- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na, akkor most igyekszem rövidebb, meg érthetőbb lenni:
"mi a francnak vesződsz a szutyok DELL-el" daily pcnek direkt olyat akarok, ahol nincs tuning lehetőség. Évek óta nincs a laptopjaimon kívül egy megbízható gépem. Ez belőlem is fakad, hogy ha van oc, akkor úgyis húzom picit, meg aztán még picit, meg még picit... Hiába bármi, bolond tuningos vagyok. + Ez a Dell az első HEDT gépem, szimpi, hogy pici, nehéz, zömök. Azt hiszem ezek az érvek szólnak mellette nálam. Kell egy gép, amin megnyomom a bekapcs gombot és megy.
Délután volt fent 4db E5-2690 40k körül darabja ebayen, ajánlatra nyitottas hirdetés. Toltam egy lowball-t, 40k-t ajánlottam 2db-ért, mire 1 órával később ránéztem újra, már nem volt fent a hirdetés.Social: oké, hozzááadlak, ha olyan géphez kerülök, amin fent van az a drága gamma.
-
Halló!
Aha, hiába C600 chipset, az egyetlen a foglalathoz, sajnos nem mennek vele az Ivy procik, biost pedig már 100.000 éve próbálok mindenféle Dell masinához csinálni, de eddig sosem jártam sikerrel, hiába dolgozom nekik.
Bár megbolondultam és vettem pár napja hajnalban egy Coffe Lake rendszert (Maximus X Apex, binnelt 8700k) és egy X99-est is (MSI X99A XPower Titanium Gaming és binnelt ES 5960X), valahol 10 gépnél járok a nem csak bench, azaz inkább 24/7 gépek között, mégis valahogy vonz ez a gépecske, nem akarom eladni.
Szóval agyalok, hogy az ehhez a platformhoz poooont totál nem ideális 3D (3DMark03 és Vantage) tesztjeimhez és az általam egyedüliként játszott GTA 5-höz milyen procira upgrade-eljem a mostani hexát. E6-1660 és E5-2690 között teketóriázom. Előbbit adott esetben - mert úgyis megint megborulok és veszek egy Rampage 4-et ha akad egy a horogra ócsóér' - egy X79-es lapban lehetne húzni strappel meg szorzóval a szokásos 4-5FSB-s szinten felül is és ez tudná az én nem tuningolható gépemben a legnagyobb órajelet elérni az összes magon, 3,6GHz-et összes magon, 3,9-et egyen, ez 400MHz emelkedés 1 és 6 magon is a mostanihoz képest. Elég számottevő lenne minden tesztben a javulás, tekintve, hogy én valahogy mindig a procilimites teszteket kedvelem. Az octa prockó is gyorsabb a mostaninál, de csak 100MHz-cel az összes magon és 6 magon is, 1 magon mondjuk +300MHz a 8 magvas javára. Nagy a dilemma, na!Bocsi, litánia lett, remélem értelmesen írtam, hátha megmozgat mást is a téma és elmondja mit gondol.
-
3200MHz az össz magos turboja. Agyalok, hogy fejlesszem-e még tovább (ez már a harmadik proci a gépben) egy E5-1660-ra, ami még 400MHz és smafu, vagy inkább adjam el és egy T3610-es Precisiont vegyek helyette (a mostani egy T3600), mert a T3610 már Ivy ready, abba meg aztán van minden, 3,7GHz-es 4 mag 8 szálas, 3,8GHz-es 6 mag 12 szálas, 3,6GHz-es 8 mag 16 szálas, 3,3GHz-es 10 mag 20 szálas proci is! Azok szaladnak nagyon azért már!
-
Mintha én írtam volna tényleg
És igen.. nehezen látom be
...Azért is ki fogom próbálni, saját bőrömön akarom megtapasztalni, hogy mekkora egy genya lett a Zintel ezzel az LGA2011-el -
Tuningoltam már Xeont LGA1366-ba, LGA771-be, Socket604-be, Opteron-t Socket939-ben, Socket940-ben Socket F-ben... De még ilyent nem láttam, hogy a tuning csak desktop procival ment volna, szorzózár ide, vagy oda...
Ne legyen igazad bakker
Pár nap múlva szétkapom sokadjára a gépet, azt azért megpróbálom majd megint... majd jelzek -
BCLK Value-t értem "BCLK szorzó" alatt, amit lehet 100-125-166-250-re álíltani...
szóval te is ezt állítottad, és neked módosította is az órajelet mert ahogy látom ott van a 125...
Na ezt állítgatva nálam ugye nem változik semmi.... Tételezzük fel, azért mert ez egy 2000-es családból származó Xeon... Bár ugye ez nem a CPU szorzóját állítja, szóval papíron mennie kéne, de tegyük fel hogy oké, tényleg azért nem megy mert ez egy 2000-es Xeon.. NA de az i7 4820k-mál is miért nem változik semmi? beállítom hogy 25X100x125 és olyan szépen marad a proci 2,5GHz-en hogy öröm nézniaty-73! Látom 49xx MHz-en megya procid.. ezt úgy érted el hogy a BCLK Value-t felraktad 133-ra?
-
De nekem sikerült a 2620as xeo,t is húzni bclk-val.... 105ig... Meg a szorzót is tudtam fixálni a turbo maximális értékén, így kijött a 2405MHz...
Szóval esdig hajszál pontosan úgy viselkedik/viselkedett mint egy lockos bármilyen processzor...
Csak a bclk szorzó nem befolyásolt semmit... Na itt már lehetne mondani azt, hogy azért mert xeon, de a gond az hogy a lockmentes i7-esemnél sem befolyásolt semmit...
Szóval esetleg valaki meg tudná nekem nézni, hogy megy-e ez a bclk-s téma, azaz csak az én asrorck x79 extreme4-es lapomnál van valami gebasz, vagy ez egy olyan funkció ami úgy volt hogy majd menni fog, meg minden, de mégse működik? -
-
Én eddig akármilyen platformot tuningoltam, ott nem a processzor határozta meg a tuning lehetőségeit, hanem maga a platform... Úgy gondolom ez igaz az LGA2011-re is...
szvsz azért mert egy CPU Xeon, vagy Core i 7, nem befolyásol semmit... vagy akkor most mégis? egy Lockos procinál akkor mi a különbség, egy Core i7 és egy Xeon között?
A vicces az hogy a fenti leírásnak megfelelően próbáltam az i7 4820k-mat is tuningolni, és ott sem volt semmi változás, ha ezt a "BLK osztót" változtattam, azaz mindegy hogy azt 100,125, vagy 166-ra rakom a gép indul de az órajelet a szorzó és a BCLK órajele szorzata adja... furi -
Itt még ki is fejtik részletesebben Hogy is lehet csapatni....
bitpork! Az X79 már sokak szemében antik
szerk: hozzáteszem másodjára átolvasa sem értem a praktiát -
A PH korai cikkében írták még, hogy ezek a fix előre beállított BCLK órajelek menni fognak.. A lapomban meg is találtam a menüt, na mondom akkor ide egy xeon-al... Amiket említettél xeonokat, ezeket miért lehet oc-zni? Eredményedet látva, lockmentesek? Én még korábban lock mentes xeonról nem hallottam
Van egy i7 4930k-m, akkor úgy tűnik, marad az -
-
-
ffodi
veterán
Hát igen, SB-E(P)-nél jó példányt kell kifognod, aminek erős az IMC-je ahhoz, hogy simán menjen a 2400MHz-es RAM órajel.
Azt tudod még megpróbálni hogy:
- adsz a VTT-nek 1,35V-ot a VCCSA-nak pedig 1,25V-os és próba
- vagy 125MHz-es strap mellett nézel egy 2333 MHz-et (ha jól rémlik az pont kijön)Pubszon:
-
ffodi
veterán
Hát igen, SB-E(P)-nél jó példányt kell kifognod, aminek erős az IMC-je ahhoz, hogy simán menjen a 2400MHz-es RAM órajel.
Azt tudod még megpróbálni hogy:
- adsz a VTT-nek 1,35V-ot a VCCSA-nak pedig 1,25V-os és próba
- vagy 125MHz-es strap mellett nézel egy 2333 MHz-et (ha jól rémlik az pont kijön) -
ffodi
veterán
Ott maradhat a 200, ha esetleg ismét előjön valamilyen power limit, akkor tekerd fel annyira, mint a másik.
Értem. Ha CL10-es a RAM, akkor 2400 MHz-hez 1,65V mellett CL10-12-12-28-1T vagy CL10-13-12-30-1T. VTT 1,2-1,25V, VCCSA a lehető legkevesebb, indulj mondjuk 1V-ról (itt a kevesebb sokszor jobb!), és menj max 1,25V-ig ha nem stabil 0,05V-os lépésekben. (a többi beállítás pedig, amit korábban írtam....) RAM stabilitás tesztelésére az egyik legjobb program a Hyperpi (ezt 32M-en futtatva az összes szálon)
Ez az offsetes téma érdekes.....1,36V teljes terhelésen, vagy kis terhelésen, vagy a terhelés indításának pillanatában? Néhány lap valamiért nem szereti a nagy minuszos offsetet, illetve ami még lehet, hogy az alacsony (illetve asrock szerint magas "szintű") LLC miatt a terhelés eljövetelének pillanatában 1,36V lesz, de amikor megjön a fullos terhelés akkor leesik a droop miatt 1,2V körülire, ami viszont már kevés. Ha ez a helyzet, akkor próbáld ki a legkisebb offset értéket, ami még megy és LLC level 2 vagy level 1.
-
ffodi
veterán
- CPU fesz auton van? Ide illene valami fix (pl. offsetes) értéket állítani
- Loadline mehet level2 környékére (itt ellenőrizd a cpu feszt miután átállítottad, mert több lesz)
- PCH 1,5 --> Fix 1,5V
- PCH 1,1 --> Fix 1,1V
- CPU PLL 1,75V
- DRAM maradhat 1,65V ha kéri a RAM
- VTT-t feltolnám 1,2V-ra
- VCCSA szerintem magas, hacsak nincs 8 modulod, azt levenném 1,1V-ra, vagy akár 1V-ra. Ha így nem megy, akkor vissza 1,2V
- C1E mehet
- Többi OK (core current limit itt megint 200?, vagy ez egy másik beállítás?)A DRAM tuningnál még az is sokat befolyásol, milyen moduljaid vannak, illetve, hogy a 2400 MHz-et milyen időzítésekkel szeretnéd elérni. Ha a TridentX-ed van (ami az adatlapodon) annál sima a 2400MHz, hacsak valami nagyon nem limitál. CL10-esek egyébként? Most hogy vannak belőve az időzítések?
-
ffodi
veterán
Kb. jó, ahogy beállítottad.
Az additional turbo voltage jó így, a short limit lehet 350" vagy 400", a long maradhat 300", ami valószínű limitált korábban az a core current limit, azt állítsd szintén 300A-ra. Az internal PLL overvoltage pedig nem kell, ha nem instabil a rendszer.
Pubszon:
Pedig lehetséges. Az órajel/fesz görbe csak egy ideig lineáris jellegű, előbb-utóbb van egy pont melytől már inkább exponenciális. 100 MHz-enként általában ~0,05V szokott kelleni, ha már -jelentősen- több kell, akkor elérted az említett pontot. Egyébként 1,25-1,35V-ig jó vagy, ha tudod hűteni. Sajnos rossz példányt fogtál ki.
-
Pubszon
veterán
A RAM írás nekem miért ilyen alacsony?
Ez a gyári, a RAM-al nem akarok többet bajlódni.QC meg 2.4GHz elég, 2 ilyen kit.
BIOS frissítés megvolt, a legfrissebb van rajta. -
aty-73
aktív tag
illetve te 125 MHz-es BLCK-t használsz velem szemben.
és nálam nem számít mennyit nyal be a gép.
Egyéb iránt 477 watt full load-ban, x264 alatt. -
Pubszon
veterán
Én csináltam egy gyors tuningot, 1.2V-on stabilnak tűnik 4.2GHz-en. Van még mit finomítani, lehet 1.18V is elég lenne neki.
Kár hogy még net sincs a gépen, hogy tudnám tesztelni. Egy garázsba van monitor, bill és egér társaságában, a székem egy festékes veder.Az OC beállításaidról nem tudnál csinálni pár képet?
-
aty-73
aktív tag
Az igazság az, hogy ebben a kúva melegben sem jáccani, sem pedig dógozni nincsen kedvem, így igen, el...
Sokszor útban is van az asszonynak (nagy ellensége) és van elég gép ezen kívűl mindennapi használatra.Télen is szép hőmérsékletet produkál nem, hogy 28°C fok-os nappaliban!
...és viselje el ezt az ember 10 órán keresztül. -
syC
addikt
Aha, tehát azonos prociból a sima és az ES nem biztos hogy teljesen azonos felépítésű, paraméterű, oda kell figyelnem.
És ezek tunningban mennyire lehetnek jók? Igazából annyira nem akarnám húzni, csak mégis egy kicsit, olyan 10-15%-kal már boldog lennék, bár tudom, hogy alapból a xeonok nem annyira híresek a tuningról. Ki kell fogni gondolom ...
PH-ról elég nehéz vásárolni tuningos procit, divat lett az, hogy mindenki "K" -s proci vesz, de a hirdetésben mindenki odaírja hogy "Húzva sohasem volt" ...
Ja és ha rákérdezek priviben, vissza sem írnak, vagy ismt a pofámban hazudnak. Vagy ennyire user error van mostanság. Nemtom, régebben büszkék voltunk a jó tuningos procikra, mostmeg sumákolunk, vagy lámulunk.
-
Pubszon
veterán
Először is, köszi srácok!
4x4 és 4x8GB, 1600MHz crucial, ennyit tudok róla.
De a 4x4-et eladom, feleslegesen sok.
Lesz tuning, oda figyelek a VRM-re, de ahogy nézem nekem 12+2-es, neked pedig csak 6+2-es a fázisok száma. Vízet nem tervezek. Esetleg egy 8-as halk ventit ráirányítok.
A chipset gyári ventije milyen gyakran indul el? -
JackeL
tag
Sajnos 1600km-re vagyok a konfigomtól, amit még össze kell raknom és majd húsvétkor posztolok hiánypótló képeket.
Így fog kinézni a rendszer:
Gigabyte GA-X79-UD5
E5-1650 - Brocken 2 hűtéssel
2x8Gb 1600mhz Klevv memória
R9 285 2Gb
120Gb Kingston SSD.Remélem a klevv ramokkal nem lesz bajom és majd sikerül kipréselni némi teljesítményt a prociból
-
Most nem osztom a véleményed, mert mindennek annyi az ára, amennyit adnak érte...
Relatív, hogy mennyit ér!
Én ha jól emlékszek mintha 90 ért vettem volna egy éve a 4930k itt a PH-n és örültem neki mint majom a farkának, mert akkor 100 körül mentek!
Szóval 70 -et örömmel adnék érte most is, ha vennem kellene... -
Találtam is az USA-ban...
A barátom aki most kint van venne is egyet 1050 dodo!
Még át gondolom, de azt hiszem bele vágok!
Ahogy számoltam a 2011-v3 is bent lenne 400 ezerbe mire lap/ram/cpu/blokkok cseréje meg van...
Egyébként most 4636Mhz megy 1,384 volttal stabilan és 60 fok alatt van. -
Na!
Egyenlőre itt tartok!
Bár csak Aidával teszteltem egyenlőre, de nálam mindent lehet mondani, csak melegedésnek nem amit ezzel a beállítással produkál!
Aztán lehet azzal amit Aty-73 mondott jobban szenvedne, de az Őszintét megvallva a P3D max 70-75% hajtja, így nem érdekel az hogy ott mennyire melegszik vagy sem, mert nem csúcsot szeretnék dönteni, hanem direkt a szoftverhez hangolni!
Most arra gondoltam, hogy az órajelet kezdem addig emelni, amíg ez a fesz elég neki!
Kérdésem az lenne, hogy a BusSpeed az miben játszik szerepet?
Tehát mi van akkor, ha azt emelem és a szorzót csökkentem? -
aty-73
aktív tag
Mivel a szóban forgó dolog a 3820/1620-ról szól, illetve említetted GTA5-öt, így erre a irányult a válasz az i5-2400-al.
Keresztbe lenyeli. Persze, hogy le, ezt nem is vitatja senki, mikor munkába küldjük!!!
De még mindig a játékoknál tartunk! Ha jól értelmezem?!
Ha nem értenék veled egyet. nem 6 mag / 12 szálat használnék.
Igaz én dolgozom vele, az egy plusz kiváltság, hogy elfutnak rajta a játékok.DX12 ígéretekről majd beszélünk akkor, mikor minden faszán működik!
-
aty-73
aktív tag
Újabb játékok?
Arra sem emléxem már mikor adták ki a GTA 5-öt!
Egy i5-2400 és egy Single HD 7970 párosításával szépen elmuzsikált ez a game.BF1-ről nem tudok nyilatkozni még, talán jövőhéten lesznek tapasztalatok.
Maffia III. Kipróbáltam, igaz a tört verziót, botrányosan optimalizálatlan. Inkább nem írom le mit gondolok róla.
Ha már a több szálat felhoztuk! A hetekben építettem egy PC-t, i3-6100 + GTX 1060. A The Division szépen fut.
Pedig az is szereti a több szálat.(#3643) Találtgyerek
Milyen teljesítményre gondolsz játék közben???
Vásároltam kíváncsiságból egy Asus P8Z68_V Pro + i5-2500K kombót.
Játékban érdekes eredmények születtek. -
45x100 , bclk piszkálása nélkül.
Meg van az 5960X is természetesen,az az elsődleges gép,azt nem adom el.
Van nálam egy elég komoly és ritka kombó.
R4E full dobozos, 3930K dobozos , 4x4gb Dominator GT 2133C9.#3595 dime27 :
Nem biztos,hogy jól emlékszem,de 1.3V körül már nem 4.8GHz kellene járni ?
Vagy azok a 2600K procik voltak... -
fotobolond
tag
Köszönöm az infokat. Az Ebay.co.uk nem hozta az ajánlott kínai eladót.
Felhasználást tekintve a hétköznapi feladatokon felül fényképeim Adobe Lightroom / Photoshoppal történő feldolgozás és utómunkák készítése valamint nagy ritkán valamely 2-3-4 éves játék. Komoly 3D-s valamint CAD alkalmazásokat abszolút nem használok. A tunning nem szempont számomra.
A Photoshop nem használja a több processzort (inkább alaplapi és video memóriát) emiatt gondolkodtam valamely E5-16?? típusban a magasabb órajel miatt.
Érdemes kitartani az E5-1650 vagy 1660 mellett vagy inkább az ajánlott 2670-et érdemes választanom?
-
proci985
MODERÁTOR
a 3930 jo lenne, csak lap nincs ala.
en ket honapja szemeztem annyiert egy 3930al, ill erre apron lattam 65 korul 3960at is... de lapot ala eselytelen keriteni, ujonnan meg egy x79up3 rev2 is also hangon 70k. akkor meg mar inkabb 5820.
Pixx96: egy szálon nem lesz gyorsabb.
ha találsz alá értelmes áron lapot hajrá, de szerintem nem nagyon fogsz. asrock VRMje nagyon melegszik. másik probléma, hogy a s2011es procik eleve elég melegek, CPUhűtő meg úgy, hogy két oldalt ott a ram, felül ott a VRMhűtés alul pedig közvetlenül a videokártya... vízhűtés opció, más eléggé hellyel-közzel fér el. ha körbenézed a topikot, elég sokan vagyunk épített vízzel és nem igazán esztétikai okok miatt.
3820al alapon (ill 3.7 boost összes maggal) nekem elég, főleg virtualizálni és fejleszteni remek, de a 290X CF 1080pben használva néha már CPUlimites lenne.
menj a 2011v3 hatmagosok felé, hacsak nem nagyon olcsón találsz egy biztosan megkímélt példányt 2011en. több, mint négy éve van piacon a platform, az alapból 140Wos procik gyakorlatban azt jelentik, hogy a platform indulásakor vett alaplapokban már nem feltétlenül van több 1-2 évnél. és itt most az ésszel hajtott darabokról beszélünk. az évek óta 24/7ben OCval menő lapok szvsz oroszrulettnek minősülnek (foleg, hogy a korai X79es lapok helykihasznalasa neha valami egeszen katasztrofalis, ld elrettento peldanak a Gigabyte UD7/Sniper es az Asus Rampage IV Formula).
én elégedett vagyok a rendszerrel, de az enyémet anno 500 euro körül vettem lappal és ramokkal 2014ben boltból garival két éve, ennyi pénzből meg ahogy nézem most se kapnék sokkal jobbat (mainstream platform virtualizációs featureokban és pciE sávokban elmarad, nekem meg mindkettő szempont).
aty-73 : az egyik mag eléggé eltér a többitől, egyenletesen van fent?
predator AIO egyébként épített víznek minősül, a pumpa egy DDC (leszabályozva, de vizes topikban is mindenki leszabályozza a DDCt és a D5öt is), a tripla radi meg egy procira azért bőven overkill. a csövek ahogy nézem 16/10esek, a csatik is a sima EKk amiket pl én is használok a rendszerben.
hőfokoknál meg az se mindegy mennyin mennek a ventik, a corsair ahogy tudom pl 2400as ventiket használ, amik benchet nyerni tökéletesek, de én kiszaladnék tőlük a világból.
-
aty-73
aktív tag
Az a baj, hogy a kollega az alapokig sem jutott el!
Ott kezdünk, mint anno írták is itt, hogy a RAM-ok 1333 MHz, CL9, 1.5 volt és meglessük a CPU végét.
Így innentől kezdve sztem tök mindegy melyik milyen sebességű, mert mindkét kit tudja ez a kitételt, sztem!Számilag nincs külömbség valójában. A dual-nál a két darabra összpontosítanak a Quad-nál a négy darabra koncentrálnak a gyárban, h egyforma legyen teszt alatt szvsz, persze lehet tévedek!!! Több órajelen és időzítésekkel teszteleik legalább is az én általam favorizált Dominator Platinum-ot, de lehet ez is csak tévhiedelem számomra!
Nálam semmi külömbség nincs a 0701 és a 0801 közt. Mindkettővel megy rendesen, használom mindkettőt felváltva. Manapság inkább csak tesztelgetek...
Persze az is igaz, h a RIVBE nem P9X79 Deluxe. -
törölt tag
köszi a fejtágítást, kb egy egész napos művelődéstől kíméltél meg. igazad van, hogy a sóher user és a hedt kategória kizárja egymást, de ettől függetlenül régóta szemezgetek ezekkel. még az 1366 is kimaradt, és az elborult lap árak miatt valszeg így is marad, gyakorlatilag olcsóbban kapni új x99-et. viszont sandy mániás vagyok, ezért az x79 nálam az "álom" kategória. köszi az infókat
aty-73
nem tiltottál le véletlenül? küldtem privátban a kért heaven képet, de olvasatlannak mutatja ph. utána írtál ide hsz-t, így kizárásos alapon bejelentkeztél azóta. -
törölt tag
& aty-73:
köszi az infókat, nem vagyok képben ezzel a platformmal, csak annyi dereng, hogy az x99-be való xeonoknál mintha az es példányok lennének lockmentesek, de alapvetően x79 érdekelne jobban. viszont lapot szerezni elég esélytelen, még 1366-hoz is több lapot találni (50k+ért...).
akkor elnézést a zavarásért, azt hittem, hogy nettó 16-ért jó vétel a linkelt proci, de benéztem.(#3470) aty-73
ha valamit látok nagyon jó áron, akkor megveszem, de alapvetően sóher vagyok. 40-50k kiadni egy gar nélküli lapra nekem nem fér bele a bukta lehetőség miatt. inkább veszek újat drágábban, de ugye ez nem opció pár extrém esetet leszámítva, de 100+k viszont már aránytalanul sok szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged