- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
veterán
válasz
hegedus001 #44 üzenetére
Nem használom a FB-ot...
-
niof
veterán
válasz
hegedus001 #42 üzenetére
Leatherman-t én eddig csak egy haverét használtam, pár hónapig nálam volt, mert itt felejtette. Kicsit sajnáltam, mikor elvitte. De akkor eldöntöttem, hogy majd egyszer veszek. Viszont nekem olyan kell majd, aminek cserélhető a vágóéle, mert az nem pálya, hogy elmegy az éle, aztán utána az a rész használhatatlan.
-
niof
veterán
válasz
hegedus001 #39 üzenetére
Volt is, meg most is van Victorinox bicskám (eredeti, egy hivatalos honi forgalmazónál vettem), és hadd ne értsek egyet. Csak azért tartom, mert a melóban kell valami az ebédhez, ami valamivel többet ér, mint az éttermi botok, amiket késként adnak. De azt semmiképp nem tartom előnyének, hogy kb. hetente fenni kell, mert nagyjából attól elmegy az éle, ha ránézek. Persze értem a mögöttes koncepciót, hogy szinte bármivel meg lehet fenni, akár egy lapos kavicson is, na de akkor is, ez inkább vicc kategória.
Ha meg mindenképp a multitool képességei miatt emeled piedesztálra, akkor sokkal inkább egy Leatherman. Jobb anyagok, több funkció, sokoldalúbb. De az sem ér fel a külön-külön kapható szerszámok minőségével.
Amúgy meg én egy szóval sem mondtam, hogy a cikkben, vagy a topikban valaki sírt emiatt, csak általánosságban megjegyeztem, hogy én már ilyen jellegű hozzászólásokat/véleményeket sokszor olvastam/hallottam ezzel a témával kapcsolatban.
Az AI-s résszel egyetértek. -
niof
veterán
válasz
hegedus001 #34 üzenetére
Igen, és a svájci bicska is egy fos, alapvetően az összes funkciójára jobb, ha céleszközt választ az ember. Talán a dugóhúzó az egyetlen kivétel.
Szóval, a mondandómnak az volt a lényege, ha tudjuk, hogy mit veszünk, akkor a hátulütőit is ismerni kell. Az nem állja, hogy veszek valami öszvér megoldást, és utána panaszkodok, hogy nem tudja azt, amit a natív eszköz. Összeszámolni sem tudnám, hogy hányszor hasonlították emberek a telefonok kameráját mondjuk hagyományos fényképezőgépek képességeihez. Pedig ez nem áll meg, már csak ha a szenzorok fizikai képességeit tekintjük sem. Az meg, hogy AI-val, vagy hagyományos szoftverekkel hogy van javítva a kép, nem releváns. -
niof
veterán
válasz
KillHates #22 üzenetére
Na igen. Én mindig is azon a véleményen voltam, hogy a telefonba beépített fícsörök (nyilván a telefonálás képességének a kivételével) mind csak afféle pótszerek. Ha valakinek nincs igénye, kedve, pénze (a kívánt rész aláhúzandó) professzionális céleszközökre, akkor a telefon egy elfogadható (so-so) alternatíva. Mert alapjában véve minden más beépített funkció még csak nem is súrolja a profi cuccok képességeit. Tök mindegy, legyen az a zenék/videók lejátszása, GPS (jó, ez mondjuk sokat fejlődött az évek alatt), vagy épp a fotózás.
-
niof
veterán
Ez egy hulladék. Már a fenyőtűknél feltűnt, hogy mégis hogyan lett belőlük ilyen hegyes levélszerű izé. Aztán megnéztem a többi képet...
Tehát, rászabadítják a képekre az AI-t, hogy kreáljon olyan tartalmat, ami a valóságban nincs ott. Aha... Ennek mégis mi értelme van?
Jobb lenne, ha inkább azzal foglalkoznának, hogy minőségibb szenzort meg optikát tesznek a gépbe, ha már úgyis minden proli fotózásra használ egy alapvetően erre erős korlátozásokkal alkalmas eszközt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- NBA és kosárlabda topic
- LEGO klub
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged