Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• fery02

addikt

válasz Aszpirin #306845 üzenetére

Közben végülis kipróbáltam és maradok mégis a Safari-nál , eddig a Beave-et a reklámszűrése miatt használtam inkább, de a Safari-nak sokkal “simulékonyabb” a kezelése, a kezelőfelülete is szebb, minimalistább, összességében még egy gyári app, amit előrébb részesítek. 🙂

—————————————

@Zsolt,72: ez az “Emlékek” szerinti fotó montázs készítés nálam egyelőre inkább csak ilyen vicc kategóriaként fog működni csak, mert a legutóbbi Emlékek vállogatásnál beletett mindenféle képet logikát nélkülözve, amik jó része ráadásul Messenger-es poén képekből és mémekből állt. 😁

—————————————

@lugosi: Köszi, de egyelőre ez a “privát átjátszó” dolog engem nem fog érinteni, meg látom fizetős iCloud-hoz kötött (mondjuk elég barátságos ára van az alap előfizetésnek).

—————————————

@icecave: Tehát akkor régebben végülis tudott prediktív funkciót a billentyűzet? Jelenleg csak úgy tudok rendszer által felkínált szavakat látni, ha látom, hogy elírtam valamit, visszamegyek a szóhoz, hogy javítsam és olyankor dob javaslatokat.

—————————————

@herdsman12: Valóban hasznos ez a Jegyzetekbe készített fotók, amik már a Fotók app-ban így nem látszanak. 👍
    Közben végülis “kipucoltam” a Fotókban lévő képeket is, egyedül a tényleges fotók maradtak és az olyan Messenger képek, amiket válaszként tudok küldeni hozzászólásokhoz (mert csak a Fotókból enged olyan módon képet küldeni), minden többivel “Mentés a Fájlokba” opció történt és a Fájlokban meg már ugyanúgy tudom a mappás rendezgetésemet folytatni, mint régebben.

—————————————

@rinpocse: Ha az eredeti fájlszerkezet megtartásával tudtad átmásolni a képeidet, akkor úgy gondolom Fotókban nem látsz végülis belőlük semmit sem ugye?
    Nekem az sem jó opció, hanem amit fentebb írtam, végülis nekem nálam az a kigondolt metódus fog szerintem játszani egy darabig.
    Használom rendesen a telót, aztán havi egyszer “karbantartom” majd a Fotókban lévő állományomat, hogy amit nem akarok oda valónak, azt szépen “Mentés a Fájlokba” továbbítom a Fájlokba valami mappába, Fotókból meg törlöm.

—————————————

@zedok: Ez jó és hasznos trükk a billentyűzeten a 123 nyomvatartása melletti swipe-os számok és speciális karakterek gyors bevitelére. 👍

Köszi a további tippekért mindenkinek, szerencsére vannak rajtam kívül még, akik újként érkeznek, viszonylag sűrűn. 🙂

• fery02

addikt

válasz Kbali #306878 üzenetére

Te is itt vagy, micsoda meglepetés! 😁
    Igazából iPad már évek óta van, először egy 8-as, azután jelenleg is egy Air 4-es és mindkettőt imádtam/imádom.
    Igazából már azoknál elkezdődött némi vonzalom. 😀

• fery02

addikt

válasz Aszpirin #306845 üzenetére

Annyira köszönöm a rengeteg segítő és nem lenéző kommentet mindenkitől! :R
    Sajnos egyelőre nincs időm mindenkinek válaszolni, nem is tudom mikor lesz legközelebb a nap folyamán, tényleg nagyon rendesek és segítőkészek vagytok, már csak ezért a szobáért is jó vételnek gondolom végülis a váltást androidról! 😁
    Szép napot mindenkinek! ✌️

• fery02

addikt

válasz Aszpirin #306814 üzenetére

Köszönöm a választ (+ iceclave és Stauffenberg), valamint külön a köszöntőt is! :R

Éreztem, hogy nem nagyon lesz android-hoz hasonló megoldás a Fotók esetében, de akkor ez van. :)

Azt el is ismerem és már most látom, hogy okosan és intelligensen működik a fotók automatikus rendszerezése ilyen-olyan tényleg korszerű módon és azok az emberek többségének, illetve akiknek sűrűbben fotóznak, nekik igen is hasznos.

Nekem egyelőre a kamera inkább csak olyan jegyzet szintű használatra van alkalmazva, rendes családi esemény témájú fotók nagyon ritkák.
    Ebben az esetben azt sajnálom, hogy ezeket a nagyon ritka alkalmú fényképeket sem fogom látni egyben, hanem mindig lesz közben valami nem odavaló sceenshot vagy egyéb netes kép.

A manuális albumokba rendezést is kevésbé látom hosszútávú megoldásnak, mert azzal folyamatosan foglalkozni kellene majd.

Egyelőre legalább ez marad csak nekem olyan szúróbb pontnak, de ennyi bajom legyen csak. :D

Közben pár kérdés:
    1. A gyári Calculator app-ban van valahol valami beállítás, hogy lássam az előzőleg végzett műveleteket egymás felett?
    Csak ezért telepítettem egy másik Calculator app-ot, de ha a gyári is tudná, akkor az is megfelelne nekem.

2. Lemaradok valamiről, a Safari helyett rögtön a Brave böngészőt kezdtem el használni?
    Androidon használtam, megszoktam és megszerettem, így ide is letöltöttem.

3. A gyári billentyűzet tud olyat, hogy a hosszú nyomásra előugró ékezetes karakterekhez elég legyen csak egy “fel” swipe-ot végezni?
    Alapból úgy látom úgy működik, hogy a “fel” swipe-on túl, mindegyik karakternél pluszban még oldalra is kell egyet swipe-olni.

4. Szintén a gyári billenytűzet tud valahogy olyat, hogy gépelés közben felül szó javaslatokat dob ki nekem?

5. ITunes-en keresztül pár száz, szintén mappákba rendezett offline zenéimet elkezdtem lejátszási listákba pakolni és ezekbe külön átmásolgatni zenéket (itt is a mappa imitálás a cél ugye).
    iCloud tudja nekem majd felhőbe menteni ezeket a lejátszási listákat?
    Csak mert elég sok időt elvesz a létrehozásuk és nem lenne jó egyszer újrakezdeni.

Köszönöm ezt is, ha valaki időt szán ezekre a kérdéseimre is! :R

• fery02

addikt

Sziasztok!
    Egy hete tértem át +10 évnyi androidról és ugye elég sok minden más, körülményesebbnek tűnő, a dolgok összehangolása kínlódósabb, de közben igyekeznék minél inkább a gyári app-ok mellett maradni és végsőbb esetben kiváltani őket Google alternatívával, de szerintem a gyári Fotók appnál lehet fel fogom adni a dolgot, illetve hátha tudtok benne segíteni.
    Androidon szépen mappákba volt nekem rendezve minden (Camera / Messenger / Download / Egyéb…), mint ahogy persze sok másunknál.

Az androidos “Váltás iOs-re” app segítségével mentettem át adatokat és direkt nem jelöltem ki a “Fényképek” opciót, hanem egyenként a képeket tartalmazó mappákat jelöltem ki.

Az eredmény az lett, hogy ömlesztve látok Fotók appban mindent és dátum szerint tudom görgetni a mindenséget.
    Utólagos rendezésre csak annyit látok opciónak, hogy Albumokat kezdhetek létrehozni és oda kezdem el rendezgetni a képeket.

Viszont ez sem tűnik megoldásnak, mert ha később Messengerről vagy Böngészőből töltök le valami képet, azokat is ugyanúgy egybe szórja, a fényképek mellé ráadásul és nekem külön be kellene a megfelelő albumba rendezni őket állandóan.

Ez a rész tud esetleg korszerűbben működni vagy valamit én nem veszek csak észre?
    Köszönöm előre is! 🙂

• fery02

addikt

Sziasztok!

Adott egy iPhone 5S, amin gépre (szintén Apple) csatlakoztatás után szoftverfrissítést kínált fel az iTunes. Évek óta nem volt frissítve amúgy a telefon.

Legutóbbit alkalommal engedve lett a frissítés (nem az új, hanem egy jóval korábbi frissítés) és az történt, hogy a frissítés folyamatában kikapcsolt a telefon, hogy újrainduljon, aztán kiírta a gép, hogy sikertelen a frissítés és lefagyott az egész.

Azóta nem lehet bekapcsolni a telefont, viszont gépre dugás után ugyanúgy felkínálja a frissítés lehetőségét, de azt se tudja befejezni.

Végezetül a fő kérdés:
    Van bármi mód arra, hogy jelen állapotában le lehessen adatokat menteni a telefonról?

Automatikus mentések sajnos nem voltak bekapcsolva a telefonon.

• fery02

addikt

Sziasztok!

Androidon több lehetőség is van (root nélkül is), hogy youtube-ot reklám mentesen lehessen videókat nézni. iPhone-on van erre valami megoldás?
    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák