- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Köredzésen járt az Exynos 1680
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsocy155
őstag
válasz
nagyrenato #100486 üzenetére
Úgy néz ki ez bejött.
Köszi szépen a tippet. -
azbest
félisten
válasz
nagyrenato #100366 üzenetére
kis pontosítás, összezavartalak a sok kábellel és átalakítóval
a natív displayport kábelen, a monitor displayport bemenetén volt ami csak 30Hz-et sorolt, de csont nélkül 4k-t felismerte.
A legutóbb linkelt dp-hdmi aktív átalakító az, ami szintén alapból felismerte a 4k 30Hz-et és több kisebb lehetőséget is, ami pl filmezéshez lehet előnyös (23.98, 24, 25, 29.98, 30). A driver a vantage által telepített nvidia volt egyébként.
A modernebb passzív átalakító még nem jött meg, hogy azzal is kipróbáljam megy-e 4k. Elvileg még ezek nem tudják natív hdmi-n az a modernebb módot. A passzív átalakítók a gpu hdmi módját használják. Az aktív meg dp-ről maga alakít gpu-tól függetlenül hdmi jelet.
Az 1-2 dolcsis olcsó passzív átalakítót külön nem próbáltuk, mert az még a modern videokártyákkal sem tud fhd-nál többet, mert a szintillesztős komponense nincs felkészítve olyan nagy sávszélességre, s az lelimitálta.
A natív dp-hez méretbeli átalakítást csináltunk, mert a notiba dugtuk minidp-re a normál nagy csatlakozós dp kábelt. Az ilyen szempontból nem számít. A passzív átalakítóra én a dp-hdmi átalakítás kapcsán szoktam hivatkozni, amikor a port hdmi jelet ad ki, csak jelszintillesztést végez egy külső eszköz.
-
bzolika10
aktív tag
válasz
nagyrenato #100325 üzenetére
Nekem van egy nvidiás és egy csak inteles T430-om is. Most majd én is berendelek egy ilyen átalakítót amit @azbest vett és majd leírom a tapasztalataimat. Az Nvidiással passzív átalakítón keresztül megy a 4k@30Hz és a 1440p@60Hz is.
-
donjohnson
addikt
válasz
nagyrenato #100325 üzenetére
-
válasz
nagyrenato #100144 üzenetére
Lehet, hogy a gombbal van akkor probléma.
-
válasz
nagyrenato #100142 üzenetére
Nincs megnyomva a gépen a mikrofon némítás gomb?
-
Penguin95
senior tag
válasz
nagyrenato #100133 üzenetére
Azt írja, hogy nincs szükség frissítésre, szóval így igaz, az egyező verzió miatt nem fut le. Ezzel ha jól tudom, komolyabb mókolás nélkül nem nagyon lehet mit tenni. Amit még viszonylag könnyebben meg lehet próbálni, az a mikrofonok, kábelek áttétele azbest egyik gépéből próbaképp. Legegyszerűbb a komplett felső panel áttétele, mert ahhoz nem kell megbontani a felső részt. Mivel ehhez szét kell kapni két gépet, így én akkorra időzíteném, mikor majd épp amúgy is pucolásra kerülne a sor. Legalább így az kiderül, hogy hardveres hibáról van-e szó, vagy szoftveresről.
-
Penguin95
senior tag
válasz
nagyrenato #100123 üzenetére
Szia!
Bár hasonló problémával nem találkoztam még, én ezeket próbálnám:
1. Beállítások gyári értékre való visszaállítása a setup-ban.
2. UEFI újraflashelése, DOS alól. (Régebbi verziót ne próbálj, emlékeim szerint nem fogja engedni.)
3. Flashelés után újra beállítások visszaállítása.Abban biztos lehetsz, hogy ezt nem az oprendszer okozza. Ha szoftveres hibáról van szó, akkor az az UEFI-ben lesz. Ha ez nem segít, akkor én már csak hardveres hibára tippelnék.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest