-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
Tegnap újrazsíroztam a T61 ventilátorát. Ez már sokadik alkalom volt és egy ideje már fan error-os indulásokkal tarkította a mindennapokat. Úgy tűnik már nagyon a végét járja, mert annak ellenére, hogy halkabb és hűvösebb lett a gép továbbra is fan error van az indítások felénél...
Inteles 14"-es wide géphez tud valaki fan és komplett hűtés FRU-t mondani? -
MrSealRD
veterán
A szagot egyébként az Mg váz "ereszti". Amikor szétkaptam anno a T61-et megvizsgáltam, mert azt hittem valami istállóból szedték a gépet. De nem. Ez ilyen.
-
MrSealRD
veterán
T420 modbios 1.46-hoz:
Itt van egy pipás lista ami tartalmazza milyen extrákat ad a géphez. (Tudom német az egész de szerintem jól lehet következtetni.) Ezen kívül érdemes odafigyelni, hogy ami ezen az oldalon van link az mutat a megfelelő változatra. Sajnos van több is. Utóbbi tartalmazza a v2170-es vbios-t is illetve aktiválja a hardveres AES modult is. De nekem sikerült belefutni egy olyanba ami pár hónappal korábbi és szintén 1.46-os verziószámmal fut. Csak hiányzik belőle a fenti két feature.
Ezen kívül itt láthattok képernyőképeket a BIOS felületéről. Az Advanced menüpontot ajánlanám mindenki figyelmébe. Annyi beállítási lehetőség van, hogy totál dzsungel az egész.Tehát az alábbi elnevezésű modbios-t szerintem érdemes hanyagolni:
Lenovo_ThinkPad_T420_83ET76WW-83uj28us_NWL_LEN21_ADV_RAM_SpeedoEzt érdemes feltenni:
Lenovo_ThinkPad_T420_83ET76WW-83uj28us_NWL_LEN21_ADV_RAM_Speedo_AES_vBios-2170----------------------------------------------------------------------------------
Több helyen feszegetik az Ivy Bridge alapú 3. generáció i3/i5/i7 processzorok használatát. Elméletileg a coreboot adhat rá lehetőséget de még nem sikerült rábukkanom legalább egy gyakorlati megvalósításra. -
MrSealRD
veterán
Napi szívás c. rovat. T420 + NEC UDP720202 vezérlős Express Card USB3.0 kártya (34mm)
Jelenség: A gép sleep-ből ébredés után szaggat. Egérmozgás és a gép működése olyan darabos, hogy leállítani alig lehet. Az EC kártya által biztosított USB portok eltűntek az eszközkezelőből. Ezen kívül nem megy a kártya menet közbeni eltávolítása és csatlakoztatása, különben szintén a fenti jelenség tapasztalható.
(Természetesen a legutóbbi 3.0.23-as driver volt fent. Kipróbálva Win7 és Win8.1 alatt is.)Megoldás: PCI Express energiamenedzsmentet ki kell kapcsolni. Erre 2 módszer van.
1. BIOS -> Power -> PCI Express -> Disabled
2. Power Manager -> Global Power Settings -> Advanced options (lap alpja) -> Power management -> PCI Express -> Disabled (restart kell neki)Ja, forrás: [link] Utolsó hozzászólás a megoldás.
-
MrSealRD
veterán
Olyan fórumtársat keresek akinek:
1. Win8.1 (Win8) fut a gépén.
2. 10-es szériától felfelé bármi lehet.
3. NEC chipes ExpressCard USB3-as bővítőkártyát használ.A (probléma) kérdés az lenne, hogy sleep-ből ébredve tapasztal-e bármilyen anomáliát?
-
MrSealRD
veterán
válasz
Chaser #84552 üzenetére
ITT tartok jelenleg a T420-al. Még szeretném kicsit pofozgatni, átnézni, meg adott esetben bővíteni... A lassító tényező az idő hiánya... De amint látható, azért az anyag gerince bőven megvan.
-
MrSealRD
veterán
válasz
LattilaX #84511 üzenetére
Egyáltalán nem kevés ez a proci. Kérdés mire? Általános használatra semmiképpen sem kevés. A többire meg nem lehet megbecsülni... Ha CPU igényes a feladat és 5-10-15 perc alatt nem végez a gép akkor ott már el kell gondolkodni, hogy esetleg rosszul lett belőve a gépigénye a feladatnak... De ez szubjektív nagyon. Mert ha valaki tervez valamit aztán azt renderelgeti...az tök más. Arról majd nyilatkozik más, hogy mennyi a reális ideje.
Most viccelsz?! 4 hete van meg a T420. Éppen csak most vettem meg ezt vadlovat. Most betöröm és felszerszámozom. (RAM, mSATA SSD, EC USB3) Én 5 éven belül nem akarok váltani. Csak akkor ha nagyon indokolt lenne...Nagyon erős érvekkel megtámogatni, hogy ezt cseréljem. Egyelőre nem látom azt az feladatkört amire nálam kevés lenne...
-
MrSealRD
veterán
válasz
LattilaX #84509 üzenetére
Röviden: Nagyon bevált. Ez egy tök jó kis gép. T530-ról váltottam. Az sem volt rossz, de ez "ergonómikusabb". A méret, a kijelző felbontás, a billentyűzet, súly, akku idő, bővíthetőség....ebben a gépben minden klappol az igényeimnek. Előtte T61-em volt... Szóval tudtam mit akarok mikor ezt választottam.
Én fejlesztőként dolgozom és vagyok olyan elvetemült, hogy meló után is képzem magam. Így ami ehhez járulékosan kapcsolódhat. Virtuális gépek, hobbiprojektek fejlesztése, tanulás meg alap netezés... így hirtelen.
Bár most éppen a 16 GB RAM bővítésre várok ezért kicsit sánta vagyok, de remélem hamarosan összejön.(IPS vs TN témára kevésbé vagyok érzékeny. A panel fényereje nagyon jó. A falon látom a röntgenképem. )
-
MrSealRD
veterán
válasz
Feenyx #84435 üzenetére
Elvileg igen. Ha a hirdetés hiteles. Én T530-ba használtam ilyen CAddy-t aztán most simán áttettem a T420-ba. Ez a méret kell neked az biztos.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Én is keresek valamit. A T420-ba szeretnék venni egy USB3.0 EC-t, ami nem lóg ki. Ebbe ugye a 34mm-es kicsi fér bele. A vezérlők és gyártók tengerében nem ismerem ki magam igazán. Tehát ha valakinek van egy ebay-es linkje egy olyan motyóra ami tuti, annak nagyon örülnék.
Előre is köszi.
-
MrSealRD
veterán
válasz
metal01 #84272 üzenetére
Én először T530-nál találkoztam ilyen feltétellel. Azóta megnézem mi az aktuális verziónál mielőtt felteszem...
Létezik 1.46-os modbios, ami pont ezt a frekvenciakorlátot üti ki... De ezt szerintem ugyanúgy nem fogod tudni feltenni. Ha létezne 1.48-ból modbios akkor sem segítene rajtad mert vagy felfelé vagy lefelé tudsz alapból frissíteni. Azonos verziót újratenni nem tudsz.
Szóval ha van kedved és bátorságod, akkor az 1.46-os modbios-t esetleg bepróbálhatod, de szerintem azt sem fogja engedni...
Az a frekvencia limit pedig nem akkora érvágás...
-
MrSealRD
veterán
Úgy látom eddig senki nem jelentkezett így én a T420-ról szívesen összerakok egy hasonló részletezést. Ha már ez lett az elsődleges gépem akkor kézenfekvő a dolog.
Amúgy is rengeteget keresgélek mostanában a típussal kapcsolatban. Akkor összegyűjtöm egy helyre. Határidőt nem tudok mondani de majd linkelem ide én is a logoutos piszkozatot. Akinek meg van kedve beszállni az meg írjon és egyeztetünk...
-
MrSealRD
veterán
Az elmúlt napokban előfordult párszor, hogy ültem a gép előtt és hirtelen átváltott akkura. Nem volt áramszünet, és az elosztó sem halt be. Egy másik akku nélküli gép is ugyanerről működik. Ráadásul ilyenkor hiába húzom ki a gépből a tápot majd vissza, ugyanúgy nem érzékeli a csatlakoztatást. Ha a tápból húzom ki majd vissza akkor már érzékeli. Néztem, hogy nem szakadt-e a kábel, de mozgatásra nem érzékeny...
Ez lehet szoftveres probléma?
-
MrSealRD
veterán
Utólag a gépbe tett EC-s USB3-as portról működik a Win telepítés?
-
MrSealRD
veterán
Köszi mindenkinek. Tpfancontrol be tudta kapcsolni.
-
MrSealRD
veterán
win 8.1 64 bit driver nincs lenovonál.. a többit nézem
-
MrSealRD
veterán
Megjött délután a T420 nekem is. Nagyon szép állapota van. Valaha Finnország volt az otthon a lenovo oldala szerint. T530-ból áttettem az SDD-t most a driverekkel küzdök, hogy minden a helyére kerüljön... Egyúttal ellenőrzöm is a dolgokat, hogy működik-e minden rendben... A bluetooth-al elakadtam. Nem ég a LED-je de semmi rá utaló jelet nem találok a rendszerben, hogy bluetooth lenne benne. Hogyan tudom biztosra leellenőrizni? (A szétszedésen kívül. Az most nem opció)
-
-
MrSealRD
veterán
válasz
Bluesummers #83724 üzenetére
Hú
Nagyon köszönöm a segítséget és a felajánlást.
Tegnap végül MC_Roland fórumtárs készletét mentem el megnézni és találtam egy T420-at amire rábólintottam. -
MrSealRD
veterán
(#83703) tototos: Köszi. Sajnos elég gyorsan kell. Már 1 hete küzdök a hazai piaccal. Az idő elfogyott és már kedden szükség lesz rá.
Jelenleg amúgy van vihető gépe ebay-en? Elküldheted megnézem. Később még jól jöhet... Párom gépét is cserélni kellene már. Azért a T61 már néha kevés.(#83704) Wolfskin : Köszi. Most kicsit megnyugodtam, ez viszonylag egyszerűen orvosolható.
Találtam ma egy jó T420-at. Ha minden jól megy akkor jövő héten kiszállítják és céges vásárlás miatt kb 57e-ből meg is úsztam.
-
MrSealRD
veterán
(#83696) westlake: Köszi, megjegyeztem.
(#83697) Wolfskin : T420s-t szeretnék nagyon egyébként, de lehet T420 lesz "csak". Egyszerűen nincs készlet, vagy nem írnak vissza, vagy horror áron adja... (80K 0-ás áfával, azt picit soknak érzem.)
Ezt a csíkosodást megnézem, még nem hallottam róla. Köszi neked is.Túlpörgő venti az mit jelent? Egyfolytában megy, vagy nagyon felpörög?
-
MrSealRD
veterán
Úgy néz ki ma, vagy hétfőn elindulok egy T420/T420s-ért. Azon kívül, hogy alaposan megnézem a külsejét, meg a belsőt ellenőrzöm...van valami tanácsotok amit ennél a típusnál érdemes ellenőrizni? Gondolok itt valamilyen típust érintő gyerekbetegségre...vagy bármilyen ötlet hasznos lehet.
-
MrSealRD
veterán
(#83609) Tim82: Ha meglesz a kitaposott ösvény, akkor talán én is belevágok később. Feltéve ha sikerült kitalálnom milyen gépet vegyek.
(#83610) lakkusjj : Utána még forgattam magamban témát... A T420-ba is kellne USB3, akkor úgyis vennék Express Card-ot, amivel el is használtam a portot... Ha meg van egy beépített, de nincs EC akkor ugyanott vagyok. A portok száma nem biztos, hogy érzékenyen érint. Amúgy pont a portok hátraszervezése miatt tetszik az 's' változat.
A CPU csere nem szerepel a tervek között. Az egyedüli dolog ami komolyan elgondolkodtat az az akku kapacitás. Eléggé elkényelmesedtem a 9 cellás 94Wh-val.
Egyébként igazad van, totál T420 mellé jön ki az érvelés.Áttúrtam a Hardverapró hirdetéseit. Van 3 potenciális 's' ami lehet, hogy csak 2 mert a két hirdetés elég "hasonló". Van még 2 sima is...
(jófogás, vatera is csak ismétli a dolgokat) Alfánál nincs ilyen felbontás, de rákérdeztem hátha mégis...
Van még ötlet hol lehetne megnézni? ( ami nem ebay). -
MrSealRD
veterán
Kicsit kapargatom a felszínt T420 vs T420s témában de egyre bizonytalanabb vagyok.
1. Akku: 's'-nél csak 6 cella a max és az is kisebb mint a normál változatban.
2. Caddy: Most van egy amit a T530-al használok. Az jó lenne a simához, de nem jó az 's'-hez. Abba vékonyabb kell.
3. ExpressCard és kártyaolvasó: 's' változatnál nincs egyszerre a kettő, vagy az egyik vagy a másik van.
4. USB. 's' változatban USB3 van ugyan 1 darab, de összesen csak 3 port van, míg a sima verzióban 4 port van. Igaz ezek mind 2.0-t tudnak csak. Meg van egy eSATA kombó.Nehéz lesz a döntés.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Dhampir #83568 üzenetére
Azért az kevés lesz szerintem. Némi időtállóság nem árt.
Egyébként a tegnapi dilemmám eldőlt. Nem tartom meg a T530-at ugyanis 150K lett volna az "ára".
Így most T420 vagy T420s típust próbálok meg vadászni. Az 's' felé jobban hajlok. Tetszik a portok elrendezése. Viszont kicsit tartok attól, hogy max 6 cellás akkut lehet bele tenni.
Ha a könnyítésből adódó fizikai különbségeket most nem nézem, akkor van valami egyéb különbség a két típus között? -
MrSealRD
veterán
(#83560) mobal: Az mondjuk igaz, hogy dokkolhatnám és akkor külső monitor, billentyűzet és nincs gond.
(#83561) Dhampir: Ez igaz. DA2-t elég szépen vitte FHD-ba...A gond az, hogy bár a szánék megvan az idő nincs. Már több mint 1 éve nem játszottam kb semmi érdemlegessel...
(#83562) SNor: Ja, akkor jó. Azt hittem komolyabb gond volt.
(#83564) Kbali: Vissza tudtad tenni ezután a PM-et?
-
MrSealRD
veterán
(#83555) SNor : Milyen hardveres BUG-ok voltak?
(#83556) HSM: Ezt az ismert előéletet én is komoly előnynek érzem. Valószínűleg az ár lesz a döntő.
(#83557) mobal : Kompromisszumképes vagyok ha nem látok más megoldást...
(#83558) jjeahh: Köszi a megerősítést.
-
MrSealRD
veterán
(#83552) mobal: Ez nem valami jó.
Tim82 : Felhasználás az átlagos net, videó dolgokon felül max fejlesztéssel kapcsolatos otthoni tanulás. De az sem annyira CPU kritikus. Az erős GPU jó lenne...de igazából most sincs kihasználva játékkal. RAM-ot tudok bővíteni, SSD meg van...
Aggregátor fórumtárs! Mi a helyzet feléd?
-
MrSealRD
veterán
Van egy kisebb dilemmám. Van a céges T530 amit lehetőségem lenne átvenni saját gépnek. Árat még nem tudok.... Én bontottam ki a dobozból így ismerem az előéletét...vigyáztam is rá... nincs semmi baja DE a 30-as billentyűzet nekem nem fekszik annyira és az ár sem biztos, hogy kedvező lenne...
Mivel mindenképp kellene egy gépet vennem, ezért a másik irány egy jó kis 20-as szériás gép lenne. T420/T420s-ben gondolkodom (1600-as felbontással). (Esetleg T520 FHD-val is okés, de ez ritka, ennyi időm nincs)
1. Attól félek, hogy egy 20-as sorozatnál visszalépést éreznék a 30-hoz képest. Reális a félelmem?
2. Van olyan szempont amit nem vettem fiigyelembe?
3. Windows lenne az alap rendszer. Win 10 és a hozzá kapcsolódó driver világ megfelelő a 20-as gépeken? -
MrSealRD
veterán
válasz
CsikiRoli #82939 üzenetére
Biztosan nem figyelted még meg, de nem az 5% szint miatt csökken a kapacitás hanem azért mert mindig 100%-ra töltöd... Már párszor átment a topikon az információ, hogy 80-85%-ig töltve nem csökken olyan drasztikus mértékben az akkumulátor élettartama. Így is csökken idővel...mivel ilyen a "habitusa".
-
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #82194 üzenetére
Néha (sokszor) nem értem az embereket.
(#82195) Tim82: Nekem a T530-on a gyári matrica elkezdett felbuborékosodni... Idő kérdése és feljön. Kopni nem tud, mert egyáltalán nem használom.
Egyelőre nem foglalkozom vele, de némileg megnyugtat a tudat, hogy van alternatíva. -
MrSealRD
veterán
A billentyűzet alatt lesz valahol egy wifi kártya szélességű hely. Gyakorlatilag egy néhány centis NYÁK-ról beszélünk amikor mSATA SSD-ről van szó. Oda beteszed és kész.
Rákerestél egyáltalán hogy néz ki egy mSATA SSD?! Mellbevágó a különbség egy 2,5"-es SSD-hez képest....
-
MrSealRD
veterán
válasz
BigBlackDog #81656 üzenetére
Mivel elég friss típus, ezért hosszú távú tapasztalatot nem nagyon fogsz kapni. Azért akik itt vannak, többnyire sok éve és sok éves TP-ket használtak már. Az új szériák friss állapotából jól következtethető mire lehet számítani.... 40-es 50-es szériát inkább nem kéne venni. Már csak azért sem, hogy lehetőleg érezze a lenovo, hogy valami nem oké... Bár mi ahhoz kevesek vagyunk. A lényeg, hogy olyan mintha vennél egy kemény traktorgumit ami kopik. Ezért nem ajánlott. A hardver az meg úgysem lenovo spec. Ami még gázos mostanában az a driverek kezelése...
-
MrSealRD
veterán
Jó, de te használtad is akkuról vagy csak ez volt a beállítás a PM-ben és hálózatról ment főként? Mert utóbbi esetben persze simán megtörténhet. De ha használod is akkuról, akkor az általad említett "igazság" (ami a kapacitásvesztést jelenti) már jelen volt a mindennapi használat során is, tehát már nem bírta annyi ideig mint korábban. Legfeljebb a PM csapott be akkor...
-
MrSealRD
veterán
válasz
simonjoe #81510 üzenetére
Nekem a napokban 1 éves T530-ba 99,5%-os a 9 cellás LGC gyártmányú akku, 116 ciklussal. Az a 0,5% kb az első pár alkalommal szaladt le belőle mert fullra töltöttem még akkor tesztelési célból. Azóta max 85%-ra engedem fel. Ennyi a titok...
Szóval életszerű lehet az akkud ezen kapacitása, de lehet egy újrakalibrálás átírná a dolgokat. Gondolom 6 cellás akkud van. Szerintem inkább 4-6 óra kéne abból kijöjjön...de lehet csak rosszul lövöm be. Nekem a 9 cellással ~7 körül alakul valahol...
-
MrSealRD
veterán
válasz
PlatiaAmos #80909 üzenetére
Ne. Felejtsd el. Kerüld le. Az egy akkora hulladék, hogy szebben le se tudom írni...
-
MrSealRD
veterán
válasz
atomanti19 #80535 üzenetére
A 85-90 szerintem is kicsi sok manapság....
-
MrSealRD
veterán
válasz
atomanti19 #80525 üzenetére
mikrobot-nál is nézted? meg alfánál is ez a szitu?
-
MrSealRD
veterán
Nálam (t530) van egy ilyen jelenség. Process Explorert használok tálcán. Így látom ha hirtelen valami indokolatlan történik. Kifejezetten sleep-ből ébredés után előjön rendszeresen egy "fantom" terhelés. scvhost, d most éppen a TiWorker.exe nyomott konstans 25% terhelést... Innen jött a megoldás. Windows update-ben nyomtam egy check for updates-et és elmúlt...
-
MrSealRD
veterán
válasz
csaba02120 #80261 üzenetére
Az IDLE szerintem talán még határeset...de jó lenne tudni, hogy a venti mennyire teker az egyes helyzetekben... De mindegy is. A lényeg, hogy azért ez annyira nem forrósodó modell, hogy ilyen tüneteket produkáljon. Kellene neki egy rendes pasztázás meg a hűtőborda lamelláit is érdemes lenne portalanítani.
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
válasz
btudos #80161 üzenetére
Eszembe jutott egy favágó megoldás. Ha BIOS-ból letiltom a dGPU-t, akkor mit csinál? Nem ad képet?
Később biztosan kipróbálom, de most nem tudok restartolni...Kb 1-2 hete használok egy FHD monitor-t másodlagosként, viszont még nem győzött meg teljesen a dolog...
A betűk torzítását sikerült megoldanom...Olyan volt mintha anti-alias lenne rajta. Aztán kiderült, hogy a windows-nak van ilyen varázslója ami külső monitort helyreteszi...de a belsőt meg elrontja...Most meg ez az erőforrás pazarlás is...Érezhetően jobban melegszik a gépe, és többet megy a ventilátor is...
-
MrSealRD
veterán
T530-ra mini display porton csatlakoztattam egy FHD monitort. A belső kijelző a HD4000-ről megy a külső meg az Nvidia-ról. Megoldható valahogy, hogy csak a HD4000 vigye mindkét kijelzőt?
-
MrSealRD
veterán
Úgy érzem kialakulóban van az első komoly fizikai problémám a T530-al. A zsanér. Amikor ki van nyitva és le akarom csukni, vagy jobban dönteni akkor az utóbbi időben éles reccsenő hangok közepette teszi ezt. A zsanér tart ugyan, és minimális holtjátékot talán rá tudok fogni de ez a hang...mintha szét akarna törni. A kijelző mozgatásához ugyanannyi erő kell mint az elején...nem könnyű megmozdítani...
Most a zsanér tényleg döglődik?
-
MrSealRD
veterán
Alig szellőztették meg a mobil Xeon témát, már van rá reakció Lenovo részről. [link]
-
MrSealRD
veterán
válasz
bandras0226 #78593 üzenetére
Annyira nem szívás...csak találnod kell olyan példányt amit ilyennel szereltek. A másik megoldás, hogy veszel egy TN panelest és utólag veszel bele IPS-t. De a beszerzés nem problémamentes...
-
MrSealRD
veterán
válasz
bandras0226 #78591 üzenetére
Ezt a típust IPS panellal IS árulták...
-
MrSealRD
veterán
-
-
MrSealRD
veterán
válasz
Aethelstone #78093 üzenetére
Így van ahogy mondod merülnie kell....és így is van merül. Csak nagyon lassan... most pontosa számadatot nem tudok mondani, de annyira lassú, hogy napokban mérhető 1-2%...
Akadt egy kis gondom a napokban, ami ma reggel érte el a tetpontot.
Van egy Samsung 840EVO-n egy Win 8.1, és van egy Caddy-ben üldögélő Corsair Force 3 GT, amin egy teljesen független másik win 8.1.
Amióta párhuzamosan használom a két meghajtót azóta mindig valami gondja amikor a Samu-ról akarok bootolni a miután a másik rendszert használtam.
Ma reggel egymás után kékhalál sorozatot dobált, aztán egyszercsak előjött valami system repair ami meggyógyította és elindult...
UEFI bios-nak van valami ide vonatkozó gyíkja amit állítani kell?
-
MrSealRD
veterán
válasz
Aethelstone #78089 üzenetére
Két dolgot állítasz be. Alsóhatárt és felső határt.
Ha aktuális töltöttség < alsóhatár elkezdi a töltést és addig tart amíg el nem éri a felső határt.
Tehát 52%-on nem fog semmit csinálni mert nem felel meg a fenti feltételeknek...
Amennyiben töltési fázist megszakítod mondjuk 47%-on, és visszadugod a töltőt, akkor nem tölt tovább mert az aktuális érték szintén nem felel meg a fenti feltételeknek... -
MrSealRD
veterán
válasz
Chaser #78067 üzenetére
Ha a 30-as újabbnak minősül, akkor nem fenékig tejfel a dolog. Pár dolgot manuálisan kell kukázni a lenovo oldalról.
Ami szerintem szégyen kategória, hogy a kamerát konkrétan nem tudod használni amíg a metro-s lenovo settings appot fel nem teszed.
Más téma:
Az akku töltés szabályozás PM nélkül. gmeszaros fórumtárssal konzultáltam a hozzászólása kapcsán.
Nagyon röviden a lényeg, hogy össze szeretnék rakni egy apró programot, ami lehetővé teszi, hogy ne kelljen a registry-be turkálni. Így grafikus felületet adva a módosítás elvégzéséhez. Azonban egy kisebb problémába ütköztem. Ugyanis a megadott registry kulcsoknak nálam egyáltalán nincs szerepük, pedig léteznek csak 0-ás értékekkel.Nálam két másik helyen is van ilyen:
1. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Lenovo\PWRMGRV\ConfKeys\Data\1ZS6141R0JJAz utolsó tag az akkumulátor 'vonalkódja'. Gyakorlatilag egy egyedi azonosító. Minden gépen valószínűleg más lenne. Ha ezt módosítom akkor ténylegesen változik a szabályozás.
2. HKEY_CURRENT_USER\Software\Lenovo\PWRMGRV\Data\1ZS6141R0JJ
Ez létezik ugyan, de nem csinál semmit...
Az lenne a kérésem a vállalkozó szellemű Win7 / Win 8.1-es rendszert használó fórumtagokhoz, hogy telepített PM utility illetve anélkül kellene a fenti kulcsok jelenlétét ellenőrizni. Illetve azt, hogy kinek melyik működik. Az eredmények PM-ben jöhetnek. Az alábbi info-kra van szükségem( Win verzió, 32/64 bit, PM driver verzió, pm utility verzió, ha volt telepítve akkor melyik kulcs működött, ha nem volt akkor melyik)
Előre is köszönöm segítséget.
[ Módosította: radi8tor ]
-
MrSealRD
veterán
válasz
azbest #76829 üzenetére
Először én is erre gyanakodtam, de aztán kipróbáltam direkt USB2-n. 33-35 fölé nem ment...Ez egyébként egybevág a sokéves USB2-es tapasztalattal.
Ez viszont 40-41-el ment stabilan... Nincs nagy különbség, de tisztán látszik valami nem volt oké az USB3-on... Ami még hozzátartozik, hogy nagy 2-3 nagyfájl SSD-ről / SSD-re több próbálkozás eredményeként jött ki. Ráadásul más USB-s eszköz nem volt csatlakoztatva, ez egér vevőegységén kívül, de az a power-es usb-n van messze...
-
MrSealRD
veterán
Én nemrég tapasztaltam kicsit hasonlót. Nem dokkoló hanem a T530 oldalán virító USB3-al. Rádugtam és lőn 100+ MB/s... Aztán később újracsatlakoztatás (ugyanabba a portba) után már csak konstans 40MB/s volt a sebesség. Ami azért poén mert ez már nem usb2 de még közel sem usb3 sávszélesség.
Hogy-hogy nem szembetalálkoztam egy MPTool nevű alkalmazással ami mutat 12-14 "csatornát". (nevezzük most annak az egyszerűség kedvéért). Egy rakás leválasztás/újracsatlakoztatás után az volt a megfigyelés, hogy nem minden esetben ugyanoda csatolja vissza a külső meghajtót. Amikor a 2-esre sikerült neki akkor ment a max sebesség, amikor a 6-ost választotta ki akkor meg 40....
Szóval valami nem teljesen százas amúgy sem a dokkolótól függetlenül...
-
MrSealRD
veterán
válasz
sketchifun #76667 üzenetére
Igaz T61-el, de megküzdöttem a Win8.1-es sárkánnyal...elbuktam. Túl sok fejből okádja a tüzet, ha érted mire gondolok.
Ha küzdeni akarsz akkor hajrá, de ha használni is szeretnéd a gépet akkor ne ölj bele több időt. Megtettük itt már páran.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest