- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Yettel topik
- Magisk
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherka
addikt
Sikerült felraknom a 64bites Win7-et (Proffesional).
Minden faxán működik...látja a 4GB ramot is (ha már van).
A kapcsolható VGA-s dologgal nem is erőlködtem. Inkább külön-külön raktam fel a gépre az ATI és az Intel drivert. Ha kell átkapcsolom a BIOS-ban...nem halok bele. Őgy is az intelt használom 99%-ban.
Hotkey driver is szépen megy. Nincsenek megkavarodva a gombok, mint régen.Mondjuk szép nagy helyet foglal ez a 64 bites OP rendszer.
Parci:...én már 3db, Ultrabay keretet vettem az ebay-ről és egyikkel sem volt gond. Ezen nem hinném hogy nagyon el lehet xarni valamit. Egy fémlemez + egy nyomtatott áramkör, oszt csókolom.
Mindegyik 20$ körül volt. Meg hát ugye olyantól kell venni aki 100%-os az ebay-en. Akit linkeltem, szinte csak ezeket árulja...nem fog gagyit rádsózni. Már rég tele lenne negatív étékeléssel, ha átverné az embereket.
Persze az ördög nem alszik, de én hétszencség, hogy 20K-t ki nem adnék egy ilyenért, amennyit itthon elkérnek érteAz enyémet ki tudod próbálni a gépedben ha gondolod...ez is utángyártott (gondolom
)
-
buherka
addikt
válasz
Napfénysüti #6298 üzenetére
Abból a szempontból talán jobb is kapcsolgatni a Bios-ból a VGA-t, mert így legalább tudok felrakni eredeti ATI drivert és abból a is a legújabbat + legalább az magyar nyelvű is lesz...nem úgy mint a rákos lenovo-é, mert az angol.
Ha meg egy hónapban 1X használom a HD3650-es VGA-t, akkor sokat mondtam, de azt is csak a Display port miatt, mivel csak azon tudok HD filmet nézni.
-
buherka
addikt
hm-hm..
igaz is...csinálok egy ghost-ot a mostani rendszerről, a biztonság kedvéért...ez jó ötlet.
(#6294) Napfénysüti ...aj-aj...ettől tartottam én is. Akkor marad a Bios alóli kapcsolgatás?
A hotkey driver az jó nálad?(#6295) taltos ....biza megtaltosodott...
(értem ám a viccet
)
Még a memória kezelés is ugrott vagy 10%-ot és a filmkonvertálást is gyorsabban csinálja meg. Nem gondoltam volna. Valmint netezés közben csak 600Mb körül zabál a renszer a 4GB-ból... Firefox-al. -
buherka
addikt
Fiúk-lányok...
Kérdés:
Úgy vagyok vele, hogy feltolnám a notira a 64 bites Win7-et. Csak még mindig dilemmában vagyok, hogy fog e működni a Hibrid VGA. Amikor tavaly próbálkoztam vele, nem volt valami okés a dolog, plusz a hotkey driver is xar volt.Az asztali gépemre felraktam otthon a 64 bitest és nem kicsit megtáltosodott tőle...ezért is gondoltam, hogy a notira is felraknám.
Szerintetek?
-
buherka
addikt
válasz
HarryPotter #5973 üzenetére
Én egy évben annyi PH talira elmegyek amennyire, csak tudok. Teljesen más élőben megismerni az embereket. Esetleg a nézeteltérést is, ami itt volt a másikkal, sokkal jobban meg lehet oldani...pl. 2 feles társaságában
...aztán jót nevetünk az egészen.
Csak egy baj van ezekkel a talikkal, hogy eszméletlen nehéz összehozni...véres verejték és akkor nem túloztam. Sokat számít, hogy az országban (vagy akár az országon kívül) a tagok a szélrózsa minden irányában vannak, meg ugye van aki tanul és van aki dolgozik, plusz az anyagi vonzat sem felejtős.
Csak akarni kell...de nagyon és akkor összejön. -
buherka
addikt
válasz
Napfénysüti #5971 üzenetére
Ha aktuális lesz a dolog, akkor úgy is megszervezzük....ide lesz beírva először.
Kollégának sem egyszerű, mert Ő a határ túloldaláról jön -
buherka
addikt
válasz
Napfénysüti #5968 üzenetére
Nem sajnos...mert a kolléga rohanásban volt csütörtökön és pénteken is. Meg hamarabb haza is rendelték
Én mondjuk startkész állapotban voltam 2X is, hogy megcsináljuk...de hát így alakult.
Azt mondta, hogy májusig, még biztos jön 1X...akkor megint megpróbáljuk összehozni. -
buherka
addikt
válasz
Napfénysüti #5881 üzenetére
Ami késik az nem múlik...PH tali szervezésben amúgy is jó vagyok.
Majd ha összejön ez a kalibrálás, majd úgy is beírom ide a tapasztalatot.
Kérdés, hogy most nekem ugye 2 VGA van a gépben, akkor most a kettőt külön kell beállítani?Erre kíváncsi vagyok.
(#5883) Prom...lehet, hogy te inkább utánfutóval jössz, ha hozod a "kis" gyüjteményed.
-
-
buherka
addikt
Persze hogy megpróbálhatod a szervizet is. Foglalkozniuk kell a dologgal.
Megmondod, hogy sokat megy a venti és nagyon melegszik. Jó eséllyel kapsz egy új ventit, de ha nem, legalább kitakarítják.Lelkiismeretes szerviz valamint aki profin meg tudja csinálni az NeverHood kolléga. Itt található.
Ő már másnap fog hívni, hogy kész a cuccosItt egy vidi, hogyan pattintják ki a gépedből a coolert...nem nagy ügy.
GOM playert használj a lejátszáshozItt az összes szétszerelési videó.
(#5653) spyduck...én is elhatároztam, hogy nekiállok a cikknek, de valahogy mindig ellustultam
-
-
buherka
addikt
válasz
fifi_addict #5627 üzenetére
Nekem is volt N200-as gépem és vinyót is cseréltem benne. Nem találkoztam ilyen problémával.
Próbáld meg az új vinyót rádugni egy asztali gépre másodlagosként és egy Sentinel-t futtass rajta.
Hátha az többet mond.Van saját totyikja is a gépednek Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok...próbálkozz itt is, hátha többet tudnak mondani.
-
buherka
addikt
Igen...azért is írtam, hogy nem mindegyik gépnek van ugyan úgy megoldva a ventivezérlés.
Csak akkor hallok halk süvítést, ha közvetlenül odateszem a fülem a ventihez.
Még az 5400-es vinyó alaphangja is hangosabb.Szerintem az sokkal jobb, ha egy légkavaró folyamatosan megy egy minimális fordulaton és tart egy bizonyos hőfokot. Így pl. nehezebben veszed észre a ritmusváltást amit terheléskor kap a venti.
Mennyivel zavaróbb, ha pl. 0-ról hirtelen felpörög 3000-4000-es fordulatra félpercenként, aztán elhalkul. -
buherka
addikt
Sokat számít, hogy 65nm-es vagy 45nm-es csíkszélesség vagy 35W ill. 25W-os a proci.
Valamint az sem elhanyagolható, hogy ezek a teljesítmények mekkora feszültségen születnek.
Minél nagyobb watt teljesítmény, annál nagyobb hőtermelés.
Nekem pl. 0.88v-ra veszi vissza a Speedstep® a feszültséget nyugalmi állapotbanAz új TP-ban (T410, T510) pl. megint azért megy kicsit többet a venti, mert ismét 35W-ot termelnek a CoreiX-procik.
(#5617) Napfénysüti ...persze mindenképp megírom, milyen lett.
-
buherka
addikt
Biztos vagyok benne, hogy a szerviz gányolta szét.
Minden LCD panel egy fémkeretben van és egy műanyagkeret takarja el (kivéve a keret nélküli kijelzők, ezeket ragasztják) a belsőségeket.
Ha valaki pancser ezt a műanyagot jól el is töri, amikor feszegeti.
Nálad az volt, hogy a jól képzett szervizes rossz helyre nyomta be a feszítő szerszámot és magának az LCD panelnek a fémkeretét is felhajlította. Visszahajlítani azt már nem lehet, mert akkor betöröd a kijelzőt, ezért is néz ki így ahogy most van.
Aztán nekiállt ott gányolni feszegetni mérgében és kinyírta a ledet neked. -
buherka
addikt
válasz
spyduck #5608 üzenetére
Nem a gomb süpped...ne hagyd magad megvezetni, ha valaki ezzel vakít.
Magával az alátámasztással szoktak gondok lenni, szinte minden notinál.
A bill. ugye egy összefüggő alulemezen van és ha van egy pici rés alatta, akkor behullámzik egy kicsit.
Valahogy így.37-43 fok is teljesen jó szerintem. Talán annyi jó a TP-ban, hogy igen kulturáltan van megoldva venti vezérlés.
Akkor sem melegszik jobban a gép, ha aktiválom a HD3650-es VGA-t, mert ugye a Power Play áldásos hatásának köszönhetően igencsak lecsökkenti az órajelet 2D-ben a VGA.
Itt egy kép, a jelenlegi hőmérséklettről (ott a hsz-ed a háttérben)Egyszer mentem notival LanParty-ra...soha többet.
-
buherka
addikt
válasz
spyduck #5604 üzenetére
Nekem T500-ban csak akkor indul meg a venti, ha HD filmet nézek...általános használat alatt zéró hangja van. A nagy tuti ebben a gépben, hogy nem alulról szívja a levegőt, hanem felülről, így ölben első osztályú.
Nekem a P8600-al olyan 33-37 fok körül alakul kiegyensúlyozott állapotban.
Játék alatt persze rázendít a légkavaró, de notin nem játszunkHD3450-es VGA-n COD4-et nyomni...az szép baleset lehetett.
(#5606) evone...emberünk szépen lefeszítette a kijelzőkeretet csavarnyúzóval és kinyírta a ledet, vagy megsértette a nyákot
Még szerencse, hogy az LCD megúszta sérülés nélkül.Tudnék mesélni, hogy néha mik mennek a szervizben.
-
buherka
addikt
válasz
spyduck #5591 üzenetére
Látom már benned van a para
Aztán nehogy megbánd, és levélbombát küldj nekem
Nincs semmi baj a billentyűvel szerintem. Itt írtam anno, hogy nekem is volt egy kis minimális süppedés a bal szélen. Lehet, hogy nem is foglalkoztam volna vele, ha mások nem beszélik belém. Amúgy meg ezt a gépet használni kell, nem kukacoskodni, meg mikroszkóppal nézegetni, hogy hibát találjon rajta az ember.
Nekem nem nyekereg a palmrest, persze ha ráül valaki, vagy azon dagasztja a tésztát, akkor biztos nyekeregni fog.
Valamennyivel puhább lesz mint a HP-d az tuti, mert ez nem alumánium. De bőven jó lesz nem kell aggódnod.
Van aki azért sipákol, hogy a dvd írónál ropog a gép, mert nyomkurássza...csak tudnám minek
Ha valakinek nyomkurászni támad kedve, az menjen a konditerembe.(#5599) Napfénysüti..de legalább matt és ez kárpótol mindenért. Én lehet, hogy nemsoká megjátszok egy ilyen színkalibrálást és beszámolok a fejleményekről.
-
buherka
addikt
Tudsz nekem küldeni linket, hogy ez a kalibrálás miként műxik.
Lehet, hogy én is megpróbálkoznék vele.Az Evereset megmondja tutira, hogy melyik kijelző van a gépedben Megjelenítés=>Képernyő=>Képernyő neve
,
aztán ThinkWiki.
Nekem Samu van benne...ez:
15.4 - 1680x1050 - 42T0488 - 128,7 - 200 - 500:1 - Samsung - LTN154P3-L02 - T500.W500.R500 -
buherka
addikt
válasz
spyduck #5547 üzenetére
Szia tesó
Nekem UK lokalizációs gépem van... rákérdeztem a szervizben, hogy ha sz@r kerül a palacsintába, akkor vállalják e a szervizelést, mert ugye nem itthon vásárolt és még számlám sincs hozzá.
Azt mondták, hogy ha BIOS-ban szereplő serial alapján, ha a központi rendszerben él a világgarancia, akkor megcsinálják. Semmi papírt nem kérnek....egy ideig.
Viszont annyi bökkenő van az ilyen behozott gépeknél, ha pl. már harmadjára viszed vissza, valami fődarab cserére (LCD, alaplap), akkor már bekérik a számlát és ha nincs hiv. papírod, akkor már elhajtanak.
De tízezerből egy ilyen eset van, mert azért a TP nem egy széthullós darab. Az az egy eset is azt mondák, hogy inkább user error. Leejti, ráül, beleejti a kádba, vágódeszkának használja.. meg efféle ügyességek.
Ezt a Delta szerviz mondta, ahová anno küldtelek...biztos emlékszelÉn ezt vállaltam, és így is vettem meg a gépet...persze vigyázok is rá.
Mérlegelned kell.
-
buherka
addikt
Nagyon megtépni felesleges...főleg azért mert akkor "elkened" a csavar fejében kereszthornyos bemarást. Esetleg át is ugrik a csavarhúzó is a bemaráson...akkor meg eldarálod a fejét.
Ezeket a gépeket a gyárban amúgy is nyomaték csavarhúzóval szerelik össze. Tehát ott sem tépik agyon a csavart. -
buherka
addikt
válasz
Rez_Grof #5130 üzenetére
Egyik kollégámnak van ilyen Pavilinon gépe...Neki is nagyon melegszik és állandóan beragad neki az érintésérzékeny hangerőpszabályzó. + mint egy karávsonyfa, az is igaz
(#5167) mdk01 ...neked melyik részén süpped a bill? Nekem csak akkor süppedt, ha nyagyon megnyomtam, de azért megtuningoltam
Azóta hozzá sem nyúltam. -
buherka
addikt
-
buherka
addikt
orbano fórumtárs volt a melóhelyemen nem rég és összehasonlítottam az Ő T400-as gépét az T500-as gépemmel. Azért meg kell, hogy mondjam, hogy érezhetően könnyebb és kissebb is a T400.
Nekem is 2GB volt a notimban, amikor megvettem...sajna a lenovo nem szereti megtömni a gépeit memóriával. Később én is bővítettem 2x2-re.
De ugye a 4Gb-ot úgy is csak a 64bit-es Win fogja látni.Ha egy 32bit-es Op. renszered van, akkor vígan elleszel a 2 GB-al is.
(#5119) Tin ...ha vennék is SSD-t, akkor csak 128-as jöhetne szóba. Nagyon karcsú az a 64-es. Főleg ha lecsípek 20-30Gb-ot az OP renszernek.
Azt jósolják, hogy 2011 közepe felé, már észheztérnek az SSD árai. Addig csodára ne számítsunk. Ami most van M7-es Samu vinyóm, annak is zéró hagja van...a gyorsaságban persze le van maradva, ezekhez képest. -
buherka
addikt
válasz
#00784640 #5117 üzenetére
Most valami 1 hónap gari van ott 2db gépre (R400, T400).
Pedig mindig 3 évvel szokta őket adni. Nekem is 3 év van a T500-ra.
De mondjuk újak az tuti.
Hívd fel telefonon és kérdezz rá, hogy mikor kap szállítmányt leközelebb ami tuti 3 év garos.De ha nem vagy annyira rágyógyulva a dedikált VGA.-ra, akkor Neverhood ajánlata a legjobb...[link]...erre ott van a 3 év gar és a billentyűvel sem kell pepecselned, mert az is magyar. Ez egy fullos kis gép.
-
buherka
addikt
válasz
Napfénysüti #5111 üzenetére
Ráadásul még AMD-s is neki...mint a kazán
Téríteni próbálok mindig, több kevesebb sikerrel
-
buherka
addikt
válasz
Rez_Grof #5106 üzenetére
Ez az...köszi.
Itt láttam egyszer az apróban, csak nem ugrott be mi a konkrét neve.
Ahogy elnézem ezek csak ThinkPad-ba jók.
(#5107) Rez_Grof...nekem az A-S-D-W gomboknál volt egy pici lélegzés, de minimális. Aztán jól meg-sufnituningoltam....azóta semmi süppedés.
-
buherka
addikt
Hja...míg el nem felejtem...
Ismerősöm mondta, hogy szeretne valami GPS vevőt a notiba.
A ThinkPad-ba is lehet ilyen ketyerét venni, mintha írta volna valaki.
Azt hová kell berakni?Meg mennyibe kerül egy ilyen motyó?
-
buherka
addikt
Samu viszont gyors...ez szeretem benne. Főleg az F1 (desktop).
Volt ilyen F1-em 2.5"-os is 200Gb-os. Az rettentő hamar megdöglött, mert nagyon melegedett. Ez helyett kaptam gariban a mostani M7-es szériát.Még SSD-n gondolkodom, csak ne lenne ilyen drága
(#5079) Napfénysüti ...WD akartam a döglött Samu helyett, csak azt mondták az Ipon-ban, hogy nagyon melegszenek. A teszteket is néztem amiket ők csináltak és valóban 45 fok felett volt az összes WD vinyó, amit raktak a notikba. Pedig volt amelyik csak 5400-es volt.
Bizotos nem az összes szériára vonatkozott ez a melegedés, de kicsit paráztam, hogy pont egy ilyen kazánt adnának, aztán megint vihetem vissza gariba(#5097) evone..látom őrzik a T500 hagyományt
...ennek is szépen lélegzik a bill. Ezek a dolgok elég blőd hibák szerintem.
-
buherka
addikt
válasz
Napfénysüti #5060 üzenetére
Nálam azért rendesen van cipelve a kicsike...heti 3-4 alkalommal jön velem a melóba.
(#5061) bwoay...persz-persze, az ártatlanság vélelme mindenkit megillet...egy ideig biztos
(#5069) Tin...szeretnék lenni a helyedben. Nekem már annyi vinyóm elhullott, hogy megszámolni alig tudom.
Pedig vigyázok a dolgaimra.
De viszont még soha nem volt WD vinyóm...lehet, hogy nekem is azt kellett volna vennem? Most már mindegy.
Jelenleg csak Samu vinyóim vannak...eddig mind 100%...kopp-kopp -
buherka
addikt
Ez is elképzelhető. Én is már gondoltam rá, hogy ez a Seagate egy kalap kaki. Aztán lehet, hogy felrakom az APS-t és csinál egy pár ilyen gyenge, vagy gyanús szektort a Samu-ra...akkor a guta fog megütni. Inkább nem kísérletezem vele. Jó ez így nekem.
Többnyire kocsival járok mindenhova és egy Kinetik tatyót használok. Szóval ha be van kapcsolva a gép akkor adottak a biztonságos körülmények.Privátban küldök programot, amivel megnézheted a vinyódat
(#5054) bwoay...kösz...én eleve nem vennék olyantól semmit, aki nem adja meg a települést, ahol a termék található => nincs város.
Ezeket a hirdetéseket el sem olvasom. -
buherka
addikt
válasz
Napfénysüti #5050 üzenetére
Az APS-t milyen érzékenyre állítod?, mert nekem akkor is kattogott, ha pl. ölben használtam a gépet. Szinte meg sem moccant a noti...pedig nem volt érzékenyre állítva.
Volt olyan nap, hogy 3%-ot is esett a vinyó kondíciója....majd felrobbantamEhhez a Samu-hoz őszintén bevallom, hogy nem merem felrakni ezt a progit.
-
buherka
addikt
szóval, kaphatnék linkeket, leírásokat (lehet angol is) arról, hogy mi ez az APS para?
Saját tapasztalatomat írtam le...és nem a netről ollóztam össze ezt a dolgot.
Jelenleg 126 ilyen gyanús szektor honol azon a bizonyos Seagate vinyomón, ami gyárilag volt a notimban.
Mióta nem használom az APS-t és ultrabay-ben van a vinyó, azóta megálltak ezek a szektorok szaporodása. Naponta 3-4 db. ilyen szektor is keletkezett.Vagy csak a Seagate copatja a felhasználókat.
-
buherka
addikt
Nem hinném, hogy gond lenne. De ha behalt az olvasófej a vinyóba, akkor abból csere lesz.
Én egy kipusztult 7200-es Samu vinyó helyett kaptam ezt az M7-et gariba. De nem bántam meg, mert a 7200-es mocskosul melegedett. Volt hogy elérte az 55 fokot.
Az viszont igaz, hogy nagyon halk ez a Samu...onnan hallom a különbséget, amikor berakom a 7200-es Seagate-et a DVD író helyére....mindjárt van zajongásNálam a 250Gb-osnál olyan 77-78Mb/s-nél megáll az olvasás. Szóval nem éri l ezt a 85-öt amit te írtál, de ez lehet, hogy a 2 tányér miatt van...nem tudom.
-
buherka
addikt
válasz
Viktor X #5037 üzenetére
Hard drive firmware-t használtad a vinyóhoz?, mert elvileg csak akkor 100%os a védelem.
Szóval enélkül lehet, hogy csak dísznek van fenn a gépeden az APS.(#5038) Retr0 ...örülök, hogy ilyen jó áron hozzájutsz az ultrabay-hez. Nekem is valahogy úgy volt... 3-4K. Annyit megér.
WD jó vinyó...mondjuk ha akar az is megfekszik, ezeknél sosem tudni. Ez alól a Samu sem kivétel. Én Ultrabay-be nem vennék 7200-es fordulatút. Oda elég szerintem az 5400-es is. -
buherka
addikt
Végül is csak a T510-et (T500-at írtál, de gondolom T510-re gondoltál) érinti csak ez a 16:9-es képernyő ezzel a 1366x768-al. 15.4"-ról 15.6"-ra változik az arány, kicsit nyújtottabb lesz és laposabb
Csak a felbontás lesz furi, mert szerintem ez nem munkára való...hanem multimédiára.
A T410/410s-es az marad 14.1"...ott 1280X800/1440x900-as felbontást láttam. Tehát ott maradt a 16:10.(#5034) Retr0...látom megjött a motyó. mennyi lett a vége?
Én amúgy a Samura, vagy a WD-ra szavazok.
-
buherka
addikt
Én tavaly szeptember óta használok egy ilyen M7-es 250Gb-os vinyót.
most ilyen állapotban van...
A gyári egy Seagate 160/7200-es volt amit a hsz.-ban is olvashatsz.
Jól tele volt a Seagate gyenge szektorral nekem is egy idő után...míg én is használtam ezt a APS jóságot. Kattogott jobbra balra az olvasófej, de miután letúrtam az APS-t abbahagyta.
Szerintem rövid távon kinyírja ez a hülye program a vinyókat. Egyetlen Think progi van a notimon, a PM. A többi nálam kuka.A Seagate vinyó azóta az ultrabay slim-ben csücsül és meg is állt rajta a gyenge szektor szaporodás.
Egyedül a kondíció lett rajta 90%-os a teljesítménye maradt 100%. -
buherka
addikt
válasz
rankesz #5009 üzenetére
Még októberben szenvedtem a 64Bit-es Win7-el, akkor még nem volt meg az összes driver a géphez. Talán ha 50%-a ha meg volt.
Volt már már is Hotkey driver, de pl a a hangerő gyors gombok sem működtek és a némító is az csinálta, ha lenémítottam agépet már visszakapcsolni nem tudtam a hangszórókat...itt sokalltam be(#5011) evone..arra már én is rájöttem, hogy a sorrendre is figyelni kell, hogy rakom fel. De a 32Bit-nél meg jó volt.
Lehet, hogy egyszer nekiállok és újra lehúzom az összes 64Bit-es drivert és lesz egy rendszer újratelepítés. De ahhoz erőt kell venni magamon -
buherka
addikt
Nem tudtam életet lehelni az FN funkciós gombokba...van amelyik működött van amelyik nem.
Talán az ATI driver sem volt az igazi, ha jól emlékszem(#4998) bwoay...nálam egyedül ez az összenyomorított trendi 16:9-es kijelző nem jön be az 1366-os felbontásával.. A többi ok. Még az a bazi nagy ESC és DEL gomb sem zavarna szerintem.
+ kicsit még talán furi az USB-k elrendezése. Nekem a mostani állított verzió nagyon jó a T500-on. -
buherka
addikt
Inkább a halál, mint a 64 bites...azzal coptam rendesen. Valahogy a driverek nem nagyon szeretik a 64 bitet.
(#4990) Tin ...kösz a tippet. Ezt kipróbálom. Én elvagyok a 32bit-es OP. rendszerrel is, de azért azon kikerekedik a szemem, ha 4 gigából 2.54-et lát...hát na!
10 újraindulás?...1-2 nap alatt meglesz -
buherka
addikt
Van most nálam egy HP550-es noti. Op. rendszert kell rá raknom, mert behalt rajta a Pista.
Konzumer ide vagy konzumer oda, nagyon egyben van a kicsike. Olyan beton kemény mindenhol, hogy a T500-am is megpirítja. A palmrest résznél mintha cementtel lenne kiöntve, olyan merev.
Pedig ebben nincsen rollcage, de még semmilyen merevítés sem. Műanyagból is lehet ám szilárdságot varázsolni.
Ha csak ebből indulok ki, akkor nem nagy érvágás a RollCage.(#4986) Tin ...bocs, hogy rákérdezek, de mit is állítottál a Bios-ban, hogy ne 2.x GB-ot lásson a 4-ből. Mert nekem is a T500 csak 2.54-et lát a Win7 32bit alatt a 4GB-ból.
Valahogy 3.3GB-ot kéne látnia, mert elvileg az a normális...az asztali gépem is annyit lát a 4-ből -
buherka
addikt
Itt egy kis összefoglaló a Turbo Memory-ról...olvasd el és döntsd el, hogy parasztvakítás avagy mégsem.
Én sem értem, hogy minek neked átkapcsolható VGA. ha nem is akarsz komoly grafikus alkalmazásokat futtatni.
A V5700 és a HD3650-es között csak a memória mennyisége tér el 512/256 amit az alaplapra integrálnak, mint a GPU-t is. Tehát itt felejtős az MXM (cserélhető) formátum.
Szerncsére GDDR3-as rammal szerelik mind a kettőt. Teljesítményben ugyan azt tudják.
De ha valóban csak melóra vagy suliba kell a gép, akkor felesleges a +dedikált VGA. 99%-ban én is az Intelt használom, csak egy-két játék erejéig kapocsoltam át a 3650-est, mert megkértek rá.A W500 szerintem nagyon drága 1:1-ben ugyan az mint a T500, csak ugye a VGA más benne.
A kijelző színei igaz hogy alulmaradnak egy asztali TFT-hez képest, tehát nagy színpompát ne várj. De így a szemed is jobban kíméled. Ezek munkagépek, ilyenek.
Amit NeverHood1 árul az valóban jó kis gép...pont olyan egyetemre való. Nem is kicsi, nem is nagy. Teljesítményben meg hozza az asztali gép szintjét.
Én láttam és próbáltam is T400-at...tetszett nagyon. -
buherka
addikt
válasz
rankesz #4811 üzenetére
A firewire csati engem is rázott már meg a T500-nál. Pont este volt és az a vicc, hogy be sem volt kapcsolva a gép, persze a hálózat rá volt dugva.
Rendesen láttam, hogy "áthúz" a kezemre...azt hittem meghalok
Aztán lehet hogy én voltam feltöltődeve és közel sem a noti hibája volt. -
buherka
addikt
válasz
cortez29 #4805 üzenetére
GorTen fórumtársnak van SL410-es gépe.
Azt mondja, hogy jól egyben van. Azért kérdezz rá privátban, hogy összességében mi a vélemény a masináról.De még egy ilyen T400-as gépen is elgondolkodhatsz, mert ez már nem konzumer kategória. Igaz, hogy meghúztad a határt 160K-nál, de azért a +20K-ért mindjárt van még +2 év garid és egy valóban elnyűhetetlen üzleti kategóriás géped. Jó kis P8700-es proci, rollcage váz, matt kijelző, 7200-es vinyó...stb.
Plusz akitől vennéd ezt a T400-at...nagyon korrekt eladó. Benne megbízhatsz -
buherka
addikt
Hát a lenovo-nál sosem tudni. Egy szériából is képesek vagy 300 félét csinálni
Még annyit nézzél meg nekem, hogy valóban ennyire nyeklik-nyaklik egy SL szériás TP.
itt egy videó...nem lehúzás képen kérdezem, csak kíváncsi vagyok. Meg valóban ennyire nyöszörög, mint a videó végén.
Nem tudom elképzelni...(#4605) Retr0...biztos hamar meg fog jönni a cucc, megnyugodhatsz. Pityu meg szerintem már meg is vette neked
-
buherka
addikt
Igen ez jó lesz neked.
Nekem is ilyen van...és tökéletes.Beszélj Pityuval (Winner) és megoldja neked...ha időben elutalod neki a zsozsót, akkor még ebben a hónapban megjöhet a motyó
(#4600) Tin ...nem alu, hanem nikkelezett acél lemez...de tök mindegy.
Lényeg az, hogy működjön. Semmi illesztési hiba, vagy anyaghibát nem találtam az enyémen. Nem lötyög és tökéletesen illeszkedik a DVD író helyére. -
buherka
addikt
Tin, Retr0
Én láttam ilyen Ultrabay Slim adapter egyszer itthon valamelyik webáruházban..."csak" 20K volt
Én is az ebay-ről vettem...[link]...kemény 20$ volt. Itthon ennyiért meg sem mutatják.
A Display to HDMI átalakítóm is az ebay-ről van....
Ez olyan 10$ körül volt mert a kínai srác (akitől vettem) állja Európába a postát. 2 hét alatt itt volt. Ezt a kütyüt sem láttam itthon 5K alatt.Szóval bátran vegyetek az ebay-ről...keressétek Winner_hun tesót, Ő megveszi nektek. Csak el kell utalni neki a zsetont. Én kezeskedem érte
(annyi, hogy egy kis +-t adjatok a végősszeghez, nem kér semmit, de illik adni)
Ki sem kell mozdulnotok otthonról, mert úgy intézi, hogy a ti címetekre menjen.Itt van egy pár darab. Szinte mindegyik 20$ alatt van és a postát is állják. 2 hét és itthon is van.
-
buherka
addikt
Azért nem mindenki van annyira képben ezzel a dologgal, mint te meg én. Nagyon elenyésző százalék az aki itt az aprón vesz TP-ot.
A számlaképességről se feledkezz meg...
Ugye én is itt vettem és számla nyema...pedig jó lett volna, mert ki tudtam volna bulizni az ÁFA-tHidd el, hogy sokan megveszik 300K-ért a TP gépeket boltban.
-
buherka
addikt
válasz
csiktor #4543 üzenetére
Ez is ThinkPad csak kicsit konzumer...főleg azoknak, akiknek nincs 300K-juk egy "igazi" ThinkPad gépre.
Amúgy az Ipon tesztelte a SL410-et és SL510-et...az SL510 kimondott ajánlott vétel lett. Szerintem sem rossz.Valamint nincs vége a felső kategóriának sem...T410, T410s, T510 W510...Core i5-ös proci, DDR3 1333-as ram, Quadro NVS3100M-es VGA és egyéb nyalánkságok
-
buherka
addikt
Hát a gépzsír nem kimondottan csapágyzsír, mert azok többnyire kalcium bázisúak.
Ugorj el egy bringaboltba és vegyél csapágyzsírt....pár száz Ft. Nem nagy összegItt található a notid T60 teljes szétszerelése. Videókkal szemléltetve.
Neked ez kell:
FRU Removals/Replacements->CPU Fan.Jó szerelést
-
buherka
addikt
Magát a ventilátor lapátot kell kiszedni a keretből és újrazsírozni a tengelyt.
Ilyen sűrített levegős mókával semmit sem érsz...néha csak ront a helyzeten
Magában a rézperselyben a lapát acéltengelye berezonál...mert már nincs kenés.Ha még most megcsinálod, akár újjá is varázsolhatod...ha sokáig vársz vele, ki fog kopni a persely és akkor valóban kuka lesz.
Olajat ne használj, mert az a maradék zsírt is kioldja.
Ventit csak zsírozni szabad! (fehér zsír, lítium zsír, szilikon zsír). -
buherka
addikt
Magában a notiban nem lehet bővíteni a VGA-t....sem az Intel(NB) sem az ATI(3650) esetében sem.
Mind a kettő BGA tokozású...forrasztva a van az alaplapon.
Egyedül a W700-as TP-ban van MXM szabványra épülő VGA, különálló hűtéssel...ebben cserélhető.(#3573) Peter M...pl. egy 4650-es mobil VGA már 35W-ot is eszik. Kérdés, hogy ez hogy oldják meg
. Lehet ott sufnituningolni, meg külön tápot adni neki, de szerintem ez nem kifizetődő.
Elég brutál árakon repkednek ezek az MXM VGA-k, még az ebay-en is.Csinálj egy-két képet majd a cuccról
-
buherka
addikt
válasz
Peter M #3560 üzenetére
Kérdés, hogy ez a Half Size PCI Express...kompatibilis e, az MXM szabvánnyal. mert ha nem, akkor lőttek a VGA bővítősdinek.
Ez az X1300 meg kb 5-6X gyengébb a te ATI V5700-nél.Azért ha meglesz ez a Advanced Dock, akkor írd meg róla a véleményed, mert kíváncsiak vagyunk.
-
buherka
addikt
válasz
HZoli87 #3520 üzenetére
Még egy szavazat arra, hogy ha már 200K-t költesz TP-ra, akkor kerüld az SL szériát.
200K-ból itt is kapsz az aprón akát T500-at is.
Egy SL még egy R széria minőségét sem üti meg...[link]...nyeklik-nyaklik, recseg-ropog, horpad.Nekem SL300-al volt dolgom. Az is jó kis nyekergős volt és nagyon nem tetszett, hogy tükröződik az LCD-je.
-
buherka
addikt
-
buherka
addikt
Gondolom ez sem az ebay hibája volt...hanem a "Ferihegyi fekete lyuké"
Szépen bebúrta valamelyik csomagkezelő/postás/kézbesítő valahol
Ezért van az, hogy egyre kevesebben postáznak Mo-ra
Édes hazám, de szeretlek...(#3460) N4nI...fazok kicsit a magyar posta hdd kuldesetol.
Ezzel szerintem nem csak te vagy egyedül... -
buherka
addikt
Nekem csak 2.5"-os van...sajna.
Ha minden kötél szakad vegyél egy Samsung S1 mini-t és pattintsd ki belőle a belét.
Ebben 1.8"-os van ez 100%.
Azt mondjuk nem vágom, hogy ebben SATA-s vagy IDE-s vinya van. -
buherka
addikt
Tisztában vagyok vele, de nem a hang miatt venném
(#3455) n0_gAboR...itthon nálunk ha lehet is kapni, akkor mindenki nyerészkedni akar vele. Szóval én nem is erőltettem ezt a kérdést.
Display port - HDMI adapter...pl...LOL
Erre gondolok. ebay-en meg 10 dodó.
Pont hogy az ebay-től nem kell tartani. Sokkal jobban paráznék egy Vaterás vételtől.
Csak mivel ez sokunknak idegen és kevés a tapasztalat, ezért kerüli mindenki ezt a lehetőséget.
Aztán vásárolgatunk itthon 2-3szoros áron. -
buherka
addikt
válasz
.:Vision:. #3447 üzenetére
Igen...így is garis. Mert utánakérdeztem, itthoni szervizben.
Nekem is már volt dolgom ilyen géppel.Elsősorban nem a matricát nézik a serialt, hanem ami gép BIOS-ában van.
Ha totál döglött a gép és bekapcsolni se lehet, akkor kiolvassák a BIOS-t és az alapján nézik a Warranty Lookup-ot.
Matricát bárki tud gyártani pl. én is már csináltam gar. matricát itt a PH-n jó pár srácnak VGA-hoz + máshoz is....lett is utána Milka csoki mérgezésem.
Digitális nyomda rulezRez_Grof ...annál azért nagyobb
-
buherka
addikt
Ehhez hasonlóra gondoltam...[link]
Ha valakinek kell ilyen a T500-hoz vagy W500-hoz, akkor hozatok többet. Persze előzetes egyeztetés alapján.
-
buherka
addikt
válasz
spyduck #3437 üzenetére
Ezt a hirdetést full ugyan ezzel a szöveggel már hónapok óta látom a Vaterán.
Valami büdös ezzel a géppel, mert nem tudja eladni
(#3440) Mac! ...bizony nincs rajta HDMI...ezt sokan becumizzák. Pedig itt is páran úgy hirdetik, hogy HDMI van a gépen.
Végeredményben a Display port is ugyan azt tudja, mint a HDMI, csak hát ugye a csatlakozó felület nem azonos.
Átalakítóval megoldható...[link]. ebay-en max 15 dodó.
Legközelebb ezt is hozatok egyet. -
buherka
addikt
Én ricoox/Roland-tól vettem a T500-am.
Vele kapcsolatban tudok nyilatkozni. Ő biztos, hogy új gépeket árul és legális forrásból.
Amikor átvettem tőle a gépet a cégünk tárgyalójában, arról még kamerafelvétel is készült, mivel be van kamizva az egész cég.
Adásvételit is írt.
Mai napig el tudom érni azon a mobilon amit megadott.
Már mást is irányítottam hozzá és nem volt probléma azzal a vétellel sem.
Szegényke azt sem tudta, hogy mit ad el, mert P8400-es proci helyett P8600 volt benne.
Ezt az átadáskor vettük észre, de így is a meghirdetett áron adta.
Valószínűleg nekem is egyedi igény szerint összeállított gépem van, mivel a lenovo supportja is P8400-et ír a gépem típusa alapján.Amikor meglátok ilyen 120K-s T500-at az aprón, akkor azért én is elgondolkodom...
-
buherka
addikt
bwoay...
Néha azért nem rossz ha itt van a reklám helye, mert többségünk csak ezt a totyikot olvassa.
Nekem is gy lett magyar bill. a T500-ban, mert egy srác anno csak ide írta, hogy van neki két fölös darab.
Persze jóval ár alatt kaptam.Tény hogy ide nem való a hirdetés, de néha off-ban azért szerintem belefér.
Alg...
Ez a Win7-ből melyik verzió, amit kaptál?
Starter, Home Basic, Home Premium, Professional, Ultimate...melyik? -
buherka
addikt
Hmmmm...
-
buherka
addikt
válasz
Napfénysüti #3278 üzenetére
Én folyamatosan csesztetem privátban, hogy ThinkPad-ot vegyen.
De hát ugye a bőség zavaraSpyduck...(Kicsikacsa), megnéztem neked, hogy megy a COD Modern Warfare 2 a T500-on.
Minden Full-on 1280x800-ban Élsimítás ki, árnyék ki... 30-40 fps/sec.
Nagyon szép.
Ettől függetlenül asztalin fogom végignyomniHozzáteszem ez egy agyon-optimalizált grafikus motor...nem csoda hogy ilyen szépen fut a notimon.
-
buherka
addikt
Neked is jutott abból a jó kis Seagate vinyóból, amiből nekem is.
Itt írtam, hogy valójában csak a Sentinel látja hibásnak.Igaz bad sector nekem nem volt rajta...csak gyanús adatszektorokat lát, de azt jó sokat.
(#3156) Frenky89...tulip-nak a T.száma 06(20)2647576 még kinn van. Próba cseresznye
-
buherka
addikt
válasz
#91574272 #3111 üzenetére
APS... Active Protection System...lényege, ha pofára ejted menet közben a masinát és mielőtt koppanna a földön, előtte már a vinyó olvasófeje a parkolóállásban van, mivel érzékeli, hogy milyen szögben van a gép.
Be lehet úgy is állítani, ha kicsit meglököd a kijelzőt már megy is a vinyónak az olvasófeje a parkolóállásba...ezt hallani is lehet egy pici kattanással.
Itt egy videó ami demonstrálja a ennek a találmánynak a lényegét: APS
Ha felhangosítod a videót, akkor lehet is hallani a merevlemez kattanását illetve újbóli felpörgését.
Eséskor ki is kapcsolja a gépet az APSEz akkor jó ha valaki utazik a buszon vagy vonaton és vészfékezés van és repül a noti vagy esetleg egy haragos élettársa van az embernek és kiveri a kezéből a gépet, mert már elege van a sok kockulásból.
A zuhanó repülő esetén meg már tök mindegy...hogy aktív e az APS
Amit bele akarsz rakni vinyót azt is meg lehet buherálni egy Hard drive firmware update utility...nevű kis progival. Ez egy ISO kiterjesztés, amit CD-ről kell bootolnod. Van felsorolás is, hogy melyik vinyókat támogatja...de gondolom ez nem mindig naprakész.
Jól gondold meg a WD Scorpio Black merevlemezt mert mostanában csak panaszt hallok rájuk...rettenetesen melegednek.
22 fokos szobában átlagos használatnál 48-52 fok. -
buherka
addikt
Letöltöd az ATI/AMD oldaláról a legfrissebb VGA drivert és hozzá tartozó magyarosítást.
Majd ha ez megvan ezt a progit töltsed le:(klikk a képre)
Telepítsd az ATI Display drivert (dd) és Catalyst controll centert (ccc).
Nem fog történni semmi, mivel még nincs átalakítva a driver.Telepítsd fel a Mobility Modder-t amit linkeltem. Amikor ez megvan, akkor inditsd el és jelöld vele ki (Browse) C:ATI/SUPPORT/ mappát és alakítsd át vele (Modify) az ATI drivert, hogy Mobil VGA-t is felismerjen.
Amikor ez megvan akkor ismét telepíted a drivereket (1.ccc 2.dd) az C:ATI/SUPPORT/-t mappából...ekkor már viszont valóban települni fog, mivel átalakította a Mobility Modder, hogy neked is jó legyen.
Egy dologra figyelni kell, hogy a Bios-ban be legyen kapcsolva az AT VGA, telepítés előtt, különben a driver hibát fog jelezni.
Viszont sajna így nem fog működni az OP rendszer alól a kapcsolvató VGA mód (Win7), mivel nem a lenovo által kreált progit használtad...tehát a Bios-ból kell kapcsolni, hogy melyiket akarod használni, Intelt vagy az ATI-tRemélem érthető volt...
-
buherka
addikt
válasz
#91574272 #3041 üzenetére
Nekem is a Seagate vinyó (Momentus 160GB/7200) ami a T500-ban volt kb 2-3 hét után 80%-os lett a Sentinel szerint. Minden nap kb 2-3 ilyen gyanús szektor keletkezett.
Más HDD tesztprogit is futtattam rajta (pl. lenovo HDD quick test), azok viszont hibátlannak találták. Még a T500 Bios-ába beépített HDD teszt is tökéletesnek látta.
Szerviz azt mondta, hogy a HDD-n lévő IBM firmware miatt a Sentinel mindenféle hülyeséget irkál nekünk...nem tud mit kezdeni vele.
Mióta kaptam egy Samsung S1 Mini USB-s külső HDD-t és a Sentinel miatt képtelen voltam használni...ezért nálam ez a merevlemez őrszem már nincs a gépen és nem is lesz többet.
Most egy Samu 250-es van a gépben. A Momentus az külső 2.5"-ös USB-s rack-ben használom adattárolásra. A 160-as Seagate vinyót nem azért vettem ki a gépből mert rossz, hanem mert kicsi volt az adattár és + a Samu sokkal halkabb + ingyen volt.
-
buherka
addikt
-
buherka
addikt
válasz
#91574272 #3031 üzenetére
Nekem nincs ujjlenyomat olvasó...mondjuk nem is hiányzik.
Nagyon picit nekem is be lehet nyomni a jobb oldalt a palmrestet a tapipad mellett, de ez engem nem izgat.
Nekem nem recseg-ropog, még ha szándékosan nyomkurászom, akkor sem.
Ez az ára, hogy felülről lehet bővíteni a gépet és ölben nem süti meg a lábad a gép alja.Próbáljátok azt ki, ha a két gépen átcserélitek a palmrestet. Hátha akkor megszűnik ez a recsegés. Csak kíváncsiságból.
A kijelzőt azt itt tudjátok megnézni: [link], hogy valóban LED-es.
Nekem ez van benne: Lenovo LTN154P3-L02 (Samsung)...nem LED-es, de a célnak tökéletesen megfelel. 80%-os fényerőn használom, mert 100%-on süti a szememRamot már eladtam egy T400-ba, szóval arról már tuti lecsúsztál...Boltban ilyen lenovo ramot ne is erőltesd, mert aranyárban van.
2GB-ot 10-12K körül adják. (Kingston, Transcend, Kingmax..stb)
Ez a 2x2GB Geil Kit ami nekem benne van az 20K volt.A Mem olvasás az visszaesett 2x2GB-nál 69xx-ról olyan 66xx-ra...de a többi mem kezelés az nőtt olyan 5-10%-al.
Majd konkrétan összeszedegetem az eredményeket és linkelem, hogy a többiek is okuljanak.
Ha csak netezésre használod és semmi komoly célod nincs a géppel, akkor szerintem elég a 2GB ram.
Ennyivel még a Win7 is vígan elvan.Nekem inkább a +2GB azért kellett, mert használok egy-két mem.zabáló progit. De fürgébb nem lett tőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Yettel topik
- Diablo IV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Honda topik
- Magisk
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Dell Precision 3551, 15,6" FHD, I7-10750H, 32GB DDR4, 512GB SSD, P620 4GB VGA, WIN 11, ÚJ
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged