- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor Magic V2 - origami
- One mobilszolgáltatások
- Négy modellből áll a Xiaomi idei rolleres kínálata - bemutató
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
Új hozzászólás Aktív témák
-
István971
tag
...
-
hegedus001
aktív tag
válasz
vakablak93 #56 üzenetére
A fuji appot nagyon adnám. Nagy királyság lenne.
a charge ot meg ki lehet fogni valami azét gyalázott darabot is. Nem para. Gari papír nélkül 9.000 ért kapsz egy tök újatde pssszt, ez titok
(és csak egy hazai viszonteladónál van ilyen lehetőség)
-
vakablak93
őstag
válasz
hegedus001 #47 üzenetére
Szerintem nem volt, de csináltak.
Na igen, azt a kort éljük hogy, a gyártók mondják meg még azt is mit gondoljunk...Ezt én is így értelmeztem.
Ez elég fura akkor, tegyük fel tettszik valakinek ez a borzalom.
Nem tudom így turistáskodva ha az embernek nincs nete, mi a fenét csinál egy ilyen funkcióval? Elég hülyén hangzik...
Így kb beletenni is kár volt.
Végeredményben ez a mobil kamerák nélkül kb. érsekesebb lenne.Én is utálom, műanyag túlszaturált borzalom a legtöbb. Marad a RAW ha mobilban jót akar az ember.
Ez az ami idegesítő, az elvileg point&shot cuccoknál.
IPhoneom már volt, azt a rendszert még annyira se viselném el, mint a cikkbeli Honor kameráit.Mit nem adnék ha a Fuji kiadna egy Fuji mobil appot amiben, a filmszimulációkkal kattingathatnék mobilon is. 🤤🤤🤤🤤🤤
A charge a igazi, szándd rá, 15 év múlva is meglesz még. Ráadásul van rá 25 év gari.
- Ezt megjegyzem, bár ahogy nézem jobb ha leteszek róla, amilyen ára van 🥶 -
Azt hittem, hogy mindenki hülye, csak én vagyok helikopter, ezért odaadtam a nagy Huawei-hívő barátomnak is, hogy próbálgassa, mert ő most akar Honor-ra váltani, mivel az új HarmonyOS-ben már totál ki lesz véreztetve a Google. És ő is döbbenten nézte mit művel a telefon... Teljesen lelombozódott, hogy most akkor merre tovább?
Szerencsére a régi P40Pro-jára már letezik "főzött" natív Google-es ROM (ha jól tudom a P30Pro rendszerét hajították rá, ami még Google-es volt) -
Ricardo
titán
válasz
KillHates #53 üzenetére
"lefotóztam 10-15x "zoommal" a szoba túloldalán lévő mosogatószeres flakont, és ahogy belenagyítottam a mosogatószer felíratból mczoga7dszcr lett, azaz tökéletesen olvasható volt a szöveg, mert az AI gondosan kicserélte a betűket -még a betűtípusra is ügyelve!- csak éppen nem tud magyarul és improvizált. "
Azért az komoly
Lehet, hogy én is elengedtem volna.
-
Nyilván; mint ahogy kirándulni is svájci bicskát (vagy Leatherman-t) visz az ember, nem kés-villa-ollót
De nálam pont azon ment a vacillálás, hogy vegyek egy jobb fotós telefont lecserélve a lassan iskolás korú S10-esem, vagy egy üveget a vázra.
Aztán megrendeltem az ALZA-n a Magic6Pro-t és elkövettem azt a hibát, hogy hagytam, hogy frissítse magát a legújabb MagicOS-re (ami a cikkben említett 7Pro-n is fut) így megkaptam én is a tulbuzgó piktort a telefonba. Nem voltam bejelentkezve a telefonba, ezért nem mentődtek le képek, de amit a telefon művelt az jó pár vidám percet szerzett:
lefotóztam 10-15x "zoommal" a szoba túloldalán lévő mosogatószeres flakont, és ahogy belenagyítottam a mosogatószer felíratból mczoga7dszcr lett, azaz tökéletesen olvasható volt a szöveg, mert az AI gondosan kicserélte a betűket -még a betűtípusra is ügyelve!- csak éppen nem tud magyarul és improvizált. Aztán kipróbáltuk egy szürke flakonon is amin fekete pár mm magas betűkkel volt írva a használati utasítás, és ott is elég "NagyBandósra" sikeredett a fotón lévő szöveg. -
Ricardo
titán
válasz
bigmasterg #49 üzenetére
Egyetértek. Az AI-t arra kellene használni mobil fotózásban, hogy javítsa a képet, nem arra hogy generáljon valamit rá ami nem is volt ott, vagy akár egy teljesen új képet.
-
Ricardo
titán
válasz
KillHates #22 üzenetére
Ez csak akkor megoldás ha célirányosan mész fotózni. A telefon nagy előnye, hogy szinte mindig ott van az embernél. és nem lesz olyan jó mint egy céleszköz, de mindig az a legjobb ami éppen nálad van. pont ezért is mindom hogy csiszolják, fejlesszék csak vastagon a mobil kamerákat.
Arról nem is beszélve, hogy ha véletlenül egy videót csinálnéál, az tuti jobb lesz mint amilyet ezzel a kályhacsővvel csinálnál. A céleszköz másik hátránya, amellett hogy tuti nincs ott amikor szükség lenne rá, hogy csak és kizárólag arra tudod használni amire kitalálták. -
bigmasterg
addikt
válasz
KillHates #22 üzenetére
Céleszköz persze hogy jobb, de nehezebb zsebrerakni.
Mondjuk az f4,5-6,3 limitálja hogy mikor és hol lehet jól használni.De hogy a cikkhez is hozzászóljak.
Az ezzel a baj, hogy rossz a kivitelezés és erősen hozzákölt a képhez.
Lehetne ezt valahogy úgy is, hogy AI mód esetén lőne több képet, mindegyik menne AI-nak és azokból gyúrna össze egy képet. A 2-3-4 képből meg ki tudná silabizálni, hogy mi az a részlet ami mindegyiken ott van és azokat megtartva dolgozna rá. -
hegedus001
aktív tag
válasz
vakablak93 #45 üzenetére
"Komolyan van erre igény?"
Szerintem nem volt, de csináltak."Ráadásul szerver oldalon számol az AI? Ez most akkor azt jelenti hogy, net nélkül ez a funkció nem is megy? Vagy félreértek valamit?"
Ezt én is így értelmeztem.
"Esztétikai értelemben sem nem fejlődnek jó ideje, pedig nagyon ráférne valami stílusosabb színkezelés a mobilokra."
Én is utálom, műanyag túlszaturált borzalom a legtöbb. Marad a RAW ha mobilban jót akar az ember.
BTW nem még az iphonoké a legvalósághűbb, de ott is tud olyanokat művelni a telefon, hogy elsírom magamat.
"én is csorgatom a Victorinox mellé egy Leathermannre a nyálam, egy ilyenre"
Ne a Wave-et vedd, az elég fapados. A charge a igazi, szándd rá, 15 év múlva is meglesz még. Ráadásul van rá 25 év gari.
-
niof
veterán
válasz
hegedus001 #44 üzenetére
Nem használom a FB-ot...
-
vakablak93
őstag
Újra megnéztem a cikket, ez a zsírkrétaszerű agyonzajszűrt felület a generált nem valós részletek mögött borzasztó szerintem.
Nem értem miért ez az irány, annyi erőforrásuk van a mobilgyártóknak, miért ilyen marhaságokra kell pazarolni? Komolyan van erre igény?
Értem én hogy, ázsia másik világ, meg ők a nagypiac, de komolyan ez kell az embereknek?Ráadásul szerver oldalon számol az AI? Ez most akkor azt jelenti hogy, net nélkül ez a funkció nem is megy? Vagy félreértek valamit?
Esztétikai értelemben sem nem fejlődnek jó ideje, pedig nagyon ráférne valami stílusosabb színkezelés a mobilokra.
A legjobb amit az ember remélhet az egy hdrrel agyonvágott naturális szerű, végeredményben kifacsart valami... Stílus nulla...A saját mobilom (Pixel7) kameráját is rühellem a műanyagos furaszínű hdr képei miatt. Emiatt rawozok (meg eleve csak az uktraszélest használom), de az meg nyűg, mert fel kell dolgozni.
Valami olyasmit szeretnék mobilba mint amit a pici Fuji gépem tud, kattintok és kész, az eredmény is szép egyből.. Irritáló hogy, mobilllal folyton rawoznom kell...
#24 Plazmacucci: üdv a Fuji klubban , nagyon komoly gép az X-T3 máig.
xhege: sok sikert, én is csak jókat halottam az RX100 sony sorozatról
bicskások: én is csorgatom a Victorinox mellé egy Leathermannre a nyálam, egy ilyenre: [kép] . Ha már mondjátok hogy, jobb anyagúak kíváncsi is vagyok rá.
-
niof
veterán
válasz
hegedus001 #42 üzenetére
Leatherman-t én eddig csak egy haverét használtam, pár hónapig nálam volt, mert itt felejtette. Kicsit sajnáltam, mikor elvitte. De akkor eldöntöttem, hogy majd egyszer veszek. Viszont nekem olyan kell majd, aminek cserélhető a vágóéle, mert az nem pálya, hogy elmegy az éle, aztán utána az a rész használhatatlan.
-
hegedus001
aktív tag
Szerintem túl tárgyaltuk.
BTW a Leatherman nekem is nagy kedvencem, jobb anyagok meg eleve, azt tényleg sok mindenre lehet használni. Van/volt sok darab de a charge TTi lett a favorit
tényleg nagyon jó cucc. Annyi helyzetből húzott már ki, hogy felsorolni se tudnám. A vic-ek nálam romanikus dolgok, gyerekként minden álmom volt, aztán meg sok-sok cserkésztáborban koptattam őket az évek során. Mindig van egy a táskában kajálósnak, meg egy Leatherman is, ha lerobbanna a bringám/kocsim vagy valamit szerelni kellene stb
-
niof
veterán
válasz
hegedus001 #39 üzenetére
Volt is, meg most is van Victorinox bicskám (eredeti, egy hivatalos honi forgalmazónál vettem), és hadd ne értsek egyet. Csak azért tartom, mert a melóban kell valami az ebédhez, ami valamivel többet ér, mint az éttermi botok, amiket késként adnak. De azt semmiképp nem tartom előnyének, hogy kb. hetente fenni kell, mert nagyjából attól elmegy az éle, ha ránézek. Persze értem a mögöttes koncepciót, hogy szinte bármivel meg lehet fenni, akár egy lapos kavicson is, na de akkor is, ez inkább vicc kategória.
Ha meg mindenképp a multitool képességei miatt emeled piedesztálra, akkor sokkal inkább egy Leatherman. Jobb anyagok, több funkció, sokoldalúbb. De az sem ér fel a külön-külön kapható szerszámok minőségével.
Amúgy meg én egy szóval sem mondtam, hogy a cikkben, vagy a topikban valaki sírt emiatt, csak általánosságban megjegyeztem, hogy én már ilyen jellegű hozzászólásokat/véleményeket sokszor olvastam/hallottam ezzel a témával kapcsolatban.
Az AI-s résszel egyetértek. -
xhege
veterán
válasz
hegedus001 #37 üzenetére
Szerencsére elég otthonosan mozgok a Lightroomban (nyilván a saját szintemen, mert nem vagyok profi fotós).
Előbb vagy utóbb rászánom magam az RX100-ra
-
hegedus001
aktív tag
A svájci bicskás véleményeddel nem tudok egyetérteni, a világ egyik legjobb cucca
Nyílván ismerni kell a hátulütőket is, de nem korrekt egy bőröndnyi cucchoz hasonlítani egy olyan eszközt ami a zsebedben is elfér.
Szerintem a tesztben nem sírt senkisem, a kommentekben sem, csak sokan elmondták, hogy ez így egy felesleges hulladék.
Az AI meg baromság ebben a formában, semmi értelme csak erőforráspazarlás.
-
niof
veterán
válasz
hegedus001 #34 üzenetére
Igen, és a svájci bicska is egy fos, alapvetően az összes funkciójára jobb, ha céleszközt választ az ember. Talán a dugóhúzó az egyetlen kivétel.
Szóval, a mondandómnak az volt a lényege, ha tudjuk, hogy mit veszünk, akkor a hátulütőit is ismerni kell. Az nem állja, hogy veszek valami öszvér megoldást, és utána panaszkodok, hogy nem tudja azt, amit a natív eszköz. Összeszámolni sem tudnám, hogy hányszor hasonlították emberek a telefonok kameráját mondjuk hagyományos fényképezőgépek képességeihez. Pedig ez nem áll meg, már csak ha a szenzorok fizikai képességeit tekintjük sem. Az meg, hogy AI-val, vagy hagyományos szoftverekkel hogy van javítva a kép, nem releváns. -
xhege
veterán
válasz
hegedus001 #33 üzenetére
Igen, én is csak a legjobbakat hallottam, olvastam láttam az RX100 kapcsán. Tökéletesen leírtad, hogy nekem mire kellene: túra+ utazás + családi fotók. Ahogy írtam van egy régi Nikon tükörreflexes is itthon, de annyira nem szeretnék elmélyedni a fotózásban, vagy ahogy te fogalmaztad nem feltétlenül szeretnék továbblépni.
-
hegedus001
aktív tag
Nem, nem súrolja a profi cuccok képességeit, de a legtöbbeknek erre se szüksége se képessége kihasználni. Nameg senki nem hordoz magával külön laptopot, GPS-t, kamerát, zenelejátszót, hangszórót, monitort stb....
Szerintem a mobil mára jóval több mint egy so-so megoldás.Mára abszolút a XXI. század svájcibicskája lett.
-
hegedus001
aktív tag
Az RX100 egy zseniális kis gép.
Nekem nincs, de csak jókat olvastam/néztem róla.Én amúgy, ha csak túrára vagy utazáshoz kell akkor jó választás.
Én pl inkább az alpha 6xxx szériát venném, zseniális kis utazó obik vannak hozzá amivel kompakt tud maradni.
Az RX100 szerintem akkor jó ha utána nem feltétlen akarsz tovább lépni és nem akarsz jobban elmélyülni a fotózásban.
-
xhege
veterán
válasz
Plazmacucci #29 üzenetére
Igen a Sony erről híres
Én a cserélhető obit inkább elkerülni szeretném, meg van egy tükörreflexes Nikon a szekrény mélyén valahol itthon, de már nem cipelem sehová...
-
-
xhege
veterán
válasz
Plazmacucci #27 üzenetére
Ránézek köszönöm! Én a Sony RX100-at szoktam nézegetni, de még nem szántam rá magam...
-
-
xhege
veterán
válasz
Plazmacucci #24 üzenetére
Melyik modellt ha nem titok?
-
-
niof
veterán
válasz
KillHates #22 üzenetére
Na igen. Én mindig is azon a véleményen voltam, hogy a telefonba beépített fícsörök (nyilván a telefonálás képességének a kivételével) mind csak afféle pótszerek. Ha valakinek nincs igénye, kedve, pénze (a kívánt rész aláhúzandó) professzionális céleszközökre, akkor a telefon egy elfogadható (so-so) alternatíva. Mert alapjában véve minden más beépített funkció még csak nem is súrolja a profi cuccok képességeit. Tök mindegy, legyen az a zenék/videók lejátszása, GPS (jó, ez mondjuk sokat fejlődött az évek alatt), vagy épp a fotózás.
-
válasz
Plazmacucci #18 üzenetére
Én pont ezt csináltam; visszavittem a telefont és vettem egy szép kályhacsövet az árából. Ez már nem mossa el a szöveget...
-
Plug Life
senior tag
Ha már generált a kép, legyen opció, hogy pl. napozó pucér nőket generáljon a hegyoldalra, meg ilyesmik 😂
-
rtrace
junior tag
A kivitelezés pocsék, de magát a technológiát nem tartom annyira ördögtől valónak... Jobb ai modellre van szükségük, meg nem egyből ilyen 100x nagyításokkal kéne próbálkozni és simán lehetne értelme.
Én is szoktam használni a korábban emlegetett Topaz-t, egy extra 2-4x nagyítást tök jól el lehet érni vele és az egészen hű is marad a valósághoz.
-
Ideje nekem elhagyni a mobilfotózást. Rip.
-
Garada
őstag
Egészen borzasztóak ezek az AI fotós hülyeségek, így is elég kevés valóban hasznos területet lehet felsorolni de ez a teljesen off kategória.
-
mrlujoak
veterán
Határozott NEM ezekre az AI-jal felturbózott izékre.
Most komolyan, a hegyes képen az AI megolvasztotta a bal oldalán a havat, hogy kitűnjenek a kisebb sziklák?!
Az AI képek nem a valóság. Nem az amit a fotós látott. Hamis képek.
Nem nem és nem!
Ennek a hamisításnak még most kell elejét venni. -
hirdeto
tag
és ez is bejött egy látnok vagyok
Évek óta van egy agymenésem, hogy nem is kell kamera a telefonra. Kb már mindent is legalább kétszer lefotózott valaki, szóval bárhol vagy bármit látsz, tuti valaki már az lefotózta egy profi géppel és megosztotta valahol. ( tudod a 10 éves keleti kislány aki mindenben jobb mindenkinél vagy valami hasonló ). Ergo elég csak GPS, időjárás miegymás összevetése és hoppá kész is a szuper éles 500Mpx-es kép mindenről is.
Gyorsan tessék levédetni
( persze ez most így nagy hasalás, de azért ez a “szerveroldalon költ hozzá” durva )Egyébként ez már a Xiaomi vonalon is megfigyelhető, ott is erősen “beépít” üres felületeket is, pl ha egy panel rengeteget fotóztam egy 14Ultra-val ….
-
niof
veterán
Ez egy hulladék. Már a fenyőtűknél feltűnt, hogy mégis hogyan lett belőlük ilyen hegyes levélszerű izé. Aztán megnéztem a többi képet...
Tehát, rászabadítják a képekre az AI-t, hogy kreáljon olyan tartalmat, ami a valóságban nincs ott. Aha... Ennek mégis mi értelme van?
Jobb lenne, ha inkább azzal foglalkoznának, hogy minőségibb szenzort meg optikát tesznek a gépbe, ha már úgyis minden proli fotózásra használ egy alapvetően erre erős korlátozásokkal alkalmas eszközt. -
arnyekxxx
veterán
régen próbálkozam ilyen szuper felsálázó programokkal, picit jobb eredményt tudtak mint egy sima resize, most itt van a gépen a gigapixel ai ami valami eszméletlen dolgokat tud csinálni. Egyszerűen más minőség. Persze egy cif képből ez sem csinál csodát de ha van egy jó 1megapixeles kép abból simán meg lehet egy 60x80as megállítótáblát csinálni szépre.
-
ddt500hu
veterán
Ez pont ugyan az, mint amikor a Hold fotókat mágiázták. Egyszerűen csak berakott egy képet a Holdról. Néha akkor is ha Hold-fotó módban lefotóztál egy lámpát!
-
paatrick
őstag
Amúgy az "AI" előtt voltak régebben a felskálázó programok, amik gagyi kis felbontású képből ígértek szuperéles valamit. Na azok csináltak pont ugyanilyen képeket. Ez is bizonyítja mennyire nem újak ezek a nagy AI dolgok amit ma el akarnak adni nekünk.
Mint ahogy a bármi törlés-> kitöltés a háttérnek megfelelően is benne volt már 10 éve is a photoshopban.
-
arnyekxxx
veterán
ha a jobboldali az AI akkor mi a bal?
-
Én ma vittem vissza; egy vicc amit fényképezés néven csinált a telefon. Az AI nem ismeri a magyar nyelvet, ha valami apróbetűs dolgot fényképez le az ember, a telefon úgy átkölti a szöveget mint valami évértékelő beszédben a valóságot a politikus! 😅😅
-
Jack Hunter
tag
Kedves Bone 123!
Nagyon jó lett a cikk,egyet szeretnék csak megkérdezni: olyan képeket nem tudtok az összehasonlításról feltölteni,ahol egy csúszka mozgatásával lehet a két képet összenézni? -
hohohohóó...
tag
Nem értem ezeket a fotós AI bűvészkedéseket. Minek szórakoznak még a hülye emberi bohóckodással, nem lenne egyszerűbb simán kihagyni az egyenletből és csak csak mondani neki, hogy milyen képet generáljon?
-
kampoka
csendes tag
Ez így teljesen hulladék. Mi a bánatok azok a fotók?
-
Stauffenberg
nagyúr
Telerakja nem létező elemekkel a fotót, meglévőket kicserél telkesen kitaláltra, na ez egy teljesen nonszensz bullshit és az AI teljesen rossz használata.
Inkább használják zajszűrésre, sokkal több értelme lenne (persze szarból az sem épít várat).
-
paatrick
őstag
A hegyes kép a legviccesebb
gyakorlatilag rajzolt egy hegyet ami nincs is a képen. A havas tetőből meg csinált hullámpalát, meg az összes deszkát újraalkotta
Nem nevezném zoomnak innentől, hiszen semmi köze nincs az elkészült képeknek az eredetihez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- E-roller topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Honor Magic V2 - origami
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone 13 128GB Midnight Blue 2026.04.29.-ig GARANCIA!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Akku: 100%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged