Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ffodi

veterán

válasz Stanchore #5257 üzenetére

Hey Stan! :)

- A Broadwell-E esetében 24/7-ben kb. 4,2-4,3 GHz lesz a plafon 1,3-1,35V körül, sajna ezek nem mennek olyan jól.

- RAM-ok: a manualban leírtak az irányadóak. Érdemes megnézni, mert laponként eltérő lehet. (Egyébként pedig érdemes beszerezni még 2 modult, vagy egy Quad kit-et, hogy a QuadCH-t is ki tudd használni)

- Haswell-E/Boradwell-E esetén még forrasztott a kupak, így nincs vele teendő. Sajnos Intel bácsi az újabb HEDT generációban már bevezette a mainstream vonalon "jól bevált" pasztázást.... :W

drsanya:

Arra nincs szükség. A BIOS Flashback-kel fel tudja tenni pendrive-ról kikapcsolt állapotban (BOOT-olás nélkül, sőt ha jól rémlik akár CPU nélkül is!) a legfrissebb BIOS-t.

Illetve a megnevezett RAM-ok 99%-hogy mennek 3200 MHz-en, max lazítani kell a gyári időzítéseken.

• drsanya

aktív tag

válasz Stanchore #5257 üzenetére

Szia!

Ha a RVE új lesz, akkor nem fog menni a processzorral, csak BIOS frissítés után. Ha nem, szólj az előző tulajnak, hogy frissítse, vagy a boltnak ahol veszed.

A memória kérdésében inkább quad kitet kellene venned, és igen két oldalra kell őket rendezni, ebben segít majd a manual. 3200-as RAM-okat vegyél inkább, mert kb az a vége az X99-es rendszernek, a 3000 MHz-hez 125-ös Strap kell ami nem mindig lesz stabil, illetve sok lesz az anomália.

A 6xxx i7 széria a régi itteni emlékeim szerint forrasztott, de szinte biztos, hogy azt a procit nem fogod tudni addig húzni, stabil 4,0-4,1 lesz a vége. Nekem és pár fórumtársnak 6800K van, 4,2ig jutottak vele, én nem bántottam az enyémet. Eléggé antituning a Broadwell-E.

Üdv a klubban :C

Új hozzászólás Aktív témák