.

[Szerkesztve]

• perempe

veterán

Megpróbálnád xvid-del, 0 deinterlacing, 720x576 felbontás mellett, quality 88? (Wav audio).

Új hozzászólás Aktív témák