- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
rybka3ctg
tag
válasz
MegalodonS #1193 üzenetére
Jöhetne a fritz benchmarkt róla megköszönném
-
tomic
addikt
válasz
MegalodonS #1111 üzenetére
De akkor nálad a memo volt a gond nem? Nem elfüstölt a lapod. Lehet csak egy hibás példányt fogtál ki.
-
KAMELOT
titán
válasz
MegalodonS #1109 üzenetére
Látod így már más, ha valaki megtapasztalta a hibát. AKkor tényleg marad az MSI. De ha már MSI 220euroért akkor ott van a ASUS P9X79 240euroért. AKkor inkább azt venném majd meg.
Köszi a hasznos infót!
Pontosan mi is volt a gond nálad? Leírnád lécci részletesen!? -
MPowerPH
félisten
válasz
MegalodonS #819 üzenetére
Akarod mondani 2 év múlva.
Tidus: Szerintem az teljesen fölösleges, több pontot nem kapsz benchekben, csak ahol számít a cach méret, ami mondjuk lassabb. Egyébként me érthetetlen, hogy miért kérnek érte 100k-val többet.
-
MPowerPH
félisten
válasz
MegalodonS #792 üzenetére
Meddig? Én ált. 5GHz-n használom, 1.49v-n. Ha megdöglik, akkor majd gariba kapok egy másikat, ennyi. Stabil, nincs degradáció.
Amikor nem használom ki, akkor beteszem full energy saver -be.De látom még mindig nem értitek meg... Ezek a procik piszok strapabírók. A gond a lappal lehet. VRM olyan terhelést kap ilyenkor, hogy egy mezei olcsójános X79-es lap egy idő után összefingná magát. Szóval nem a procira kell figyelni, hanem a lap beállításaira, és képességeire. Na meg a hűtésére.
Nekem az asztalon szépen szellőzik, ilyen gondom nincs, és nem is volt.
-
Tidus
addikt
válasz
MegalodonS #808 üzenetére
És egy ilyen "...gep elore tunningolt,alaplap,proci,ramok,huto..." gép ha osztó szorzó, akkor olcsóbba jön mintha külön külön megvennéd, v. ez már nem is számít.
Mi képpen van előre tuningolva, milyen oprendszerrel, táppal. Ki készítette mivel tesztelte?
Ha a tuningos biosba nem nyúlhatsz bele akkor mi értelme. Miért száll el a garanciád. Ebbe, és az X79 topikokban szinte mindenki tuningol(valamilyen szinten), azoké is elszáll(t)? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MegalodonS #810 üzenetére
Látom, szépen passzol a fekete hűtő az alaplap színéhez
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MegalodonS #808 üzenetére
Milyen gép ez? Valami gyárilag épített ASUS?
-
Tidus
addikt
válasz
MegalodonS #806 üzenetére
A SpeedStep nem elég, a C1E-t is állítani kell vele. Legalább is Rampage IV Extreme-nél.
-
Tidus
addikt
válasz
MegalodonS #801 üzenetére
Ha Disable-ra állítod a két Enable-t( a Turbo Mode-t ne bántsd), akkor 4.5 GHz teljesen stabilan. Igy állandóan a beállított terhelésen megy a gép, terheléstől függetlenül. Természetesen megfelelő bios beállítással.
Ha Enable-n hagyod a fenti link szerint v. Auto-n, akkor visszaáll 12x100-ra, 1,2 GHz-re.
Kikapcsolni csak a tuning eredmények, és a valid miatt érdemes.
Ugyan az a beállítás Enable-n és Disable-n.(#797) radi8tor1: Addigra áll össze a keret, v. valami új dologra vársz?
-
peterm711
aktív tag
válasz
MegalodonS #801 üzenetére
Miért kapcsolnák ki? Legyen csak az a 12 szál, annyi pézér'. SpeedStep is marad, szépen vissza is veszi az órajelet ha nincs terhelve, de a feszültség az nem változik, mert ugye manuálisan be van állitva biosban, hogy annyi legyen amennyi.
-
Cybertrone
veterán
válasz
MegalodonS #794 üzenetére
Az majd kiderul!
-
peterm711
aktív tag
válasz
MegalodonS #794 üzenetére
Nem nagyon érdemes 4,5-től feljebb húzni, egypár hsz-el ezelőtt le is irtam miért.
-
Cybertrone
veterán
válasz
MegalodonS #792 üzenetére
Jelenleg kolcson lap... rampge formula erkezoben, extreme ritka...
-
Cybertrone
veterán
válasz
MegalodonS #790 üzenetére
Mert valakinek vannak igényei az embereknek... aki extremen tunigol annak az átlag lapok nem jók, aki stabil lapot akar annak jó lehet egy kevesebbe kerülő is! De a legtöbben egy ilyen konfignál mindenből a legjobbat akarják!
Jogosan!
-
Tidus
addikt
válasz
MegalodonS #777 üzenetére
Álmomban sem jutna eszembe, hogy Kingston és Kingmax ramokat vegyek az X79-hez.
-
Cybertrone
veterán
válasz
MegalodonS #749 üzenetére
Bizd szakemherekre az osszerakast... jobb lesz ugy!
-
Tidus
addikt
válasz
MegalodonS #739 üzenetére
Mi a gond azzal az Asus lappal, a linkelt oldalon nem látok problémát. Csak a new bios menetét.
Én nem sporolnék annyira a ramokon, mert igazából sokat nem is tudsz, ha valamire valót akarsz venni. Mint ahogy már javasolták, Corsair Vengeance, v. G.Skill RipjawsZ széria.
A többi fajta sem hú de olcsóbb, de ezek tudják a dolgukat. Ha gond lenne az X79-es platformoddal és ezen két fajta valamelyikét használod, akkor a ram problémát kizárhatod!
Amivel ahogy visszaolvasok problémáid vannak. -
peterm711
aktív tag
válasz
MegalodonS #741 üzenetére
Ne mond már, hogy nincs senki a családban, vagy a baráti körödben aki internetkapcsolattal rendelkezik
.... pendrive-ra letölt, hazavisz és bios update, kb ennyi.
-
Gdfath3r
tag
válasz
MegalodonS #744 üzenetére
Van nekem ilyen ramom, csak ha tesztelni akarsz.
4x4gb 1600 1T-s -
Cybertrone
veterán
válasz
Hát akkor küldj vissza mindent, lehet jobb lesz
-
BL@CK
tag
válasz
Kikapcsolt állapotba rátudok rakni csak áram alatt legyen a lap
-
Cybertrone
veterán
válasz
MegalodonS #739 üzenetére
A hetekig bányászást én kb 5 sec-re rövidítettem neked a linkel... egyezzünk ki abban hogy a siránkozás helyett legközelebb kérdezel
Mindenkinek jobb lesz!
Biztos a jó asus tulaja is hozzáértő
, Mellesleg szerintem egy biosfrissítés csodákra képes, és álltalában minden laphoz van már friss bios!
-
Cybertrone
veterán
válasz
MegalodonS #737 üzenetére
Már ne haragudj...Itt van az álltalad rendelt alaplap... remélem nem kell nyomtékosabban rámutatnom a memória listára... kb csak le kellet volna tölteni a pdf-et és elolvasni ennyi!
Tipikusan a nem hozzáértő háborgó user vagy, aki a gépben, és az alkatrészelkben keresi a hibát, közben meg, lehet előbb tájékozódni kéne! -
Cybertrone
veterán
válasz
MegalodonS #735 üzenetére
Sem a proci sem a lap nem tehet róla hogy a ballistix ramok nincsenek benne a support listában... elég lenne csak a ramokat kicserélni...
Nekem Kingmax Hercules 2200-as ramjaim vannak... még csak nem is quad kit, sőt x58-nál is ebből használtam 3-at és akkor sem volt gond, pedig nem is tri kit... összekukáztam belőle 10 gigát, abból 8 a gépben van a maradék meg tartalék... kb ennyi az egész!
G.Skill ramokat itt sokan használnak azok jók, vagy corsair vengeance széria... -
Ribi
nagyúr
válasz
MegalodonS #731 üzenetére
Milyen ramot vettél?
-
peterm711
aktív tag
válasz
MegalodonS #729 üzenetére
Nem nevezném problémának, csak egy kis kezdeti kellemetlenség volt. Nem próbáltam másnál, mert belőttem manuálisan és hasít a dolog, szebben is mint képzeltem
Sandy-E
-
peterm711
aktív tag
válasz
MegalodonS #725 üzenetére
Van neki, csak lusta javítani az adatlapját
Cybertrone: Megelőztél
-
Cybertrone
veterán
válasz
MegalodonS #725 üzenetére
Ne higgy az adatlapnak... Valosabb Sandy-E van nalam mint ahogy azt gondolnad...
-
peterm711
aktív tag
válasz
MegalodonS #722 üzenetére
Én nem az asus-ra mutogatnék, hanem a corsair ramokra, G-Skill volt tervben, csak hát hosszú volt a szállítási idő. A frekvenciát meg majd eldöntöd, ha duruzsolni fog a gép, mindenki másra használja, ezért nehéz is megmondani, hogy neked mi az elég
-
Cybertrone
veterán
válasz
MegalodonS #722 üzenetére
Gigat nem vennek... kritikan aluli! Asus az fasza cucc itt 5 emberbol 5nek az van...
-
peterm711
aktív tag
válasz
MegalodonS #717 üzenetére
Akkor szerencsés ember vagy, én már többször is megégettem magam a ramokkal. Előző rendszeremnél például az istenért sem tudtam behozni a gépet stabilra, hiába xmp, mégis magamnak kellett belőni az összes létező timingot, még default beállitáson sem volt stabil a gép. Láss csodát a mostani rendszeremnél szintén beleléptem ugyanabba a szarba, xmp nem stabil, el sem indult a gép, rögtön a biosba küldött, alapon pedig 1333 mhz-en pörögtek, és hiába vannak benne a kompatibilitási listába.
-
Cybertrone
veterán
válasz
MegalodonS #717 üzenetére
Elvileg a kompatibilis ramokkal tesztelve van a lap, igy biztos megy benne, es nincsenek bugok!
-
Cybertrone
veterán
válasz
MegalodonS #711 üzenetére
Irjal erthetoen, es nincs gond...
-
Cybertrone
veterán
válasz
MegalodonS #707 üzenetére
"2db - Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 PC3-12800C9 1600MHz Dual Channel Kit
Szerintetek ezt quadnak fogja a rendszer erzekelni, vagy marad dualban"Ebből szerinted normális ember kiolvassa azt hogy 2* 2*4gb?
-
jones965
Modder
válasz
MegalodonS #707 üzenetére
Elég érdekesen írtad le, na mindegy: így quad channel-ed lesz.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MegalodonS #703 üzenetére
Természetesen quad-nak (4db RAM modul).
-
Ribi
nagyúr
válasz
MegalodonS #699 üzenetére
Hát a 2 és 3.2 Ghz között igen sok a különbség szerintem.
Valamint a 3930k Szorzózármentes, ami megintcsak lehetővéteszi a további tuningot.
Nem sokkal olcsóbb viszont sokkal lassabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Dell Precision Workstation 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged