Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Nem lehet igazad úgy sem, ha az van akkor sem.
Rád lesz erőltetve csak akkor is..Cikkhez..:
Addig viszont hardverelőnyben van egy olcsóbb X90 Pro+, melynek a költségsapkájába csak belefért négy méretes, nagyfelbontású szenzor.Igen, a fizikát nem lehet megerőszakolni, kell a jobb hardver is..
-
félisten
Micsoda kisujjeltartás. Talán befejezhetted volna akkor a szócséplést két nappal ezelőtt is. Engem szórakoztat, folytathatod. Mindent arra hegyeztél ki, hogy márpedig itt haterek vannak, pedig a fanboykodásnak volna helye. De nézd, most nem az S23 topikban vagyunk.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Tin
veterán
válasz Plazmacucci #97 üzenetére
Csak a nívó. Folyik elég szar mindenhonnan, nincs szükségem az ilyen belelihegő wannabe-okosokkal vitatkozni, ennyi az egész. Én nem vitát kezdtem, véleményt alkottam, amire ti fontosnak tartottátok, hogy reagáljatok. De hadd döntsem el, meddig viselem el a színvonalat. Tudd jobban, engem nem izgat.
-
félisten
-
Tin
veterán
válasz Plazmacucci #95 üzenetére
Veled is ezért hagytam abba: nem akarok galambokkal sakkozni.
-
félisten
-
törölt tag
"A Google írta a szoftvert, a random srác portolta. A Google nélkül nem portolt volna semmit. Zárjuk már le."
Nehéz úgy lezárni, amikor soha nem mondtam ennek az ellenkezőjét, de te mégis mindig belekötsz.
Arról van szó, hogy egy moddolt GCam-ban a képprögzítés módjától az utómunkáig minden felett teljes irányításod van. Nem arról, hogy kellett-e a Google ahhoz, hogy egyáltalán létezzen.De akár megérted ezt, akár nem, nem változtat azon a tényen, hogy abszolút nem erre a telefonra lett készítve, mégis jó tud lenni. Miközben szerinted a Samsung fejlesztőinek idő kell még, hogy megszokják a saját hardverüket.
Ennyi lett volna a lényege az eredeti hozzászólásomnak.A kameraasszisztens pontos működését egyikünk sem fogja tudni bizonyítani, de a végeredményt látom én is attól függetlenül, hogy én nyomtam-e meg az exponáló gombot, vagy sem... Márpedig az alapján a valódi probléma számomra nincs kezelve, van viszont egy másik generálva.
Egy (nem Expert) RAW-ból kinyert, túlzott élesítés nélküli kép nem ilyen, sem a cikkben lévő GCam képek, amikről biztosan tudva lévő, hogy nem utólag vannak elhomályosítva.Szóval amikor azt mondod, hogy "ott a kapcsoló az élesítéshez, amit a cikk kifogásol", az lehet hogy tényleg ott van, de hogy nem azt és nem úgy javítja, ahogy azt sokunk szerint kellene, az is biztos...
Ezt is lehet csűrni-csavarni, de a lényegen nem változtat."De ha se S23-ad, se S22-d, se S21-ed nincs, amiken ez a szoftver megy, akkor mégis mit csinálsz itt azon kívül, hogy kívülállóként elmagyarázod, hogy miért szar a Samsung, miért jó a GCam és a (I)te telefonod(/I)?"
Egyrészt az én telefonomról egy szót nem mondtam itt...
Másrészt azért vagyok itt, mert maga a cikk szól arról, hogy miért szar a Samsung és miért jó a GCam, engem meg érdekel a téma. Ez itt nem egy S23 tulajoknak létrehozott exkluzív klub, ahol "kívülállóként" ne lehetne szabadon véleményt formálni és vitázni.[ Szerkesztve ]
-
xhege
veterán
Jó írás, szinte minden szavával egyetértek. Az S23 Ultra piszok jó telefon lett, de a fotók minősége sajnos még mindig nem az igazi. Én lőttem vele több száz képet 12, 50, 200 mp felbontásban, expert rawt használva, közepesen és nagyon lágyítva, de valóban a legjobb a gcam használatával lett többnyire.
Biztosan csiszolnak még, de ahogy többen korábban is leírták koncepcionális változást ez nem fog hozni, és itt az alapkoncepcióval van a "baj". Nem gondolom, hogy a Samsungnál hülyék az ezzel foglalkozó szakemberek, egyszerűen szerintük erre van igény.
Igazából, a jó megoldás az lehetne, ha megtartanák ezt a mostani képalkotást mondjuk "Insta ready" módként, és mellette választható lenne egy "Natural" mód, ami a természetesebb képek irányába mutatna.
Egyébként meg az vásárlók 99%-ának ezek így tökéletesek, ahogy vannak. Továbbra is tartom, hogy gyerek, kutya és családi kirándulás fotózására, mobilon visszanézve teljesen rendben van. Mi meg, csak az itt zajoskodó 1% vagyunk. -
Tin
veterán
Erre mondaná a vérbeli fotós, hogy komponálj ott a helyszínen, és ne utólag találd ki, mit is akartál fotózni De csak viccelek.
Amúgy 200MP-ből bőven lehet cropolni. De még 50-ből is, ha nem sikerül tökéletesen. És van 4 fix obid, szóval abból azért meg lehet oldani. A kompozíció igazításához meg nem kell annyira sok nagyítás. A nagyméretű kép oké, de azt meg nem telóval csinálod.
-
HThomas
őstag
Pixel peep nekem azért fontos, mert sokszor előfordul, hogy muszáj utólag vágnom, és így tudom már komponáláskor, hogy kb meddig mehetek el, hogy még használható legyen a kép. Illetve van pár kép, amit kinyomtattam otthonra nagyban (70x40, de van kb 120-as panoráma is) és ott azért számít (igaz ezek nem telefonnal készültek).
-
Tin
veterán
Nagyjából. De leginkább nem most, hanem pár hónap múlva. Az előző 3 szériánál volt pár youtuber, aki folyamatában is újravizsgálta a kamerákat a szoftver változásokkal, és mindenki előrelépéseket írt. Az N20U-nál a következő év tavaszán jött egy nagyobb kamera frissítés, amitől látható javulás volt, de nyilván még mindig az elfogadható szint volt. Az S21U-é sokkal jobb lett, bár azt a kiadás utáni év végén vettem, és addigra már kireszelték, de a 2022 év közepén (1.5 éves korában) azon is volt egy nagyobb update (az S22 változások átvezetése), amitől főleg az éjszakai mód javult. Nem is olyan rég próbálgattam, sokkal jobb lett, mint mondjuk 1 évvel ezelőtt. Szóval én itt is várok egy jelentősebb javulást, főleg, mivel az új szenzornál nagyjából újra kellett kezdeniük a képkiolvasás-felépítéses algoritmusokat, és nyilván idő, mire kireszelik.
Mellesleg, feljebb már írtam, a GCam-ról mindenki azt mondta, hogy jobb fotóra, az előző generációkon is. Az N20U-n fent is volt, de nem sokat használtam, mert telefonnak "bőven jó" képeket csinált, fényképezőképhez képest meg nem. Az S21U meg lépett akkorát előre, hogy feleslegessé vált nekem. Nem vagyok fotós, se pixel peeper, így nincs jelentősége. Tudom, milyen, hiszen annó az 550D-nél meg a többi Canonnál, később a Sonyknál már kevésbé, de én is csináltam ezt, de aztán rájöttem, hogy a jó fotó nem a pixelszinttől lesz jó, hanem a témától és annak elkapásától. Most azt látom az S23U-n, hogy a videóban és low lightban megint előre léptek egyet, szóval ez a szint nekem biztosan megfelel a következő 2 évben.
Akinek meg nem, és van ideje-kedve, annak ott a GCam. Fotóban valószínűleg mindig jobb lesz, mint a Samsung gyári progija. Remélem egyszer majd lesznek olyan bátrak, hogy simán ki mernek tolni egy szenzor rawot a Camera RAW-al.
-
Tin
veterán
válasz #96241664 #86 üzenetére
Nehéz eset vagy. A Google írta a szoftvert, a random srác portolta. A Google nélkül nem portolt volna semmit. Zárjuk már le.
A kamera asszisztens utólagos elmosását pedig biztos jobban tudod, ha még csak nem is próbáltad, de láttál valakit, aki. Itt a cikk róla az Android Police-on, ahol ezt írják: "Samsung has updated the Picture softening feature with three options to provide granular control over picture sharpening: Off, Medium (50%), and High (100%)." Eszerint pedig az élesítést állítod, nem az utólagos szűrést. Ott a cikkben az eredeti koreai(?) oldalra való hivatkozás, ott is azt írja a Kamera Samsungos felelőse, hogy köztes lépéseket adtak a feldolgozáshoz, hogy mennyire élesítsen.
De amúgy ez a vita szerintem már teljesen felesleges. Használj GCAM-ot, és el van intézve. De ha se S23-ad, se S22-d, se S21-ed nincs, amiken ez a szoftver megy, akkor mégis mit csinálsz itt azon kívül, hogy kívülállóként elmagyarázod, hogy miért szar a Samsung, miért jó a GCam és a te telefonod? Látomásból és hallomásból?
-
törölt tag
"A portolást csinálták a fejlesztők, és a konfigurációkkal való szórakozás lehetőségét, meg a "jó" beállításokat."
Tehát mindössze azt, amit eredetileg mondtam és amitől jók a cikkben lévő GCam-os képek.
Kameraasszisztenst nem próbáltam, mert az én telómra nincs, mások képeire tudok csak hagyatkozni. Azok alapján pontosan olyan, mint a sima kép, csak homályosított textúrákkal.
Szelfinél is látsz élőképen lágyítást meg mindenféle filtereket, nem jelent semmit. Ha megelőzve lenne az élesítés, az nem ilyen lenne. -
Tin
veterán
válasz #96241664 #84 üzenetére
A Google által elkészített, a kamera alkalmazásukhoz használt programkönyvtár és postprocessing eljárások nyilván paraméterezhetőek. A Google Pixel telefonokban van pár fix beállítás, a GCam fejlesztők pedig kiemelték a paramétereket (gondolom) konfigurációba, hogy te magad szabhasd testre. Ez tök jó dolog, de nem fejlesztés. Az, hogy aztán egy adott szenzorra és modellre meg SOC-ra összerak valaki egy feldolgozót (portol), az valamekkora fejlesztés, de egyszer kell megcsinálni, és aztán átültetni az új verziókba. A GCamot nem a fejlesztői csinálták, hanem a Google. A portolást csinálták a fejlesztők, és a konfigurációkkal való szórakozás lehetőségét, meg a "jó" beállításokat. De szerintem ezen felesleges fennakadni.
Az S23 gyári képe lehet, hogy túlélesített és túlzottan zajszűrt, nem tudom. Túlzottan azért sem érdekel, mert élményfotózásra használom a telefont, amire a felhasználók 99%-a, abban meg jó. Ha tényleg meg akarok örökíteni valamit, akkor meg full felbontásban is tolok egy képet, aztán PS-ben kihozom belőle, amit lehet. De ez ritka, nem ebből élek, és amúgy is van egy MILC-em. Amiről te beszélsz, hogy a képből elvesznek részletek, az részben az élesítés miatt van, de ezt megfejeli még egy erősebb JPEG tömörítés is, ami végképp kinyírja a részleteket. A Camera RAW sem RAW-ot rögzít (pedig nem ártana), és ott sem kapcsolható ki a post-processing. Miért? Mert utána arról menne az okádás, hogy de szar a kép alapból, amit RAW-ba mentesz.
A kameraasszisztenst amúgy próbáltad, ránéztél? Csak mert épp most néztem, és már az élőképen látszik az élesebb vagy lágyabb kontúr, gondolod, hogy már alapból ott ráhúz egy plusz élesítést? Azért is érdekes, mert ugyanazon a részleten az élesítés miatti "artifact" a lágyabb képen nem elmosva látszik, hanem nincs jelen.
Próbáld ki szerintem.
-
törölt tag
"Megsúgom, hogy a GCam a Google kamera szoftverének visszafejtett verziójának portolása."
Nem mondod...
Csak azt is mutasd már meg, hogy a Pixelek gyári szoftverében hol tudod azt állítani, hogy mennyi frame-et használjon, milyen záridőkkel, milyen módszerrel összedolgozva, milyen post processinggel.Az S23 gyári képe a túlélesítés és túlzott zajszűrés miatt rossz. A GCam meg azért jó, mert teljes irányításod van többek között ezek felett is, amit a portot készítő fejlesztő tett a felhasználók számára lehetővé, nem a Google.
És ez egyik ilyen felhasználó által, Xiaomira készített configgal ilyen eredményt tud. Miközben azt mondod, hogy a Samsung fejlesztőinek idő kell még, hogy kiismerjék az új hardvert...
Kameraasszisztens képeire meg elég ránézni, hogy rájöjjön az ember, hogyan működik.
A túlélesítéssel nem az a baj, hogy "túl éles" lesz a kép, hanem hogy valójában egyáltalán nem lesz az, csak a sok mikrokontraszt miatt kis méretben nézve annak a hatását kelti. Nagyban nézve meg még ront is a legfinomabb részleteken és csomó artifact-et okoz.
Ha megelőzöd a túlélesítést, akkor ezekből semmit nem látsz, hanem olyan képet kapsz, ami kicsiben lehet hogy kevésbé "crispy", de nagyban legalább olyan is mint egy fénykép, nem pedig egy absztrakt digitális mű.
Ha viszont utólag mosod el, akkor ugyanolyan részlettelen és mű hatású marad, csak még homályos is. Pont mint a kameraasszisztens képlágyítójával készült fotók.[ Szerkesztve ]
-
Kleroo
veterán
....és a Google Cam/Gcam nem csak egy random app. Kőkemény R&D munka hosszas eredménye. Kb megreformálta a mobilos fotózást. Mint ötlet és mint kivitelezés egyaránt. Én azon sem lepődnék meg ha 0-tól a végső stabil verzióig eljutás milliós nagyságrendű fejlesztői óra lett... vagy legalább 100ezres nagyságrend.
A MI8-am a GCAM-el hát...a mostani S22U-m se biztos hogy lenyomja átlagos felhasználást nézve.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Navaren
aktív tag
Szerintem jó, ha jelen vagy ilyen topikban, tudsz és van is mit mondanod a telefonról, ami sokaknak - köztük nekem is - azonnal releváns, csak az ellen a cikk ellen, ami azt fejtegeti, hogy a kamera még hol nem tart ott, ahol a potenciálja sejteti (bár szerintem bőven vállalható), nem érv, vagy válasz, hogy oké, de cserébe szoftveresen meg másban meg jobb, illetve szerintem az sem állja meg teljesen a helyét, hogy a most bemutatott, most szupertrendi, most releváns csúcsmotyó friss kameratesztje kvázi irreleváns, mert a Samu telefonok fotós képességei mindig x hónappal a bemutató után lesznek majd 'készek', és majd nyáron kellene.
Nem azért, mert ne így lenne, hanem mert célt téveszt.Sajnos tényleg így van, hogy sokszor nagyjából vállalható, de attól még félkész szoftverek jönnek, az egyéves frissítési ciklus valszeg tényleg nem enged teret többnek - és erre az sem válasz, amit pl. Apple csinál, ahol beharangoznak egy feature-t a bemutatón, ami MAJD a következő nagy update-tel jön az új cuccra (Deep Fusion, ProRes, stb.).
Csak attól, hogy ez ipari sztenderd, még nem biztos, hogy jól van így.Egy mostani állapotot tükrözni hivatott írás pedig nem szólhat arról, hogy majd nyáron mi lesz.
Ellenben szívesen olvasnék egy update - posztot később, mondjuk pont épp nyár elején.[ Szerkesztve ]
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Tin
veterán
válasz #96241664 #80 üzenetére
Megsúgom, hogy a GCam a Google kamera szoftverének visszafejtett verziójának portolása. A kódot a Google írta, a fejlesztők csak azokat a változtatásokat ültetik át az új verzióba, amik az adott telefon kezeléséhez szükségesek. Szóval de, a Google miatt jók. Ha nem a Google írná a szoftvert, nem GCam-nak hívnák, hanem egy adott ember vagy csapat fejlesztésének.
A kameraasszisztens működését meg csak gondolod. Nem sok értelmét látom egy élesítés vissza-életlenítésének, ha egyszer van egy adott postprocessing chain a képen, sokkal egyszerűnn szimplán kihagyni (vagy finomabban paraméterezni) egy élesítést a láncban, mint a végére berakni egy elmosást. Tovább is tart, és a célt sem éri el. Lehet, hogy a portrékhoz készült, de ebben sem vagyok biztos, hiszen a portré mód külön van, és ott amúgy is vannak külön szűrők, az egyik éppen az arc lágyítására.
-
törölt tag
A Google-nek annyi köze van a GCam modokhoz, hogy HDR+ működési elve szolgáltatja az alapot.
De olyan szinten tudsz belenyúlni például, hogy pontosan mennyi frame készüljön milyen maximum záridőkkel és azok milyen módszerrel legyenek összedolgozva. Post processing-nél is csak a zajszűréshez és élesítéshez van tucatnyi paraméter, amit tudsz állítani.A cikkben lévő képek nem a Google miatt jók, hanem mert valaki csinált egy olyan portot, amiben a végletekig finomhangolható minden, amit egy másik srác ízlésesen meg is tett – mégegyszer, a Xiaomi telefonján.
"A kameraasszisztens beállításáról nem tudom, hogy az élesítést veszi vissza, vagy az élesített képet lágyítja. Te tudod?"
Képek alapján egyértelmű... De már a leírása is beszédes, "smooth out sharp edges and textures".
Ahogy nézem, leginkább arra szánták, hogy portréknál el legyen-e mosva a bőr textúrája, vagy ne.
-
Engikrisztus
tag
Szívesen olvasnék majd tesztet a cikkben említett Vivo X90 Pro+ és/vagy X90pro telefonokról,eléggé ígéretesnek tűnnek és ha jól tudom az utóbbi már Európában is elérhető lesz.
Ugyanakkor maga a puszta megfigyelés magában kissé kezdetleges módszer.Néha mélyebbre kő ásnunk,a valódi érzelmi vetületig.Úgy lehet elcsípni a fájdalom forrását és átélni.
-
félisten
Ez a kiforrott szoftver mantra úgy ahogy van butaság. Gondolod nulláról írták meg az egészet? Ezt te sem gondolhatod komolyan. Szalmabábozol.
Miért nevezel haternek bárkit is? Itt többen megvették a terméket. Megvetted te is és most fáj, hogy nem hozza a szintet? Vagy nevezzünk a te analógiád mentén fanboynak? Ugye az már téged is zavarna?! Szerintem fogadd el, hogy eltérőek a vélemények, és szakmaiatlan hülyeségelbe ne kapaszkodj.Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Tin
veterán
A szoftverek nagy részét fél- vagy "nagyjából" kész állapotban adják ki. Volt játék is, ami belebukott ebbe. A mostani szoftver meg nagyon is kiforrott. Sosem vettem előrendelésben telefont, mindig az adott év végén cseréltem, mire már kiforrt, de ez annyira jó lett, hogy pont nem izgat, ha a kamerának kell még pár hónap. Már így is eléri az S21U szintjét, ami nekem bőven elég.
Szóval nem, nem jó a félig kiforrott szoftver, de minden gyártó ezt csinálja. Az egész piac így működik, mert már nem 1985 van, amikor pár ember fejleszt egy játékot évekig, aztán egy tökéletes változat megy a piacra, mert nincs internet, és ciki lenne félig kiadni. Asszem a Nintendo jött ki valami Pokémon játékkal a télen totál félkész állapotban. Magukkal csesznek ki, de a befektetőket jobban érdekli a pénz, mint a minőség, a fejlesztési vezető meg egy alkalmazott, és a befektetők inkább hallgatnak a sales-esre, mert őket legalább megértik. Ilyen a világ.
Ennek a cikknek egy értelme volt: jöhetnek a Samsung haterek, vagy akik nem akarnak pénzt költeni rá, hogy deszar, meg megintasamsung. Nekem még soha nem volt ennyire kiforrott kezdeti szoftveres telefonom, leszámítva a nyomógombosakat. A kamera februárban kicsit sem érdekel, mert amire tényleg olyan témák kerülnek elém, amikből jó képet akarok, kireszelik a szoftvert. A többiek meg várhatnak nyárig-őszig a vásárlással, és akkor kapnak egy kiforrott szoftvert.
Egy dologban viszont igazatok van: nem tudom, mit keresek a mobillal fotózni akarók cikkje alatt. Valószínűleg itt én vagyok a kakukktojás, és a tagok az összehasonlító pixel-peeping alapján ítélnek meg egy telefont távolról, és fikázzák szét, mert a huawei, google, akármelyik másik telefon jobb. Hát, legyen.
Úgyhogy elnézést a többségtől, bár nekem van ilyen telefonom, valószínűleg ez a topik nem nekem szólt.
-
Navaren
aktív tag
Szerintem igazad is van, meg nincs is .
Egyrészt évek óta tényleg úgy van, hogy adott Samsung csúcsfón kamerás képességei komoly, látványos javuláson mennek át a startjukat követő következő 4-6 hónap alatt, és ezért amikor egy érdeklődő a cikkeket böngészi, hogy melyik telefon után nyúljon a polcon, ennyi idő után már csak elavult-elévült teszteket talál csak a motyó fotós-videós tudásáról (ha csak nem készül ilyen 'update' kontent a cuccról, egyet-kettőt láttam már YT-n korábbi modelleknél, pont az S21U-nál pl.).
Ugyanakkor jó az nekünk, ha bevett szokás (vagy épp ipari sztenderd) lesz Samuéknál, hogy kiadnak egy félkész motyót, ami majd talán később tényleg olyan jó lesz, mint amit a marketing, az ár és a beharangozás sugall? Meghitelezhetjük a gyártónak félmillióval, hogy majd olyan jó lesz a telefon, mint amilyennek bemutató után a reklámokban ígérik?
Azt tegyük hozzá, hogy mindezektől függetlenül az S23 széria startja abszolút rendben van most is szerintem, nem is tudom, volt-e ennyire stabil, kiforrott, megbízható teljesítményt nyújtó generáció rögtön bemutató után; lehet én öregszem, de nekem éppen az tetszik, hogy nem ilyen innovációnak tűnő egyszer használt fícsöröket kapott a cucc idén, ami aztán rögtön kipróbálás után a dobozon sorolt specifikációs listára nyugdíjazódik és csak azért van, hogy legyen benne, vagy mert a többi telefonban nincs, hanem a tavalyi bugdácsolás után inkább betonbiztosra próbálták reszelni a motyót rögtön bemutatóra, rögtön teljesen vállalható eredményeket produkáló fotós képességekkel egy teljesen más vizeken evező, vadonatúj kameraszenzor ellenére.
Ez pedig jó irány, a kamera pedig ettől csak jobb lesz a következő hónapok alatt.
Érdemes lesz majd nézni a kamerás összehasonlító tesztek alatt a Samsung fejlődését az év különböző szakaszaiban érkező kínai konkurensdömping ellen.iBalu // Ordo Ab Chao //
-
Tin
veterán
válasz #96241664 #74 üzenetére
A random srácnak itt semmi köze a feladathoz, az a Google szoftvere. Kiolvassa az érzékelőt, és elkészíti a képet. Tehát a Google csinálja, nem a random srác.
A kameraasszisztens beállításáról nem tudom, hogy az élesítést veszi vissza, vagy az élesített képet lágyítja. Te tudod?
-
törölt tag
"most egy full új hardver, amire új szoftvert kell implementálni, és ez nyilván időbe kerül"
Ha egy random srác által portolt, Xiaomi-ra beállított GCam egyből ilyen jó eredményt ad, akkor nehogy már a Samsung embereinek ne legyen elég ehhez a fejlesztés alatt rendelkezésre álló ki tudja mennyi hónap...
Az élesítésből és zajszűrésből kéne csak visszavenniük egy természetesebb képalkotásért. Ehhez nem idő kéne, hanem szándék.
A kameraasszisztens képlágyítójával meg az a baj, hogy nem megelőzi a túlélesítést, hanem utólag homályosítja el. Kevésbé digitális hatású így az eredmény, de a részletek többszörösen roncsolva lesznek tőle.
-
bumlet
csendes tag
Én már a note8-ra is azt mondtam h nem tetszik a kép amit csinál. Nem nézegetem általában a képeket tv-n vagy monitoron, csak a telóm kijelzőjén de valahogy jobb volt régen. S22 ultram van és wow pár dologra, de összeségében nem vagyok elégedett se a képekkel se a videokkal.
-
bteebi
veterán
válasz SkyLine3000 #14 üzenetére
Hja. Nem csak eladásokban, hanem már kémkedésben is kezdték utolérni a nyugati konkurenciát, és ez nem tetszett Trumpnak.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
nagyra
tag
Rendkívül tetszett ez az összehasonlító teszt, köszönöm! A jövőben lehetne több ilyen is
Ami kisebb, mint nagyobb, az egyenlő!!! :D
-
Tin
veterán
válasz mjani1172 #67 üzenetére
Azóta már válaszoltam rá, ha már reagálsz, foglald bele azt is.
Nem hogy tudnának rajta javítani, van rá kapcsoló. A Kameraasszisztens elérhető volt már az S22 Ultrára is, ahogy az S23 Ultrára is, tegnap óta pedig még az S21 Ultrára is elérhető. Ott a kapcsoló az élesítéshez, amit a cikk kifogásol. Az előbb próbáltam ki S21U-n, működik, pontosan azt csinálja, amit kifogásoltak. Tehát létezik és működik.
Lehet szakértői kalapban cikket írni, csak akkor legalább ne az előrendelési firmware-ből vonjanak le következtetést, vagy legalább használják a Samsung saját szoftvereit a tweak-eléshez. Ha már ez a probléma. De leginkább, felesleges lovat adni a fikázók alá, és aztán nézni, ahogy jó pár ember egyre csak üti meg üti a vasat, és vérvörös szemekkel savazza a Samsungot, hogy miezaszar, miközben még a telefont se veszik meg. Elég unalmas ezt olvasni az összes S23 topikban.
-
Tin
veterán
válasz kakuk.tamas #65 üzenetére
Igen, hiszen a Pixel 7 is októberben jelent meg. Mellesleg a szoftver sosincs kész, csak mindig van egy állapota, ami stabilnak mondható, és idővel fejlődik. Elfogadom, hogy szerinted startra tökéletesnek kell lennie, de egyik gyártónál sem az. És a zemberek a mobilt nem startra veszik, hanem több évre, így ha pár hónap múlva eléri a kívánt szintet, az a többségnek bőven elég.
A "volt elég ideje" igaz, nagyjából az utóbbi jó pár év legjobb és legstabilabb szoftverét rakta le az asztalra startkor, úgyhogy igenis dolgoztak. Az értékelhető meg szubjektív, lehet hasonlítani az előrendelési firmware-t a másik fél éveséhez, csak nehéz igazán komolyan venni. -
mjani1172
addikt
Kicsit túlpörögted.
Semmi fikázásról nincs szó. Amit leírt az, szvsz is így van.
Röviden.
Ezek a fotók számomra nem tükrözik a gép árát, tudását.
Tudnának rajta javítani? Igen.
Akarnak? Nem.
Mert túl sok pénzbe kerülne? Nem, szinte ingyen lenne. (ezt nem részletezem,... )
És mindezt míért? Mert szerintük ez így jó.
Ebben semmi degradáló nincs. -
joey04
titán
Érdekes a topik hullámzása. Az elején jogtalan fikatenger, mostanra meg megjelentek akik védik azt is, ami tényleg szar.
-
kakuk.tamas
addikt
“Ezt a cikket nyáron kellett volna.”
Nyáron? Hónapokkal később a megjelenés után? Ez nem így megy. Az emberek most akarják megvenni a mobilt.
Volt elég ideje a Samsungnak reszelni a kamerán. Ha a legnagyobb mobilgyártó nem tud egy értékelhető kameraszoftvert írni a startra, akkor a következő szériájába ne is tegyen kamerát.Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
félisten
-
Kleroo
veterán
Pontosan.
Ezt direkt csinálják.
És úgy hívják, hogy mikrokontrasztolás.
A 108as lapkából is elég kemény képminőséget lehet kicsalni. Néha már-már a mobilos szinten túllépőt.
És habár láthatóan ügyesebb a 23U, de pontosan ugyanúgy nyakon van öntve ezzel a borzalommal, ami a a földre viszi az egészet.
De ez kell a népnek, ezt zabálják QHD screensizeban jól mutat, teszteken jól domborít. Bevált a recept.
(Nekem az fáj, h 22U-n a 108as üzemmód szinte minden egyéb HDr, stb nyalánkságot nélkülöz)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Tin
veterán
válasz Plazmacucci #61 üzenetére
Láthatóan több eszem van, rád hagyom.
-
félisten
-
Tin
veterán
válasz Plazmacucci #59 üzenetére
Túl hamar adtad el, vagy akkor a te szavad az enyémmel szemben, és ennyi?
-
félisten
-
kbadam83
senior tag
Laikusként merem megkérdezni. Ha sima 4:3-ra rakom fotózáskor ( nem az 50 Mpixel és nem a 200 Mpixel ), akkor Ő autómatikusan váltogat a lencsék között, ahogy minél nagyobb zoommal fotózok stb.? Vagy nekem kell direktbe átállítanom 50 Mixel-re vagy 200 Mixelre? Elnézést ha amatőr a kérdés de tényleg laikusként kérdezem, azért hogy hogy használjam a jövőben. Előre is köszönöm a segítséget nektek
-
Tin
veterán
MInden telefon ilyen. Nem mondunk nevet, de van, aki visszaküldözgeti, amíg nem "tökéletes" (=legkevésbé zavaró). Mellesleg ő tanított meg, hogy figyeljek erre, azóta minden új telón megnézem. Az enyémen asszem az egyik oldali sarok homályos kicsit, de nem zavaróan, és ez olyan, mint a mai monitorokon a pixelhiba. Mindegyiken van, aztán egyszer megunod, és inkább nem foglalkozol vele, fél méterről úgyse látod.
-
Tin
veterán
Bocsánat, ha sarkosan fogalmaztam! A sokadik S23 topik sokadik fikázása után már kicsit belefáradtam.
Éppen a cikk mostani létjogosultságát kérdőjelezem meg. Mondom, ma jött ki az első firmware rá, és más a kamera verziószáma. Plusz itt van a kamera asszisztens is.
Ezt a cikket nyáron kellett volna. Főleg a képalkotás részét, mert nyilván a hardver azt tudja, amit tud, de ha a GCAM ennyivel jobb, akkor a Samsung is tud még min reszelni.
Anno az N20U-n próbáltam a GCAM-ot, fent is volt, de valahogy végül sosem fotóztam vele. Az S21U-ra felraktam próbaképp, de jó, de mégis csak egy mobil fotó, milyen elvárásaim legyenek? Programozott bokeh és társai. Viszont nekem már az S21U is bőven elég élményfotózni, ahol az gyenge (low light), ott meg ez még nagyobbat fejlődött.
Hozzáteszem, én most bő 2 éve használok Samsung relatíve aktuális csúcsmobilt (előtte is az volt, csak éppen egy S7, majdnem 5 évig), és az S21U éjszakai módján láttam egy brutális fejlődést 1 év alatt, de az N20U-n is az 1 éve alatt látványos fejlődés volt. Persze apróság, de mindig javult valamennyit.
Engem az oversharpening nem zavar, maximum tájképnél zavaró, de amikor valami nagyon pazar látvány van, fotózok egyet max felbontáson is, hogy később, ha kell, PS-ben csináljak belőle valamit. Az Expert RAW az elején tetszett, de amint lehetett, ki is kapcsoltam belőle a DNG képek mentését, mert az nem igazi RAW, és csak a helyet foglalja. Szerintem arra, amire szánták, átlagembernek fotózásra tökéletes. Az S23U-ban a videózás is sokat javult, ahogy néztem, szóval nincs okom panaszra. Nyárra meg kireszelik a kamera szoftvert és örülni fogok neki. Lehet, hogy még mindig a Pixel szintje alatt lesz valamivel, de na bumm. A fotózáson kívül ezer más dologra használom a telót, és abból kb 999 esetben jobb, mint a Pixel 7. Tudom, az jóval olcsóbb, de nem akarok még egyszer 5 évig S7-et használni.
-
t72killer
titán
" A Samsung meg kidob évente vagy 40 telefont."
Amiből 3 is bőven elég lenne, innovációt meg jó, ha 2 tartalmaz a 40ből.
#42: valóban. De a több éves régi hackelt gcam verzió többszörösen körbehugyozza a telómon a többedik főverzió-frissítés utáni gyári kameraszoftvert.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ixion77
addikt
A #3-nak nem a decentering a baja. Ha ugyanis mind a négy sarok azonos mértékben homályos, az az optika fizikai korlátja. Kompromisszumot kell ugyanis kötni a lencseméret - szenzorméret - fényáteresztés egyenletben. Csodák már nincsenek, az optikai és technológiai limiteket évekkel ezelőtt elértük. Ezért is feküdt rá a Google anno a szoftveres oldalra, mert ott meg lehetett lépni előre lényegesen.
Igazság szerint figyelembe véve a körülményeket, szenzációs amit az S23 Ultra is nyújt (meg az összes többi csúcsmobil). Más kérdés, hogy pl. az én ízlésemmel nem találkozik, de az 50 és 200mpx képeken jól látható, hogy fizikailag lehetőség megvan. De mint jelen cikk is taglalja, a gyakorlott fotósok (egy részének?) véleménye eltér a Samsungétól abban, hogy milyen egy jó fotó."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Tin
veterán
válasz Plazmacucci #43 üzenetére
S20 ultra sokat javult, Note 20 ultra egyértelműen és határozottan javult, ezek voltak az első generációs készülékek arra a szenzorra. Az s21 ultra is javult valamennyit. Amit kifogásoltok, az még kb a jpeg tömörítés meg az elesites.
-
Ixion77
addikt
"Nyilvánvalóan lencsehibás egy kicsit a készülék"
Minden készülék lencsehibás egy kicsit. Csak a mértéke kérdéses. A decentering hibát nem tudod semmilyen módon kiküszöbölni teljesen, főleg nem ilyen pici méretben. A gyártási szórás miatt van, amelyik készüléken erősebben, másikon kevésbé jelentkezik. Némelyiknél nagyon alaposan kell vizsgálni hogy megtaláld. De mindig létezik. Nem csak mobilokon, de sokszázezer forintos full frame objektíveken is.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ixion77
addikt
"Értem, de pont ezért TÉNYLEG a legelső szoftverrel kell letesztelni? Minek?"
Azért, mert tök mindegy. A túlélesítés, mikrokontraszt maxra húzása, túlszaturálás a Samsungnál nem bug, hanem feature. Ez a probléma soha nem fog megszűnni, mert a Samsung láthatóan 10+ éve nem akarja megszűntetni. Ez nem valami különlegesen misztikus genyaság, amit a Samsung nem tud a raw-ból kiszűrni, hanem kifejezetten hozzáadott "feature", amitől a fotók "Samsungosak" lesznek. Bárki, aki szokott raw-ból dolgozni el tudja neked mondani, hogy ezt a látványt mennyire egyszerű létrehozni a raw program két-három paraméterének módosításával. Simán át tudná a Samsung paraméterezni ha akarná, de nem akarja mert felméréseik szerint ez kell a népnek. Ergo semmilyen szoftverfrissítés nem fogja eltűntetni.Ha megtenné a Samsung, hogy valami eldugott utolsó beállítás menüben hagyja ezeket az értékeket átállítani, már venném is az S23 Ultrát. De persze nem hagyja, mert akkor jön az átlaghülye felhasználó, össze-vissza állítgatja azt amiről gőze sincs, amitől még a mostaninál is szarabbak lennének a képek, aztán meg kirakná az internetre hogy na nézd már milyen szar a Samsung. Ez meg nem hiányzik a Samsung PR részlegének.
-
natë
nagyúr
válasz Plazmacucci #43 üzenetére
Zéró. Akartam is írni. Amúgy a jó is relatív. Az Alma is nagyjából ugyanolyan évek óta.
Ilyen a képalkotásuk, ez az ismertetőjegyük, emiatt veszik, akiknek tetszik. Miért változtatnának rajta? Merre indulnának el? A Gcam felé? Ugyan..[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
doooo
veterán
Abba ne is menjünk bele, hogy a GCam is komoly hibákkal szokott küzdeni egyes friss verziók kiadásakor, és persze eleve nem tökéletes az sem.
Bár tény, hogy egy egyszerű és ügyes módszert követ, RAW-ból dolgoz fel (mármint azt a munkát végzi el, mint amit a felhasználó is, amikor lő egy RAW képet, átkonvertálja JPEG-re, és ráad egy kis basic szerkesztést, zajszűrés, színek, kontraszt, ennyi).De ezt egy gyártó sem alkalmazza, soha sem. A Google maga sem, a Pixeljein. Hogy milyen okból, azt nem tudom pontosan. Talán nincs túl jó hatással az üzemidőre, túlzottan megdolgoztatja az SoC-t...
[ Szerkesztve ]
-
doooo
veterán
Nyilvánvalóan lencsehibás egy kicsit a készülék, ezért látható komolyabb torzulás csak a képek jobb oldalán, méghozzá abnormális "alakban", nem csak a két sarokban.
Ilyen egyértelmű dolgokat azért illene legalább megemlíteni. Nem hiszem el, hogy nem tűnik fel a tesztelőnek (ha már a sok szakértő kommentelőnek nem is tűnik fel). -
Tin
veterán
Értem, de pont ezért TÉNYLEG a legelső szoftverrel kell letesztelni? Minek? Mi fog történni tőle, amikor a Samsung összes eddigi telefonja közül ennek lett a legjobb az első szoftvere, de ez most egy full új hardver, amire új szoftvert kell implementálni, és ez nyilván időbe kerül?
VS Google, ami kidobott egy közepes HW-el egy "csúcstelefont", bocs kettőt, és ennyi a portfóliója. A Samsung meg kidob évente vagy 40 telefont.
Egyszerűen nem értem. Ha mindez a teszt szeptemberben megy le, oké, van értelme. De a legelső szoftverrel? Hát nem tudom, ráadásul a cikk is azt mondja, hogy tud ez sokkal jobb lenni. Egy csomó tesztelő is azt írja, hogy tud ez jobb lenni. Az, hogy a JPEG tömörítése milyen, egy kérdés. De már eleve a Camera Assistantban állítható az élesítés mértéke, ezt sem igazán értem. Az egész olyan komolytalan így.
Nekem van egy Sony A6000-esem. Hány éves MILC az? A mai napig árulják újonnan. Gondolod, hogy az első firmware-ekben nem voltak bugok? De mégis használják a mai napig, mert jó. Nyilván össze se lehet hasonlítani a kettőt, de van értelme? A Samsung a zsebemben van, a másikon meg ott egy fél kilós zoom obi, de nagyjából soha nem viszem sehová, pedig szoktam szép helyeken kirándulni. Csak nagy és nehéz, és a mostani S21U-m, vagy az előző N20U is bőven jó képeket csinált.
A kép a pillanattól és a témától lesz jó, nem a pixel peeingtől.
-
t72killer
titán
A főkamera natív fókusztávján, jó fényviszonyok között jó a teló. Gcammel este statikus témára szintén nagyon jó és használom is.
Az rx100-asok tényleg szuperek, sokáig jött velem egy rx100iv pici övtáskában
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
azért ennyire nem szar mint amennyire fikázva van. Az átmeneti zoomtartományokban nem remekel ez tény, de amúgy jó.
-
HThomas
őstag
válasz t72killer #32 üzenetére
Azzal egyetértek, hogy sok esetben a telefon elvérzik, és kuka az így készült kép... de ennek ellenére sok esetben bőven megüti az "elég jó" szintet, főleg, ha nem túl magasak az igények.
Én egyébként D500 mellé gondoltam zsebgépnek az Ultrát, de aztán úgy vagyok vele, hogy inkább megtartom a mostani S10+-om, és veszek majd egy RX100 VII-et, az már elég kicsi ahhoz, hogy (majdnem) mindenhova vigyem magammal és a minősége is elfogadható.
[ Szerkesztve ]
-
Drakmusz
addikt
Itt van egy releváns hozzászólás a fotós topikból.
[link]
Nagyjából a cikk is erre szeretne utalni, jóval több is kihozható ebből a készülékből.
Ettől teljesen független az hogy melyik a jobb mobil.
Az UI miatt én soha nem venném, pedig biztosan egy kiváló készülék.[ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
bandigyerek
senior tag
válasz Plazmacucci #34 üzenetére
Hát van mit reszelni rajta, vagy flexelni...
-
félisten
Remélem mindenki figyelt aki azt hitte, hogy az expert raw-nak köze van a rendes digitális negatívhoz.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Tin
veterán
Igen, de itt van egy szenzor, egy optika, meg esetleg a képességeid. Olyanokat kértek számon egy mobiltól, amit a szoftver állít elő. Erre van igénye az embereknek egy point and shoot eszköznél. Ha nem lenne post-processing, akkor mindenki azzal jönne, hogy de szar a kamera. A google ráfeküdt a szoftverre, ami remek, de a Samsungnak ezer más területen jobb a telefonja szoftveresen. És hardveresen. A fotózás csak egy témakör, és van nagyjából fél év, amire kicsiszolja, és utána össze lehet hasonlítani. Valószínűleg akkor is jobb lesz a Pixel 7, de akkor miért jön egyáltalán szóba a SGS23U fotózás terén, ha a Google szoftvere úgyis jobb?
-
t72killer
titán
Igen, aztán utólag ránézve törlöm a pacnit, ami az "életem képe" helyén keletkezett. Pár ilyen emlékeztetett rá, hogy igenis csomagoljam be azt a kamerát.
#30: jogos, kb egy biliben evezünk .
#31: +1. Hardveresen ok a csamu, de nem 2008at írunk már, hogy mindent a júzernek kelljen szoftveresen hekkelni. Én megteszem persze ha kell, csak elgondolkodom akkor miért is vettem csamcsungot?
[ Szerkesztve ]
-
nVIPER
senior tag
Egyelőre hasonlítsuk a konkurencia kameráihoz. Így jelenleg marha gyenge. Itt egy újabb hátbavágás:
[link]
Ez elég gáz az elődhöz képest, bizonyos eseteket vizsgálva. -
Drakmusz
addikt
válasz t72killer #25 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett.
Nem a gépek létjogosultságát vitatom, éppen ellenkezőleg.
A jó fotó eladja magát, teljesen mindegy hogy milyen eszközzel készült.
És ahogyan írtam is, egyértelmű hogy a fizikai korlátok miatt a minőség soha nem lesz olyan.
"Egész 1xerűen annyi a különbség a "profi" és a "hozzánemértő" között, hogy a profi AMIKOR A FIZIKAI LEHETŐSÉGEK ENGEDIK tartalmat készít."
[link]
Mobilos fotók, tele tartalommal.
Tudomásom szerint a világ legnagyobb ilyen jellegű versenye, számtalan kiváló fotóssal akik természetesen gépeket is használnak.https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
HThomas
őstag
Sokan használnak a cserélhető objektíves gépük mellett valami minőségi kompaktot, vagy telefont olyankor, amikor nem cipelik a "nagy gépet"... a mai siralmas kompakt kínálat mellett meg bőven lenne igény minőségi telefonos kamerára.
A fikázás meg szerintem azért megy, mert sokan csalódottak, hogy nem igazán volt képes a Samsung előrelépni az aktuális csúcsmodellben, miközben az árak meg szépen kúsznak felfelé. -
t72killer
titán
A fizika továbbra is fizika. A profi pedig abban "ügyes", hogy készít más tartalmat ha a fizika nem engedi. A focimeccsre kiküldött fotóstól ha elveszik a teleobis gépét és a kezébe nyomnak egy csájfónt, akkor a győztes gólról nem is próbál képet csinálni, hanem elmegy az öltözőbe, odaballag a kispadon ülőkhöz. A sztori jó marketinggel így is el lesz adva, csak épp kimarad a lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
Ferenczi Áko
addikt
Hát.. Elnézést előre is, de a Huawei Mate 40 Pro telefonommal készített képek sokkal jobban tetszenek.. 😬
A Huawei pl már három éve megoldotta a videó közbeni kamera lencse váltást zoomoláskor.. Tényleg nem akarok vitát indítani, de nem estem hanyatt a képektől..Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
Drakmusz
addikt
"Szerintem lehet összehasonlítani a mobilok fotós képességeit, de aki fotózni akar, vegyen fényképezőgépet. Mert a telefonnal fotózás, de főleg a pixel peeping nekem kicsit olyan komolytalan, mint valami roncs Zsigával kenblokkozni a faluszélen."
Ez az elmélet már nagyon régóta megdőlt.
Koncepció és látásmód nélkül maximum minőségileg lehet komolyabb képed, ha egy gép van a kezedben.
Viszont a fotó valódi értékét tekintve semmivel sem vagy előrébb.
Komoly munkákkal rendelkező fotós arcok is használnak néha mobilokat, a kulcsszó a nyitottság.[ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Tin
veterán
Elgondolkoztam, hogy ez a cikk vajon a fikázóknak készült a vadiúj szenzor legeslegelső kamera szoftveréről, vagy komoly fotósoknak, akik úgyse fotóznak telefonnal, vagy vajon kinek? Merthogy közel 20 hsz óta csak a fikázás megy. Én elhiszem hogy jobb a Pixel kameraszoftvere fotózásra, de nagyjából minden másban meg a Samsung jobb. Nem csak fotózás, hanem akármilyen téren.
Szerintem lehet összehasonlítani a mobilok fotós képességeit, de aki fotózni akar, vegyen fényképezőgépet. Mert a telefonnal fotózás, de főleg a pixel peeping nekem kicsit olyan komolytalan, mint valami roncs Zsigával kenblokkozni a faluszélen.
-
t72killer
titán
+1. Az s20 nem mai gyerek és tökéletes lett? Lóf...
Alapszintű, modell/kamerafüggetlen hiányosságaik vannak évek óta. Ha kisujjból frissítéssel lenne hajlandóság javítani, akkor bármelyik s10 utáni modellel csodát tehettek volna már.Én amúgy örülök a SNAPDRAGONOS samu telefonomnak és lelkesen használom rajta a gcamet. Így okés, bár kicsit a net bugyraiból bányászott apk-val ellentmondok maganak amikor hisztizek a 4év biztonsági frissítésért. Ha következő körben lesz értelmes árú pixel, lehet benevezek egyre, kíváncsi vok: őszintén fizikai valójában sose láttam még pixel telót.
[ Szerkesztve ]
-
Silenzio
addikt
S24 Ultra hogy kerül az alcímbe? Delírium, időutazás?
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Ixion77
addikt
"Ultra előtt pedig több évnyi frissítés áll, hogy a Samsung természetesebbre vegye a képfeldolgozást."
Na ezt aztán várhatjátok... 10+ éve nem hajlandóak erre, miért pont most változtatnának?
A célcsoportvizsgálatok valószínűleg azt mutatták, hogy a vevők többségének pont a túlélesített, túlszínezett, irrealisztikus látvány tetszik. Szerintem egyrészt azért, mert a telefonon nézik az eredményt és nem nagyobb kijelzőn, másrészt mert gyakorlatlan szem számára első pillantásra az a látványosabb.
Amennyire emlékszem, évekkel ezelőtt még a Mobilaréna tesztelői is kifejezetten szerették ezt a fajta megjelenést, én meg már akkor sem értettem hogy tetszhet ez az illusztrációszerű halorengeteg bárkinek. Azóta egész jól kikupálódtatok fotózási ízlés tekintetében, gratula! Sajnos a célközönségé nem változott azóta sem...[ Szerkesztve ]
-
beno52
tag
A P50 Pro nagyon király
S22 Ultrához is készült ilyen cikk?
-
t72killer
titán
válasz kakuk.tamas #9 üzenetére
"Szóval akkor 3 évig nem éri meg váltani majd?"
Erősen valószínű+ez egy ideje így van.
#11: úgybizony . Elég randa szegénységi bizonyítvány ez a samu szoftveres részlegéről.
-
SkyLine3000
addikt
válasz bandigyerek #12 üzenetére
Az a baj, hogy túúúúl sokat tudnak a Huaweinél. azért tartanak ott, ahol.
-
natë
nagyúr
Hogyan hozd ki a legtöbbet az S23 Ultra kamerájából : telepítsd fel rá a Google / Pixel kameráját!
[ Szerkesztve ]
-
DrDoktor
senior tag
Rettentőn gyeng a 23 as széria kamerája.
Viszont a humorérzéken jót nevetek huaweit mellé tenni nagyon vicces .Porba alázza a samut.[ Szerkesztve ]
A szerelem az szerelem ahogyan a propaganda is propaganda ukrán és orosz oldalon is!
-
kakuk.tamas
addikt
-
Tin
veterán
A többség úgyis point and shoot módon használja, a szoftver pedig nemhogy a következő fél, de a következő másfél évben is fejlődni fog. Most 1 db soc-ra kell csak optimalizálniuk, és a szenzor biztosan marad 3 évig ugyanez.
Már a mai update-et frissitettek a kamera szoftveren.
[ Szerkesztve ]
-
HThomas
őstag
Teljes nagyításban a 12 megapixeles felvételek viszont vastagon túlélesítettek és zajszűrésnek, illetve a textúrakiemelésnek is bőven van nyoma
Nem értem a Samsungot... pont az lett volna ennek a 200 megapixeles binningnek a lényege, hogy ügyesen leméretezve tudjon jó minőségű képeket csinálni. Ehhez képest pont ezt szúrják el, a user meg szórakozhat a RAW-val, ha normális minőséget akar.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz bandigyerek #4 üzenetére
Szia, máris beleírom, jogos!
-
bandigyerek
senior tag
T. BONE123! Ha már írogatok a Samsungnak a kihagyott ziccerei miatt, hozzácsaphatnád a fotófény folyamatos használatának lehetőségét is.
-
Hát ez trágya. A képek szélei teljesen életlenek.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
t72killer
titán
Hátigen, sokadik éve lehet "raw" képet csinálni samu telefonokkal (az s6-os is tudta már), de az nem jutott el a gógyijukig, hogy raw=nyers=nincs agyondolgozva.
Ott tartunk, hogy egy középmodell, pl a52 gcammel jobb képeket csinál.A tele és nagylátó obik alá nyesett miniszenzorok igazi problematikáját még ez sem oldja meg: tele 1/3.52", azaz a főkamera szenzorfelületének HETEDÉT kapja, nagylátó 1/2.55", azaz nála a főkamera kb fele a fénygyűjtő felület. Komolyabb $$$-t én már csak akkor leszek hajlandó telefonra áldozni, ha a 13 és 200mm fókusztávok érdemi fényerő (pl f/2!) mellett sumákolás nélkül megkapják az 1/1.3" körüli szenzorméretet, mert ez így csak a libasz.r meghámozása huszonötödszörre. Azt persze értem, hogy így már combosabb=helyigényesebb OPTIKÁT kell bevetni - oldják meg, és jelentkezek a vevői sorban. Nekem nem baj, ha nem 3mm vékony a teló, 10mm-ig, kameraszigetnél 20mm-ig belefér.
#1: teljesen jogos érv, fotónál még csak-csak elvan az ember a darabossággal, de pl videónál jól jönne egy folyamatos zoom-effekt ha ráközelítesz valamire.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
igen, ez a gondom nekem is, hogy az átmeneti zoom nincs rendesen megoldva. Amúgy verné az egész piacot.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Kuponkunyeráló
- Projektor topic
- One mobilszolgáltatások
- Vírusirtó topic
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- A hivatalos árnál jóval többe kerülhetnek az új GeForce-ok
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Samsung Galaxy A55 256/8GB Awesome Navy 2év garancia!
- iPhone 13 Pro fehér, kártyafüggetlen 256GB, 93% akku, szuper állapotban
- Bomba áron új, bontatlan, iPhone 15 kártya-független, apple világgaranciával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest