- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
Erre mondaná a vérbeli fotós, hogy komponálj ott a helyszínen, és ne utólag találd ki, mit is akartál fotózni De csak viccelek.
Amúgy 200MP-ből bőven lehet cropolni. De még 50-ből is, ha nem sikerül tökéletesen. És van 4 fix obid, szóval abból azért meg lehet oldani. A kompozíció igazításához meg nem kell annyira sok nagyítás. A nagyméretű kép oké, de azt meg nem telóval csinálod.
-
Tin
veterán
Nagyjából. De leginkább nem most, hanem pár hónap múlva. Az előző 3 szériánál volt pár youtuber, aki folyamatában is újravizsgálta a kamerákat a szoftver változásokkal, és mindenki előrelépéseket írt. Az N20U-nál a következő év tavaszán jött egy nagyobb kamera frissítés, amitől látható javulás volt, de nyilván még mindig az elfogadható szint volt. Az S21U-é sokkal jobb lett, bár azt a kiadás utáni év végén vettem, és addigra már kireszelték, de a 2022 év közepén (1.5 éves korában) azon is volt egy nagyobb update (az S22 változások átvezetése), amitől főleg az éjszakai mód javult. Nem is olyan rég próbálgattam, sokkal jobb lett, mint mondjuk 1 évvel ezelőtt. Szóval én itt is várok egy jelentősebb javulást, főleg, mivel az új szenzornál nagyjából újra kellett kezdeniük a képkiolvasás-felépítéses algoritmusokat, és nyilván idő, mire kireszelik.
Mellesleg, feljebb már írtam, a GCam-ról mindenki azt mondta, hogy jobb fotóra, az előző generációkon is. Az N20U-n fent is volt, de nem sokat használtam, mert telefonnak "bőven jó" képeket csinált, fényképezőképhez képest meg nem. Az S21U meg lépett akkorát előre, hogy feleslegessé vált nekem. Nem vagyok fotós, se pixel peeper, így nincs jelentősége. Tudom, milyen, hiszen annó az 550D-nél meg a többi Canonnál, később a Sonyknál már kevésbé, de én is csináltam ezt, de aztán rájöttem, hogy a jó fotó nem a pixelszinttől lesz jó, hanem a témától és annak elkapásától. Most azt látom az S23U-n, hogy a videóban és low lightban megint előre léptek egyet, szóval ez a szint nekem biztosan megfelel a következő 2 évben.
Akinek meg nem, és van ideje-kedve, annak ott a GCam. Fotóban valószínűleg mindig jobb lesz, mint a Samsung gyári progija. Remélem egyszer majd lesznek olyan bátrak, hogy simán ki mernek tolni egy szenzor rawot a Camera RAW-al.
-
t72killer
titán
A főkamera natív fókusztávján, jó fényviszonyok között jó a teló. Gcammel este statikus témára szintén nagyon jó és használom is.
Az rx100-asok tényleg szuperek, sokáig jött velem egy rx100iv pici övtáskában
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Igen, aztán utólag ránézve törlöm a pacnit, ami az "életem képe" helyén keletkezett. Pár ilyen emlékeztetett rá, hogy igenis csomagoljam be azt a kamerát.
#30: jogos, kb egy biliben evezünk .
#31: +1. Hardveresen ok a csamu, de nem 2008at írunk már, hogy mindent a júzernek kelljen szoftveresen hekkelni. Én megteszem persze ha kell, csak elgondolkodom akkor miért is vettem csamcsungot?
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nintendo Switch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nők, nőügyek (18+)
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest