- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Aszpirin #306845 üzenetére
Közben végülis kipróbáltam és maradok mégis a Safari-nál , eddig a Beave-et a reklámszűrése miatt használtam inkább, de a Safari-nak sokkal “simulékonyabb” a kezelése, a kezelőfelülete is szebb, minimalistább, összességében még egy gyári app, amit előrébb részesítek. 🙂
—————————————
@Zsolt,72: ez az “Emlékek” szerinti fotó montázs készítés nálam egyelőre inkább csak ilyen vicc kategóriaként fog működni csak, mert a legutóbbi Emlékek vállogatásnál beletett mindenféle képet logikát nélkülözve, amik jó része ráadásul Messenger-es poén képekből és mémekből állt. 😁
—————————————
@lugosi: Köszi, de egyelőre ez a “privát átjátszó” dolog engem nem fog érinteni, meg látom fizetős iCloud-hoz kötött (mondjuk elég barátságos ára van az alap előfizetésnek).
—————————————
@icecave: Tehát akkor régebben végülis tudott prediktív funkciót a billentyűzet? Jelenleg csak úgy tudok rendszer által felkínált szavakat látni, ha látom, hogy elírtam valamit, visszamegyek a szóhoz, hogy javítsam és olyankor dob javaslatokat.
—————————————
@herdsman12: Valóban hasznos ez a Jegyzetekbe készített fotók, amik már a Fotók app-ban így nem látszanak. 👍
Közben végülis “kipucoltam” a Fotókban lévő képeket is, egyedül a tényleges fotók maradtak és az olyan Messenger képek, amiket válaszként tudok küldeni hozzászólásokhoz (mert csak a Fotókból enged olyan módon képet küldeni), minden többivel “Mentés a Fájlokba” opció történt és a Fájlokban meg már ugyanúgy tudom a mappás rendezgetésemet folytatni, mint régebben.—————————————
@rinpocse: Ha az eredeti fájlszerkezet megtartásával tudtad átmásolni a képeidet, akkor úgy gondolom Fotókban nem látsz végülis belőlük semmit sem ugye?
Nekem az sem jó opció, hanem amit fentebb írtam, végülis nekem nálam az a kigondolt metódus fog szerintem játszani egy darabig.
Használom rendesen a telót, aztán havi egyszer “karbantartom” majd a Fotókban lévő állományomat, hogy amit nem akarok oda valónak, azt szépen “Mentés a Fájlokba” továbbítom a Fájlokba valami mappába, Fotókból meg törlöm.—————————————
@zedok: Ez jó és hasznos trükk a billentyűzeten a 123 nyomvatartása melletti swipe-os számok és speciális karakterek gyors bevitelére. 👍
Köszi a további tippekért mindenkinek, szerencsére vannak rajtam kívül még, akik újként érkeznek, viszonylag sűrűn. 🙂
-
válasz
Aszpirin #306845 üzenetére
Annyira köszönöm a rengeteg segítő és nem lenéző kommentet mindenkitől!
Sajnos egyelőre nincs időm mindenkinek válaszolni, nem is tudom mikor lesz legközelebb a nap folyamán, tényleg nagyon rendesek és segítőkészek vagytok, már csak ezért a szobáért is jó vételnek gondolom végülis a váltást androidról! 😁
Szép napot mindenkinek! ✌️ -
válasz
Aszpirin #306814 üzenetére
Köszönöm a választ (+ iceclave és Stauffenberg), valamint külön a köszöntőt is!
Éreztem, hogy nem nagyon lesz android-hoz hasonló megoldás a Fotók esetében, de akkor ez van.
Azt el is ismerem és már most látom, hogy okosan és intelligensen működik a fotók automatikus rendszerezése ilyen-olyan tényleg korszerű módon és azok az emberek többségének, illetve akiknek sűrűbben fotóznak, nekik igen is hasznos.
Nekem egyelőre a kamera inkább csak olyan jegyzet szintű használatra van alkalmazva, rendes családi esemény témájú fotók nagyon ritkák.
Ebben az esetben azt sajnálom, hogy ezeket a nagyon ritka alkalmú fényképeket sem fogom látni egyben, hanem mindig lesz közben valami nem odavaló sceenshot vagy egyéb netes kép.A manuális albumokba rendezést is kevésbé látom hosszútávú megoldásnak, mert azzal folyamatosan foglalkozni kellene majd.
Egyelőre legalább ez marad csak nekem olyan szúróbb pontnak, de ennyi bajom legyen csak.
Közben pár kérdés:
1. A gyári Calculator app-ban van valahol valami beállítás, hogy lássam az előzőleg végzett műveleteket egymás felett?
Csak ezért telepítettem egy másik Calculator app-ot, de ha a gyári is tudná, akkor az is megfelelne nekem.2. Lemaradok valamiről, a Safari helyett rögtön a Brave böngészőt kezdtem el használni?
Androidon használtam, megszoktam és megszerettem, így ide is letöltöttem.3. A gyári billentyűzet tud olyat, hogy a hosszú nyomásra előugró ékezetes karakterekhez elég legyen csak egy “fel” swipe-ot végezni?
Alapból úgy látom úgy működik, hogy a “fel” swipe-on túl, mindegyik karakternél pluszban még oldalra is kell egyet swipe-olni.4. Szintén a gyári billenytűzet tud valahogy olyat, hogy gépelés közben felül szó javaslatokat dob ki nekem?
5. ITunes-en keresztül pár száz, szintén mappákba rendezett offline zenéimet elkezdtem lejátszási listákba pakolni és ezekbe külön átmásolgatni zenéket (itt is a mappa imitálás a cél ugye).
iCloud tudja nekem majd felhőbe menteni ezeket a lejátszási listákat?
Csak mert elég sok időt elvesz a létrehozásuk és nem lenne jó egyszer újrakezdeni.Köszönöm ezt is, ha valaki időt szán ezekre a kérdéseimre is!
-
Sziasztok!
Egy hete tértem át +10 évnyi androidról és ugye elég sok minden más, körülményesebbnek tűnő, a dolgok összehangolása kínlódósabb, de közben igyekeznék minél inkább a gyári app-ok mellett maradni és végsőbb esetben kiváltani őket Google alternatívával, de szerintem a gyári Fotók appnál lehet fel fogom adni a dolgot, illetve hátha tudtok benne segíteni.
Androidon szépen mappákba volt nekem rendezve minden (Camera / Messenger / Download / Egyéb…), mint ahogy persze sok másunknál.Az androidos “Váltás iOs-re” app segítségével mentettem át adatokat és direkt nem jelöltem ki a “Fényképek” opciót, hanem egyenként a képeket tartalmazó mappákat jelöltem ki.
Az eredmény az lett, hogy ömlesztve látok Fotók appban mindent és dátum szerint tudom görgetni a mindenséget.
Utólagos rendezésre csak annyit látok opciónak, hogy Albumokat kezdhetek létrehozni és oda kezdem el rendezgetni a képeket.Viszont ez sem tűnik megoldásnak, mert ha később Messengerről vagy Böngészőből töltök le valami képet, azokat is ugyanúgy egybe szórja, a fényképek mellé ráadásul és nekem külön be kellene a megfelelő albumba rendezni őket állandóan.
Ez a rész tud esetleg korszerűbben működni vagy valamit én nem veszek csak észre?
Köszönöm előre is! 🙂 -
Sziasztok!
Adott egy iPhone 5S, amin gépre (szintén Apple) csatlakoztatás után szoftverfrissítést kínált fel az iTunes. Évek óta nem volt frissítve amúgy a telefon.
Legutóbbit alkalommal engedve lett a frissítés (nem az új, hanem egy jóval korábbi frissítés) és az történt, hogy a frissítés folyamatában kikapcsolt a telefon, hogy újrainduljon, aztán kiírta a gép, hogy sikertelen a frissítés és lefagyott az egész.
Azóta nem lehet bekapcsolni a telefont, viszont gépre dugás után ugyanúgy felkínálja a frissítés lehetőségét, de azt se tudja befejezni.
Végezetül a fő kérdés:
Van bármi mód arra, hogy jelen állapotában le lehessen adatokat menteni a telefonról?Automatikus mentések sajnos nem voltak bekapcsolva a telefonon.
-
Sziasztok!
Androidon több lehetőség is van (root nélkül is), hogy youtube-ot reklám mentesen lehessen videókat nézni. iPhone-on van erre valami megoldás?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest