Új hozzászólás Aktív témák
-
Parallaxis
addikt
Előtted írtam nem kell potyogni lehet diktálni.
Ez lehet változott, de a GBoard nálam nem működött egy csomó alkalmazással, így vissza kellett váltani a Samsung megoldására, az meg nem tud magyarul.
Amúgy van igèny a üzenet vàlaszolàsra a mai világban.
Erre írtam, hogy NEKEM nincs erre igényem. Ha elég egy rövid válasz, akkor ott vannak az emot ikonok, vagy a gyorsválaszok. Bővebben nem fogok bohóckodni egy órán, akkor már előhorgászom a telót és azon pötyögök (pedig amint írtam, a mostani órámon tudnék diktálni választ).
Ezen kívül nincs semmi ami értelmes tudásbeli különbség lenne.Egyébként az, hogy a Garmin túlárazott és nagyjából hülyére veszik a vásárlókat, az nem vitatéma, mert ez szerintem is így van. (Azért 2024-ben egy zafír kijelzőüveg ne kerüljön már plusz 100 ezer Ft-ba. No meg 1 millió alatt nincs fém óraház, csak fröcssöntött műanyag???? Ha meg törik a műanyag fül, akkor fixáras csere gariidőben??? Az acél lünettát meg direkt puha anyagból választani amit a ruha is képes koptatni, karcolni, mindezt egy sportra kitalált óránál???)
-
akosxyz
senior tag
Igen, ez így már közel 1misi. Úgy, hogy az i12-m még bőven kiszolgál. Ultra nagyon tetszik, mert strapabíróbb és masszívnak is néz ki. De nem használom ki annyira a watch5-t sem. Mármint olyan funkciókat nem igazán használok, amik csak apple watch-on működnek. Tehát egy más gyártó órája is teljesen megfelelő lehet, aminek az üzemideje is jó.
Azért általában jeleznek pl 20%-nál az eszközök, és onnantól még lehet van két napom töltőig jutnom. Nyilván szinte minden nap tudom tölteni ezt is, mert fürdésnél simán tölthető. Én pl alvásmonitorozásra is használom, szóval az éjszakai töltés is kiesik. Plusz, ha utazom el, akkor mindig gondolni ennek is töltőre. Sokszor csak plusz nyűgnek érzem, amire figyelnem kell. Ez persze szubjektív. De közben amúgy nagyon jól működik, szeretem is. Csak azért kérdezgetek más topicokban más órák után, hogy lássam, van-e olyan készülék, ami az én igényeimnek megfelel és nem is feltétlen egy vagyon.
Na de nem offolok. -
laci1892
őstag
Amiket itt felsoroltál az jellemzően okosóra funkciók. Az ugye azért Neked megvan hogy a Garmin nem okos, hanem sportóra. Igaz?
Mint sportóra ( a sport nem kizárólag túrát jelent ) nekem a Samsung nagyon nem jött be( próbáltam )Eleve az van hogy a Google térkép a túraútvonalak 99%-át nem ismeri. Így ha eltévedsz trackback sincs.
Nekem nem egy giccsparádé okosóra kellett, hanem sportóra.
Futásomat például nem tudtam olyan részletesen kielemezni sem Samsungon sem amazfit óráin. Néhány adat persze van, de például lépés magasságot is tudok nézni Garminon. Félmaratora egy rakás olyan adatot tudok nézegetni ami hasznomra válik
.., de még suunto óráknál is. ( Csak hogy ne kizárólag Garmin legyen )
Biciklizésre egyébként ott a Garmin Edge.Úszásra meg a swim hrm és rögtön pontosabb lesz mint a Samsung. Ja hogy a Samsung nem ant+ kompatibilis ezért nem tudsz bizonyos mellkas pántokat hozzá adni? Bocsánat...
Egyébként tudok fizetni a garminnal is. De nem akarom tovább offolni a topicot. Mindenki használja azt amit szeretne. Hülyeségeket megalapozotlanul viszont ne mondj másoknak. Olvass és utána formálj véleményt. Okosóra nem egyenlő a Sportórákkal.
Peace 🤙🏼
-
Parallaxis
addikt
Nem kaptam az ívet és nem baromsàg hanem az én véleményem
Igen, a te véleményed, csak éppen megalapozatlan, mert a Garmin fontosabb mérőszámai két hét után lesznek elérhetők és pontosak, szóval egy hét alatt te semmit nem tudtál megtapasztalni belőle.
smasung nem is tudja tulszàrnyalni minden sport funckioban de minden másban igen
Nem igazán van olyan lényeges tudás, amit a Samsung tud és a Garmin nem.
Az üzenetekre a szabad válaszadás talán az egyetlen, de erre még soha nem volt igényem, mert ha válaszolni akarok egy üzenetre bővebben, akkor tuti nem fogok pötyörögni az órán, akkor már előhalászom a telefont és válaszolok ott.
Mondjuk az Amazfitnél ez hatalmas plusz pont, hogy élőszóval lehet diktálni választ és az asszisztens is (nem hivatalosan) tud magyarul (egyedüliként az okosóra piacon).
(Az első magyar utasításnál ékes magyar nyelven válaszol, hogy nem tud magyarul beszélni, majd innentől szépen megért mindent, maximum amikor kiírja, hogy mit mondtál valami arab írásjelekkel teszi, de a válasz már magyarul megy, vagy azt hajtja végre amit kértél)
Nálam a Samsung a WearOS-re váltás után ásta el magát. Kipróbáltam a GW6 Classic-ot, de akadozós, instabill cucc... Volt olyan, hogy este levettem a töltőről és reggel már be sem kapcsolt, mert lemerült (beragadt a háttérben valami hülyesége). Az meg, hogy naponta kellett töltögetni, alapból utálatossá tette.
-
laci1892
őstag
Kifejtenéd Nekem, mi az amit a Samsung tud de a Garmin nem? Roppant kíváncsivá tettél .
Egyébként plusz egy dolog :
3 hete töltöttem utoljára az órát. Heti 2 GPS nélküli és heti 1-2 GPS -es edzés ( hegymászás/ nagyobb túra jellemzően 2-5 óra folyamatos GPS nyomkövetéses tevékenység) melett így áll most az óra akkuja. :
Nekem azért ez egy elég nagy érv.
Mindamellett hogy a Samsung nálam alkalmatlannak bizonyult hegymászáshoz.
Nem tud szintemelkedési sebességet mérni. Többek között. -
laci1892
őstag
Mondjuk a Garmin nem kizárólag a device -ról szól. Ott a háttér alkalmazás is. Ráadásul nem rég volt összehasonlítási alapom egy 2-es modellel. terepen navigációban jobban működött az instinct 2x -em mint a T Rex 2. Utóbbi magas Tátra Túrán többször veszített jelet... vagy pontatlanul navigált a turista útvonalakon. Azért ez eléggé blama tud lenni éles körülmények között.
Arról ne beszéljünk hogy expedíciós üzemmódban picit jobban teljesít bármelyik Garmin mint a keleti húzott szemük órája. Solar hiánya nálam mondjuk kizáró ok ( tudom nagyon jól ez szubjektív dolog )Nem kell ugyanakkor túl dimenziónálni sem ezt a dolgot. Nem a Garmin feltétlenül a legjobb sport óra. Viszont ha valaki sportosabb életmódot folytat mint az átlag kocafitnesz anyuka / apuka... akkor már inkább egy suunto, polar, coros ( csak hogy ne Garmint mondjak).
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Phanteks Eclipse P400 Glacier
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M WIFI R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS Chieftronic 750W
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest