Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Sencsenben
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
-
Mobilarena
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
troll81
addikt
válasz
baritz1995
üzenetére
az anomalia okát te magad megtaláltad és leitrad
sajnálatos de a 8.1 nem épp jó valasztás főleg a leg kissebb de egyáltalán nem az
ja és gondolom játékra is használod tulnyomo rész. a 7 bőven jó megbizható 
-
troll81
addikt
válasz
baritz1995
üzenetére
szia.a windows tipusa?az még érdekes lehet

-
baritz1995
tag
Sziasztok
mióta Haswell-re váltottam,a gépem véletlenszerűen minden nap bekapcsol
próbáltam:
Asrock z97 anniversary lap
biosban minden wake dolgot kikapcsoltam
házat cseréltem
windowsban és lan driverben is minden erre vonatkozó dologot kiiktattam
biost frissítettem
továbbra is jelentkezik a hiba
szerintetek mi okozhatja?
Remélem nem gond hogy ebben a topikban tettem fel ezt a kérdést.
A válaszokért előre is köszi
-
korcsi
veterán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Hát kupak nélkül nem igen lehet szerintem processzort kapni.
(#32093) cyberkind: Minek nincs értelme?
Az volt a kérdés, miből van a kupak, erre linkeltem a képet ahol látszik, hogy rézből van, a bolti nyilván nem így néz ki, és igen nincs túl nagy jelentősége a síkba polírozásnak (3-4 fok).
(#32095) cyberkind: Csak át kell rajta vezetni 1xxW hőteljesítményt, műanyagból csak nem lehet... Tapasztalat, nálam 3. mag 60 fokos 0. meg 90, még azt se lehetne mondani, hogy szar a paszta, egyszerűen ócska a kivitelezés.
-
korcsi
veterán
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy szerintetek milyen anyagból van a 4xxx széria kupakja?
Mikor levettem elég súlyosnak találtam így szerintem alu kilőve. -
Vigneau
félisten
válasz
TeeJay
üzenetére
Nálam a LinX és OCCT nem hozott ki hibát, erre a WoT megadta a kegyelemdöfést olykor-olykor Windows 10 alatt...
A BSOD nálam Whea Uncorrectable Error néven jelentkezett. A G3258-am 4.2GHz-en 1.200V-ra volt beállítva, de a BSOD miatt 1.210V-ra kellett emelnem a VCore-t. Azóta eddig BSOD-val nem találkoztam.
-
TeeJay
félisten
miben nyilvánul meg az ha a proci tuning nem oké?
jelen esetben az érdekelne hogy miben derül ki hogy a procit túlságosan alul feszeltem?
lehetséges az hogy csak úgy magától minden előjel nélkül a gép elszáll és a windows-ban
bluescreen hibajelentés van? (win7 ultimate sp1)eddig minden ilyen hiba után emeltem BIOS-ban a proci feszültségén
most 1,15V-ra állítottam mert 1,115 majd 1,125 majd 1,135-nél is volt ilyen hirtelen fagyás
1,15-nél egyelőre úgy néz ki hogy nincs gond persze majd hosszú távú nyúzáskor derül ki
mivel a gépeimet naponta 6-8órát járatom folyamatosan terhelés alatt
ezért érdekelt igazából a dolog -
blu79
addikt
- sziasztok , a napokban frissítettem win 8.1 -ről win 10-re úgy tűnik érdemes volt, eddig még soha nem kaptam 980 CB-t 4.8Ghz-en
(többször is futtattam és u.a
)- most :
érdemes volt? szerintem igen, picit gyorsabb, jobb lett minden

-
TeeJay
félisten
válasz
GiGaBiTeX
üzenetére
ezt honnan vetted hogy kifolyik a CLU?
azért mert olyan mint a folyékony fém még nem fog lecsurogni mint a víz
1 kis cseppet kentem szét a chip-en és biza mikor rányomod a kupakot szépen elterül
ráadásul ha nem ragasztod vissza garantáltan szépen fog terülni, ha viszont raksz a kupakra körbe ragasztót
és valahova több megy nem tudod szépen elnyomni tutkó hogy azt az oldalt jobban eltolja majd a chip-től és a végén csak árt mint használ a ragasztó...kupakold le, kenj rá CLU-t és mehet vissza az alaplapba majd a rögzítő odaszorítja és pá
nekem kb. sosem lesz már kiszedve az alaplapból a proci mivel évekig elég lesz még a teljesítménye
ha még már 3-4év múlva újítanék a két gépemet hazaviszem anyámnak netezni
és veszek zsír újat
-
NFree
addikt
válasz
Venyera7
üzenetére
Persze hiba nélkül porosodik a szekrény tetején vésztartaléknak , jelenleg egy 4790k-t nyúzok nem sok sikerrel 4,6ghz 1,27v al linx stabil. lehetett volna 4,8 is
de nem megy makacs mint a kistesó , meg a 4770k ami volt.
Procit eddig még nem sikerült kinyirnom, pedig csináltam barbár dolgokat
A lap is csak azért döglött be mert marha voltam s nem vettem észre , hogy belecsorgott a víz . (nem komálták egymást) -
NFree
addikt
válasz
Hannibhál
üzenetére
24/7 igen. Sajnos legtöbb megáll 4,5-4.6ghz (szerencsésebbek) sok meg 4,2-se bírja . Kivánok neked sok sikert hozzá.
(#32069) gollo91
Linkeltem én anno kitesztelt képeket azokat nem dobta be ha már így rákerestél? egyébként nem vagyok jó példa
irigykedem az ördögödre . jó darab. -
MK VII
veterán
válasz
Hannibhál
üzenetére
5Ghz nem elèrhetetlen, de felesleges.
Ennél a procinál tök felesleges 4,5Ghz fölé menni..
Egyébként a lapoddal kapcsolatban szerintem itt tedd fel a kérdésedet. Ha jóltudom akkor neki van több féle Gigabyte lapja. Konkrétan Gaming5-je is.
Nekem Z97X-SLI van és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Jó lapok a Giga lapok... Szerintem... -
MK VII
veterán
válasz
Hannibhál
üzenetére
1,3V alatt 24/7-ben nyugodtan lehet használni.
Kezdheted mindjárt úgy a tuningot, hogy felteszed 1,3V-ra meg 4,5Ghz-re és, ha minden f@sza minden jó akkor mehetsz lefele a feszültséggel. Nekem 1,280V-al stabil teljesen a 4,5Ghz.
Saját tapasztalat, hogy 4,6Ghz-nél már jobban kéri a feszültséget, 4,7Ghz-hez pedig már ,ha jól emlékszem 1,4 volt fölé is kellett mennem... Az már nem az egészséges kategória. -
MK VII
veterán
válasz
Hannibhál
üzenetére
Szia.
Akkor köszöntelek.
Én a sajátomból 4,7Ghz-et tudtam kisajtolni egy Hyper T4 alatt belőle, de itt már pl. Prime-ot nem tudtam végigfuttatni, mert elfogyott szegény hűtés.. Ott azért már elég komolyan kéri a feszt szóval 24/7-re már nem ajánlott az a frekvencia.
Ha nem antituningos lesz a kockád akkor mindennapos használatra 4,5ghz-et 1,3V alatt szépen ki lehet hozni belőle.
Hűtést sem kell rajta nagyon eltúlozni.. CM 212-es esetleg 612-es bőven elég rá. Sőt a T4 is szépen kordában tartja a hőfokokat.
4,5Ghz-en 63W-ot fogyaszt szóval nem egy nagy étvágyú.
-
Hannibhál
őstag
Sziasztok ezúton szeretnék becsatlakozni eme topikba hiszen jövő héten nagy boldog pentium g3258 tulaj leszek egy gigabyte z97 gaming 5 alap társaságában s a véleményetek érdekelne h mennyit lehet a kis pentiumból kihajtani?
-
Krisz1441
tag
Sziasztok!
Van valakinek Giga Z97P D3 lapban 4690K? Illetve tudna valaki egy kis infóval szolgálni ezzel kapcsolatban, mennyire stabil az oc vele, stb egyéb hasznos infó. Alaplap csere már nem játszana fejlesztéskor

Köszi előre is!
-
korcsi
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Igen, olvastam, meg lehet így-is, úgy-is csinálni, érdekes módon mintha a ragasztó minősége nem lenne egységes, valaki keményen megküzd vele, valaki meg simán körbe metéli...
Ragasztó: konkrét ajánlás, illetve az összeszerelésről tapasztalat, mindenki a szétszedéssel foglalkozik, de utána?
SMD-ket szigetelni, CLU-t felkenni, ragacs a kupak peremére majd valahogy le kellene préselni, amíg a ragasztó megköt, gondolom a CLU-nak se egészséges, ha összerakás után a felületek mozgatva vannak. -
TeeJay
félisten
válasz
korcsi
üzenetére
érdekes én nem vágtam el semmit, szépen körbe pengéztem, fél óra alatt megvolt minden
és elhiheted a ragasztó kipucolás tartott legtovább...satum nincs pesti panelban úgyhogy maradt a penge és sikerült tökéletesen így is

CLU 4ezer volt postával
MX4-et kaptam 1900-ért
pengét meg darabját 100-ért vettem a környéken egy barkács boltban
egy halom fültisztító pálcika kell a sok mocskot lekaparni
aztán mehet is a dolog -
Skynet258
veterán
válasz
Venyera7
üzenetére
Nekem 25k körül bolt a 16GB, mondjuk egy darabig nem lesz szükségem ennyire, de ilyen áron gondoltam megveszem, ártani nem fog. Megmondom őszintén én már pár éve nem húzgálok semmit, berakom, használom, ennyi.
Z-s lapom van ugyan de a procim sem K-s, a lapot viszont (talán) könnyebb lesz eladni ha egyszer arra kerül a sor. 
-
korcsi
veterán
válasz
korcsi
üzenetére
"Pengével néhányan elmetélték a procit, de itt a témában én nem találtam olyan embert aki satuban tette volna tönkre a CPU-t."
Remélem nem én leszek az első
Az egyetlen ok, hogy nem küldöm el "profihoz", hogy vidéki vagyok és addig nem lenne gépem, meg amúgy is szeretem a barkácsot. -
korcsi
veterán
Gondolkozom a deliden, gyüjtöm a hozzávalókat, CLU megrendelve.
Végignyálaztam eme topik idevonatkozó bejegyzéseit, és most a hangos kisebbséggel szembemegyek, de nekem a satus módszer szimpatikusabb.
Pengével néhányan elmetélték a procit, de itt a témában én nem találtam olyan embert aki satuban tette volna tönkre a CPU-t.
Feltételek adottak, van satu, szabályozható hőlégfúvó.
A témában amúgy most ez a kedvencem -
TeeJay
félisten
válasz
Bile Demon
üzenetére
CPU FPU és GPU gyilkolás
ha csak FPU van GPU-val az nagyon megugrik de az amúgy sem valós helyzet, mert ha használom a gépet sosem lesz olyan hogy ezt a kettőt szénné járassa -
TeeJay
félisten
még múlt héten megcsináltam az első procimmal
a második géphez még kell pár cucc mert még csak alaplap SSD meg a proci van meg
a RAM ház táp meg hűtők még 1-2hét mire megveszem, akkor a másik 4790K-t is kupakolni fogom
és kap végre rendes pasztátAIDA64terhelés alatt 10fokot nyertem a CLU + MX4 párossal, előtte ugye gyári paszta volt a kupak alatt, felette meg Alpenföhn amit a hűtőhöz adtak
ja és ugye ezt már úgy néztem hogy 4,4GHz-re húztam minden magot tehát még úgy 7-8% extra teljesítményt is kaptam. megérte

-
GiGaBiTeX
csendes tag
Ragasztóból van valami könnyen beszerezhető típus ? Ez az "oldószermentes univerzális ragasztó" mennyire jó [link] ?
-
Bile Demon
őstag
válasz
korcsi
üzenetére
üdv,
Package temp: gyakorlatilag a legmelegebb mag hőmérséklete
Intel paszta: nem a pasztával van baj, hanem azzal, hogy intelnél úgy kerül fel a kupak, ahogy sikerül (vagy párhuzamos, de vastag, vagy ferde, vagy viszonylag jó). A fekete ragacs és a kupak gyártási toleranciája miatt előfordulhat, hogy a ragacs miatt nem tudják gyárilag összenyomni annyira, hogy a paszta egyenletesen vékony legyen. -
korcsi
veterán
Sziasztok!
Vállal valaki mostanában 4790k delidelést?
Vicces, hogy 100W package power mellett a negyedik mag elfogadható hőmérsékletű (60-65 fok), az egyes meg 90+-os. Nekem úgy tűnik, nem csak a paszta ludas...
A package temp hőmérséklet az honnan ered, mert az is magas, de az IGP (nem használom) alig melegedik terhelés hatására. -
-
GiGaBiTeX
csendes tag
Sziasztok!
A CPU die melletti kis alkatrészek szigetelésére ilyen thermal padet is lehet használni? [link]
Körömlakk önmagában nekem nem tűnik megbízhatónak, nem nagyon látni szerintem, hogy teljesen sikerült e lefedni őket. -
Puma K
nagyúr
válasz
ghodyl
üzenetére
Hiaba van egy termeknek adott megnevezese-tipusjelolese es hiaba keszulnek ugyan ott lehetnek elteresek mint ahogy vannak is.
Ha tuningol az ember, akkor a birtokaban levo alkatraszt maganak kell tesztelni mit bir, mert lehetnek elteresek mint ahogy vannak is amit a gyakorlat is igazol. Eleg csak olvasgatni a kulonbozo emberek kulonbozo eredmenyeit azonos alkatreszeknel. Vannak alapszabalyok amiket be kell tartani es akkor gond nelkul lehet prpbalgatni.
Van aki a birtokaban levo alkatresz tuning-tuljhajtaskor kapott eredmennyel nincs megelegedve ezert csereli egy olyanra amit kitesztelttek es a kituzott teljesitmenyt-orajelet kepes hiba vagy barmi negativ tenyezo nelkul teljesiteni azt.
CPU-t es RAM-ot BIOS/UEFI-bol tuningolunk.
Egyedul a VGA az amit kulso programmal lehet tuningolni operaciosrendszer alol. -
ghodyl
tag
Sziasztok! A napokban találtam egy weboldalt ahol vannak bios profilok adott alaplap és cpu-hoz, ezzel kapcsolatba kérdeznék, hogy a profil betöltéshez Intel Extreme Utility-n keresztül kellene beállítódnia, de mikor megnyitom a programot és betöltöm a fáljt jelez, hogy az Overcloking Unlock sikertelen lett.
Ezt viszont nem értem mert biosban gond nélkül megy mindenféle tuning
( MSI Z87M-G43 + I5-4670k - 4,1 Ghz stabilan ) ezt szeretném feljebb tornázni és gondoltam ha már adott a profil ami elvileg működő képes 4,3-4,4 gondoltam kipróbálnám

-
Venyera7
senior tag
Kicsit javult a helyzet
:
-
-
blu79
addikt
válasz
Venyera7
üzenetére
Érdekes mert a Cinebenchben sok pontot kapsz, én 2400Mhz CL10 ramokkal 1004 pontot kaptam 5Ghz-en. Viszont az Aida az valamiért nem ok kevesebbet kapsz.
Balathruin nálam is érdekes az L2 Cache és teljesen azonos órajelen meg azonos beállítással a friss win újratelepítés után is ez a helyzet, és teljesen azonos Aidaval
-
Venyera7
senior tag
5.0ghz

memória Klevv 2933mhz:
memória Kingston 2400mhz:
Ez miért van szar a ram?

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen alaplapot vegyek?
- HiMedia lejátszók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobilinternet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Formula-1
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i3-6G I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3763, 100% Akksi
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy S25 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
sajnálatos de a 8.1 nem épp jó valasztás főleg a leg kissebb de egyáltalán nem az 

(többször is futtattam és u.a 

de nem megy makacs mint a kistesó , meg a 4770k ami volt.
A lap is csak azért döglött be mert marha voltam s nem vettem észre , hogy belecsorgott a víz . (nem komálták egymást)