- Mobil flották
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
Új hozzászólás Aktív témák
-
yogibear
addikt
A Vbr (variable, azaz változó bitrate) kódolás lényege, hogy a kodek nem ''pazarolja'' feleslegesen a sávszélességet. Ez utóbbi ugye a kbps, amit beállitasz, azaz kilobit/secundum, vagyis az egy másodpercre, avagy PAL rendszerben 25 képkockára jutó sávszélesség, például ha 1200kbps-t állitasz be, akkor 1200 kilobit jut 25 képkockára. Ott, ahol nincs mozgalmas jelenet, ott kevesebbet használ el a rendelkezésre álló sávszélességből, hogy jusson oda, ahol mondjuk egy csatajelenetet kell lekódolni. Azt ugye, hogy hol mennyit használjon, egymenetes kódolásnál nemigen tudja kiszámitani a kodek (egy picit azért próbálja), honnan is tudná, hiszen lineárisan dolgozza fel a filmet. Kétmenetes kódolásnál az első menetben csak a filmet ''nézi át'', hogy hova mennyit sávszélesség kell és csak a második menetben valósul meg a tényleges kódolás, az első menetben készitett logfile alapján.
Hogy jobb-e az 5.1 az 5.0x-nél, az szvsz szubjektiv. Neked kell eldönteni, próba alapján, mindkettővel lekódolsz egy kb 5 perces filmet és megnézed, melyik tetszik jobban.
Deinterlace-nél (legalábbis az 5.05-ben csak egy módozat van:
Deinterlace all frames.
A másik kettő: encode as progressive - úgy kódol, hogy nem deinterlace-el, illetve Encode as interlaced - ha a felvételed még nincs deinterlace-elve.
Ez utóbbi ugyanaz, mintha a Virtualdubban állitanál be egy deinterlace szűrőt.
[Szerkesztve] -
yogibear
addikt
Még egy kis Off
Ha meg vagy elégedve vele, akkor jó.
Csak azért bátorkodtam javasolni mást, mert használtam énis a ZA-t és pont az volt vele a bajom, ami a KPF-nél alap, hogy nem elég rugalmas. Vagyis nem tudom úgy konfigolni, ahogy én szeretném: melyik progi melyik port(ok)on mehet ki vagy be, mivel nem egy olyan portot is szeret(ne) használni, amelyeken át a nemkivánatos dolgok is közlekednek (lásd Msblast). Eklatáns példa, hogy nemegyszer ''kopogtat'' még mindig valaki a rendszer (system) által használt portokon, ami nálam alapból tiltva vagyon befelé.
Rábeszélni azért nem akarlak persze.
On -
yogibear
addikt
Idézet egy másik fórumból:
1.
Az IUVCR v4.7.2.285 az 5.3.6-os Btwincap-pal nálam tökéletes, kb. 6-8 filmet vettek már fel távollétemben. Ebből kettőt DivX 5.05, 768x576, fastest, 1 pass quality based 93%, deinterlace all frames, key 300.
Cirka 1500-1700 kByte/sec, 576x432-be átlökve ugyanúgy néz ki, mintha 19-es PICVideo MJPEG-ből raktam volna át.
Ja, DivX-hez persze preview kikapcs, különben framedrop. Valszeg (99%) neked is kell preview-hoz a ''smart tee'' opció.
2.
- a divx 5.05-ből melyik és milyen beállitásokkal ?
- A fullfunkciós reklámtámogatott. Töredelmesen bevallom, a gain-trickler vagy tryclert vagy mi a szöszt véletlenül letöröltem a telepítés után. Eddig még nem hiányzott - igaz, nincs is internet azon a gépen. Így nem okvetetlenkedik a háttérben.
felvétel: -b1q 3.0 -psy 0 -key 300 -d 3 -sc 50 -pq 1 -profile 0
vagyis 1pass, qbased qua3.0, psychoizé meg preproc nincs, keyfr 300, deinterlace all frames, scene tresh 50, perf/qual fastest, GMC Bidir Qpel nincs, profil nincs.
Ja, IUVCR-ben YUY2 színformátum volt.
3.
- a 768*576-os felvételed mekkora méretű és milyen hosszú, illetve mekkora méretű a leméretezett (576x432), csak a video mérete, hang nélkül ?
- A teletextben kb. másfél órásnak kiírt filmek előtti-utáni 5-5 perc ráhagyással úgy 7-8 GB körül, mono 48k hanggal véve - a TV kártyám stereo-t úgysem tud. Az 576x432 fájlok mérete 701MB mínusz a 32k 16bit mono MP3 CBR hang - . Na jó, tán 650-660 MB között voltak, mindenesetre valahol 1100-1200 közötti bitráta jött ki, a filmek hossza olyan 80 perc lett a reklámirtás után.
Szűrők: resize prec. bili, dynamic noise reduction 8, delogo 1.3
Tömködés: orig 2pass, write mv file (bár mintha nem sok haszna lenne az 5.03-as DivX-től), perf/q slowest, key 300,
enc as progr (már semmi deinterlace!), psy vagy prep nincs (ezzel még játszani kéne, hogy jobb), de bidir igen.
Hagyhatod a 300-as key-t, vágásnál azzal csak kicsit több a macera, mint a 25-el. 2pass-nál úgyis job-ba mented előbb, akkor meg vághatod, ahol tetszik.
[Szerkesztve] -
-
yogibear
addikt
-én is most így használom, és a felvételnél: 704*576 25, RGB 24bit, divx 4.12, 1pass quality, fast, 80% (érdekes, hogy a felvett kép nem olyan jó, mint 352*288 90%-nál, de mire vcd-t csinálok belőle -hogy asztali DVD-is nézhető legyen- addigra viszont szebb lesz)
Ha már divx, akkor ne RGB24, hanem YUY2.
Megúszod a menetközbeni RGB-YUV konverziót.
Másrészt, ha divx 4.12, és birja a gép, akkor 1 pass, slowest. Szvsz szebb képet ad, mint a help által ajánlott 'fast' beállitás. Plusz persze kipipálni a deinterlace-t
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- Monitor audio RSW-12 sub eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest