Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
-
Mobilarena
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Nekem a nagy tesó, Gaming 5 van és nagyon jó kis lap, de úgy az MSi lapokkal elég jó a tapasztalat itt. A lényegi különbség, hogy a Gaming 3-nak 6 fázisos, az 5-nek pedig 8 fázisos a cpu vrm része.
Viszont ahogy látom 3e ft a különbség a két lap között, így ha tuning is lesz, akkor Gaming 5-öt venném. -
Grózi
veterán
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Nekem az Asus Z97 Pro Gamer bevált,csak a memóriákkal válogatós.
-
MK VII
veterán
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Ajánlottam már nem is egyet.
Úgy látszik elsiklottál felette! -
Apollo_21
addikt
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Nem szeretnél vásárolni!
És ezután meglehet nézni az adatlapomat
A válasz? lan vezérlő eldobja magát mint egy darab kő...és kinyírja az egész gépet..random fagyás, újraindulás.
De para nincs! Mert a legfrissebb driver orvosolja...
Csupán egyéni tűréshatár kérdése az egész....nekem elfogyott..ezért van aprón 1hónapja...
-
Grózi
veterán
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Nekem volt,nem volt vele gond-viszont van akinél kijött rajta az Asrock betegség(eldobálja az usb-t).
-
MK VII
veterán
válasz
SECTORnooB
üzenetére
CNPS14x.. Akár.. De amit Grózi ajánlott az is megfelelő.. Vagy akár ami bozont-nak van az is jó.
Szerintem még talán egy CM Hyper 612S is megteheti éppenséggel.." nem volt még Asrock lapom"
Szerintem maradjon is így...
-
Grózi
veterán
válasz
SECTORnooB
üzenetére
A hr-02 macho rev.b 4,6-n simán hütötte a 4790K-m 1db Akasa Viper R-l.
-
MK VII
veterán
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Valami combos kéttornyos szörny!
-
bozont
veterán
válasz
Winchester95
üzenetére
Az XMP megkönnyíti a gyári értékek beállítását, biosban csak ki kell választan hogy az XMP profilt használja és kész, nem kell máshoz nyúlni a memória részlegnél, addig amíg nem akarsz tuningolni. Jó dolog.
Nekem most így stabilnak tűnik, 1,57v mellett:
Lehet menne feljebb is az órajel, ha kapna több feszt, vagy az időzítéseket lehetne szűkebbre venni, de én így is elégedett vagyok. Így is gyorsabb mint a gyári 1866MHz 9-9-9-27, viszont gyakorlatban nem nagyon érezni eddig. Egy-két szintetikus benchben hozott kis pluszt csak.
-
MK VII
veterán
válasz
Winchester95
üzenetére
Igen a Savage már XMP profil módot támogat.
Annyit tesz, hogy, ha a BIOS-ban bekapcsolod a memória beállításoknál az Extreme Memory Profilt akkor a lap kiolvassa a helyes adatokat a memóriából és aszerint állítja be a frekvenciát és késleltetést is. -
mcs
veterán
Elszórakoztam a HD 4600 igp tuningjával, és 1500 MHzen egészen érezhetően sokat gyorsul az alap 1100 MHzhez képest.

Override módban 1,15 Volton (hwmonitor 1,174nek érzékeli) hajtani biztonságos? -
Grózi
veterán
válasz
Winchester95
üzenetére
Ugyanazt adják hozzájuk,járt mindegyikből nálam jó pár kit.
-
válasz
SECTORnooB
üzenetére
az olcsóbbat válaszd, kb 10%-kal erősebb a 6600k, de bőven behozható a sebesség egy minimális tuninggal
-
Winchester95
őstag
válasz
MK VII
üzenetére
Rendben köszi!

Már csak azt kellene kiderítenem hogy a Kinstone HyperX Savage/Fury-hoz is ugyan olyan kis füzetet adnak, mert a tartozékokra allergiás vagyok.Ettől függ a csere.
Mert elvileg a savage ramhoz nincs meg a kis füzet.Nekem Z97X-UD3H-BK van. Nagyon ajánlatos lap, sőt a BK jelzés 5év garis hála istennek.

Bár nekem még csak rev 1.0 van. 1.2-n valamit módosítottak. -
MK VII
veterán
válasz
Winchester95
üzenetére
A proci bírja az 1,9 voltot. Még a 2 voltot is, de az fölé már nem igen szabad menni. Természetesen ezek a feszültség értékek már űbertuning szinten kellenek és megfelelő hűtés mellett, de az 1,65 voltos ramoktól egyáltalán nem kell félni nyugodtan mehetnek Intel proci mellé.
(#28069) SECTORnooB
4690K alá azért én mindenképp Z-s lapot tennék. 30-40 ezer forint közt elég sok lap közül tudsz választani.. Asus, Gigabyte, MSI... Amelyik szimpatikus.
Gigabyte Z97MX-Gaming 5
Gigabyte Z97X-UD3H
Esetleg picit drágábban egy Asus Z97M-Plus(#28071) bombibmw
Nyugodtan adhatsz neki feszt.
Az én ramjaim nem tuningos darabok ( Mentségükre legyen szólva, hogy elég régi gyártásúak.).. Alap 1600mhz cl9 1,5 volton... 2133mhz cl10-et 1,64 voltal hozzák.
Én is feltoltam a feszt, hogy jobb legyen a késleltetés a gyári 2133mhz-es értékhez képest ami cl12 lett volna.
-
laychi
veterán
válasz
bombibmw
üzenetére
Jó a tied,kicsit lemarad az enyémtől,de vannak sokkal rosszabbak is,meg átlagosabbak,a tiéd és az enyém "jók vagy nagyon jók",nyilván vannak extrémebb esetek,de eddig nem sok darab volt ami jobban ment meg azok melegedősebbek voltak.
1,3V-on 4,7Ghz-en tudod hajtani.
Kell ennél több?
-
ffodi
veterán
válasz
Winchester95
üzenetére
Ezt hol olvastad? Kérlek olvasd el a topic összefoglalóját, ott le van írva, hogy nem. Használhatod nyugodtan az 1,6-1,65V-os RAM-okat.
bombibmw:
Mennyi fesszel próbálod?
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
I5 4690K alá milyen lapot tennètek 30-40 között? Illetve mi a H97 és a Z97 között a különbség? -
Grózi
veterán
válasz
LLKobe
üzenetére
Ha csak játszol és nem dobál kékeket akkor talán jó lehet.Ha tökéletesen akarod,akkor teszteld az összefoglalóban ajánlott progikkal.Ha úgy is stabil,akkor viheted lejjebb a Vcore-t,egészen addig amíg stabil(meglepne,ha az lenne 1,038V-n).
A Vccin-ről megoszlanak a vélemények,van aki auto-n hagyja és van aki manuálisan lejjebb viszi,amíg lehet. -
NFree
addikt
Sziasztok , lenne egy kérdésem , igaz lapos téma , de itt jobban pörög a topik. Gariba van a lapom (z87Ud5h) ugy néz ki cserélik z97 Gaming lapra biztos nem a g1 re inkább 7 es lessz szerintem , s a kérdésem az lenne van-e valakinek tapasztalata mennyire mennek az ördögök ezekben a lapokban ?

-
kristof123
őstag
Üdv!
Egy ideje nem követem a topicot, ki is maradt ~24k hozzászólás, így már biztos kiforrt annyira a tuning, hogy vannak új okosságok. Valaki lenne olyan kedves és írna róla pár szót, dobna pár linket.
Köszönettel,
K.(#28063) ll-kobe:
Nekem is körülbelül így van beállítva, egyelőre megteszi imo. -
LLKobe
veterán
Üdv!
Erre esetleg valaki?:
Üdv!
Nem vagyok otthon intel tuningban, nem rég váltottam AMD-ről hosszú idő után. Egy 4670K-m van. Most mindössze annyit csináltam hogy a turbo core szorzókat feltoltam 42-re, meg a Vcore-t állítottam 1,038V-ra.
Játék alatt stabilnak tűnik, és nem is melegszik. Jó lesz ez így?

Előre is

-
MK VII
veterán
válasz
ForRedGlory
üzenetére
60-70 ezret nem feltétlenül kell költeni egy jobb lapra.. Amit hpeter10 topiktárs ajánlott elég jó darab..
Viszont tényleg! Miért nem Skylake, ha már ekkora összeget befektetsz egy új gépbe?
Ha ilyen elemekre van pénzed akkor szerintem Skylake-el már talán jobban járnál.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Szia,
Már megvan minden, csak a lap nincs? Skylake et is vehetnél!?

De nem kell annyira kolteni Z97-nel. Ezt vedd meg, most, mert leesett az ára! Tuningos és megbizhato lap. Ha nem tetszik valamiert, akkor marad az asustol a Hero VII.
-
ForRedGlory
félisten
Sziasztok!
Tudom van ennek talán megfelelőbb topicja, de engem a gyakorlati tapasztalat érdekel. Most fogok egy új gépet felépíteni egy 4790k processzor alá 980 TI-vel, viszont az alaplappal gondan vagyok. 1 éve leszoktam az újdonságok követésről. Akinek ilyen procija van agy aki tudna ötletet adni milyen deszkát vegyek alá 60-70k magasságáig, megköszönném a tippet.
-
laychi
veterán
válasz
pilu85
üzenetére
Itt a smile egy link volt,kövesd a linkeket,elvezetnek a válaszig

Már korábban magadnak megválaszoltad.
[link]De hogy én is kifejtsem a véleményem:
Én mindenképpen az i3 mellett döntenék.
Okai:
-4 szállal tud dolgozni
-i3-ak teljesítménye játékokban jellemzően nem marad el az i5,i7 prociktól,itt-ott minimálisan rosszabb lehet,de ott egy G3258 sem állná meg a helyét,még ennyire sem.
-ahogy korábban írtad te is, olcsóbb lappal is tökéletesen kihasználható
-nem kell agyonfeszelni,hogy elérj vele x-y szintet,így időtállóbb,valamint nem kell stresszelni rajta,hogy stabil e vagy sem,ha alapfesszel használod,így ha valami hibázk,az tuti nem a OC miatt lesz.stb,stb...
-
pilu85
őstag
G3258@4ghz v i3 4130 3,4ghz játékra?
-
ffodi
veterán
válasz
Winchester95
üzenetére
A 8GB 1866 MHz CL10 Single CH biztosan lassabb, mint a 2x4GB 2133 MHz CL11 Dual CH. Én biztosan cserélném, ha van rá mód.....Bár én abban sem egészen értenék egyet, hogy az 1866 MHz cl10 gyorsabb, mint a 2133 MHz cl11.
Szerk.: Ehhez kapcsolódóan egy teszt.

Laychi:

-
Winchester95
őstag
Köszi mindenkinek a segítséget, viszont a 2133mhz cl11 es a másik meg ami 1x8gb az cl10-es.
Ram topicban azt írták felesleges, sőt még rosszabb is.
Nem lenne egy jó darabig (ameddig ki nem fagyna a win 100 8gb tól) ramupgrade. -
laychi
veterán
+ a H100i-nek vannak rögzítési hibái.
Volt olyan,akinek delideltem a 3770K-ját és jött,hogy magas a hőmérséklet,rosszabb mint volt.
"Milyen hűtőd van ?" - kérdésre H100i volt a válasz.
.
.
.
Backplate rendesen áll?
Meg van húzva rendesen a csavar?
Tegyél csak be a rögzítőcsavarhoz alátétet.
Jó lett ugye?
...
őőőőőőőőő...bocsi, jó lett, köszi -
#Morcosmedve
veterán
válasz
Winchester95
üzenetére
egyetertek ffodi val, egyertelmuen megeri a csere!
-
ffodi
veterán
válasz
Winchester95
üzenetére
A legjobban még 1x8 GB ugyan olyan RAM-mal járnál.

Egyébként szerintem ha mostanában nem akarsz RAM-ot fejleszteni, akkor megéri a csere, mert dualCH-ban fog menni, ráadásul magasabb órajelen. Ha mostanában fejleszteni akarsz, akkor az említett 1x8GB a jobb (mert később vehetsz hozzá még egyet, míg a 2x4-hez mehet még 2x4, de 4 modullal mindig csak a gond van. Legalábbis itt, ahol csak DC van....).
-
Winchester95
őstag
SziasztoK!
A cuccaim között található a konfigom.
Kérdés:
Van egy lehetőségem egy az egyben lecserélni a kingston hyper X 1X8GB Fury Black cl10 1866mhz ramjaimat erre:Kingston HyperX Savage RED 2X4GB CL11 2133MHZ KIT.
(viszont ez 1.6v a fury 1.5v-on megy.)
Más lehetőség nincs, csak gondoltam megkérdezem melyik lenne a jobb.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Nem vagyok otthon intel tuningban, nem rég váltottam AMD-ről hosszú idő után. Egy 467K-m van. Most mindössze annyit csináltam hogy a turbo core szorzókat feltoltam 42-re, meg a Vcore-t állítottam 1,038V-ra.
Játék alatt stabilnak tűnik, és nem is melegszik. Jó lesz ez így?

-
ffodi
veterán
válasz
anderledani
üzenetére
Mert vannak olyan CPU-k, amiket ilyen jellegű terhelés és feszültség mellett egyszerűen nem tudsz lehűteni, mert a mag és a kupak között sz@r a hőátadás. (figyelem nem 4790k-ról van szó, hanem 4770k-ról!)
Nekem is volt ilyen 4770k-m, ami 1,2V felett hűthetetlen volt D14-gyel 3 ventivel, bár szerencsére az ment 4,5 GHz-et 1,18V-tal.

(Az hogy játék alatt ez kb max 70-80 °C körül lesz az más kérdés, a lényeg most a stabilitásteszten volt.)
-
ffodi
veterán
válasz
Bile Demon
üzenetére
Kisebb mértékű instabilitás is tud ilyet okozni igen.

Gyuri09:
Ez nem néz ki túl jól. Ha a hűtőd rendesen rajt van a CPU-n, akkor csak annyi a dolog, hogy az 1,23V-ot már nem tudod lehűteni.
-
Bile Demon
őstag
Igazad van.
Összekevertem a kollégát: raymen2006-al.
Nála volt a TDP limit, HWINFO64 kép alapján egyértelmű. [link]Ebben az esetben inkább túlmelegedés védelem fogja vissza. Valami miatt nem megy úgy ez a proci, ahogy 4,4GHz-n kellene neki...
Instabilitás is tud lassulást csinálni??
Eddig meg voltam győződve róla, hogy ha stabil megy, vagy ha instabil elszáll, de hogy egyre lassabb eredményeket produkáljon... -
ffodi
veterán
válasz
Bile Demon
üzenetére
A számítási teljesítmény ingadozását az instabilitás is okozhatja. A számokat pedig a teszt beállításai is befolyásolhatják (standard -> high). Persze ettől függetlenül TDP limit is lehet, de ebből az egy képből ez nem derül ki. Kéne mellé raknia legalább egy CPU-Z-t egy coretempet és mondjuk egy aida stresstesztet, de azt nem elindítani, hanem csak a grafikonok miatt.

-
Gyuri09
tag
válasz
Blue Thunder
üzenetére
rendben van!
Kicsit késöbb akkor jelentkezem is!
-
Bile Demon
őstag
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
Gyuri09
üzenetére
A ramjaidat nem is kell tuningolni elég az a 2133.....Nem olyan sok a fesz hiszen neked 4770k-d van ami alapon 3.5 - 3.9 ha turbón van szóval a 4.4ghz már aránylag jó 1.230-on... a stress levelt IBT-nél ne standardon legyen hanem very high-on....az IBT kép mellé tolj egy core temp képet is hogy lássuk hány fokos terhelés alatt. A CPU chace voltage ovveride-ból te vehetsz visszább mondjuk 1.200-ra (nekem a magasabb ram miatt kellet)
-
Gyuri09
tag
most ugy néz ki 4.4-en megáll a dolog de szerintem sok a fesz neki..... 1.230V
Ez nekem semmit nem mond de nektek szerintem igen

-
Gyuri09
tag
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Beállitottam eddig sajnos nem stabil.... meddig "egészséges" felmenni az értékekkel? nekem 2133-as ramok vannak és nincsenek tuningolva.....
-
pilu85
őstag
Hali i3 4130 vagy egy g3258@4ghz a jobb választás játékokra. Cry 3, hitman absolution, dying light jellegű játékokkal játszom. Mind2-m van. Egyiket eladom, ártól függetlenül mrlyiket választanátok?
-
blu79
addikt
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Szia, én is tuningolom a ramokat és a Cache voltaget levettem 1.124 re kb.
-
Gyuri09
tag
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Rendben köszönöm!
-
Gyuri09
tag
válasz
Blue Thunder
üzenetére
csak ennyi egyenlőre ?

-
bombibmw
veterán
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Az a Cache Voltage csak nekem tűnik rohadt soknak?
Azt hiszem, 1,2V a maximimum, amit még ajánlanak. -
Blue Thunder
senior tag
Igen fix feszt használok mert korábban adaptive módban sajnos összeomlott memory dmp hibával, valószínűleg pont azért mert amikor visszavette az órajelet a fesz is sokat visszaugrott talán túl alacsonyra is...most 4,4GHz-en pöszörög 1.105V-vel, szerintem nem lesz attól baja hiszen elég alacsony így a fesz
-
blu79
addikt
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Akkor te fix fesszel használod a gépet? Mekkora fesz/órajel? Így nem lesz baja hosszútávon a procinak hogy állandó fix feszt kap és nem vesz vissza?
-
Gyuri09
tag
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Egy Maximus VII Herom van ha tudnál ebben segiteni esetleg megköszönném akkor hogy ezt hogyan tudom beállitani!
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
Gyuri09
üzenetére
Én meg inkább a fix feszt javasolnám...először én is adaptivat állítottam aztán jöttek a kék halálok.....azután kipróbáltam fix fesszel és azóta minden jó
Mondjuk kezdésnek 4,4-4,5 ghz-et próbálj 1,2v-on, aztán mehetsz lefele ha stabil....én most ott tartok hogy 1,105V és stabil mind IBT alatt mind pedig játéknál is -
zolikaDB
veterán
-
Gyuri09
tag
sziasztok!
Mivel ugyis ráérek igy megkérdezem hogy kaptam még egy 4770K-t. Az enyém 4.4-en pörög ezek a modellek lehetséges hogy mennek mondjuk 4.6-4.7-et?? érdemes lenne kipróbálni a másikat hátha többet tud?
Vagy ezeknél felesleges mert 4.4 fölé nagyon nem fognak menni? -
-
bombibmw
veterán
válasz
laychi
üzenetére
Az enyém sem tuningbajnok, sajnos.
Az előbb Arma3(nagyon jó stabilitás tesztre) alatt kapott egy kéket 4,4GHz-en is, már 1,2V-on.
Aztán lehet, hogy be kell még állítani a bios-t rendesen, de ez eddig bűn rossz, legalábbis nekem.
Valakinek ez elég lesz, cserélni is fogom majd a közeljövőben.
-
laychi
veterán
válasz
anderledani
üzenetére
Igen,arrol,hogy a lap mennyit ad alapbol. A tied a jelek szerint ,ahogy azt az alap feszultseg is mutatja. 150-200MHz-el alacsonyabb orajellel képes menni,mint az enyém azonos fesz mellett..
Atlagosnak mondható a tied,az enyem jonak,de vannak az enyemnel sokkal jobbak is.
Elozoleg volt 2db 4670k-m.Az egyi 100Mhz-el volt rosszabb a mostani procimnal,az azt megelozo pedig 300Mhz-el.
De jart nalam a tiednel sokkal rosszabb 4690k is. Az 1,33V mellett tudta a 4,5Ghz-et Ibt stabilan.Termeszetesen forrt a proci amellett a fesz mellett.
(Telen nyitott ajto mellett jol lehutott szobaban max fordulatra tekert ventik mellett levett burkolattal)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hobby rádiós topik
- BMW topik
- Xbox Series X|S
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Spórolós topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
most szemezgetek az MSI Z97 Gaming 3 al nagyon szép 

Eddig meg voltam győződve róla, hogy ha stabil megy, vagy ha instabil elszáll, de hogy egyre lassabb eredményeket produkáljon...