- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Honor 200 Lite - nem százas a kétszázas
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
Erre mondaná a vérbeli fotós, hogy komponálj ott a helyszínen, és ne utólag találd ki, mit is akartál fotózni
De csak viccelek.
Amúgy 200MP-ből bőven lehet cropolni. De még 50-ből is, ha nem sikerül tökéletesen. És van 4 fix obid, szóval abból azért meg lehet oldani. A kompozíció igazításához meg nem kell annyira sok nagyítás. A nagyméretű kép oké, de azt meg nem telóval csinálod.
-
Tin
veterán
Nagyjából. De leginkább nem most, hanem pár hónap múlva. Az előző 3 szériánál volt pár youtuber, aki folyamatában is újravizsgálta a kamerákat a szoftver változásokkal, és mindenki előrelépéseket írt. Az N20U-nál a következő év tavaszán jött egy nagyobb kamera frissítés, amitől látható javulás volt, de nyilván még mindig az elfogadható szint volt. Az S21U-é sokkal jobb lett, bár azt a kiadás utáni év végén vettem, és addigra már kireszelték, de a 2022 év közepén (1.5 éves korában) azon is volt egy nagyobb update (az S22 változások átvezetése), amitől főleg az éjszakai mód javult. Nem is olyan rég próbálgattam, sokkal jobb lett, mint mondjuk 1 évvel ezelőtt. Szóval én itt is várok egy jelentősebb javulást, főleg, mivel az új szenzornál nagyjából újra kellett kezdeniük a képkiolvasás-felépítéses algoritmusokat, és nyilván idő, mire kireszelik.
Mellesleg, feljebb már írtam, a GCam-ról mindenki azt mondta, hogy jobb fotóra, az előző generációkon is. Az N20U-n fent is volt, de nem sokat használtam, mert telefonnak "bőven jó" képeket csinált, fényképezőképhez képest meg nem. Az S21U meg lépett akkorát előre, hogy feleslegessé vált nekem. Nem vagyok fotós, se pixel peeper, így nincs jelentősége. Tudom, milyen, hiszen annó az 550D-nél meg a többi Canonnál, később a Sonyknál már kevésbé, de én is csináltam ezt, de aztán rájöttem, hogy a jó fotó nem a pixelszinttől lesz jó, hanem a témától és annak elkapásától. Most azt látom az S23U-n, hogy a videóban és low lightban megint előre léptek egyet, szóval ez a szint nekem biztosan megfelel a következő 2 évben.
Akinek meg nem, és van ideje-kedve, annak ott a GCam. Fotóban valószínűleg mindig jobb lesz, mint a Samsung gyári progija. Remélem egyszer majd lesznek olyan bátrak, hogy simán ki mernek tolni egy szenzor rawot a Camera RAW-al.
-
-
Igen, aztán utólag ránézve törlöm a pacnit, ami az "életem képe" helyén keletkezett. Pár ilyen emlékeztetett rá, hogy igenis csomagoljam be azt a kamerát.
#30: jogos, kb egy biliben evezünk
.
#31: +1. Hardveresen ok a csamu, de nem 2008at írunk már, hogy mindent a júzernek kelljen szoftveresen hekkelni. Én megteszem persze ha kell, csak elgondolkodom akkor miért is vettem csamcsungot?
-
Új hozzászólás Aktív témák
ma Pár tipp nagy felbontásra, Google Kamerára és a jövőre nézve.
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256GB Független Karcmentes/2028.04.28.gar./Akku 100%/p4248
- IPhone 8 Plus 64GB gyári független megkímélt új akku
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4245
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest