Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• Reggie0

félisten

válasz zsolti75 #124052 üzenetére

Itthon is kijon. Hiaba van a szobaban 24 fok, a laptop nem 24 fokos, az akku meg plane. Inkabb attol fugg, hogy milyen gyorsan toltodik es merul, mert az termeli a hot. Maxra toltve pedig tenyleg sokkal gyorsabban halnak a lenovo akkuk.

• HSM

félisten

válasz zsolti75 #124052 üzenetére

"de nálam a szinte fix 24fokon nem úgy tűnt."
    Sajnos nem a szobahőmérséklet számít, hanem az akku hőmérséklete az adott esetben jó meleg notebookban. :)
    Nálam ez jelenleg 40 fok, jól szellőző helyen lévő T14-en, közepes intenzitású használattal, 25 fokos szobában.
    Nekem egyébként igen jó tapasztalataim vannak a max 4.1V-ig töltős módszerrel (ez általában kb 80%), nem is emlékszem, mikor kellett utoljára akkut cserélnem bármiben. :)

Családi tapasztalat pl. T420 (9 cellás) és T430 (6 cellás) Sanyo akkuval van, a 6 cellás többnyire limit nélkül volt használva, 2017-ben 30% körüli kondícióban volt, 400 ciklussal, 2018-ban le is lett selejtezve.
    Utána megkapta a T430 a 9 cellás Sanyo-t a T420-ból, amit már többnyire limitekkel használtunk (többnyire 75%, 9 cellával az is bőven jó [link] ), az a mai napig 70% körül van több, mint 660 ciklussal, legutóbb tavaly nézve rá [link] :) . El lehet dönteni, hogy érdemes használni.

Telefonom ugyanez. 2 év 4 hónap alatt töltve volt bele AccuBattery szerint 43600%, miközben mindössze 7%-ot romlott az akku kondíciója. :Y Szerintem ez parádés. Bár tény, azt többnyire csak 65%-ig töltöm, mivel ennél ez a kb. 4.1V-os cellaérték. :) De takarékos Snapdragon 865-ös, és az akku sincs alulméretezve, így ennyivel is bőven túlteljesít nálam egy teljes napot. (Oneplus 8 Pro egyébként Android 11-es gyári ROM-al. )

#124057 lezso6: Ezt a régiek is tudták, de sosem használtam. Nem láttam értelmét, hogy miután egy kiadósabb akkus nap közepén lemerült, utána két hétig feleslegesen töltse fel a kelleténél jobban az asztalon. :DDD Így én mindig magam paramétereztem a százalékokat a várható igénybevételek mentén.

Új hozzászólás Aktív témák