-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
Leteszteltem az SSD-met, amit az eBay-en vasaroltam 150$-os aron, erre meg rajött 16 Euro vam, pontosan erröl lenne szo, 32GB-os kivitelben: RunCore Pro IV
Aki elfogadhato aron keres X40/X41-hez SSD-t es nem akar szivni a kingspec-el a laggolas miatt, annak csak ajanlani tudom, egyetlen negativum a kisse silany összszerelesi minöseg.
-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown #12466 üzenetére
En kb. 1 honapja az 1.88-ast hasznalom, szerencsere eddig nem volt vele gondom, mondjuk erdekes, hogy a 41%-os akksimat jo allapotunak tartja, mondjuk azert bir majdnem 2 orat...
Viszont mind a kettö X41-emnel van egy olyan zavaro problema, hogy minden hang utan, pl. klikkeles, windows üdvözlö hang vagy akar egy zeneszam lejatszasa utan hallatszik egy halk pukkanas, ti is tapasztaltatok ezt?
Egyebekent nagyon tuti SSD-vel az X41, szerencsere nem laggol, ez mar indilinx vezerlös es allitolag trimet is tud, mondjuk szerintem nem fog menni rajta, mert ahhoz tudtommal sata vezerlö kell, meg AHCI mod, majd csinalok 1-2 tesztet...
Ami meg erdekes, hogy a regi gepem nem csipogott 2010-es error mellett, az uj viszont igen es eleg zavaro, nem lehet valahogy kikapcsolni azt a hangotb?
-
audi100td
nagyúr
Sikerült megoldani, az a gond, hogy elegge kinai ez az SSD, kicsit silany az összeserelese igy geometrialiag nem egyezik 100%-ig a gyari hdd-vel, valoszinüleg eddig nem csuszott rendesen a helyere. De vegül csak összejött, a HDD-vel meg en benazhattam valamit eleinte, na de mindegy...
-
audi100td
nagyúr
Ilyet nem tapasztaltam (Xp Sp3), de nekem is lenne egy kerdesem X41-el kapcsolatban, megerkezett az uj X41-em, gyönyörü allapotban van, mintha most jött volna ki a gyarbol
, viszont lenne egy problemam, nem hajlando felismerni sem az SSD-m, sem a masik x41-em vinyojat, gondolom valami biztonsagi vedelem miatt, elötelepitett Xp van rajta, feldobtam a legfrisebb BIOS-t de nem segitett, valami ötlet?
Amugy 2526-E2G ez mar lenovo feliratos, a regi gepem 2526-CTO, ha szamit valamit.
-
audi100td
nagyúr
válasz
mazsonpopo #12415 üzenetére
Szerintem T400, föleg hogy uj gepröl van szo...
-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown #12386 üzenetére
Nalam kb. 0,8mm-t log ki az adovevö, az enyem logitech, nem tudom szamit-e valamit...
Jag: Bluetooth egeret szerettem volna elöször en is, de viszonylag sok negativumot olvastam velük kapcsolatban, pl. allitolag hajlamosak összeakadni a wifi-vel illetve a valsztek sem tul nagy.
-
audi100td
nagyúr
Igen, hurcolaszni az ultrabase-t sem szoktam, os telepitesen kivül nem hasznalom semmire illetve ha sok USB kell.
Egyebkent az uj X41-em olyan ultrabase-zel fog erkezni mint ami a tablet-ekhez valo, a hangszorokon kivül van valami lenyeges külöbseg a sima X4-eshez kepest? Illetve annak mi a pontos tipusa?
-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown #12309 üzenetére
Igen, ezt en is olvastam az X60-rol, lehet vegül igy jartam a legjobban.
Az X31 amugy tenyleg nem lenne rossz, föleg hogy nincs 2010 error, de ilyen allapotban nem adnek erte többet 35k-nal, ha meg ultrabase is kell az os telepiteshez, vegkepp necces a dolog, nem hiszem, hogy könnyen talalni hozza...
-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown #12287 üzenetére
X41-be is lehet 2GB RAM-ot rakni, nekem is annyi van benne, viszont a vinyo tenyleg szivas, mondjuk azert Xp alatt szerintem együtt lehet vele elni, de Win7-el mar hasznalhatatlan kategoria. Mondjuk igy visszagondolva lehet okosabb valasztas lett volna egy X60, csak egyben nem volt akkor annyi penzem es sürgösen kellett egy notesz.
-
audi100td
nagyúr
Az lehetseges, hogy a 8 cellas sanyo akksim elhasznalodasa 29-rol leesett 26%-ra? Vagy Everest nem mer annyira pontosan?
-
audi100td
nagyúr
válasz
inferno88 #12240 üzenetére
Jo gep, de ennyit szvsz nem er, siman kijön az arabol egy T400/T500, az altalad emlitett feladatokra meg eleve nem vennek Quadro-s gepet, jo oda az IGP is, a dedikalt gpu feleslegesen meglegszik meg zabalja az aramot. Ha fontos a sok gari akkor egy T400-at vennek a helyedben, ha az ar\ertek az elsö szempont akkor jo lenne egy T60 is, az kijön 70-80e Ft-bol.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Magnat #12076 üzenetére
De T60-bol mar nem igen talasz garisat, en inkabb a T400-ra szavazok, nalam ugy is csak IGP jöhet szoba, igy a vga nem szempont, ha valakinek megis kell dedikalt, abban is jobb a T400, radasul ha nincs ra szükseg le lehet tiltani (ha jol tudom), 14,1"-ban pedig mar nem veszes a 16:10, szerintem. Vinyot meg mindenki olyat rak bele amilyet akar, ha gyari marad, akkor abban is gyengebb a T60...
gg72: Ha csak ezek közül lehet valasztani, szerintem az Edge. Nem egy ThinkPad, de consumer letere nem tünik olyan rossznak, itt olvashatsz rola tesztet: [link]
-
audi100td
nagyúr
válasz
vikcsi #12029 üzenetére
A T400-ban ATi HD3470 van a T410-ben pedig valamilyen Quadro, de ezek tudtommal Shift-hez nem nyujtanak elegendö teljesitmenyt, Cod 2 meg regebbi jatekok azonban elvileg futnak rajta rendesen.
Azert adom el, mert talaltam eBay-en egy közel gyari allapotu X41-et, amugy ez sincs lelakva...
-
audi100td
nagyúr
A "T" szeriabol melyik volt az utolso 14"-os modell amit IPS panellel szereltek? Vagy olyan csak 15-ös kijelzövel keszült?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Integra #11996 üzenetére
Ezt nehezen tudom elhinni
, marmint a stabilitast igen, de hogy gyorsabb lenne azt ketlem, egyebkent, milyen Win7? En Ultimate-et probaltam, de lehet pl. Business-el gyorsabb lett volna...
Xp alapjaraton 385MB RAM-ot eszik nalam, 0-4%-os prociteherles mellett, Win7 ha jol emlekszem ugyanezen a gepen 7-800MB körül zabalt es a procit is össze-vissza terhelte.
#11995: A 14,1-es T60-at 4:3-as panellel gyartottak, igy elvileg kb. ugyanakkora mint a T42, nem?
Tim82: A kinezet nekem is mindegy lenne, viszont irritalja a szemem az a vilagos kek keret, nekem tul fenyes...
-
audi100td
nagyúr
válasz
Integra #11996 üzenetére
Ezt nehezen tudom elhinni
, marmint a stabilitast igen, de hogy gyorsabb lenne azt ketlem, egyebkent, milyen Win7? En Ultimate-et probaltam, de lehet pl. Business-el gyorsabb lett volna...
Xp alapjaraton 385MB RAM-ot eszik nalam, 0-4%-os prociteherles mellett, Win7 ha jol emlekszem ugyanezen a gepen 7-800MB körül zabalt es a procit is össze-vissza terhelte.
-
audi100td
nagyúr
En is feldobtam egy Win7-et az X41-re, viszont 2 napnal tovabb nem birtam, elegge zabalta a procit meg a RAM-ot (pedig van benne 2GB), persze a tetü vinyoval, igy elegge kinszenvedes volt, talan majd adok neki meg egy eselyt SSD-vel. Az aero nekem igazabol mindegy, viszont az baromira idegesit, hogy nelküle nem lehet mondjuk feketere allitani a talcat, ez a rikito vilagos szin nekem nem jön be.
-
audi100td
nagyúr
válasz
trl_master #11900 üzenetére
Pl. a hangeröcsuszka nekem annyira nem jött be a 6910p-n, nem valami preciz a kezelhetösege es sötetben megtalani sem könnyü, mivel alapbol nincs megvilagitva, az uj modelleken meg van mar vilagitva, csak az meg szerintem nem tul esztetikus, hat nem tudom, jobban szeretem a gombokat.
-
audi100td
nagyúr
Igen, nem egy könnyü darab, mondjuk nekem ezek a 14-es gepek mind tul nagyok/nehezek, en mar maradok a TP X-szerianal.
Integra: Igen, a billentyüzet sem a legjobbb...
trl_master: Bizony jok az Elite Book-ok, egyedül az erinteserzekeny gyorsgomokat illetve a sok LED-et tartom zavaronak, a billentyüzet/trackpoint meg szerintem egyik gepen sem olyan jo mint a ThinkPad-eken.
-
audi100td
nagyúr
Nekem az előző laptopomban 250-es WD Blue volt, gyakorlatilag hangtalan és a nagy tányérméretnek köszönhetően a sebességével sincs probléma, átlagosan 75MB/s-el olvasás, 15ms elérési idő mellett. A 7200-asok általában jobban rezonálnak és jobban melegszenek, ez hosszútávon zavaró lehet és sebességben sincs olyan óriási különbség egy mostani 5400-ashoz kepést, azt csak SSD-vel lehet elérni. A régi 3-4 evés HDD-khez képest, amivel gyárilag szerelték a gépet, minden mai vinyó gyorsnak fog tűnni, kb. a dupláját tudják. Szóval én inkább 5400-ast javasolnék, lehetőleg WD-t vagy Hitachi-t, a Seagate-el mostanában viszonylag sok a probléma.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Integra #11712 üzenetére
A Dell is DP-vel szereli az általad sokat emlegetett E szériát, egyébként nem értem ezt a siránkozást, ha nem felel meg az elvárásaidnak egy ThinkPad, lehet venni vacak consumer notit...
Ja és a többi üzleti gép is ugyanezt nyújtja, így nem értem miért csak a TP a hunyó.
-
audi100td
nagyúr
válasz
atus72 #11681 üzenetére
Szerintem a lenovo mint márka nem premium, ugyanúgy gyártanak gagyi consumer gépeket is mint a többiek, csak egy multi a sok közül...
Ennek ellenére még mindig talán a ThinkPad-ek a legjobb üzleti gépek, meg a HP Elite Book-ok, de olyan gépeket már biztosan nem fogunk találni a polcokon, mint pl. egy X41.
Egyébként ilyen pixelhiba bármikor előfordulhat, akár a szállítás is okozhatta, ha veszel egy új monitort, szintén benne van a pakliban...
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
csiktor #11544 üzenetére
12,1"-ban elég zavaró lehet, nekem a 16:10 sem túl szimpatikus, persze egy multimédiás notesznél megértem, de az üzleti gépeknél minek kell ezt erőltetni? Szerintem kimondottan hátrány ha pl. CAD vagy Office alkalmazásokról van szó, ezek a gépek meg elvileg elsősorban erre lettek kitalálva.
-
audi100td
nagyúr
Ha tápról használom a gépet szinte folyton megy a venti, igaz viszonylag halkan, de azért kissé zavar, akksiról általában teljesen csendben van. Nem lehet valahogy megoldani, hogy ha tápról megy akkor se pörgesse folyton a ventit? X41-ről lenne szó.
-
audi100td
nagyúr
Egyébként én is így álltam eleinte az X szériához, 14-es T61-et szerettem volna, csak nem találtam jó áron normálisat, így végül is HP 6910p lett, egy hónapig használtam majd eladtam, cipelgetni szerintem egyszerűen túl nagy és voltak egyéb dolgai is amik nem jöttek be. Az X41 meg kényelmesen elfér a könyveim mellett a hátizsákomban is, 1,3kg-os súlyával nem okoz problémát, amúgy a kijelző sem olyan kicsi, szerintem simán használható, pont határeset, ennél kisebbel azért nem jönnék már ki, mondjuk wide-ban lehet már kevés lenne a 12-es is, de a fene tudja.
-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown #11278 üzenetére
Ok, köszi.
Végül is nem tűnik vészesnek, csak kicsit többre számítottam, a hetven valahány százalékos nagy akksim (Sanyo) bírt valamivel több mint 3,5 órát hasonló használat mellett, de akkor a procit még nem vettem vissza, mondjuk akkor nem volt az UltraBase-ben a gép, gondolom az is fogyaszt valamennyit.
Valami formázást vagy egyéb műveletet érdemes esetleg futtatni rajta vagy inkább árt mint használ?
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
vettem az X41-hez egy 4 cellás eredeti IBM akksit, Panasonic gyártmány. Mindössze 3 ciklus van benne, de 2005-ben gyártották és 2008-ban lett először használva. Kb. mennyit kellene bírnia? Vegyes használat (böngészés, 1-2 youtube video, dokkolóval megírtam 1 DVD-t) mellett 1:45 nem kevés kicsit? Ráadásul a proci alul van feszelve és akksi üzemmód esetén nem 1,2GHz fölé.
-
audi100td
nagyúr
A csipogót valahogy nem lehet kikapcsolni? Pl. ha véletlenül 2 gombot nyomok le egyszerre, hangosan jelez, elég zavaró. X41-ről lenne szó.
-
audi100td
nagyúr
eBay-en találtam még egy SSD-t ami passzol az X41-be, elvileg ez is Indilinx vezérlős és az ára sem olyan vészes, ma rendeltem egyet, remélem épségben ideér és jól választottam, majd kiderül...
-
audi100td
nagyúr
válasz
mazsonpopo #11166 üzenetére
Én már rendeltem, mondjuk Németből Ausztriába...
Egyébként az értékeléseiből ítélve megbízható eladóról van szó, egyedül az esetleges vám illetve áfa miatt aggódnék ami még hozzá jöhet az árhoz, ennek jó lenne előtte utánajárni.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Gondwana #11160 üzenetére
És X41-en nem megoldható valahogy az S-Video? Vettem egy D-SUB átalakítót, de ha rákötöm a TV-t, nem észleli mint másodlagos kijelzőt.
-
audi100td
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Dell Precision 3551, 15,6" FHD, I7-10750H, 32GB DDR4, 512GB SSD, P620 4GB VGA, WIN 11, ÚJ
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest