- Yettel topik
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Erős, de energiahatékony lesz a Dimensity 9500
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #72062 üzenetére
Én majdnem azt hittem, megvan az "alien", de mégse... Lenovo fórumon írta valaki, hogy az Intel AMT firmware okozott nála ilyen problémákat, de visszatette a régebbit, és azóta nincs ilyen gond. Viszont kiderült, hogy nálam még annál is régebbi a fw, így nem lehet ez a gond. Igaz, neki újra is indult, nekem csak a bekapcsoláskori újraindulás van, az is ritkán. Ma pl. odakészültem, hogy felveszem videóra, persze, hogy egyből indult. Viszont a munka közbeni kattanás a bal oldalról megvolt, sőt, egyszer mintha a akkufigyelmeztetés is megszólalt volna, de 100%-on van az akkum, egy 2013-as, 0 ciklusos, alfától vett LGC cellás csoda. Lehet, hogy tápellátási gond lesz? Eseménynaplóban semmi gyanús nincs, a kattanás időpontjára konkrétan semmi sem, még infó esemény se.
-
rgeorge
addikt
-
rgeorge
addikt
Lehet, hogy dying_star elmélete valósnak bizonyul? Mostanában a W520-on, nagyjából a memóriabővítés (szeptember vége) óta előfordul, hogy bekapcsoláskor felvillannak a ledek/fények (ThinkLight), a képernyő már nem, hanem lekapcsol a gép, majd 2-3 másodperc műlva újraindul magától. Ez változatos körülmények között előfordul, ma pl. reggel első bekapcsoláskor. Mi lehet ez? Semmilyen más jelenség nincsen. Memóriacsere közben egyedül a billentyűzet csatlakozó érintett, az okozhatna ilyet?
A SmartService-ben is járt október elején, de csak belenéztek, hogy kell-e takarítani (nem kellett). Szerencsére dec. végéig még garis. -
-
rgeorge
addikt
-
rgeorge
addikt
Mi adhat kattogó hangot egy W520 Esc gom felőli oldalán? Egy kattanás, olyasmi, mint egy régebbi 3.5"-ös HDD parkoláshangja. Előfordult ez közvetlenül bekapcsolás után, amikor nem is indult el a gép, hanem kikapcsolt, és esetleg újra is indult.
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #71525 üzenetére
Eseménynapló mit mond?
-
rgeorge
addikt
Checkdisk-et, HD Sentinel-t, memtest-et neki.
-
rgeorge
addikt
válasz
Shatterstar #71454 üzenetére
Ezt milyen IT oldalon olvastad? A Windows 7 alapszintű támogatása 2015. január 13-án szűnik meg, a bővített pedig 2020. január 14-én. Az értékesítés a Pro alatti verzióknak már megszűnt egy éve, a Pro még forgalmazható. Itt elolvashatod, mit jelent a kétféle támogatási szint.
-
rgeorge
addikt
válasz
Mohhoj1986 #71445 üzenetére
Milyen akksi? Power manager mint mond róla? Inkább az a halott, mint az, hogy rosszul látja. Ha "kikapcsool egyből mintha totál lemerült volna", akkor nyilván totál lemerült, azaz halott az akksi, vagy csak néhány cella, de ez ugyanaz. Cellahalott akksi kijelzése sosem lesz pontos.
-
-
rgeorge
addikt
válasz
barnam_ #71269 üzenetére
Nem jó a driver. Elvben IDE és AHCI módban is mennie kell a Windows saját driverével, de lehet, hogy a SU olyat tesz fel, amivel nincs. Ellenőrizd a BIOS-ban a SATA módod, de ha IDE (Compatible), akkor először olvass utána, hogyan kell átállítani. Ha eleve AHCI, akkor a SATA vezérlő driverét kell lecserélned első körben a Windows sajátjával.
-
rgeorge
addikt
válasz
Praetorianus #71073 üzenetére
Lehet, hogy nem legfrissebb Sentinellel nézed? A 196-os attribútumot ezeknél a Seagate HDD-knél a 4.30-tól már jól kezeli. Az óránkénti értéknövekedés is arra utal, hogy erről van szó.
-
rgeorge
addikt
válasz
scarbantia #70641 üzenetére
Egész pontosan arra voltam kíváncsi, hogy amit én láttam T540p, az lehetett-e ugyanez a panel. Mert az nem nagyon tűnt jobbnak, mint bármilyen más TN panel.
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #70479 üzenetére
Azért nézd meg a Dell szofvereit is, a System Update megfelelője a fasorban sincs. Nálam két Dell járt az elmúlt 3 évben (E5530, E5540), mindkettőnél akkorákat bukott, hogy itt összesen nem volt annyi baj a SU-val. Pl. rossz BIOS frissítését ajánlja fel makacsul, még akkor is, amikor már a jó fent van, stb.
-
rgeorge
addikt
válasz
donjohnson #70475 üzenetére
Gyári, a W520-ban is ez volt/van, de a M471B5273CH0-CH9, azaz a 1333-as, a tiéd 1600-as.
-
rgeorge
addikt
-
rgeorge
addikt
Vagy kiszámolod a Power Manager-ben látott Design és Full Charge capacity értékekből.
Csak, hogy legyen min mulatnotok: ma megejtettem a legolcsóbb kijelzőjavítást, ami lehetséges. Tegnap azt vettem észre, hogy indításkor oldalról nézve a kijelző jobb oldalán egy folt látszik, ami középen fényesebb, a széle felé sötétedik, mint egy felhőn átsütő nap. Ugye ilyenkor fekete a képernyő max. háttérvilágítás mellett. Ilyet nem, hogy nem láttam, de el sem tudtam képzelni, mi okozhatja. Nem volt időm foglalkozni vele, mert hazaindulás előtt csak visszakapcsoltam a munkahelyemen a gépet, hogy otthonról elérjem. Ma reggel bekapcsoláskor ott volt a folt, gondoltam, megtörlöm a kijelzőt, hogy jobb képet tudjak róla csinálni: a folt eltűnt! -
rgeorge
addikt
[T/W]520-asban másnak is ilyen gagyi a HDD fedél? Van egy kis pecek az alsó részén, ami elvben beakadna a ház egy résébe, na az a mai 3. kiszedésnél/visszarakásnál (1.: HDD->SSD csere 2.5 éve, 2.: memóriabővítés 2 hete, 3. takarításra átadás előtt tegnap) elhajlott, így nem ment vissza a fedél. Már befontam a szemöldökömet, mire rájöttem, hogy az pecekelhajlás miatt nem megy a helyére a fedél.
-
rgeorge
addikt
válasz
scarbantia #69376 üzenetére
A W520 előtt R61-em volt LGP 1680x1050-es kijelzővel, még most is megvan, feleségem használja. Nem látom jobbnak, mint a W520 AUO FHD kijelzőjét, de az is igaz, hogy nem akkora a különbség, mert az LGP is nagyon jó. Lehet, hogy a Te példányoddal van valami elhajlás.
-
rgeorge
addikt
válasz
scarbantia #69194 üzenetére
Amiket írsz, az nagyon durva eltérés, annyira nem vagyok nem-vájtszemű, hogy ilyet ne vegyek észre.
Ezt az oldalt ismerem, összevethetjük a látottakat. A "lagom" szöveges kép nálam teljesen homogén bárhonnan is nézem értelmes szögekből, a teli színes ábrákon pont azt látom, amit írnak. -
rgeorge
addikt
válasz
scarbantia #69190 üzenetére
Én semmi ilyesmit nem tapasztalok, igaz, nem grafikusként használom. W520, AUO B156HW01 V4 panel, beépített kalibráló.
-
rgeorge
addikt
T/W520-asban másnak is horror a billentyűzet-kiszerelés? Nekem csak nagy kínnal + bankkártyával sikerült kiimádkoznom, a leírás szerinti műveletsor semmit sem mozdított a billentyűzeten. Az rendben, hogy betonstabil, de így a könnyű szerelésnek is annyi.
-
rgeorge
addikt
14"-es T61-es 1440x900-as panelje (N141C3-L05) beletehető egy eredetileg 1280x800-as T400-asba? Ha igen, mekkora feladat?
-
rgeorge
addikt
T500 touchpad bal gomb nem működés megszüntetéséhez mi minden szükséges? Teljes palmrest? Mennyibe kerül kb?
-
-
-
rgeorge
addikt
válasz
scarbantia #68120 üzenetére
Nem, a program fut a háttérben azért, hogy pl. fényerőszabályozás után, amikor a driver visszaállítja a frekit ő újra beállítsa a megadott értéket.
-
rgeorge
addikt
válasz
scarbantia #68107 üzenetére
Optimus esetén (W520) minden az IGP-n keresztül megy, ez driver szinten is így van, azt hiszem, hogy csak a külső monitort hajtja egyedül az nVidia, de azt meg csak az.
Emiatt a PWM kontrollálásához az intel IGP-s megoldás kell, ami egy progi, ami folyamatosan fut, és átállítja a frekit, ha kell. Pl. fényerőváltáskor újra kell állítani a drivert. Kipróbáltam, működni látszik a ujjmozgatós teszt alapján. Engem mondjuk egyáltalán nem zavar a PWM, pedig elég sok időt töltök a kijelző előtt ülve. -
rgeorge
addikt
Keresek az otthoni és már halódó desktop pc helyett valami megoldást, ami egyben egy vészhelyzeti pótléka is lenne az elsődleges munkagépemnek (W520), de nem annak a teljesítményét kell helyettesíteni, csak a használhatóságát Office + VS fejlesztéshez. A desktop PC minimális böngészés és torrent célokat szolgál.
Erre egy T400-t vagy X200-t gondoltam. Létezik olyan dokk, amibe 3.5" HDD tehető vagy egy NAS-t próbáljak inkább?
A kijelző nem fontos, desktop üzemmódban a mostani monitoromra kötném, az elegendő, munkára meg mindegy, a W520 után minden sokkal rosszabb úgyis. -
rgeorge
addikt
válasz
Tikakukac #67872 üzenetére
Én tavaly október 25-én írtam nekik, hogy halódik a HDD, csak szövegesen írtam le, mit ír a Sentinel. Fél órán belül válaszoltak, küldtem a serialt, mindjárt jött a válasz, hogy amint megjön az új HDD, mehetek érte. 30-én már el is hozhattam a HDD-t, csak a régit kellett bevinnem.
-
rgeorge
addikt
válasz
tothjozsi96 #67591 üzenetére
A gyors rendszerindítás be van kapcsolva?
-
rgeorge
addikt
válasz
buca84 #67573 üzenetére
A FRU alapján az a W700 adaptere, és ThinkWiki szerint nem is való a W520-hoz. Az én adapterem FRU-ja 45N0112 (P/N 45N0111).
ThinkWiki szerint ez az új kerek csatlakozó:
big barrel "advanced" connector
20V coax connector
20 Volt Coax. 7.5mm OD, 5.55mm ID, 0.8mm diameter central pin.
és ez a W700-é, ami Neked is van:
W700 Coax connector
6.0 mm outer, 3.0 mm inner diameter. -
rgeorge
addikt
válasz
Pszihonaranc #66678 üzenetére
Szerintem a led kikapcsolt állapotban csak akkor ég, ha az ujjlenyomattal való bekapcsolhatóság is engedélyezve van.
-
rgeorge
addikt
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #64157 üzenetére
Ez vicces. Eddig, ha le akartam kapcsolni a kijelzőt (mondjuk évente 3 ilyen eset van), akkor a PM menüjéből tettem, mindig hiba nélkül lekapcsolta. Most átállítottam az Fn+F3-at arra, hogy kapcsolja ki a kijelzőt, lenyomtam, kikapcsolta, azonnal vissza is kapcsolta, azóta nem kapcsolja le, de a PM menüből sem, nyilván ugyanazt futtatják, mert valamit futtatnak, mert az aktív ablak elveszti a fókuszt.
Ezt futtatja egyébként C:\Program Files (x86)\ThinkPad\Utilities\PwmOSDV.exe. -
rgeorge
addikt
válasz
Chaser #64140 üzenetére
A Dell-é dettó vacak. E5540-nél két frissítést talált, abból az egyiket feltette, a másikat nem, a hibalog megnyitására kilépett. Újrakeresésre mind a két frissítést újra megtalálta. Korábban egy E5530-ason olyan BIOS frissítést akart letölteni, ami nem is ahhoz a géphez való, le kellett tiltani.
-
rgeorge
addikt
válasz
Tikakukac #64012 üzenetére
Sima drive-klónozást csináltál vagy a célmeghajtón volt már más partíció is? Én egyszer nem vettem észre, hogy a másolandó partíciókkal együtt már több, mint 4 elsődleges partíció lenne a célmeghajtón, ami nyilván lámaság, de a Macrium se szólt, csak megszakította a másolást az 5. partíciónál.
-
rgeorge
addikt
válasz
Chaser #63798 üzenetére
Nem akarom a Lenovo-t védeni, de nem teljesen ez az oka: az amerikai felügyelet (FCC) követelte ezt meg a vezeték nélküli kommunikációs eszközökre, merthogy FCC jóváhagyással csak ezek rendelkeznek, mármint a gép és a kártya együtt. Nyilván nem volt ellenére a Lenovo-nak ez az igény a várható gazdasági előnyök miatt.
-
rgeorge
addikt
válasz
Tikakukac #63356 üzenetére
Ok, az E5440 nem az enyém. Tudom, hogy az E6-os jobb, de sokkal drágább is. Aki vette, az először egy Asus T100-at nézett ki, innen kiindulva az E6-ost sose vette volna meg, az E5440-re viszont másnap nyomott egy megrendelést.
Csak a tendencia miatt írtam be ide is, hogy lehet, hogy most a TP zuhant nagyot, de nehogy a Dell is kövesse 1-2 generáció után. Én nagyon örülök, hogy még 520-as TP-t vettem, mert az még csak-csak elmegy TP-nek, nem is cserélem le egyhamar.
A System Update még sosem viselkedett nálam ilyen rosszul, mint a Dell-es cucc. Korábban egy E5530-ason is össze-vissza talált frissítéseket, pl. BIOS-ból egy teljesen más verziót akart volna frissíteni, mint ami Service Tag alapján a géphez tartozott. Ott ki is iktattam gyorsan, nehogy hazavágja. Más is panaszkodik rá, én eddig 2/2-es aránnyal találtam rossznak. -
rgeorge
addikt
válasz
Tikakukac #63343 üzenetére
Sajnos a Dell-ek minősége is romlik, bár az E5xxx sose volt prémium. Az az E5530, ami megfordult nálam sokkal jobbnak tűnt, mint ez az E5440.
A System Update Dell-es megfelelője (DCSU) pedig akkora egy kalap akármi, hogy csak na. Eleve nem frissült 2012 óta, és képtelen telepíteni a megtalált frissítést, meg se lehet nézni, mi a baja, csak event log-ban, mert a saját logja kilép, ha a hibás tételt megnyitom. Mindezt Windows 7-tel. -
rgeorge
addikt
Ha már szóba került a szigetes izé, kedden volt szerencsém 14 órán keresztül egy T540p közelében lenni. A kijelzőjét nem tudtam alaposabban megnézni, nem tűnt vészesnek, FHD volt mindenesetre, de nem olyan jó, mint az enyém. A billentyűzetet se próbálgattam, a numerikus rész eleve elriasztott tőle. A fedlap valami botrányos volt. Kinyitva a felső élében egy olyan kifli látszott oldalról, még Roberto Carlos is megirigyelte volna. Ilyet én bizony nem láttam még. Lecsukva, mikor a tulaj nem volt ott megnéztem, a fedlap felső sarkai felfelé felhajthatók voltak, mint egy könyv borítója, akár szamárfület is csinálhattam volna. Rögzítő pecek nélkül és ezzel a merevséggel ez nagyon gagyi. Egy D830-as Dell után vette a tulaj több, mint 5 év után, ez kizárt, hogy annyit bírjon nála.
-
rgeorge
addikt
Tegnap megtréfált a W520. Analóg VGA-n csatlakoztattam egy monitort, kivetítés céljából. Eddig ilyen esetben kiterjesztett képernyőt használtam, de most másolásra lett volna szükségem, a monitor ugyanis 90 fokban elfordítva volt, és így nem láttam, mi van rajta.
Intel + Nvidia Optimus párossal az történt, hogy 3 kijelzőt azonosított: a laptop kijelzőjét (1), egy analóg kijelzőt (2) és magát a monitort. A laptop kijelzőt és az analógot mutatta egy kijelzőnek (1|2), a monitort külön. Ezzel nem sokra mentem, mert így kiterjeszette az asztalt az 1 és 2 kijelzőn, hiába állítottam be a másolást.
Az nvidia panelen az látszott, hogy az intel kezeli a monitort, az nvidia a laptopkijelzőt és az analógot.
Úgy tudtam csak megoldani a kérdést, hogy BIOS-ban letiltottam az intelt és az optimus by os-t is, így ment a másolás rendben az nvidia-val.
Valaki tud erre bármit mondani?
Azt csak mellékes, hogy korábban analóg csatlakozáskor kifagyott kétszer is az nvidia, ezt legalább most nem csinálta. -
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #62757 üzenetére
Ó, igazán nincs mit.
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #62753 üzenetére
HD Sentinelnek van erre funkciója: beállítások/lemezfigyelés/lemezek leállításának akadályozása.
-
rgeorge
addikt
válasz
Peet91 #62089 üzenetére
A Sentinel elég megbízhatóan jelzi vissza a trim-et. A parancssori ellenőrzés csak a parancs operácisó rendszer általi küldésének tényét mutatja, a Sentinel azt is jelzi, hogy ez a parancs eljut-e a meghajtóig. Ha nem, de a rendszer küldi, akkor ott a driver hibás. A sentinel oldala is segít a megfelelő driver kiválasztásában.
-
rgeorge
addikt
válasz
animatrix11 #62057 üzenetére
Ha 2008.08 előtti gyártású a gép, akkor csak óvatosan a teszteléssel.
-
rgeorge
addikt
Én a Trust-ban nem bíznék (
), a Kensington jó lehet (bár ki tudja, Jane Smith hogy bánt vele...). Nálam már olvadt szét Trust USB hub, pedig az egyszerűbb szerkezet, mint egy hálózati adapter. Olyat sem szabad venni, amiben van hűtés, sógorom kiválasztott egy olyat, hangosabb volt, mint a PC + ősöreg Gericom notebookja együtt.
-
rgeorge
addikt
válasz
VegyesTamás #61274 üzenetére
Szóval az Rev.A2-nek semmi köze a BGA problémához. 2008/08-tól már javították a BGA problémát, Rev.A2-esek jóval korábbról is vannak.
-
rgeorge
addikt
válasz
VegyesTamás #61274 üzenetére
Láttam én már rev.A2-es 140-est 2008 áprilisban is (konkrétan akkori az R61-em), sajnos nem a rev.A2 számít. Talán a chip feliratozás pontosabban mutatja, hogy már a javított sorozatról van-e szó. Persze a kártya nem tudja magáról, hogy neki most szabad, vagy nem szabad megfőni. Csak lenovo-s driverrel, karban tartott hűtéssel és módjával terhelve elmennek ezek sokáig.
-
rgeorge
addikt
Nem feltétlenül a legfrissebb driverektől kellene megjavulnia, korábban linkeltünk egy HP-hez adott intel ethernet drivert, ami pl. nálam korábban megszüntette a latency-emelkedést.
Elsőként meg kell állapítani, mi okozza a latency-t, és a talált eszközt (ha tényleg eszköz és nem pl. egy vírusírtó) kell továbbvizsgálni, drivert csereberélni. Nálam most nincs ilyen probléma, pedig az előző telepítésben volt. -
rgeorge
addikt
Renesas = NEC. A W520-ban is Renesas kontroller van gyárilag, ha ez érdekes (uPD720200AF1).
Új hozzászólás Aktív témák
- 30+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- Csere - Beszámítás! ASUS TUF Gaming laptop : I5-11400H / 32GB DDR4 / RTX 3050 Ti / 144Hz - GARANCIA!
- P14s Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 8840HS Radeon 780M 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch Laptop! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Bomba ár! HP ProBook 650 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Asus rog g751y
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest