- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darko
senior tag
válasz
balogh0211 #81 üzenetére
Pedig kell! A useredhez kell jelszót beállítanod, és azt kell oda beírni, csak jgy hajlandó elindítani az időzített felvételt.
-
balogh0211
csendes tag
Sziasztok!
Abban kellene nekem segítség, hogyha az iuVCR-rel időzitett felvételt szeretnék készíteni, akkor a beállítások végén miféle jelszót akar, mert nekem a gépen nincs jelszó beállítva a bejelentkezéshez. -
amdni
aktív tag
Heló!
Iuvcr programmal van olyan problémám, hogy winfast tv 2000 xp expert kártyával használom, és ha felveszek vele adást, nem mindig veszi fel a hangot. Ilyenkor a crossbar opcióba kell bemenni.
Találkozott valak ilyen problémával? -
Alexej
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy kérdésem:
iuVCR v4.10.0.371 programot szeretném használni, de nem tudom a Capture Formatot 320x240 fölé állítani... Ha valaki tudná a megoldást szívesen olvasnám...
Köszi....
[Szerkesztve] -
A.P.I.
aktív tag
Megoldódott...lol. ezt a szart...csak úgy működik a schedule, ha elindítod a progit, beállítod az időzítést és leállítod(!) a progit...ppfffff, ez viccc
-
A.P.I.
aktív tag
Vki tudna abban segíteni, hogy az iuVCR 4.9.4.360 miért nem vesz fel időzítve (schedule)?
Mit cseszhettem el?
Köszi -
fireman
tag
Bármilyen formátumban,kodekkel digitalizálok vhs-ről mindig szálkás lesz a kép.
...ezt mi okozza?
Pixelview tuner,Amd 2800+,512mb ram -
ggx
tag
valaki tudna segíteni, hogy hogyan lehetne beállítani, hogy ha pl 1 fps-el digizek, akkor ne mentse el az összes frame-et, és a lejátszást állítsa ilyen lassúra, hanem másodpercenként csak 1 frame-et mentsen
szal az fps ne a lejátszásra, hanem a felvételre vonatkozzon a digizésnél az avi fájlban -
Fanyuvo
tag
IuVCR-nek van egy olyan ''stikk''-je, hogy ismeri ha valaki nem legalba hasznalja. Ilyenkor tunik el a video ful, elkezd tomoritetlen avi-ba felvenni... ilyesmi. Miota eredetibe hasznalom ezek a gondok eltuntek. Mondjuk egy bosszanto hibaja miatt mar attertem a ChrisTV-re.
-
Sixkiller6
őstag
hmm
sok okosat olvastam itt, megyek próbálkozni -
amdni
aktív tag
Hali!
A filterekről hol találok leírást, hofy melyik mire jó és mikor kell használni pl. a virtual dubban?
Rádió adást winfast tv 2000 xp expert kártyával időzítve milyen progival tudok felvenni? -
bar
csendes tag
Nézd meg,hogy a szolgáltatások között nincs e letiltva a feladatütemező(azt használja)..
Automatán kell lennie.Én az XP-AntiSpy_v3.8hun progival tiltottam le.,vissza kellett raknom aut.-ba.Más hasonló progi is letilthatja.A felhasználót és a jelszót is pontosan kell beírni mert nem fog elindulni. -
Wolfskin
őstag
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a Shedule miért nem indul el? Rengeteget szöszmötöltem vele, de nem vesz föl az adott időben. Pedig már a passwordot is beállítottam, mert azt kérte, hogy a felhasználó jelszóval legyen bejelentkezve...
Van valami tippetek?
Üdv,
W -
amdni
aktív tag
Hali!
Én is iuvcr-el veszek föl tv-ből, de mjpeg-be tömörítem, és azt alakítom át divx-be. Az iuvcr filter menüjében milyen filtert kell nekem ebben az esetben betennem? És egyáltalán milyet érdemes? winfast tv 2000 xp expert tv kártyám van.
Aki tud ebben segíteni légyszi írjon. -
amdni
aktív tag
Hali!
Én is iuvcr-el veszek föl tv-ből, de mjpeg-be tömörítem, és azt alakítom át divx-be. Az iuvcr filter menüjében milyen filtert kell nekem ebben az esetben betennem? És egyáltalán milyet érdemes? winfast tv 2000 xp expert tv kártyám van.
Aki tud ebben segíteni légyszi írjon. -
drankenhal
csendes tag
mindenkinek:
eddig számtalan felvevôprogramot próbáltam ki, a legjobbnak a iuvcr és a fly2000tv tûnt. az utóbbi speciel a 9 bites philips-chipes kártyáknak készült, illetve ezek a kártyák tudják teljesen kihasználni.
a iuvcr kitûnô program, csak ''meg kell találni azt a mennyiségû pénzt, amivel meg lehet vásárolni.'' ha pedig ''meg van vásárolva'' akkor többé nem fogtok abba a problémába ütközni, hogy eltûnik a Video-fül, vagy néha nem indul el a felvétel. ha egyszerûen akartok felvenni egy filmet és nem kívántok órákat áldozni a felvett anyag átdolgozásán, akkor a következôket javasolom:
1. töltsétetek le a Cyberlink PowerVcr nevû programját és installáljátok fel. Ezzel egyidejûleg nyertek egy DItlYuY2.ax nevezetû filter-t, amit a IuVcr-ben utólag engedélyeztek. Ezzel megoldódik a valós idejû deinterlace. Ez a filter nemcsak jó képminôséget eredményez majd, hanem bizonyos mértékig a felvett anyag fájlmérete is csökkenni fog.
2. ha bírja a procitok, akkor a 768x576-es felbontás ajánlott, ha pedig nem akkor a 384x576-os, vagy kísérletezzetek magatok - a lényeg az, hogy lehetôleg 576 soros anyagot rögzítsetek. a felvett anyag felbontását a virtualdub programmal utólag át lehet méretezni tetszôleges felbontásba (4:3-as képarányba), de a legtöbb médialejátszó felkínál egy olyan opciót, hogy a videó-fájlokat 4:3-as felbontásban játssza le, így az átméretezéssel sem kell feltétlenül bajlódni.
3. jó, ha az audió mindig wav formátumban rögzitôdik (ajánlatos a 44100khz 16bit mono/stereo), ezt utólag a virtualdubban át kell alakítani mp3-ba, így a fájlméret is jelentôsen csökken.
3. ha a videó és az audió nincs szinkronban, akkor a felvett anyagot (legyen, mondjuk v1.avi) nyissuk meg a virtualdub-bal, majd a Video fülben pipázzuk ki a Direct Stream Copy-t, majd újra a Video fülben: Frame Rate - Change so video and audio durations match -t kijelölni, majd mentsük le újra a videót (v2.avi).
4. Mindezek után nyissátok meg a v2.avi-t a virtualdubban, a hangot tömörítsétek mp3-ba (így lesz egy v3.avi). Ha a v3.avi esetében az audió nincs szinkronban a videóval, akkor a 3. lépést ismételjétek meg. (-> v4.avi)
5. ha minôséget akartok mindenekelôtt, akkor természetesen a tv-adást valamilyen lossless codec-kel ajánlatos lementeni (ehhez viszont sok szabad hely szükséges a hdd-n, viszont nem kell hozzá bikaerôs proci), majd az anyagot különbözô szûrôkkel feldolgozni, átalakítani, 2 lépésben tömöríteni, stb. - ez viszont nagyon idôigényes feladat.
6. xvid-del és divx-kszel igenis lehet élôben kódolni (inkább xvid-del, mint divx-kszel), legfeljebb a minôség nem lesz annyira jó, mint az 5. lépésben, de én több mint 100 filmet rögzítettem már így, és a minôség bôven elfogadható volt. a lényeg az, hogy jó jelt kapjon a tv-kártya, ne borsózzon a kép, stb... a nem túl erôs borsókat (zajokat) valós idôben (rözítés közben) kiszedi az alparysoft quality controllerje, próbálja ki mindenki, hogy jobb neki. általában elmondható, hogy minél tisztább a kép, annál kisebb lesz a rögzített anyag mérete.
7. akinek nincs jó hangkártyája vagy tv-kártyája, annak bizony zajos lesz a rögzített hang-anyaga. aki esetleg gagyibb pci-os és alaplapi hangkártyával is rendelkezik, az próbalja ki, hogyan alakul a hang minôsége, ha nem a pci-os kártyáját használja, hanem az alaplapit. (pl. nekem a via alaplapi megoldása sokkal jobb hangot produkált az 5.1-es pci-os cmedia-nál.) ha pedig 9 bites philips-chipes kártyátok van, akkor a probléma eleve fel se vetôdik, mivel az ilyen kártyák képesek a hangkártya megkerülésével rögzíteni a hangot, mégpedig elég tisztán.
8. rengeteg cikk született már ebben a témában, nézzetek körül a különb. fórumokon is, aztán kiváncsi vagyok nektek melyik megoldás válik be. -
borely
tag
kétmenetes kódolás :
1. Virtualdub nevü freeware progi+ Divx 5.11 pro vagy bundle beszerez
2. Vdubbal MJPEG film megnyit
3 Video: full processing mod
4 compression: itt kiválasztod a Divx codecet, beállítod a bitrátát, az interlace-t, és azt hogy first pass multipass (vagy vmi hasonló)
5: alternativa: a Divx deinterlace helyett használhatod a Vdub beépített deinterlace-jét is (a filters menü pont alatt találod meg igen meglepő módon)
5a: vagy mégjobb ha letöltöd hozzá a Deinterlace MAP nevü plugint, nálam ez csinálta legszebben a deinterlace-t
6: ÉS ITT JÖN A LÉNYEG !!! elmented a file-t de amikor ezt teszed az ablak bal alsó sarkában kipipálod azt a kis négyzetet ami vmi olyasmit ajánl fel, hogy ne egyből végezze a kódolást.
7. 4-6-ig megismétled a lépéseket annyi különbséggel, hogy a 4 lépésnél a ''Nth pass multipass''-t választod a legördülő menüből a többit hagyod változatlanul. Ezt is a 6 pont szerint kell elmenteni!!
8. A Vdub első legördülő menüjében találsz vmi olyasmit (nincs most ezen a gépen a Vdub, emlékezetből írok, ezért van a sok ''vmi olyasmi'') hogy Job control. Oda bemész, látod a két ütemezett projectedet. Nyomsz egy Startot és elmész aludni....................Szépeket álmodsz, megreggelizel, esetleg meg is ebédelszmajd megnézed a kítűnő minőségű, saját DivX movie-t.
PS: Az audio fül alatt sem árt babrálni egy kicsit, hogy a hang MP3 legyen, ne wav. -
borely
tag
SZVSZ simán a procid a szűk keresztmetszet! Ekkora felbontást nem bír el az én 3 Ghz-s P4-m sem. Bavallom, nekem az is meglepő, hogy Neked kisebb bitrátával frame drop nélkül elmgy ez az ''őrült'' felbontás. Ja és még vmi, semmit nem nyersz a minőség terén, ha a felbontást full-PAL felé emeled, sőt...
-
Speccy
aktív tag
szerintetek hogy lehetne ezt a csíkozódást megszüntetni?
http://www.freeweb.hu/nikkor/csik.jpg -
borely
tag
Millió fórumon ki lett tárgyalva, hogy a DivX (Xvid) NEM VALÓ VALÓS IDEJŰ FELVÉTELRE !!! Egyszerűen nem erre lett kitalálva.
A legjobb megoldás, szem előtt tartva a még elfogadható (30-40 GB) méretű köztes filet:
1: Capture MJPEG 768x576 Yuv2 quality19 (esetleg 18, ha nincs sok helyed, de az láthatóan rosszabb
2. Encode alacsonyabb felbontással, deinterlaccel, 2 MENETBEN Divx-vel vagy Xvid-del (ízlés dolga)
Így mindenképpem sokkal jobb minőségű végeredményt kapsz, igaz sokkal töb munka és főleg processzoridő árán ( A fenti cerkán szerintem 1 napig is eltart a kódolás)
Ha nagyon nincs lemezterületed akkor még elfogadható eredményt ad , ha MPEG2-be veszel fel és aztán reencode divx-vel... Ez persze IuVCR-ban nem megy, de általában a karihoz adott szoftverek tudják. -
zoli58
tag
Kísérletezgetek az IUVCR-rel...
felvétel TV-ről divx5-be, 1024x768 felbontásban
alacsonyabb bitrátával (amikor a proci jobban dolgozik, mert erősebben tömörít-jól tudom?-) megy a dolog, nincs képdobálás
ha magasabb bitrátát állítok (5000 felett), akkor elkezdi dobálni a képeket
pedig ilyenkor a proci terhelése kisebb
mi lehet az oka, mi a szűk keresztmetszet?
a vinyó írási sebessége nem lehet, mert tud 30-40Mb/sec-et, és még ha Huffyuv-val veszem fel, akkor is csak 10-12 MB/sec kell az íráshoz -
yogibear
addikt
A Vbr (variable, azaz változó bitrate) kódolás lényege, hogy a kodek nem ''pazarolja'' feleslegesen a sávszélességet. Ez utóbbi ugye a kbps, amit beállitasz, azaz kilobit/secundum, vagyis az egy másodpercre, avagy PAL rendszerben 25 képkockára jutó sávszélesség, például ha 1200kbps-t állitasz be, akkor 1200 kilobit jut 25 képkockára. Ott, ahol nincs mozgalmas jelenet, ott kevesebbet használ el a rendelkezésre álló sávszélességből, hogy jusson oda, ahol mondjuk egy csatajelenetet kell lekódolni. Azt ugye, hogy hol mennyit használjon, egymenetes kódolásnál nemigen tudja kiszámitani a kodek (egy picit azért próbálja), honnan is tudná, hiszen lineárisan dolgozza fel a filmet. Kétmenetes kódolásnál az első menetben csak a filmet ''nézi át'', hogy hova mennyit sávszélesség kell és csak a második menetben valósul meg a tényleges kódolás, az első menetben készitett logfile alapján.
Hogy jobb-e az 5.1 az 5.0x-nél, az szvsz szubjektiv. Neked kell eldönteni, próba alapján, mindkettővel lekódolsz egy kb 5 perces filmet és megnézed, melyik tetszik jobban.
Deinterlace-nél (legalábbis az 5.05-ben csak egy módozat van:
Deinterlace all frames.
A másik kettő: encode as progressive - úgy kódol, hogy nem deinterlace-el, illetve Encode as interlaced - ha a felvételed még nincs deinterlace-elve.
Ez utóbbi ugyanaz, mintha a Virtualdubban állitanál be egy deinterlace szűrőt.
[Szerkesztve] -
zoli58
tag
Mi a különsbég az 1-pass és a többi (multipass, stb) tömörítés között?
Mi az a psychovisual enhancement?
És milyen deinterlace módot használ, ill. melyiknek felel meg a választható két lehetőség?
Nekem most az 5.11 van fent, de kevesebb a beállítási lehetőség rajta, mint az 5.05-ön: mi a különbség a kettő között: jobb-e emiatt az 5.05?
Na egyelőre ennyi, köszi! -
emre33
addikt
nekem csatornakeresésnél azonnal kifagy a program ! vmi 5let ?
-
suste
veterán
esetleg tv kártyában is otthon vagy?
mert szeretnék felvenni tv-ből is, és a kártyából nem jön ki hang (a kártyába dugtam a fülest, és néma)
iuvcr tweaked driver van fennt (Felismerte, hogy Ashkey, +crossbar+tuner)
elötte Ashkey oldalró való driver volt fennt, és volt hang
melyik driver-t cseréljem le? a cross bar-ét? vagy a tuner-ét? (az Ashkey gondolom jó, mert felismerte) -
yogibear
addikt
Még egy kis Off
Ha meg vagy elégedve vele, akkor jó.
Csak azért bátorkodtam javasolni mást, mert használtam énis a ZA-t és pont az volt vele a bajom, ami a KPF-nél alap, hogy nem elég rugalmas. Vagyis nem tudom úgy konfigolni, ahogy én szeretném: melyik progi melyik port(ok)on mehet ki vagy be, mivel nem egy olyan portot is szeret(ne) használni, amelyeken át a nemkivánatos dolgok is közlekednek (lásd Msblast). Eklatáns példa, hogy nemegyszer ''kopogtat'' még mindig valaki a rendszer (system) által használt portokon, ami nálam alapból tiltva vagyon befelé.
Rábeszélni azért nem akarlak persze.
On -
yogibear
addikt
Idézet egy másik fórumból:
1.
Az IUVCR v4.7.2.285 az 5.3.6-os Btwincap-pal nálam tökéletes, kb. 6-8 filmet vettek már fel távollétemben. Ebből kettőt DivX 5.05, 768x576, fastest, 1 pass quality based 93%, deinterlace all frames, key 300.
Cirka 1500-1700 kByte/sec, 576x432-be átlökve ugyanúgy néz ki, mintha 19-es PICVideo MJPEG-ből raktam volna át.
Ja, DivX-hez persze preview kikapcs, különben framedrop. Valszeg (99%) neked is kell preview-hoz a ''smart tee'' opció.
2.
- a divx 5.05-ből melyik és milyen beállitásokkal ?
- A fullfunkciós reklámtámogatott. Töredelmesen bevallom, a gain-trickler vagy tryclert vagy mi a szöszt véletlenül letöröltem a telepítés után. Eddig még nem hiányzott - igaz, nincs is internet azon a gépen. Így nem okvetetlenkedik a háttérben.
felvétel: -b1q 3.0 -psy 0 -key 300 -d 3 -sc 50 -pq 1 -profile 0
vagyis 1pass, qbased qua3.0, psychoizé meg preproc nincs, keyfr 300, deinterlace all frames, scene tresh 50, perf/qual fastest, GMC Bidir Qpel nincs, profil nincs.
Ja, IUVCR-ben YUY2 színformátum volt.
3.
- a 768*576-os felvételed mekkora méretű és milyen hosszú, illetve mekkora méretű a leméretezett (576x432), csak a video mérete, hang nélkül ?
- A teletextben kb. másfél órásnak kiírt filmek előtti-utáni 5-5 perc ráhagyással úgy 7-8 GB körül, mono 48k hanggal véve - a TV kártyám stereo-t úgysem tud. Az 576x432 fájlok mérete 701MB mínusz a 32k 16bit mono MP3 CBR hang - . Na jó, tán 650-660 MB között voltak, mindenesetre valahol 1100-1200 közötti bitráta jött ki, a filmek hossza olyan 80 perc lett a reklámirtás után.
Szűrők: resize prec. bili, dynamic noise reduction 8, delogo 1.3
Tömködés: orig 2pass, write mv file (bár mintha nem sok haszna lenne az 5.03-as DivX-től), perf/q slowest, key 300,
enc as progr (már semmi deinterlace!), psy vagy prep nincs (ezzel még játszani kéne, hogy jobb), de bidir igen.
Hagyhatod a 300-as key-t, vágásnál azzal csak kicsit több a macera, mint a 25-el. 2pass-nál úgyis job-ba mented előbb, akkor meg vághatod, ahol tetszik.
[Szerkesztve] -
-
yogibear
addikt
-én is most így használom, és a felvételnél: 704*576 25, RGB 24bit, divx 4.12, 1pass quality, fast, 80% (érdekes, hogy a felvett kép nem olyan jó, mint 352*288 90%-nál, de mire vcd-t csinálok belőle -hogy asztali DVD-is nézhető legyen- addigra viszont szebb lesz)
Ha már divx, akkor ne RGB24, hanem YUY2.
Megúszod a menetközbeni RGB-YUV konverziót.
Másrészt, ha divx 4.12, és birja a gép, akkor 1 pass, slowest. Szvsz szebb képet ad, mint a help által ajánlott 'fast' beállitás. Plusz persze kipipálni a deinterlace-t
[Szerkesztve] -
suste
veterán
nem net miatt volt az újratelepítés
már írtam, a tv kártya miatt
tele volt már codec-kel, meg a driverek is keveredtek és van 1-2 tapasztalat:
-a legbizonytalanabb pont az xvid
nem mindegy hogy a sok variáns közül melyiket teszed fel
ez okoz ''fejtetőn az emberek''-et meg sok szopást (nesze neked nyilt forráskód)
sajna most még én sem tudom, hogy melyik a jó, ha valakinek van tapasztalata iuvcr+tv kártya(CPH05X)+xvid-del kapcsolatban, az ne tartsa magában!)
-ha iuvcr, akkor ha rajta van a kompatibilitási listán a kártya, akkor az iuvcr oldalán található tweaked driver, és tuti megy a dolog
-én is most így használom, és a felvételnél: 704*576 25, RGB 24bit, divx 4.12, 1pass quality, fast, 80% (érdekes, hogy a felvett kép nem olyan jó, mint 352*288 90%-nál, de mire vcd-t csinálok belőle -hogy asztali DVD-is nézhető legyen- addigra viszont szebb lesz) -
perempe
veterán
Csak a Celeronokat szidják. Nekem fogalmam sincs, csak annyi, hogy most egy Celeron 900@1200-ról írok, felvenni meg Athlon XP 1700+-ról veszek fel.Videókódolásban nagyságrendekkel jobb persze az AMD-s gép, de nem csak az órajel arányában jobb, mivel csak 270 Mhz van közöttük, ami kb +30% lenne, de teljesítményben 2,5-3x-os a különbség. Kérdésemre egyébként már érkezett válasz, egy 2700+-nak megfelelő Barton processzorral minden működik, még ez a nagyobb felbontású Xvid felvétel (-paraméterek fent-) is.
Most 2 komoly gondom van a programmal: MJPEG beállításokat nem tudom megváltoztatni (quality-t visszább kellene venni), hang nem indul egyből a fájl elején (- ez régebben ment).
Miért kellett újrainstallálni a Windows-t? (Nekem azóta nincs gondom, amióta megmutatták, hogy mi az a ZoneAlarm/AdAware/Spybot-S&D.)
[Szerkesztve] -
suste
veterán
na arról én biztos nem nyitok vitát
de azért annyit elmondok, hogy más oldalakon én pontaz ellenkezőjét olvastam
és nem azt mondom, hogy az igaz
inkább azt mondom, hogy mindegyik nagyon büdös, mert ennyire egyik sem veri agyon a másikat (persze, szerintem!)
sajna közben már újra telepítem a winfost
nagyon idegesít, hogy nem tudok jobb felbontást állít
a végén már a kép sem volt jó (pal, secam baromság) -
perempe
veterán
Próbáltad-e a linket #23-on? Nagyon tanulságos, nem gondoltam volna, hogy ilyen rosszak a Celeronok. Egyébként megköszönöm a segítségedet.
Kár, hogy erősebb gépben nem próbálkoznak meg vele.
Nekem annyi a gondom, hogy a felvett audio anyag torz, be kellett volna lőni a Mixer Input beállítást.
[Szerkesztve] -
perempe
veterán
Bővebben: link
Engem is meglepett.
[Szerkesztve] -
kerlas
tag
Üdv!
Egy kis tapasztalat:
IuVCR v4.8.4.328-at használok, egy Hauppauge WinTVGO TV karesszal, a procim, egy P4 2.4Ghz 800Mhz FSB-s, hyper treading bekapcsolva, a max felbontás, amit elvisz, DivX v5.1.1-el deinterlace mellett, az 720*540, de néha még ennél is elkezd frameket dobálni, tehát ilyen 1.7-es XP-kel, meg celékkel ne számítsatok túl sok jóra. Egyébként ha sok a hely, akkor ajánlott max felbontásba vágni, és valamilyen Mjpeg codecet használni, utána mehet virtualdub-al a deinterlace, meg az újratömörítés.
Oscar -
suste
veterán
hát nekem is ez a problémám!
most is próbálgattam, és már nincs is video fül
nem tudom miért lehet
de én már lemondtam az iuvcr-ről
pedig nagyon tetszene, eccerüen nekem mindíg lehal
maradta a showshifter, vagy a dscaler
egyébként a 3 közül messze a dscaler-nek a legszebb a képe -legalábbis nálam
viszont a ''judder terminator''-t vagy mit, azt ki kell kapcsolni, mert megfexik tőle a proci, egyébként meg sima tv-nél 3-5% csak
ja! még a virtualdub is jó felvenni, de tv-t nézni nem jó
[Szerkesztve] -
Damage
senior tag
Hello!
Nálam rendszeresen eltűnik a ''video'' fül a progiból. Többszöri újratelepítés után néha megjelenik. Néha úgy sem. (uninstall+regcleaner+a megmaradt file-ok manuális törlése) Ez mitől lehet? Csak nálam csinálja ezt? -
perempe
veterán
Nagyon jó codec az Xvid, 480x576 felbontással 88-as quality beállítással digitalizálok, 1700+-on 70% átlagos CPU load, 0 eldobott frame. Kb. 500KB/sec. wav (48KHz, 16bit, stereo) hanggal az anyag. Egyetlen zavaró, hogy a kezdetnél nincs hang, csak pár másodperc után ( - mindig szinkronban van egyébként), így ha több fájlra rögzítek (a méret limit miatt), akkor az összes fájl első 1-2 másodpercben nincs hang. Nektek van is van hasonló problémátok?
[Szerkesztve] -
perempe
veterán
Senki se próbálá meg egy normális P4 gépen? (Beállítások fent.)
-
suste
veterán
én 388*288, quality 93 nyomom, és hibátlan (celeron 2ghz)
egyetlen problémám, hogy a alaplapi hangkártya nagyon összeszedi a zajt
a proci terhelés általában 60-80% között mozog
ja és még valami:
ha sokat próbálkozom a minőség teszteléssel/beállítással, egyszer csak kiírja, hogy ezekkel a beállításokkal nem tud felvenni (ha mindent alapra teszek, akkor se)
csak akkor oldódik meg a problémám, ha visszaállítom az XP-t 1 nappal elöbbre
rohadt idegesítő, már lassan nem merek hozzányulni
amúgy te melyik iuvcr-t használod???
[Szerkesztve] -
perempe
veterán
Érdekelne pár screenshot, állítólag nagyo jó a VIVO-s Radeon képminősége.
Egyébként az iuVCR programban kipróbáltam a felvételt xvid codec-kel, működik is, de frameket dobálja: kb. 4 darabot hagy el másodpercenként 768x576 felbontás mellett, quality 80-85, Athlon XP 1700+. Ti is kipróbálnátok? Működik-e ez gyorsabb gépen? (Csak van itt Athlon XP 1700+ feletti processzor is.) Előre is köszönöm. (Az eredményeket itt tegyétek közre lehetőleg.) -
kepeszt
tag
Sziasztok!
Nekem az a problémám,hogy nem tudom konfigolni a vidokártyám--nem aktív a fül.
Tudna valaki segiteni? -
Elrood
őstag
http://www.tomshardware.com/video/20030530/index.html
Ez a cikk pont erről szól, próbáld kihámozni belőle. -
AGR-Crazy
csendes tag
Hali! lenne egy kerdesem hogy ha VHS kazit akarok digitalizalni akkor melyik codec es ott milyen beallitasokkal lehet elerni a legjobb minoseget... kosszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest