- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Aktív témák
-
sentgyorgy
tag
válasz
beugró #14245 üzenetére
Ne keverd össze pl.egy alkalmazással, amit telepítek, törlök ahámyszór akarom. Az OS buktatója az, hogy a telepítés végén újra indul. Példa: mikor kapsz frissítéseket PC-n ott is újra kell inditani a gépet, hogy a frissítések érvénybe lépjenek, mivel az XP-t érinti. Tehát ha nem fejeződött be a frissítésed az iPhonon, de mondhatok, Winmot is akkor nem tud újraindulni, mert jó esetben is bootloaderben ragad. Még egy példa. Tegyük fel XP-t nem tudod bekapcsolni. Elinditod, elindul, és féluton jön az üzenet, hogy egy összetevőt nem talál a Winows tegye be a telepítőlemezt.
Szifonnál a hardvarre semmi hatással nincs a dolog. Nem tudon mennyire voltam érthető már megint. -
sentgyorgy
tag
-
sentgyorgy
tag
válasz
beugró #14234 üzenetére
Megtisztelsz a figyelmeddel
Amíg az új OS-t tölti le addig nem kell a telefon, elég az asztali PC-n megnyitni az iTunes-t ami felkínálja a legújabb OS-t, és letölteni kb. 250MB, de nekem BT Tethering-re jár az agyam. Akku témában egy bíztos Symbián, és Winmo rendszeren magába az Update programba van beépítve az a biztonsági protokoll, ami ellenőrzi a telefon akkuját, és 50% alatt nem engedi továbblépni a felhasználót. PC-n ha frissítés közben jön egy áramszünet mikor inicializálta a ROM-ot, de még nincs rajta az új OS rendesen, akkor lehetnek problémák, (bootloader-ba ragad.) Ezen egy restore nem hiszem hogy segít. A többi stimmel.
-
Ulkesh
őstag
válasz
beugró #11747 üzenetére
3GS-nél nem tudok adatokkal szolgálni, mert a vásárlás után pár perccel már jailbreakelt volt a készülék és alapból megcsináltam ezeket a változtatásokat rajta, így nem tudom, hogy nélkülük mennyit bírna.
2G-nél sokat segített, bár ott a sebesség növekedése volt jobban szembeötlő.
-
Ulkesh
őstag
válasz
beugró #11674 üzenetére
"Ez a 37%-os merülés öt és fél óra alatt ilyen feltételekkel használva marha jó. "
Nem tudom miért ilyen nagy szám ez, nálam reggel 7-től este 9-ig szokott átlagos használattal 100-ról 70-75%-ra merülni.
(Átlagos használat: fél-1 óra beszéd, fél óránkénti levélletöltés, IM+ push-on keresztül, fél-1 óra zenehallgatás, fél-1 óra netezés, doksik pakolása-használata stb.)És ezt eddig soknak tartottam, mert az első generációs készülék 2.2.1-es rendszerrel ugyanilyen felhasználással (ott az IM+ háttérben futott) 100-ról 85-90%-ig merült csak le.
"Írhatnál pár trükköt, ami miatt ilyen jól bírja az akksid"
-
-
Ulkesh
őstag
válasz
beugró #11504 üzenetére
"Szóval nem értem miért számít az, hogy egész éjszakára bekapcsolt wifivel hagyod az akksimerülés szempontjából. "
Mert fél óránként aktiválja azt a levelek letöltése miatt és a push miatt is kapcsolatban van.
"Egyébként az a 10% igen soknak tűnik."
Azt elfelejtettem írni, hogy nálam aktív a push az IM+ miatt, azzal fogyasztja a 10%-ot.
MMS és Push nélkül reggel ugyanúgy 100%-ot mutat, mint ahogy este leveszem a töltőről.
"nekem kb egy napot bír ha egész nap nyüstölöm (pl. tőzsdézek), ez 10-12 óra aktív használat 3G-n zenehallgatással, ez azért annyira nem rossz szerintem."
Én ha nem nem böngészek, akkor kikapcsolom a 3G-t, Edge tökéletesen elég a Mail-nek és az MSN-nek meg a legtöbb alkalmazásnak, ellenben kétszeresére nő a beszélgetési idő, ami nekem fontos (nem mindegy, hogy 5, vagy 11 óra a beszélgetési idő). De a neten tölthető idő is duplázódik 4,5-ről 9 órára.
Így nálam egy töltéssel 2 napig tudna elmenni, ha este és reggel nem raknám rá a töltőre."egy-két segédprogram szerint, ami tudom nem pontosan mutat"
Nem kell semmilyen segédprogram, még jailbreak sem, hogy bekapcsold a százalékos kijelzést.
-
Ulkesh
őstag
válasz
beugró #11498 üzenetére
"Valószínűleg konzervatívabb vagyok, de az Apple-ben jobban megbízom mint XY-ban aki magát nagy programozónak tartja"
Az Apple nem programozástechnikailag nézi át az alkalmazásokat, ezért sok az instabil, vagy erőforrás pazarló program a Store-ban.
Ha nem ész nélkül telepít valaki a Cydiából mindent, hanem szakmai fórumok ajánlásai alapján, akkor soha nem lesz problémája, mert nemcsak, hogy profi programozók készítik ezen alkalmazások zömét, hanem ugyanilyen kvalitású emberek nézik is át és ajánlják, ha az valóban hasznos.
-
Ulkesh
őstag
válasz
beugró #11485 üzenetére
"Egyébként lehet én vagyok korlátolt, de nekem az alap sms progi (vagy mi az) simán megfelel"
Nekem is, ezért nem is írtam a listába
"helyesen írni nagyjából tudok"
Én is, de mobilon elég könnyű félregépelni és én nem csak sms-t, meg mailt szoktam rajta írni.
"navigálni telefonnal sose akarok arra van célhardver"
Geocaching-hez, idegen helyen való tájékozódáshoz használom a belső GPS-t, erre nem fogok célhardvert vásárolni.
"de még annyit hozzátennék, ha neked növekszik az akksiidő akkor ügyes vagy"
Fogalmazzunk úgy, hogy az aksi időt kizárólag jailbreak-el tudod növelni, más megoldás nem létezik rá, mivel rendszerállományokon kell hozzá változtatni.
"Ja, amúgy szerintem az mms-t a sima JB nélküli telón is ki lehet kapcsolni."
Nem lehet.
-
Galahed
senior tag
válasz
beugró #11485 üzenetére
Eddig még mindig nem irtatok egyetlen egy hátrányt sem.
Amit annak rótok fel, hogy instabil, meg akksit zabál meg lefagy, az (ahogy már irták elöttem is) az a különböző szoftvereknek róhatók fel nem a JB-nek. Igy járnék akkor is, ha összevissza tennék fel dolgokat JB-nélküli gépre az AppStore-ból....
-
Ulkesh
őstag
válasz
beugró #11474 üzenetére
"Aki nem csak "játékra" használja a szifont hanem úgy mint egy telefont, annak ez igenis hátrány."
Fogalmazzunk helyesen, aki nem csak játékra használja, annak előbb-utóbb szüksége lesz jailbreak-re.
Per pillanat azok a funkciók amiket használok és jailbreak nélkül nincsenek:
- helyesírás ellenőrzés minden alkalmazásban
- háttérben futtatás lehetősége (navigációhoz kötelező)
- fájlok lementése Safariból, attachmentek lementése Mail-ből
- QuickScroll, hogy ne kopjon el a kijelző mire egy hosszabb weboldal végére érek
- SMS-ek, elmulasztott hívások, msn üzenetek jelzése a státusz sorban
- Naptár mutatása a lock képernyőn
- Youtube videók lementése
- Funkciók (3G, Edge, Wifi, GPS stb.) ki/be kapcsolása egy mozdulattal
- a felület testreszabása
- A teljes e-book könyvtáram beillesztése a Kindle alá (más nem kezeli rendesen a szabvány prc formátumot)
- a készülék sebességének és üzemidejének növelése (felesleges daemonok kikapcsolása)
- MMS funkció kikapcsolása (az életben nem használom, de az egyik legnagyobb aksipusztító) -
samgar
őstag
válasz
beugró #11474 üzenetére
Igen az aksi...
ez hardveres probléma lesz sajnos. Van 1-2 kivétel akinél eldöcög 2 napot az akku, de nagy általánosságban nem. JB nélkül sem! Mivel próbáltam többször is és elenyésző a különbség.
Szóval azért összeszedhették volna magukat akku ügyben mikor összerakták a szifont.
A többi problémával még nem találkoztam, mint fagyás, összeakadás, stb..."Aki nem csak "játékra" használja a szifont hanem úgy mint egy telefont, annak ez igenis hátrány."
Nem használom játékra, soha nem is tettem, semmi köze a JB-hez.
-
kmate25
csendes tag
válasz
beugró #11474 üzenetére
Engedjétek meg, hogy én is hozzászóljak.
Szóval magánaka JB-nek nincs hátránya, annak lehet ha tele teszed minde programmal, de velem például egy év alatt még nem fordult elő ilyesmi. Amióta megkaptam JB-elve van és nincs hátránya csak előnye. Aki nem játékra használja? JB után letöltöd a bitesms-t pl és mindjárt van egy sokkal jobb sms programod, máris egy oka JB-re ami nem csak "játék". Ifile fájlkezeő is csak játék? BT fájlküldés is? és folytathatnám napestig.
Lényeg a lényeg én teljes mértékben a JB meleltt vagyok, hiszen kibővíti a telefon képességeit és ezáltal lesz számomra csúcstelefon, ha anno nem lett volna JB rá meg sem veszem.
Üdv Máté
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- weiss: Pant* rant
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Akciókamerák
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- További aktív témák...
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest