Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Dupla kamerával menekülne az iPhone Air a kaszától
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
-
Mobilarena
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chapel
addikt
válasz
laychi
üzenetére
Bios frissítés volt, most már okés, szóval nem volt normális hőfok ingadozás...
Most már rendben van.Nem az volt a gondom hogy terhelés alatt megnőtt, hanem az hogy mp-enként ugrált 28 és 65 között álló helyzetben winben. Nem hiszem hogy ez normális volt. Előtte az i5 4.4-re húzva sosem ment 60-65 fölé még stressz teszt alatt sem. Ekkora difi van a két sorozat között

Ezek szerint igen.
-
Chapel
addikt
válasz
laychi
üzenetére
Szerencsére semmi ilyesmiről nincs szó.
Rosszul írtam; a biosban a cpu típusa stimmel, azonban ahol be lehet állítani hogy milyen profil szerint menjen, na ott csak i7 4770K van kiválasztható.Minden program és bios szerint is az ami. Továbbra is tartom hogy bios update megoldja, de ma nem volt rá érkezésem. Addig sem terhelem.
-
-
Tomassy00
senior tag
válasz
laychi
üzenetére
Azt azért nem mondanám hogy felesleges, mert egy 1080 elég combos kártya és nem mindegy hogy egy játék " 30-100 fps közt frame droppol vagy 70-100 közt " ... Az hogy nagyobb felbontás mellé nem kell annyira a proci, az csak egy bizonyos szintig igaz... De mivel szinte biztos hogy a csaj nem "HC gamer " és mégcsak szerintem 100+Hz monitorja sincs, ezért is írtam hogy nem lesz világvége ha marad a 4690K.
-
-
-
-
Redneck
nagyúr
válasz
laychi
üzenetére
Egy új Wint fel kéne már raknom, ez a tákolt 7 már megélt pár hardvert, hiába tartom tisztán. Haver Sosem panaszkodik ilyen ingadozásra, pedig 4460-nal tolja 3 gigás 1060-nal. Win 8.1-et használ, úgy tudom az jobban kezeli a HT-t, SSD-t és natívan az USB 3.0-át. Ha újrarakom kipróbálom azzal, sajnos a 10 még mindig képes meglepetésekre.
GPU usage nálam sok cím alatt megy alacsonyabb értéken, de akkor jellemzően a CPU is hokizik, plusz nem mindent tolok max részletességen. Modernebb címekkel nincs gond, fps is van, és a kihasználtság is stimmel.A 6 éves tápra is gyanakodtam már, de akkor BF 4, 1 vagy Witcher 3 alatt is gond lenne. Ettől független a vasat új házba költöztetem és új moduláris tápot is rakok mellé.
-
-
zaja8
aktív tag
válasz
laychi
üzenetére
Full hd felbontásban minden Maxon, kb 50-60fps megvan. Nincs lagg, csak néha beesik 40fps körülre. Játék közben monitorozom és látom hogy ilyenkor a CPU 100%-on teker, a VGA kihasználás pedig ilyenkor csak 80% körül van. Nem zavaró, meg nincs lagg, csak kíváncsi lennék hogy véleményetek szerint az i7 segítene vagy sem. Egyenlőre nem tervezek platform váltást, mert a ráfordítás nem hozna túl sokat. Viszont egy 4790k-ra még nem lenne túl sok ráfordítás, és úgy gondolom akkor még tovább húzhatom a platform váltásig. Igazából ha nem is minden esetben lenne plusz erő az i7 az nem baj, de azt nem akarom hogy még rontson is a helyzeten a jelenlegihez képest. Tehát amire kíváncsi voltam leginkább az az, hogy a HT előnyt jelent vagy hátrányt játék futtatásakor?
-
zaja8
aktív tag
válasz
laychi
üzenetére
Online szinte egyáltalán nem játszom. Csak megoszlanak a vélemények ahogy olvasgattam. Több alkalommal azt láttam hogy inkább ront a teljesítményen a HT, van aki azt mondja, illetve tesztekben meg azt is látni hogy pluszt hoz a HT. Az i5-el pl assassins Creed originsben sokszor CPU limitem van. Nem tudom i7-el is meglenne ez vagy sem.
-
-
lsc
nagyúr
válasz
laychi
üzenetére
Az előzőt kiegészítettem, de ezt még úgy néz ki tudom hűteni, stressz alatt 70 fok körül voltak a magok. Játszani csak stalkerekkel játszok, azok meg ennyire sem fűtik, egy szálat terhelnek csak, ezért kellett váltanom.
Mod: Most azért nem resetelném, de emlékeim szerint 1.2 körül volt a fesz.
-
sagit
veterán
válasz
laychi
üzenetére
Igen, a ramokat visszavettem mert instabilak 2400 felett már picivel is, hiába az XMP profil. 1,65V, a gyári késleltetés de 2440 körül már fagytam, ahhoz meg nem kellett csak valami 102-103-as BCLK. Eggyel visszább osztottam őket, és már stabil is a 105,3. Az fölé nem akarok menni ( lehet nem is tudnék).
A VCore-on nem nagyon kell mit visszavenni, most megnéztem és 100-as BCLK-val is 1,142-1,146 V-ig ad neki a lap és 105,3-as BCLK-val is ugyan ennyit.
Melegedés?
Az mi?
Max 64 fokos volt az egyik mag, a cpu maga pedig 45 körül 440-500-as RPM-mel. -
lEninpApA
csendes tag
válasz
laychi
üzenetére
Értem

Szóval hiába Z-s lap valszeg esélytelen lenne igy is huzni rajta

Másik kérdés még , hogy a hozzá kinézett Deepcool Gammaxx 200T elég lenne-e a hűtésére? Ezt néztem ki budget megoldásként.
Kolink Refractor v Zalman Z3 Plus házban lesz valszeg , szóval a hűtéssel se akarom , hogy baj legyen

-
Redneck
nagyúr
válasz
laychi
üzenetére
Privátban beszélgettem a sráccal. Mivel nem nagy a keret, a Haswell a legjobb ár/érték arányú lehetőség.
Ha vesz egy olcsó, nem legalja lapot, később még mehet bele 4790K (tuning nélkül), azzal el lehet lenni egy darabig. Amire neki kell, jó lesz egy Haswell i5.Ajánlottam volna neki én is Skylaket vagy akár Ryzent is, de a memória csere sok lóvét elvinne.

-
Dobi 562
addikt
válasz
laychi
üzenetére
Amikor 1 honapja elkezdtem keresgelni Haswell/Haswell Refresh cuccokat, akkor szembesultem vele, hogy ujonnan mar alig lehet kapni egy-ket dolgot. Procikat szinte csak az S-jelu, csokkentett kepessegu peldanyokat talaltam, nehany helyen meg aruljak az i7 4790k-t de ujonnan tobbe kerul mint egy ujabb generacios i7.
Z87/Z97 lapok ritkak mint a feher hollo. Uj Z87-et szinte nem is talalni, Z97-bol van 1-2 modell meg nehany boltban/E-bay-en. Hasznalt alaplapot biztos nem vennek.
Ugyhogy E-bay-rol vettem hasznalt i7 4790k-t es meg vagyok vele elegedve, meg tuning nelkul is. Egy i5 4590-et valtott le.
-
Tibal
tag
válasz
laychi
üzenetére
Akármit állítok, most már nem akar 4.5gh 1.300 vcore alatt stabil lenni. :-D Már proci hütőt is 1500n forgatom, de semmi. 74 fok még belefér vagy már sok? Esetleg azért kapok kék halált?
A másik pl 1.292vt adok biosból cpuzbe látom, hogy 1.304et kap. 4.4ghzen próbálom most, 1.270 adtam biosba rendszerben látom, 1.280al megy... -
Bismarck24
tag
-
Weareus
addikt
válasz
laychi
üzenetére
Közben pihentetem az Asrock deszkát, aprón lecsaptam egy Asus Maximus VII Rog-ra. Fenti képeken látható sebességet ilyen bios beállításokkal sikerült elérni:[link] Mora, d5, és hűtött víz nélkül. (A légkondit sem kellett bekapcsolni.
).
Szóval úgy néz ki, hogy egy Asus az mégiscsak egy Asus. (A voltot még lejjebb kéne vennem, szvsz). -
Weareus
addikt
válasz
laychi
üzenetére
lehet a magokat kapcsoltad ki, nem a HT-t?
Hát, a cpu beállításokban voltam, nem az extreme tuning részben a biosban, ha arra gondolsz.
Az extreme tuningnál van ugye hogy per core all core v. mi, azt nem bántottam.
Sőt, igazából csak egy dolgot állítottam és az a ht on-ról off-ra volt, semmi mást nem piszkáltam.
Lehet, hogy a program (ibt) verziószáma is fontos lehet? -
Weareus
addikt
válasz
laychi
üzenetére
ram sebessége sokat befolyásol
mennyin ment akkor és mennyin most?Talált, süllyedt.

Akkor 1333 Mhz-en mentek, most a gyári alapórajelen (1866).
Közben - emlékezve szavaidra - csináltam egy ht-nélküli mérést és valóban úgy lett, ahogy mondtad, azaz írtad. Gyorsult valamennyit:Most próbálok egyet mérni még 2133 Mhz-es ram sebesség mellet. (ht off).
Kíváncsi vagyok.
-
ITrex
tag
válasz
laychi
üzenetére
Előzőleg mindegy volt hogy Vsync bevolt e kapcsolva vagy sem, konkrétan ha low-ra vettem a grafikát is beszaggatott a game, most pedig ha bevan állítva ha nem, akkor is jól muzsikál
Illetve a hőfok sem megy 70 fok fölé(az utóbbi kép fél óra játék után készült) gép újrarakás előtt fél óra után már bőven a 75-80 fokot kóstálta a proci.
Na meg alapvetően is kevesebb FPS-em volt akkor ha mindent maxra raktam, meg fel le ingázott, most igaz hogy proci kihasználtságnak a tetejét kóstálja ugyanúgy de most semmi laggot nem tapasztalok stabil 60 fps van Vsyncel anélkül meg 75 körül.úgy hogy minden maxon van. Az FPS limiteknél valóban nagy eltérések vannak proci kihasználtságban. -
-
-
Redneck
nagyúr
válasz
laychi
üzenetére
Megnézem, köszönöm a tippeket! Az a pár Watt és a kisebb hőingadozás nem gond. Inkább csak arra voltam kíváncsi, hogy mennyire probléma ez a feszültség, alacsony órajelen.
Ettől függetlenül meg fogom nézni, az Offset módot.
Energiatakarékossági dolgokat és energiamenedzsmentet inkább nem állítgatnék.
-
Redneck
nagyúr
válasz
laychi
üzenetére
Ez is igaz, ez már nem olyan egyszerű architektúra. Lehet a HT vagy a Turbo is megkavarodik, ráadásul ez nem egy fullos lap amin mindent külön és precízen lehet állítani.
Az a baj hogy hülye vagyok hozzá, évekig csak AM2-3 és LGA 775 volt a közelemben.
A Windows 8.1-re vagy 10-re váltást nem kéne meglépni? Elvégre ez már elég modern vas, a toldozott foltozott Win7 már lehet nem örül ennek a sok modern (lehet elbaszottabb drivereket kapott) hardvernek.
Köszönöm a segítséget! Hagyjam a kínzást és maradjon 1,1V-on vagy menjen Auton? Ha jól emlékszem úgy 1,2V körül kapta.
-
-
morfondőr
addikt
válasz
laychi
üzenetére
Nem cseréltem drivert, csak a biosban nyomtam egy reset default-ot, utána vissza állítottam a dolgokat (ez inkább csak a ventivezérlés volt és pár apróság, aminek nincs köze a cpu-hoz). De délelőtt csináltam egy teljes tiszta win telepítést egy backup hdd-re és akkor is előjön az akadozás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztrofotózás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Konteó topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Path of Exile (ARPG)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ASUS ROG Ally konzol RC71L
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3659, 100% Akksi
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

( más választása nem lesz mert különben megtépem
)
Egyedül +1 stick ram került bele detto ugyan olyan hyperx, +kapott nagyobb monitort és 144Hz lett.

Max 64 fokos volt az egyik mag, a cpu maga pedig 45 körül 440-500-as RPM-mel.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Haswellhez legalább vehet újat.
A másik pl 1.292vt adok biosból cpuzbe látom, hogy 1.304et kap. 4.4ghzen próbálom most, 1.270 adtam biosba rendszerben látom, 1.280al megy...